Den digitale annonseringsrevolusjonen: 3 Blockchain-prosjekter som ønsker å trone kongene

I 2017, Google og Facebook fanget nesten 73% av inntektene for digital annonse i USA, mens resten er ute etter konkurrenter som Amazon og Snapchat. Utgiftene til digital annonsering er anslått til å være nær 270 milliarder dollar i 2018, og vokser bare hvert eneste år.

Med nesten $ 2 billioner i markedsverdi mellom bare de ovennevnte fire selskapene, trumfer dagens digitale reklame-oligarki til og med den (for tiden) markedsverdien på $ 250 milliarder dollar for hele kryptovalutaindustrien..

Følgende kryptokurrency-prosjekter ligner litt mer enn kakerlakker som skvulper rundt og prøver å bygge hjem og unngå å bli forsettlig eller utilsiktet tråkket på av Titans som bryter på toppen.

Så hva skjer når Alphabet Inc. (Google), et nær billion dollar selskap som tjener rundt 84% av den totale inntekten, ser en trussel? Hva skjer når Facebook og Twitter våkner med nattesvette fra den fjerne muligheten for at et eller annet skummelt ungt selskap kan ødelegge forretningsmodellen sin med en ny og uforutsigbar teknologi?

De tar grep der det må tas. Det ville ikke være en strekning å anta teppeforbudet mot kryptovalutaannonsering på Google, Facebook, Twitter og til og med Mailchimp var ikke i det minste en praktisk manøver for å kvele konkurransen.

Med 8 ganger markedsverdi på hele kryptovalutamarkedet, tusenvis av ansatte, noe av det lyseste talentet fra hele verden, og tilgang til ekstra kapital i hovedsak etter eget ønske, har den gamle garde tusen meter høye murer som beskytter riket.

Det er svært usannsynlig at Google, Facebook, Amazon og Twitter til og med er litt uvitende om noen av de følgende prosjektene. Å kjøpe og / eller ødelegge etter vilje er heller ikke så langt utenfor repertoaret. De bygger til og med interne blockchain-baserte løsninger for å forbedre ulike deler av virksomheten og potensielt ytterligere beskytte seg mot eksterne trusler.

Søk etter den hellige gral: data

Da Yahoo (1995), Ask Jeeves (1996) og Google (1998) populariserte internettverdenen etter den gjennomsnittlige personen, var det digitale økosystemet fortsatt i begynnelsen. Ikke bare var det svært få selskaper som prøvde å bruke Internett som en plattform for å selge produkter og tjenester, få mennesker eier til og med datamaskiner.

AskJeeves

Tidlig søkemotor AskJeeves

Dette var dagene som digital målgruppe målrettet mot AdWords og Facebook Ad Manager var ting av markedsføring av nerd science fiction.

Etter hvert som Internett utviklet seg, syntes fantastiske funksjoner som muligheten til å slå opp noe når som helst og koble til venner over hele verden som gaver fra de tekniske gudene. De aller fleste mennesker forstod ikke (og fremdeles ikke) hvordan plattformer som Google og Facebook var gratis.

Mark Zuckerberg

De Facebook-Cambridge Analytica-skandale mars 2018 var en av de første tilfellene der allmennheten ble eksponert for begrepet personopplysninger på Internett og hvilken innvirkning det kan ha. Kort fortalt er Cambridge Analytica et politisk dataselskap som ble ansatt av Trumps valgkampanje i 2016 som fikk tilgang til de private dataene til over 50 millioner Facebook-brukere. Dette firmaet brukte en rekke strategier, hvorav den ene var de dumme Facebook-quizene som sannsynligvis gikk omtrent som “Finn ut hvilket Harry Potter-hus du skal være i!” eller “Finn ut hvordan du vil se ut som det motsatte kjønn!” Disse quizene ble brukt til å identifisere personligheter til amerikanske velgere og potensielt påvirke deres oppførsel.

Dette var på ingen måte et hack- eller sikkerhetsproblem, det var bare at brukerne ignorert Facebooks vilkår og betingelser som de ble enige om, i tillegg til varslingsvarslene når de tok quizene.

Ok, sirkler tilbake til datarollen. Dataene dine fungerer som en primær identifikator for deg og mennesker akkurat som deg for tusenvis av annonsører og selskaper.

Hvordan? La oss si at du har $ 1 000 000 i annonseringsbudsjett du vil bruke i et forsøk på å selge så mange moduler som mulig. Vil du heller målrette mot alle i verden, alle som har penger å kjøpe, eller alle som har penger til å kjøpe og er villige til å kjøpe? Med riktig slags data vil du kunne målrette mot alle som kan og med stor sannsynlighet vil kjøpe produktet ditt. Dette betyr mindre annonseutgifter som går til spille, og til slutt mer inntekter.

Som du kan forestille deg, er den riktige typen data verdt mye penger for den rette annonsøren.

For brukere har Facebook, Google og Twitter gitt en “gratis” tjeneste der brukerne selv blir produktene og høstes for data. Dette fører til to hovedproblemer for brukerne: de vil ikke at dataene deres skal deles (spesielt med feil personer), og de vil ikke bli bombardert med annonser som ikke er relatert til dem..

For annonsører har Facebook, Google og Twitter opprettet plattformer for å hjelpe til med å samle inn og forbedre data, samt lansere høyt målrettede annonser mens de tar et betydelig kutt i annonseutgifter.. Dette fører til to hovedproblemer for annonsører: De vil ikke stole på plattformer som kan endre algoritmene deres over natten og undergrave hele ukes / måneders strategi, og de vil ikke kutte inn i fortjenestemarginene hvis de ikke gjør det. må ikke.

Så nå som vi har gått over det digitale annonseringslandskapet og dataenes rolle på høyt nivå, la oss hoppe inn i kryptovalutaen som søker å utnytte de fire hovedutgavene av den nåværende modellen for å potensielt endre det digitale landskapet for alltid.

Bitclave

Bitclave er en av frontløperne i løpet av å fjerne det tekniske oligarkiet og “ta Internett tilbake” og bringe det til folket.

Det tar sikte på å gjøre dette gjennom sin desentraliserte søkemotor som eliminerer alle tredjeparts annonseringsformidlere for å skape et sterkere og mer effektivt forhold mellom forbrukere og bedrifter..

BitClave vil bruke en form for insentivisert søk, der det kun viser annonser til folk som har uttalt interesse for å se dem. Dette gjør ikke bare brukeropplevelsen mye bedre, det kvalifiserer også potensielle kunder for bedrifter, noe som betyr at mindre annonse penger går til spille. Disse annonsepengene kan brukes til å senke prisen på produktet eller skape andre former for verdi for brukeren.

Brukere som søker på BitClave-plattformen, vil se kuraterte annonser, mens de også tjener den opprinnelige BitClave-token CAT når de engasjerer seg med disse annonsene..

I mars 2018 lanserte Bitclave den første iterasjonen av deres søkemotor kl https://desearch.com/ og den fokuserer først og fremst på kryptovaluta-søk.

undersøkelse

Grunnleggende oppmerksomhetstoken

Basic Attention Token (BAT) er det blockchain-baserte digitale reklametokenet som driver den modige nettleseren. De Modig nettleser er en nettleser med åpen kildekode som automatisk blokkerer sporere og påtrengende annonser.

Modig hjem

Via smarte kontrakter gjør BAT det mulig for annonsører å sende annonser med en symbolsk betaling i låst tilstand til brukerne. Tokenbetalingen kan låses opp når brukere ser på en annonse. Resten av betalingen sendes til den modige nettleseren og utgiveren som var vert for annonsen.

Brukere er i stand til å bruke BAT på alt fra førsteklasses artikler og produkter, bilder med høy oppløsning, datatjenester eller donere til innholdsleverandører.

BATs verdiforslag er å la brukere trygt og privat surfe på Internett og samtidig tjene penger på oppmerksomheten. Forleggere får i tillegg mer inntekter som ellers ville ha gått tapt for mellommenn og roboter. Annonsører får bedre data i kampanjene sine og kan lage bedre målrettede meldinger.

AdEx

AdEx (ADX), eller “reklameutveksling”, tilbyr en desentralisert plattform der elektroniske utgivere og annonsører kan forhandle om reklamekontrakter. Plattformen er helt gjennomsiktig, har ingen gebyrer og gir ubegrenset tilgang.

hva er adex

AdEx har også en brukerportal for Internett-brukere for å velge hvilke typer annonser de vil se, administrere deres personvern og kontrollere hvem som ser dataene deres.

Det opprinnelige token ADX letter utvekslingen, og AdEx planlegger å implementere en direkte fiat-gateway i fremtiden.

En nøkkelkomponent i AdEx-plattformen for annonsører er at annonsører vil kunne dra nytte av et høyt nivå av tilpassbarhet og målretting mot publikum, noe som fører til høyere avkastning. AdEx planlegger også å implementere et visnings- og klikkbekreftelsesprogram som vil redusere og potensielt eliminere all uredelig aktivitet.

Siste tanker

Et vanlig tema oppstår når vi studerer forretningsmodellene for dusinvis av kryptokurrencyprosjekter: tradisjonelle tredjepartsformidlere over hele linjen blir mål for skrape, unge blockchain-baserte prosjekter som ønsker å underbukke forretningsmodellen “mellommann”.

Tre prosjekter som er oppført ovenfor er på ingen måte de eneste konkurransedyktige aktørene i jakten på det digitale annonseringsmarkedet. Prosjekter som Qchain, Adchain, og KindAds mål å oppnå lignende mål gjennom marginalt forskjellige strategier.

Nettannonsering utgjør nesten 40% av alle annonseutgifter, opp fra 30% i 2015. Uansett hva som motiverer disse prosjektene, enten det er penger, makt eller et ekte ønske om å desentralisere en nær 270 milliarder dollar / år industri, er muligheten der. Blockchain har gitt hundrevis av prosjekter sølvkulen for å ta ned de regjerende mellomleddene – spørsmålet er om de har det som trengs for å bygge pistolen og faktisk skyte den.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me