En fremtid i Blockchain-miljøet

Konseptet med et blockchain-miljø fortsetter å vekke fantasien til utviklere over hele verden. Som du snart vil lære, gjør den gjennomsiktige og uforanderlige naturen til blockchain-teknologien den ideell for en rekke miljøbesparende oppgaver. I dag er utviklere opptatt av å integrere blockchain-teknologi i en rekke bærekraftige prosjekter.

Å redde planeten er ikke en enkel oppgave. Heldigvis eksisterer det nå teknologi for å transformere utdaterte og bortkastede fremgangsmåter. Jorden har et sterkt behov for støtte. I følge en fersk rapportere utgitt av FNs miljøprogram, fortsetter jordens temperaturer å stige med en alarmerende hastighet.

Selv om dette kan være velkomne nyheter for de som for øyeblikket er midt i en kjølig vintersesong, forårsaker den økende havnivået kaos på øyer og kystbyer. En studie publisert av Yale viste at havene har steget på enestående nivå siden syttitallet. Den samme rapporten detaljerte at hastigheten som havnivået økte doblet fra rundt 0,06 inches per år til 0,14 inches per år i 1993.

Denne informasjonen er en reell grunn til bekymring og ikke bare for miljøvernere. Både regjeringer og private bedrifter er klare til å ta $ 14 billioner i skader per år, ifølge en nylig studere gjennomført av UK National Oceanographic Centre (NOC).

Byggestein (kjeder) for en bedre planet

World Economic Forum anerkjente behovet for endring Byggestein (kjeder) for en bedre planet. Denne artikkelen inneholder 65 eksisterende og nye blockchain-miljøprosjekter som har potensial til å motvirke den nåværende nedbrytningstilstanden som planeten gjennomgår. Studien inneholder seks globale utfordringsområder:

  1. Klima forandringer
  2. Biologisk mangfold og bevaring
  3. Sunne hav
  4. Vannsikkerhet
  5. Ren luft
  6. Vær- og katastrofebestandighet

Når verden prøver å bekjempe de miljøutfordringene som er nevnt ovenfor, har det dannet seg en rekke multinasjonale blockchain-klimaorganisasjoner. Disse gruppene tar en mer proaktiv tilnærming til problemene miljøet vårt står overfor. En av de mest kjente blockchain-miljøgruppene som er i drift i dag er Blockchain for Climate Foundation.

Blockchain for Climate Foundation

Blockchain for Climate Foundation søker å plassere Paris-avtalen på blockchain. Parisavtalen er en internasjonal strategi for reduksjon av skadelige klimagasser med støtte fra 195 signaturland.

Det er mange grunner til at en blockchain-basert strategi gir mening. For det første lar migrering av Paris-avtalen til en blockchain land overvåke globale utslipp på en åpen og gjennomsiktig måte. Også krympingen krymper overvåkingskostnadene betydelig. Slik det ser ut nå, arrangerer gruppen turer som fremmer fordelene med en slik sammenslåing.

Blockchain-miljøprogrammer allerede i bevegelse

Heldigvis handler blockchain-rommet om innovasjon og bærekraft. For dette formål eksisterer for tiden mange private og myndighetsdrevne blockchain-miljøprogrammer. Disse programmene kombinerer oppfinnsomheten til kryptoutviklere med håp fra miljøvernere. Her er et par av de mest bemerkelsesverdige eksemplene:

Solplast: Plastbank

Solar Plastic-plattformen søker å stimulere resirkuleringsprosessen. Plastavfall er en stor bekymring for miljøvernere. En nylig historie om Huffington Post med tittelen “Våre hav drukner i plast” fremhever problemene disse utviklerne søker å lindre.

Stor Stillehavs søppelplaster via Sputnik International

Stor Stillehavs søppelplaster via Sputnik International

Konseptet bak Plastbank er enkelt. Deltakerne betales i kryptovaluta for resirkulering av plasten. Plattformen betaler folk litt over markedsrenten for plastavfallet. Denne strategien holder havene våre rene og gir resirkuleringsarbeid globalt.

Elektronplattform

De Elektron plattform kombinerer sikkerheten til blockchain-teknologi med de høyteknologiske funksjonene som finnes i dagens digitale strømmålere. Dette prosjektet letter bevegelsen mot smarte nettsystemer som automatisk bestemmer den mest effektive energidistribusjonsstrategien.

Denne UK-baserte energidistribusjonsplattformen har muligheten til å skalere til 53 millioner meter og over 60 forskjellige elektriske leverandører. Teamet bak prosjektet søker å redusere sentraliseringen som for tiden er på plass i landets kraftsektor. Plattformen tillater en desentralisert tilnærming til problemene med kraftproduksjon.

Brooklyn Microgrid

De Brooklyn Microgrid prosjektet kombinerer en rekke innovative teknologier for å skape et felles energinettverk. Plattformen er unik ved at energiselskapet fortsatt har ansvaret for å vedlikeholde infrastrukturen. All ubrukt energi blir utvekslet mellom deltakerne.

Prosjektet har for tiden en bygning i Brooklyn, NY utstyrt med solcellepaneler. Energien som produseres av disse panelene fordeler seg til alle deltakerne i mikronettet. Og hver deltaker får en tildelt mengde strøm. Medlemmer er i stand til å selge sin ubrukte kraft til andre medlemmer av mikronettet for å tjene penger.

SolarCoin

De SolarCoin konseptet ligner Brooklyn Microgrid-konseptet ved at solenergi produseres og selges på nytt. Imidlertid tar SolarCoin-prosjektet en mer individualisert tilnærming til konseptet. Brukere selger ubrukt strøm laget av sine private solcellepaneler via blockchain.

I denne strategien kjøper et huseier et solcellepanelsystem. Når systemet er integrert i SolarCoin-nettverket, kan brukerne begynne å selge energien hjemmet ikke bruker. Plattformen er gratis å delta, og medlemmene kan velge å få betalt i fiat-valuta eller Bitcoin.

ElectriCCHain

De ElectiCChain plattform gir sanntids global overvåking av solenergiproduksjon. Systemet fungerer sammen med SolarCoin-nettverket. Prosjektet integrerer data fra over syv millioner globale solcelleanlegg. Disse dataene hjelper videre vitenskapelig forskning om bærekraftig energi.

ElectriCChain legger ut alle samlet live solproduksjon og bruksdata på en enkelt blockchain. Denne strategien gir forskere tonnevis av verdifull informasjon på et lett tilgjengelig sted.

En lysere fremtid: Et Blockchain-miljø

Det er vanskelig å si om Bitcoins oppfinner, Satoshi Nakamoto, forestilte seg hvordan blockchain-teknologi ville endre måten vi driver livene våre på. Når utviklere fortsetter å utforske fordelene med blockchain-teknologi, har verden rundt oss et desperat behov for løsninger. Det ser nå ut til at blockchain-teknologi har nøklene til en bedre fremtid for alle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me