Teknologi møter kreativitet

Noen mennesker sier at teknologi er en form for kunst. Med den siste boom i blockchain kunstmarkedet, ser dette ut til å være mer faktum enn fiksjon i disse dager. Fra digitale kattunger og meme-handelskort som henter priser på over $ 100.000 til kunstig intelligens (AI) -drevet kunstverk, har blockchain-teknologi offisielt kommet inn i kunstverdenen..

Blockchain-kunst består av mer enn bare å slå et kunstverk på nettet. Det er noen få ting du bør vite om dette fremvoksende markedet og hvordan det endrer kunst til det bedre.

Folk lager Blockchain Art

Det er noen forskjellige metoder kunstnere bruker for å innlemme blockchain i arbeidet sitt. Noen kunstnere lager stykker der blockchain er temaet, mens andre faktisk bruker teknologien i sine kreasjoner.

Samleobjekter

For tiden den mest populære formen for blockchain-kunst, samleobjekter som CryptoKitties og Sjeldne Pepe-handelskort har høstet en kultlignende følge. Disse digitale kunstverkene blir direkte opprettet, lagret og handlet på blockchain-plattformer som Ethereum og Counterparty.

Som Beanie Babies, er bevisstheten til hver samleobjekt det som driver verdien og prisen. Du kan enkelt hente samleobjektkunst for så lite som $ 5, men noen stykker har prislapper på over $ 100.000.

Blockchain-drevet Art

scarab-kunstverk

Nåværende Scarab Experiment Artwork

Utover samleobjekter, finner kunstnere andre måter å bruke blockchain-teknologi på kunstverket sitt. Et eksempel på dette er Scarab-eksperiment. Scarab Experiment kombinerer kunstig intelligens (AI) med tokeniserte medlemskap for å skape ett kunstverk fra de kombinerte 1000 innsendinger fra medlemmer av samfunnet. Når du har sendt inn kunsten din, mottar du et omsettelig Scarab-token som gir deg stemmerett for hvilket kunstverk prosjektet inkluderer.

Plantoid er en selvrepliserende “livsform” også drevet av AI og blockchain, spesielt Bitcoin og Ethereum. Det er en robotplante med en DNA-struktur på Ethereum-nettverket som samhandler med menneskene som donerer til det. Når den først mottar nok Bitcoin-donasjoner, går Plantoid inn i “reproduksjonsfasen” der den ringer kunstnere og designere om å lage en annen Plantoid. Personen som får budet må opprette en ny Plantoid som følger de samme DNA-reglene som Plantoid før den. Til gjengjeld mottar skaperen Bitcoin-donasjonene fra det opprinnelige anlegget gjennom en smart kontrakt.

Blockchain-basert art

Selv om det ikke er bygget med blockchain, er det mange kunstverk som bruker teknologien som inspirasjon. Nylig ble det første Bitcoin-monumentet som ble bestilt offentliggjort i Kranj, Slovenia. Innbyggerne i byen sendte inn ideer til monumentet via Facebook, og tjenestemenn valgte Bitcoin på grunn av regionens bånd til industrien.

Blockchain har også påvirket Bitcoin-graffitikunst, gjengivelser av Satoshi Nakamoto og til og med den siste (Bitcoin) nattverden.

siste bitcoin kveldsmat

Du kan spore og verifisere kunst på Blockchain

Kanskje viktigere enn å skape kunst er å kunne bekrefte at kunsten du kjøper er autentisk. Fine Art Experts Institute (FAEI) i Genève uttalte i 2014 at over 50% av kunstverket de undersøker, er enten smidd eller feil tilskrevet feil kunstnere. Med stykker i kunstmarkedet som selger for titalls eller hundretusener av dollar, er det viktig at du kjøper det du tror du kjøper.

I likhet med blockchain bruk i jordbruk og forsyningskjede, kan du bruke kraften til offentlig uforanderlighet for å opprettholde kunstens integritet. For å gjøre det jobber noen prosjekter med å tokenisere kunstens herkomst. Blockchain kunstherkomst er en metode for å bevise eierskapet til originale kreasjoner via blockchain. Det fungerer slik:

  1. En kunstner lager et nytt stykke og sertifiserer det med et token på en blockchain.
  2. Når du kjøper kunstverket fra kunstneren, overfører de det tilknyttede tokenet til deg.
  3. Når du selger stykket, overfører du tokenet til kjøperen.
  4. Og så videre, og så videre.

Token-transaksjonene lagres offentlig, slik at du som kjøper enkelt kan spore hele eierskapshistorien tilbake til artisten. Hvis symbolet ikke stammer fra kunstnerens lommebok, er kunstverket falskt.

Du kan bruke denne prosessen for fysiske kunstverk så vel som digitale verk. Fordi digitale verk er enkle å reprodusere, bevarer de deres sjeldenhet ved å knytte dem til tokens, som igjen beholder verdien.

Blockchain in Art eliminerer mellommenn … nok en gang

Som med de fleste bransjer, er blockchain kunstmarkedet best til å gjøre mellommenn foreldet. Desentraliserte kunstgallerier dukker opp til venstre og høyre og gir mest (om ikke alt) salgsinntekt til kunstnerne.

Curio Cards er GIF-er og bilder knyttet til Ethereum der artister mottar 100% av salget. Fordi kortene er på blockchain, kan du som artist velge nøyaktig hvor mange du vil selge. Du trenger ikke bekymre deg for kopiering, forfalskning eller store avgifter. Dette åpner en helt ny verden av inntektsgenerering for digitale artister.

Selv med fysiske kunstverk bruker gallerier blockchain. Maecenas er en desentralisert plattform som demokratiserer kunst. Hvis du ønsker å engasjere deg i kunstinvestering, men ikke har penger til å kjøpe et stykke på flere tusen dollar, er denne plattformen noe for deg. På Maecenas kan du investere i en del kunstverk ved hjelp av plattformens ART-tokens. I tillegg, for å finansiere nye stykker, er gallerier i stand til å liste kunstverkene sine til Maecenas-brukere til en brøkdel av kostnaden for hva en auksjonarius eller et lån ville koste dem.

Delta i Blockchain Art Market

Enten du er en samler, skaper eller bare en tilfeldig observatør, vil artens blockchain-revolusjon sannsynligvis påvirke deg på noen måte. Selv i denne unge bransjen er det fortsatt mange måter å bli involvert og strekke dine kreative muskler.

Ikke la mangel på kunstnerisk evne stoppe deg. Prosjekter som Slothicorn, som gir en universell grunninntekt for all kryptokunst (inkludert “Skitne GIF”), gi deg den støtten du trenger når du starter.

Hvem vet? Du kan bare bli den første millionæren som lager meg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me