Bitcoin og Coronavirus (COVID-19) er økonomisk historie i bevegelse: Ikke bare står Bitcoin overfor sin første virkelig enhetlige og globale eksterne trussel, men den gjør det også mot bakgrunnsmusikken hvis en potensielt hyperinflaterende amerikansk dollar.

Coronavirus og Bitcoin kan hjelpe oss med å korrelere forholdet mellom virkningen av eksterne faktorer (offentlig frykt / panikk og global pandemi) og digital digital valuta uten grenser.

En bullish følelse vil fokusere på muligheten for at Bitcoin utvikler seg over den spekulative fasen til en mer stabil eiendel når den globale etterspørselen øker, og genererer et enormt overskudd for tidlige innehavere av valutaen.

Et bearish sentiment vil ytterligere sementere argumentet om at Bitcoin ikke tilbyr noe faktisk verktøy og alltid vil være en svært spekulativ ressurs.

Hvis du har lest CoinCentral en stund, vet du at vi ikke viker unna å si at vi ikke vet hva som kommer til å skje. Vi vil til og med gå ut på et bein her for å si at de fleste nettsteder og personligheter som gir deg tynt tilslørte meningsspådommer basert på “dyp teknisk analyse”, ikke heller.

Imidlertid kan vi ta en titt på hva som skjedde og anta noen fortellinger og gjennomgang. I denne artikkelen skal vi gå gjennom innvirkningen av Coronavirus (COVID 19) på Bitcoin, og hva det betyr for den amerikanske dollaren.

Coronavirus og Bitcoin-pris

De to mest bemerkelsesverdige endringene i Bitcoins pris så langt er:

  1. En bratt nedgang på 44% + 12. mars 2020. Hva forårsaket at Bitcoin falt? Investorer fikk mest sannsynlig panikk når de så Dow Jones falle med 10% + på en dag.
  2. Fra 1. april 2020 til 2. april 2020, Bitcoins pris hoppet opp 17%. Hva fikk bitcoin til å gå opp? Vi kommer snart inn på det.

La oss starte med å diskvalifisere en sammenligning mellom Bitcoins pris og det generelle aksjemarkedet. Ja, Bitcoin har generelt overgått aksjemarkedet i 2020, men det sier ikke mye. $ 20-regningen i baklommen på de gamle jeansene dine har teknisk sett overgått det globalt skrantende Coronavirus-pandemien..

Bitcoin er utsatt for samme panikk. Det falt rundt $ 50B i markedsverdi den 12. mars, noe som virker mye hvis du ser bort fra at de fem største teknologibedriftene (Amazon, Apple, Alphabet, Facebook og Microsoft) mistet en kombinert 416,63 milliarder dollar på samme dag. Bitcoin er liten, men det lager mye støy, en faktor det er verdt å huske på når du overvåker drastiske prissvingninger.

Tanken på at Bitcoin skal være et fristed, er en feberdrøm bygget på noen få logiske argumenter:

  1. Den er ikke knyttet til noen regjering, og den kan ikke skrives ut.
  2. Det er globalt, digitalt og grenseløst
  3. Du kan ikke fange bakterier fra en Bitcoin.

Imidlertid er alle teoriene dominert av virkeligheten: Bitcoin har fortsatt ennå ikke modnet forbi spekulasjonsfasen.

Var Bitcoins siste prisøkning et svar på Arbeidsdepartementet som rapporterte hele 6,6 millioner nye arbeidsledighetskrav? Muligens. I så fall kan dette være en dristig indikasjon på at folk strømmer til Bitcoin på jakt etter stabilitet (ironisk nok for en av de mest ustabile aktivaklassene historisk sett). Med USA som trykker billioner dollar i hjelp (penger skriver gå BRRRR) og håndtere de økonomiske konsekvensene som en ettertanke, er det fornuftig at folk vil søke et alternativt middel til lagring av formue.

Er Bitcoin sikkerhet i krisetiden? Bitcoin stupte med over 50% i løpet av mars, antyder noe annet. Det globale samfunnet for investorer virker like redd som alltid, og ganske så når vi samlet prøver å håndtere denne globale koronaviruspandemien og nasjonale karantene.

Var prisstigningen i begynnelsen av april resultatet av sofistikerte og vanlige handelsmenn? Sannsynlig. En nylig undersøkelse av handelsmenn og investorer av populær børs Kraken plassert $ 22.866 som bitcoin-prismål, som ville overgå Bitcoins forrige ATH på rundt $ 19,5 000.

Men hvis vi ser forbi den åpenbare spekulasjonen som har plaget digitale eiendeler i mange år, har vi en ekstremt viktig trussel å følge: hvordan vil amerikansk inflasjon på grunn av den nylige og fremtidige stimuleringspakken påvirke Bitcoin og digitale eiendeler?

USAs inflasjon og Bitcoin:

Den amerikanske dollaren har vært vitne til mye siden etableringen i 1792: en borgerkrig, to verdenskrig, en håndfull dødelige pandemier. Den har sett opp og ned av supermakter. Det har overlevd depresjoner og trivdes i blomstrende økonomier.

Til tross for dette eller på grunn av det, har Dollar blitt den de facto verdensvalutaen. I 2019, nesten 61% av alle kjente valutareserver i sentralbanken bestod av den amerikanske dollaren (den nest mest populære er euroen med 20%.) 65% av alle amerikanske dollar, omtrent 580 milliarder dollar, brukes utenfor USA og mest i tidligere kommunistiske land i den gamle Sovjetunionen og Latin-Amerika.

Å underholde ideen om en fremtid der den amerikanske regjeringen ikke dominerer den politiske scenen eller blir tvunget til en tertiær “skrantende imperium” -roll, ligger langt utenfor den umiddelbare troen for de aller fleste amerikanere.

Det er imidlertid mer reelt enn noen gang. I stedet for å rasle og profetere Amerikas trusler som krigshauk politiske talkshow-pundits, vil vi fokusere på nytt på Coronavirus (COVID 19) på Bitcoin, og hva det betyr for den amerikanske dollaren.

Coronavirus har gitt hundrevis av millioner amerikanere en liten smakebit av hvordan en katastrofal økonomi føles: å gå til supermarkeder og ikke være i stand til å få det du vil ha, ha svært begrenset rekreasjons- eller natteliv, og for mange å bli tvunget til å bli økonomisk avhengig på regjeringen din.

Det er vanskelig å forestille seg at George Washington og Alexander Hamilton planla et Amerika som har 23,5 billioner dollar i statsgjeld og raskt skriver ut valuta for å holde hundrevis av millioner innbyggere i live hjemme.

Det er få motstandere av den nåværende amerikanske stimuleringsplanen med bedre løsninger. Skyld alt du vil, men det kommer til å være millioner av mennesker som stoler på statsstøtte for å betale for livets grunnleggende nødvendigheter som mat og vann. Den generelle befolkningen er mindre opptatt av inflasjon og mer av å overleve.

Imidlertid eliminerer det ikke trusselen om hyperinflasjon. Man trenger ikke se langt forbi opptøyene i Hong Kong og Venezuelas nedslitte økonomi for å forstå hvorfor Bitcoin får internasjonal oppmerksomhet som et levedyktig alternativ til innfødt valuta.

I 2017 spådde Chamath Palihapitiya, grunnleggeren av sosial kapital og medeier av Golden State Warriors, en gang at Bitcoins pris ville slå $ 100.000 de neste tre til fire årene og $ 1 000 000 i løpet av de neste tjue.

“Denne tingen har potensial til å være sammenlignbar med verdien av gull,” sier Palihapitiya. Dette er en fantastisk sikring og verdiverdi mot autokratiske regimer og bankinfrastruktur som vi vet er etsende for hvordan verden trenger å fungere ordentlig. ”

På et tidspunkt eide Palihapitiya omtrent 5% av all BTC i omløp, så det er rettferdig å si at følelsene svinger bullish. Det er imidlertid vanskelig å se forbi den betydelige verdien BTC og andre digitale eiendeler tilbyr innbyggere i land som Venezuela. Det en gang rike landet har nå valuta som svever rundt en 10.000.000% inflasjonsrate, som har mange borgere som vender seg til BTC som en butikk av verdi.

Coronavirus og Bitcoin: Antifragile eller Bust

Det er vanskelig for en å lese Nassim Nicholas Taleb’s Antifragile: Things That Gain From Disorder i 2020 og tenk på Bitcoin. Coronavirus er Bitcoins største test. Vil det bøye seg? Vil det gå i stykker? Vil det blomstre? Bare tiden vil vise, men vi har en viss følelse av retning når ny informasjon dukker opp.

John McAfee, en vokal Bitcoin-okse og talsmann for digitale eiendeler, gjorde et tidlig dristig krav i 2017 om at BTC ville nå $ 500 000 i 2020. Når presset på spørsmålet av Forbes, han forsvarte ikke bare prognosen sin, men doblet seg ned og forutsi at BTC ville se $ 1.000.000 i 2020.

Begrunnelsen hans? Knapphet.

Siden BTC er begrenset til bare 21 millioner mynter, er det bare et spørsmål om tid til knapphet begynner å spille en viktig rolle i prisudsvingene. Det er for tiden 18.104.700 BTC i omløp, noe som betyr at omtrent 86,1% av all BTC har blitt utvunnet og er i økosystemet.

I følge McAfee er denne knappheten imidlertid mye mer drastisk enn tallene gir.

“La oss bli virkelige, det er bare 21 millioner bitcoins, hvorav syv millioner har gått tapt for alltid, og hvis Satoshi er død, legg til noen flere millioner,” forklarer McAfee.

Matematisk kan Bitcoins pris trekkes fra enkel tilbud og etterspørsel. Knapphetsargumentet vil bli oppmuntret av den potensielle flokken til folk som begynner å kjøpe og holde Bitcoin, men det gloser også over en kritisk detalj: vi kommuniserer Bitcoins pris i forhold til den amerikanske dollaren. Hvis det veldig grunnleggende grunnlaget for å forstå Bitcoins verdi begynner å øke raskt, kan McAfee få $ 1 millioner Bitcoin-ønske snart nok.

Imidlertid, hvis Bitcoin blir den siste utveien for stabilitet for vestlige økonomier, vil sannsynligvis verden være i en mye mer prekær stilling enn den er i dag. Dette kan være musikk til krypto-anarkistene i publikum, men et så stort grunnleggende skifte kan være veldig farlig.

Overlegenheten til Dollar har blitt utnyttet som et utenrikspolitisk verktøy, en erstatning for støvler på bakken. USA har støtt seg kraftig inn i denne fordelen. Avviklingen av det kompliserte nettet av militaristiske og økonomiske forhold som har blitt skapt i flere tiår, utfordrer selve status quo i den daglige tilværelsen, som bare har vist seg å forbedre seg generelt gjennom årene.

Å forstå hva som kan utvikle seg til de facto funksjonell valuta (eller mor til den) kan bare tjene som en fordel i tiden som kommer. I det minste vil studere Bitcoins respons på Coronavirus bidra til å tegne et bilde av effektiviteten og nytteverdien til desentraliserte digitale eiendeler. Vi har aldri sett Bitcoin svare på en virkelig global makroøkonomisk hendelse, noe som gjør dette til en utrolig spennende tid å være involvert i kryptovalutaverdenen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me