Det er mange terminologier for kryptovalutaer. Nyere investorer kan synes det er vanskelig å skille mellom ulike kategorier. I denne artikkelen ser vi på forskjellen mellom kryptomynt og token. Vi undersøker også noen av de mest relevante prosjektene i hver kategori og prøver å forstå hvordan noen kryptovaluta-prosjekter migrerer fra digitale tokens til digitale mynter..

Sammenligning av Crypto Coin vs Token

Ja, antall forskjellige terminologier for kryptovaluta kan være overveldende for både nye og erfarne investorer. Imidlertid er det en nøkkelskille som gjør klassifiseringen av kryptomynt mot token enkel å forstå.

Begrepet mynt refererer vanligvis til hvilken som helst kryptovaluta som har sin egen separate, frittstående blockchain. Begrepet token eller digitale tokens kan referere til hvilken som helst kryptovaluta som er bygget på toppen av en eksisterende blockchain.

For nyere kryptovalutainvestorer kan det være best å tenke på disse vilkårene ved å bruke en enkel metafor. I hovedsak representerer mynter en kryptovaluta som ligner fundamentet eller rammen til en bygning. I kontrast representerer tokens en kryptovaluta som legges til en eksisterende infrastruktur. Prosessen med å bygge en helt ny blockchain og lansere en mynt anses vanligvis å være mer kompleks og tidkrevende.

Kryptomynt vs. token

Bitcoin ble verdens første blockchain og digitale mynt i 2009.

Eksempler på store mynt- og tokenprosjekter

Bitcoin er kanskje det beste eksemplet på en mynt. Bitcoin representerer ikke bare verdens første kryptovaluta, men også verdens første blockchain. Siden lanseringen i 2009 har det dukket opp en rekke nye blokkjeder. Fordi Bitcoins kode er programvare med åpen kildekode, lanserte en rekke prosjekter helt nye blokkjeder ved å bare modifisere noen få tekniske komponenter. Ofte har nye prosjekter forbedringer i skalerbarhet, blokkstørrelse eller andre tekniske komponenter. For eksempel opprettet Charlie Lee Litecoin med denne tilnærmingen.

Det er ikke alltid enkelt å avgjøre om en kryptovaluta er en mynt eller et token. Ved første øyekast ser det ut til å se på prosjektets navn å være en effektiv måte å differensiere på. For eksempel har Bitcoin (BTC) og Litecoin (LTC) mynt i navnene sine og er mynter. Binance Coin (BNB) er imidlertid et Ethereum-basert digitalt token. Den beste måten å finne ut om et prosjekt er en mynt eller et token, er vanligvis å se på prosjektnettstedet. Det er viktig å merke seg at selv prosjektgrupper selv noen ganger bruker disse begrepene om hverandre.

Ethereum trinnvis guide for brukere som ønsker å lage sine egne ERC20-tokens.

Ethereum gir en trinnvis veiledning for brukere som ønsker å lage sine egne ERC20-tokens.

Crypto Coin vs Token: Hvilken er bedre å lage?

Å bestemme hvilken type kryptovaluta som er bedre å lage, er egentlig opp til hvert prosjektgruppe. Det er absolutt enklere å kode en ny blockchain med tilgjengeligheten av åpen kildekode. Likevel krever design av en ny blockchain for å bryte tidligere tekniske begrensninger for andre eksisterende blockchains mye tid og krefter.

Tokens som er bygget på eksisterende blockchain-nettverk, har en integrert rolle i kryptovalutamarkedet. Det er mange prosjekter oppført høyt på markedsrangeringen som ikke har sine egne innfødte blokkjeder (fra august 2018). For eksempel bruker OmiseGo, 0x, Maker og andre Ethereums blockchain for å gjøre store tekniske fremskritt, bransjespesifikke integrasjoner og mye mer.

Til syvende og sist er den største fordelen med å lage en ny mynt (og en ny blockchain) mot et nytt token (ved hjelp av en eksisterende blockchain) at det kan være mindre tillit til andre lag for å gjøre regelmessige tekniske forbedringer..

Hard Fork eller lag en ny blockchain?

Virkeligheten er at ikke alle prosjektlag eller open source-fellesskap er 100 prosent enige i alle spørsmål. Ofte ser vi debatter om hvilken retning en blockchain og dens respektive mynt skal gå. For eksempel dukket Bitcoin Cash og Bitcoin Gold opp som harde gafler av den opprinnelige mynten, Bitcoin. I mange tilfeller skaper disse harde gaflene levedyktige alternativer til eksisterende blockchain-prosjekter.

Mens harde gafler tilfører et konkurransedyktig element i kryptovalutamarkedet, er det veldig mulig at flere kryptovalutaer fra samme blockchain eksisterer i harmoni. Det er viktig å merke seg at kryptovalutaer som kommer fra harde gafler, er mynter, ikke poletter.

hard gaffel

Hard gafler spiller en viktig rolle i å bestemme den fremtidige retningen for blockchain-prosjekter.

Coin swaps: Flytter fra token til mynt

Mens mange harde gaffelmynter er rangert høyt når det gjelder markedsverdi, representerer ikke disse prosjektene flertallet av kryptovalutaer. De fleste kryptovaluta-prosjekter på markedet i 2018 starter faktisk med å lansere et digitalt token i stedet for en mynt. Det er flere grunner til at prosjektgrupper gjør dette.

Mange blockchain-prosjekter utsteder tokens under ICO-ene sine med den hensikt å lage sin egen blockchain i fremtiden. Prosessen med å skaffe penger under en ICO krever ikke at et nytt prosjekt allerede har en eksisterende, frittstående blockchain. For prosjektgrupper er det lettere å skaffe penger og distribuere tokens via en eksisterende blockchain. Dette reduserer potensielle tekniske problemer og strømlinjeformer hele ICO-investeringsprosessen.

Vanligvis lanserer prosjektgrupper testnett av sine egne blokkjeder før de lanserer et offentlig tilgjengelig kryptovaluta-mainnet. Når et prosjektgruppe er klar til å lansere mainnet, gjennomfører det vanligvis en myntbytte. Dette er også kjent som en token swap. I løpet av dette arrangementet kan brukerne bytte ut sine digitale tokens for digitale mynter som kan brukes på den nye, frittstående blockchain. I 2018 har EOS, Tron, VeChain Thor og flere andre prosjekter fullført denne prosessen.

For investorer er det viktig å merke seg at myntbytter kan gjøres manuelt eller automatisk. Mange børser som Binance, for eksempel, har en funksjon som automatisk bytter digitale tokens mot mynter. For investorer som lagrer midler i en ekstern lommebok, kan det være nødvendig å gå gjennom noen manuelle trinn før du mottar nye mynter.

token swaps

Myntbytter (også kjent som token swaps) er veldig vanlige i kryptovalutamarkedet.

Konklusjon

Digitale tokens og mynter er begge viktige for kryptovalutamarkedet. Selv om det egentlig bare er en hovedforskjell mellom disse to kryptovalutakategoriene, er det viktig å vite forskjellen mellom kryptomynt og token for å forstå målene og utfordringene til ulike prosjektlag. Å ha denne tekniske kunnskapen kan igjen hjelpe potensielle investorer til bedre å evaluere både ICO og eksisterende kryptovaluta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me