Blockchain-teknologi er kjent for sin evne til å forstyrre mange av verdens beste næringer. For forbrukere kan dette ofte sees på som en fordel. Imidlertid kan moderne virksomheter også ha nytte av blockchain-teknologi. Tidligere diskuterte vi noen viktige måter blockchain kan være til nytte for opprettelsen av nye virksomheter så vel som sammenlignet desentraliserte forretningsmodeller og sentraliserte. I denne artikkelen vil vi se på noen av de avgjørende faktorene som hjelper deg å velge om det er praktisk for bedriften din å bli en blockchain-virksomhet..

Bestemme kostnader og praktisk

I likhet med å vurdere eventuelle virksomhetsutgifter, er det viktig å forstå kostnadene og potensielle inntekter for å bli en blockchain-virksomhet. For mindre selskaper er det vanligvis ikke så praktisk sett fra et økonomisk synspunkt å utvikle en helt tilpasset teknologi på bedriftsnivå. Hvis historikken er noen indikator, gir tidlig adopsjon ikke alltid umiddelbare fordeler.

Fremveksten av blockchain trekker absolutt mange sammenligninger med fremveksten av mobiltelefonapper for rundt ti år siden. På den tiden så mange selskaper behovet for dedikerte mobilapper for veldig spesifikke brukssaker. I dag har imidlertid et stort flertall av selskapene ikke den samme mentaliteten. Mens det er mange selskaper som fortsatt bruker og tjener på utviklingen av mobilapper, mange så ikke nok fordeler eller avkastning på investeringen. Når du vurderer om bedriften din trenger et dedikert distribuert hovedbokssystem eller desentralisert applikasjon (dapp), er det viktig å bruke i henhold til forventet brukertilpasning og ikke bare fordi du ser blockchain som den siste trenden..

Som nevnt i innlegget vårt om kryptohandel, er FOMO et stort problem å overvinne. Dette gjelder ikke bare kryptovalutainvestorer, men også bedrifter som synes det er et must å utvikle store blockchain-prosjekter eller til og med lage egne kryptokurver. I mange tilfeller er det kanskje ikke fordelaktig å gå denne ruten.

Bli en Blockchain-virksomhet: Adopsjon er nøkkelen

Selv om det kan være vanskelig for noen bedrifter å innse den umiddelbare positive effekten av blockchain-adopsjon, er det viktig å vurdere de langsiktige mulighetene. Som vi diskuterte i en artikkel om blockchain og den autonome lastebilindustrien, har mange tradisjonelle sektorer i økonomien allerede begynt å se virkningen av blockchain-teknologi, selv etter den første implementeringen. I likhet med B2B SaaS trenger du ikke nødvendigvis å ha en million kunder for å innse fordelene med blockchain heller.

For mange små bedrifter kan blockchain være en spillveksler. For eksempel kan blockchain hjelpe små bedrifter med å organisere arbeidet til interne ansatte bedre for å maksimere tid, energi og ressurser. Shippinglogistikk, lagerstyring og salgsanalyse kunne alle se store forbedringer takket være blockchain. Dette kan potensielt være til fordel for alle, fra solopreneurs til toppbedrifter som Amazon. Bedrifter i alle størrelser innen helsevesen, eiendom og andre store økonomiske sektorer kan også se forbedringer drevet av blockchain-teknologi.

blockchain virksomhet

Økende praktisk

Hvis du er en eier av en liten bedrift, tenker du kanskje at blockchain virker som en god løsning, men synes det er upraktisk eller for kostbart å implementere. Dette kan være tilfelle i mai 2018, men vil sannsynligvis ikke forbli så lenge. Tenk på å ta i bruk ny teknologi, fra fysiske produkter (flatskjerm-TV, grafikkbrikker, smarttelefoner) til digitale produkter (skylagring, B2B SaaS osv.). Alle disse teknologiene har opplevd lignende utviklingsmønstre. Opprinnelig var alle ganske dyre å lage.

Mesteparten av tiden var kvaliteten ikke så god for den nødvendige kapitalinvesteringen. Etter bare noen få år ble markedene vanligvis stadig mer konkurransedyktige. Viktigst, teknologien bak produktene ble mer innovativ. I sin tur senket dette kostnadene.

Blockchain kan godt følge det samme utviklingsmønsteret. Selv om det er viktig å adoptere tidlig, er det viktig å merke seg at å investere for mye nå kan bety mindre budsjettfleksibilitet på bare noen få år fra nå når teknologien ikke bare blir billigere, men også mye mer tilgjengelig og høyere kvalitet.

Se på markedsløsninger som er enkle å implementere først

For de selskapene som ikke har ressurser eller trenger å bygge sin egen tilpassede teknologi for å bli en blockchain-virksomhet, er det et økende antall løsninger som ønsker å gi bedriftene verktøyene som er nødvendige for å bygge applikasjoner uten å trenge mye teknisk kunnskap..

Mange blockchain-prosjekter tillater allerede bedrifter å lage sine egne smarte kontrakter, øke lagringsplassen for filer og mye mer ganske enkelt. Disse implementeringene kan også gjøres til lavere kostnader og vil gjøre det mulig for bedriften din å bestemme om implementering av blockchain-løsninger er praktisk eller til og med nødvendig..

Vi begynner allerede å se organisasjoner som kommer for å samle tradisjonelt uavhengige arbeidslinjer for den vanlige årsaken til å utvikle gunstige blockchain-teknologier. Fra grupper som ALLi for forfattere og BiTA for lastebilfirmaer, det er klart at nye bransjer ikke bare begynner å fremme blockchain-oppdraget generelt, men også gjøre det mye mer tilgjengelig selv for både enkeltarbeidere og mindre selskaper.

Konklusjon

Selv om du for øyeblikket ikke ser hvordan blockchain-teknologien kan være til nytte for virksomheten din, er det klart at mange endringer allerede er i ferd. Å være en tidlig adopterer er bra, men bare hvis du har en godt planlagt strategi for hvordan slike investeringer kan føre til solid direkte økonomisk (eller tidsoptimalisering) avkastning. Det er viktig å innse at blockchain kanskje ikke har stor nok potensiell innvirkning på din nåværende virksomhet til å gjøre det nødvendig å endre forretningsmodeller eller investere i dyre løsninger.

Uansett om dette er tilfelle eller ikke, bør du vurdere å se på noen bransjespesifikke organisasjoner og prosjekter som ønsker å fremme utviklingen av blockchain som kan brukes på virksomheten din. For noen virksomheter kan raskere implementering være den mest fordelaktige strategien. For andre kan det være bedre å vente til teknologien blir mer tilgjengelig. Ofte er de beste løsningene allerede tilgjengelige på markedet. Noen av disse løsningene er faktisk de enkleste og billigste å implementere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me