Liker det eller ikke, du må betale skatt på kryptokapitalgevinstene dine. Imidlertid er det faktisk noen få land som pålegger en null prosent skatt på kryptoinvesteringer. Det er fortsatt andre lokaliteter som holder kryptoskattbiten til et minimum. Den første delen av denne artikkelen fokuserer på nasjoner som beskatter kryptovalutaer (og kapitalgevinster generelt) til en veldig lav eller null skattesats.

Den andre delen tar en kort titt på tre skattely til havs. Den ene er en mangeårig karibisk favoritt blant havnehandlere. En annen bor bare en time øst for Carolinas med fly. Og en annen er en relativ nykommer, en spesielt skreddersydd for amerikanske fastlandsborgere. Med litt fantasi, de rette kontaktene og en god skatteadvokat, kan du også begynne å flytte dine kryptoinvesteringer og forretningsinteresser til et kryptoskatteparadis.

Nasjoner med lave kryptokapitalgevinster

Dette er på ingen måte en uttømmende liste. Du bør også overvåke nyhetene for endringer i skattepolitikk for krypto og kapitalgevinster over hele verden. Denne listen over ingen eller lave kryptoskattesatser inkluderer nasjoner fra Europa, Sør-Amerika, Asia og Mellom-Amerika:

  • Hviterussland: Ingen kapitalgevinstskatt vil bli pålagt på kryptovaluta frem til 2023.
  • Tyskland: Null prosent skatt på kryptogevinst, hvis den holdes i mer enn et år.
  • Malta: Ingen kapitalgevinstskatt på kryptoer for øyeblikket. Malta, et EU-medlem, er et veletablert skatteparadis til havs.
  • Panama: Ingen skatt på kryptoer (eller andre former for kapitalgevinster) for gevinster som ikke kommer fra Panama. Dette sentralamerikanske skatteparadiset tilbyr også mange måter å få permanent oppholdsstatus.
  • Peru: Denne utviklingsnasjonen kuttet nylig sin skattesats for kapitalgevinster til 5 prosent, som er blant de laveste i Sør-Amerika. Denne satsen gjelder både for innbyggere og ikke-innbyggere.
  • Portugal: For øyeblikket er det ingen kryptokapitalgevinstskatt med mindre du handler krypto på heltid som bedrift.
  • Singapore: Tilbyr en null prosent kapitalgevinst skattesats, og dette gjelder også kryptogevinst.
  • Hederlig omtale: Frankrike kuttet sin kapitalgevinstskatt på krypto fra 45 prosent til 19 prosent i april 2018.

I mellomtiden Tilbake på hjemmefronten

Amerikas forente stater: For skattebetalere i de lavere inntektsgruppene blir det ikke brukt føderal inntektsskatt på langsiktige gevinster. Hold kryptoinvesteringen din i mer enn ett år, og du skylder null kapitalgevinstskatt, underlagt visse inntektsbegrensninger. (Gift innlevering av selvangivelser med en skattepliktig inntekt på $ 77, 200 eller mindre vil være unntatt fra den langsiktige kapitalgevinstskatten, for eksempel. Enkelte arkiver kan ha opptil $ 38 600 i skattepliktig inntekt og fortsatt være fritatt fra å betale langsiktig kapitalgevinstskatt.)

Her er bevis på hvorfor langsiktig kryptoinvestering er bedre enn kortsiktig kryptohandel. I det minste fra et føderalt synspunkt på inntektsskatt. For eksempel er John og Suzy Taxpayer gift og leverer en felles retur. Deres samlede lønn er $ 54 000. De har en langsiktig kryptokapitalgevinst på $ 12.000. Slik ser utgiftsregningen for kapitalgevinst for 2018 ut 15. april:

Deres skattepliktige inntekt er mindre enn $ 77.200, og deres kryptokapitalgevinst på $ 12.000 er klassifisert som langsiktig. Derfor vil de betale null i kapitalgevinstskatt for 2018.

Kortsiktige kryptoavgifter er mye høyere

Sammenlign den søte avtalen med denne. Her er skattebetalernes familie $ 12 000 i gevinst på kort sikt (holdt ett år eller mindre). Deres skattepliktige inntekt er identisk til $ 54.000. Her ser du på den store skatteøkningen forårsaket av kortsiktig handel:

Deres skattepliktige inntekt er mindre enn $ 77.200, og deres kryptokapitalgevinst på $ 12.000 er klassifisert som kortsiktig. Derfor vil de betale 1440 dollar i kapitalgevinstskatt for 2018.

Med mindre du er dyktig til å handle kortsiktig kryptohandel eller handle krypto på heltid som bedrift, bør du i det hele tatt vurdere å holde dine velbestemte kryptoinvesteringer i mer enn ett år. Skattebesparelsene kan være dramatiske!

På mange måter kan USA være en av de beste skatteparadisene på land. Spesielt hvis din årlige inntekt er beskjeden, og du investerer i krypto på lang sikt.

Puerto Rico: Nærliggende skatteparadis for amerikanske fastlandsborgere

Puerto Rico har vært en USA territorium siden den ble fjernet fra Spanias kontroll i den spansk-amerikanske krigen (1898). Denne vakre øya har en veldig interessant (noen innbyggere kan si tragisk) fortid. Nå takket være spesielle inntektsskattbestemmelser, kan de beste dagene ennå være fremover for Puerto Rico. Slik kan du personlig ha glede av disse skattebeløpene:

Kvalifisert for Lov 20 Eksporttjenestestatus:

I utgangspunktet betyr dette at du vil flytte til Puerto Rico, registrere virksomheten din hos den aktuelle offentlige avdelingen i San Juan og deretter se frem til en selskapsskattesats på 4 prosent (det er hele 17 basispoeng mindre enn det amerikanske fastlands selskapsskatt sats på 21 prosent). Din Puerto Ricanske virksomhet må prestere alle av virksomheten i Puerto Rico og i ingen andre nasjoner, inkludert USAs fastland. Det spiller imidlertid ingen rolle hvor dine Puerto Ricanske virksomheter klienter er lokalisert for at den skal kvalifisere for den super-lave skattesatsen på 4 prosent.

krypto skatteparadis Cabo Rojo PR

Cabo Rojo, PR: Puerto Ricos ultra-lave selskapsskattesats og null skatt på investeringsinntekt kombinerer for å få krypto-bedriftseiere og investorer til å føle seg som hjemme. Bilde: DW Pendergast, juli 2012.

Crypto-investorer gleder seg

Kvalifisert for Lov 22 Individuelle investorstatus:

Dette er også en velsignelse for krypto- (aksje-, obligasjons-, forex-, futures-, etc.) -handlere og investorer som er amerikanske statsborgere. Lov 22 eliminerer all skatt på renter, utbytte og kapitalgevinster. Hvis du flytter til Puerto Rico, etablerer permanent opphold og tjener mye penger fra kryptomarkedene, vil du ikke skylde noen Puerto Ricas eller amerikanske føderale inntektsskatter. Bonafide Puerto Ricas innbyggere leverer ikke amerikanske selvangivelser eller betaler skattemyndighetene på skattetidspunktet. I stedet betaler de regjeringen i Puerto Rico sine inntektsskattekrav. Imidlertid, med lov 22, vil det også være et fjernt minne å til og med betale Puerto Ricas kapitalgevinstskatt. I hvert fall fram til 2035, som er når gjeldende bestemmelser i både lov 20 og lov 22 skal utløpe.

Husk at alle innbyggere i Puerto Rico fortsatt er forpliktet til å betale sosial trygd og Medicare-skatt til den amerikanske regjeringen. Puerto Ricos lov 22 eliminerer ganske enkelt skatter på renter, utbytte og kapitalgevinster.

Bermuda og Caymanøyene

USA skattlegger innbyggerne på all verdensinntekt, uansett om de faktisk bor i USA eller ikke. Den eneste måten å bli fri fra denne forpliktelsen er å si fra deg ditt amerikanske statsborgerskap. Bare å flytte til en annen nasjon vil ikke frigjøre deg fra det amerikanske skattesystemet. Hvis du flytter til Caymans og åpner en bankkonto (i hvilken som helst valuta), må du fremdeles rapportere renter opptjent til IRS. Hvis du kjøper krypto eller gull i Caymans eller Bermuda, må du fortsatt rapportere kapitalgevinster (eller tap) til onkel Sam når du selger den. Det spiller ingen rolle at du kanskje ikke engang vil repatriere rentene dine eller kryptokapitalgevinster. I skattemyndighetens øyne skylder du dem fortsatt føderal inntektsskatt. Ingen kryptoparadis for deg, i det minste ikke uten å gjøre noe mer seriøst offshore-forberedelse.

Bermuda og Caymans er velsignet med nydelige strender. Hvis du er golfspiller, kan Bermuda skryte av noen av de fineste banene du kan tenke deg. Begge nasjonene tilbyr sterk eiendomsbeskyttelse og personvernlover. Imidlertid, hvis du er amerikansk statsborger, er du fortsatt forpliktet til å rapportere all gevinst fra begge havner til skattemyndighetene. Dagene til amerikanske borgere som bare flyr til et tilfluktssted med en koffert full av 100 dollarregninger, åpner en hemmelig bankkonto og nyter skattefrie gevinster er for lengst borte.

Selvfølgelig, hvis du er en millionær (milliardær er bedre), kan du ansette offshore skatterådgivere som kan hjelpe deg med å etablere utenlandske selskaper eller stiftelser. Avhengig av hvor aggressiv og kreativ dine skatterådgivere er, kan de være i stand til å opprette unike, (for det meste) skatteavvisende enheter som får deg til å betale mye mindre moola til skattemyndighetene. Lovlig.

Penger hjertelig velkommen

Noen andre populære havner til havs inkluderer Østerrike, Bahamas, Barbados, Belize, De Britiske Jomfruøyene, Isle of Man, Liechtenstein, Luxembourg, Malta og Sveits. USA er også et førsteklasses havn for ikke-amerikanske investorer, ettersom den amerikanske regjeringen ikke beskatter sin opptjente rente på amerikanske statskasser eller beskatter deres kapitalgevinster. Hvis du bor i en nasjon som ikke beskatter innbyggerne på verdensomspennende inntekt og velger å investere i amerikanske statskasser eller tjene gevinster på amerikanske aksjer, vil du ikke skylde inntektsskatt til noen stat i det hele tatt.

Pro-Tax Advisors og løpende utgifter

USA (og andre OECD nasjoner) har veldig strenge regler for rapportering av offshore-kontoer. Unnlatelse av å oppgi eksistensen av din utenlandske bank eller verdipapirkonto kan føre deg i trøbbel med Feds. Når du har etablert (lovlig, vær så snill) finansielle interesser til havs, må du ansette de aller beste skatteproffene for å forberede din føderale (delstat, by) selvangivelse. De årlige kostnadene for et slikt spesialisert skattearbeid kan være betydelige, noe som gjør det kostnadseffektivt for de fleste småfrit kryptoinvestorer.

Krypto skatteparadiser og sunn fornuft

Hvis du er en kryptoinvestor eller bedriftseier som ønsker å kutte i USAs inntektsskatt, er sjansen stor for at det er et passende skatteparadis som venter på å ønske deg velkommen, kontanter og biz. Invester i de beste juridiske, skattemessige og økonomiske rådene som er tilgjengelige før du drar til havs, og unngå unødvendige konflikter eller skattestraf.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me