I dagens verden vil alle ha det travelt. Jo raskere, jo bedre. I verden av digitale betalinger pågår det en stor konkurranse mellom blockchain og PayPal. Blockchain er den relative nykommeren, mens PayPal har eksistert i omtrent to tiår. Her er en titt på noen av fordelene og ulempene med begge pengeoverføringssystemene for å hjelpe deg med å bestemme den langsiktige vinneren i blockchain vs PayPal-debatten..

Blockchain Technology og andre verdensendringer

Blockchain-teknologi er en av de digitale revolusjonene som bare kommer rundt en eller to ganger hver generasjon. Det er en like viktig oppfinnelse som den integrerte kretsen (1958), mikroprosessoren (1971), den personlige datamaskinen (MITS Altair 8800, 1975), internett (ARPANET, 1969), Windows (1985) og smarttelefoner (2007). Blockchains distribuerte hovedboksteknologi (DLT) tilbyr en ny, desentralisert infrastruktur for betalingsbehandling, finansmarkedstransaksjoner, regnskapsoppgaver og mange andre datadrevne funksjoner, både personlige og offentlige.

PayPal kan også være inkludert i den ovennevnte teknologiske æresrollen, da det absolutt banet vei for e-handel å vokse i utrolig fart. Det ga også verden et alternativ til tradisjonelle bankoverføringstjenester, Western Union og lignende. PayPal hjalp også forbrukere og bedrifter med å bli mer komfortable med ideen om elektroniske penger, og avvenne dem fra å stole på kontanter.

Fordeler og ulemper ved Blockchain-betalinger kontra PayPal

Fordeler med Blockchain-betaling:

 • Desentralisering: Ingen eneste feilpunkt kan ødelegge hovedbokens innhold.
 • Uforanderlighet: Når data er lagt inn i blockchain, kan de ikke endres bortsett fra i sjeldne tilfeller, og da bare etter samtykke fra alle berørte parter..
 • Peer-to-peer: Grenseoverskridende betalinger tar kortere tid med blockchain på grunn av færre sjekkpunkter.
 • Tillatelsesfri: Betalinger trenger ikke en banks godkjenning før de kan sendes. Betaleren og betalingsmottakeren kontrollerer transaksjonsprosessen, ikke en tredjepart.
 • Ingen begrensning på betalingsstørrelse: Trenger du å sende noen fem millioner dollar verdt Bitcoin, pronto? Du kan gjøre det på blockchain. Bare vær sikker på at du er klar over eventuelle gjeldende fiat-til-kryptokostnader (og omvendt).

blockchain mot PayPal

Blockchain-teknologi er det som får peer-to-peer internasjonale betalinger til å skje raskt og effektivt. Foto av Craig Cooper på Unsplash

Blockchain betalingsulemper

 • Lavere transaksjonshastigheter (transaksjoner per sekund) sammenlignet med PayPal, Visa og Mastercard.
 • Dyrt feil: Hvis du gjør en feil og sender midler (krypto) til feil adresse, ikke se etter noen myndighetsmyndigheter som kan redde deg.
 • Kostnader for konvertering av Fiat-til-krypto: Med mindre alle betalingene dine skjer i kryptoøkosystemet, må du konvertere USD, EUR eller GBP osv. Til Bitcoin, Ether osv. Når du mottar betalinger i krypto, vil du også pådra deg transaksjonskostnader for å konvertere midlene tilbake til fiat.
 • Åpenhet: Blockchain-hovedbøker er offentlig kjent, for så vidt som alle med riktige tilgangskoder kan se detaljene i hver transaksjon. Personvern og selskaper som ikke er personvern, er kanskje ikke koselige med den ordningen.

PayPal Fordeler

 • Send penger til alle i opptil 26 forskjellige (fiat) valutaer med en e-postadresse. Vel, så lenge de har en bankkonto og har registrert seg for PayPal, altså.
 • Regulering og tilsyn: PayPal-brukere er beskyttet av i det minste noen av reglene og reglene som regulerer tradisjonelle banker, som f.eks Forskrift E og USAs PATRIOT-lov. Å betale via et kredittkort på PayPal-kontoen din gir langt større forbrukerbeskyttelse enn å betale via debetkort eller PayPal-kontosaldoer.
 • Raske transaksjoner: PayPal gir brukerne muligheten til å overføre sine PayPal-midler til bankkontoen sin på så lite som 30 minutter når de gjøres via debetkort.
 • Faste avgifter: Å motta betalinger for varer og tjenester vil koste deg en flat avgift på 2,9 prosent, pluss 30 cent per transaksjon. Imidlertid er det ingen gebyrer for å kjøpe varer og tjenester via PayPal. Å sende penger til familie og venner er også gratis. Gebyrer for valutaomregning vil imidlertid gjelde hvis du sender midler internasjonalt.
 • eCheck: Dette er et annet gratis PayPal-betalingsalternativ. Det ligner på en ACH-transaksjon i en tradisjonell bank, men det kan ta flere dager å gjennomføre. Dette er et utmerket valg for betalingsmottakere som ønsker å unngå å bli truffet med avgiften på 2,9 prosent. Du kan alltid be betaleren din om å bruke en eCheck i stedet for en vanlig PayPal-betaling.

blockchain mot PayPal PayPal OneTouch

PayPal fortsetter å utvide sin klientbase, som nå forbinder brukere i 200 nasjoner med millioner av handelsnettsteder. Bilde: mohamed_hassan fra Pixabay

PayPal ulemper

 • Valutakonverteringskurser: PayPal bestemmer valutakursen du vil motta. Du må ta hensyn til denne tilleggskostnaden når du beregner dine endelige PayPal-transaksjonsgebyrer.
 • Betalingsgrenser: Du kan bare sende maksimalt $ 10 000 i en PayPal-transaksjon.
 • Midler på vent: Når du mottar midler via eCheck, kan du forvente at pengene dine forblir i limbo i minst flere virkedager. Dette er ulempen med å motta pengene dine uten gebyrer. Det er også en stor pengemaker for PayPal, ettersom de samler renter på float.

Blockchain vs PayPal, eller en ny hybrid?

I dag kan PayPal fortsatt behandle transaksjoner raskere enn blockchain, men det kan ikke være tilfelle i fremtiden. Faktisk er PayPal definitivt interessert i blockchain og dets potensiale for forstyrrelse i finansverdenen.

Kan PayPal-betalinger sendes via DLT i nær fremtid? Ingen vet det, men det er absolutt en mulighet det er verdt å tenke på når dette tiåret raskt nærmer seg slutten. For alle som vet, kan blockchain vs PayPal forvandles til noe som BlockPal eller PayChain.

Wild Card in the Mix

Bitcoin hash-priser fortsetter å klatre, om enn sakte fra begynnelsen av 2019. Flere og flere selgere er villige til å godta kryptoer som betaling. Med muligheten for en stor amerikansk (verdensomspennende?) Lavkonjunktur i 2019-2020, er det mulig at inntektssultne forhandlere vil ønske enhver form for betaling de kan få, inkludert store kryptoer..

Men hva skjer hvis 100 millioner amerikanere bestemmer seg for å bruke krypto hver dag for å fullføre sine personlige og forretningstransaksjoner? Videre, hva om de fleste av disse forbrukerne bare velger å beholde midlene sine i kryptoøkosystemet, og aldri igjen konvertere myntene sine til fiat?

Vær optimistisk, men likevel vaktsom

Samlet sett ser fremtiden bra ut for både blockchain og PayPal som betalingssystemer i verdensklasse over hele verden. Vær imidlertid alltid oppmerksom på potensialet for myndighetsbegrensninger for kryptobruk (på forbrukerkjøp, ikke på faktisk kryptohandel). Hvis kryptokjøp er begrenset av regjeringsdekret, vil også blockchain bli påvirket og utviklingen kan reduseres.

PayPal ser ut til å være immun mot en slik hypotetisk nedbryting med mindre de begynner å tilby kryptoer som en ekstra valuta. Uansett fremtidige hendelser, skulle blockchain vs PayPal saga vise seg å være en interessant konkurranse i 2020-årene og utover.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me