I mai 2018 kunngjorde noen av de største navnene i bilindustrien at de sluttet seg sammen for å danne MOBI Consortium. MOBI står for “Mobility Open Blockchain Initiative” og gruppen vil undersøke bruken av blockchain i bilutvikling. Det tar sikte på å “gjøre mobilitet tryggere, grønnere og rimeligere”.

MOBI-konsortiet består av partnere, sponsorer og tilknyttede selskaper. Hver gruppe har en rekke deltakere fra (henholdsvis) bilindustrien, blockchain / tech-konsulentområdet og forskjellige byråer som berører begge.

Partnere inkluderer bilproduksjonsgiganter BMW, Ford, General Motors og Renault, samt bildeler produsenter ZF Friedrichshafen og Bosch.

Sponsorer består av etablerte blockchain- og konsulentfirmaer som ConsenSys, IOTA, IBM og Accenture. Omvendt inkluderer andre sponsorer blockchain-oppstart som er nye i rommet, for eksempel Foam (lokasjonstjenester) og ShareRing (delingstjenester).

Til slutt består tilknyttede grupper byråer og frivillige organisasjoner, inkludert World Economic Forum, Blockchain at Berkeley og Hyperledger.

Det har vi allerede litt innsikt i bruk av blockchain i bilinitiativer fra individuelle produsenter som Porsche. Imidlertid har MOBI som mål å ta en åpen kildekode-tilnærming til blockchain. MOBI beskriver seg selv som blockchain agonistisk og vil utforske bransjeløse løsninger for hvordan blockchain teknologi kan integreres i det bredere bilområdet.

I denne artikkelen undersøker vi noen av mulighetene som kan aktiveres av bransjeadoptisering av blockchain og relatert teknologi innen bilindustrien..

Integrasjon over bilindustrien

Globalt er bilindustrien enorm. Tenk på det – du kjøper ikke bare en bil. For å få det på veien, må du også ta hensyn til noe av eller alt av følgende, avhengig av hvor du bor:

  • Kjøreprøvesertifisering / førerkort
  • Finansiering av kjøretøyet – kjøper eller leaser du?
  • Juridisk eierregistrering
  • Trafikktest
  • Forsikring
  • Veiavgifter
  • Trengselsgebyrer eller forurensningsavgifter
  • Vedlikehold og reparasjoner

Foreløpig er alle disse kravene frakoblet. Bilindustrien er dårlig integrert, noe som igjen fører til mange problemer. Disse inkluderer høye forsikringskostnader, veikriminalitet og dårlig vedlikeholdte kjøretøy.

Bruk saker – blockchain i bilinitiativer

Å bruke distribuert hovedboksteknologi i hele bransjen kan føre til en mer harmonisert og integrert infrastruktur. Nedenfor er noen måter dette kan skje på.

Blockchain innen bilforsyningskjede og produksjon

Mange sektorer, inkludert bilindustrien, begynner allerede å utforske fordelene ved å bruke blockchain i supply chain management.

En blockchain-database kan registrere delene som brukes i bilproduksjonsprosessen. Tilsvarende kan selve produksjonsprosessen også registreres. Dette kan vise hvilke mennesker og roboter som var involvert i hvilket trinn, inkludert kvalitetskontroller. Forhandlere kan til slutt ta levering av hvert kjøretøy komplett med sin egen blockchain-post.

Blockchain i kjøretøyvedlikehold og reparasjoner

Vi kunne også se vedlikehold og reparasjoner strømlinjeformet ved hjelp av et lignende blockchain-basert system. En mekaniker kunne enkelt sjekke bilmonteringsjournalen, se hvilke deler som ble brukt, og logge sitt eget reparasjonsarbeid på den samme kjøretøyblokkjeden..

Slike digitale registreringer av bildeler kan bidra til å redusere forekomster der forfalskede bildeler brukes, enten i produksjon eller reparasjoner. Det vil også bidra til å øke tilliten til verdien og integriteten til bilreparasjoner, noe som alltid har vært ganske ugjennomsiktig for de som ikke kjenner seg rundt en bilmotor..

Blockchain-basert lisensiering og registrering

Hvis bilprodusenter kan logge kjøretøyene selv på blockchain, kan vi også ha et lignende blockchain-basert system for å spore og spore kjøretøyeierskap. Et slikt integrert system vil bidra til å redusere forekomsten av kjøretøyer som selges for bruk i kriminelle aktiviteter, samt øke forbrukernes tillit til notorisk upålitelig virksomhet av handel med brukte biler.

Blockchain gir muligheten for det ultimate innen global fører- og kjøretøylisensintegrasjon – et standardisert verdensomspennende register over lisensierte drivere og biler. Selvfølgelig er mye av dagens spenning i sektoren på AI og førerløse biler. Teknologisk sett vil utviklingen på dette området sannsynligvis overgå de politiske og byråkratiske hindringene for å oppnå et slikt globalt register over menneskelige drivere.

Likevel, hvis mennesker fortsetter å kjøre bil, kan muligheten for å ha vår egen globale selvsuvere fører-ID til slutt eksistere.

Forsikring, skatter, overbelastningsgebyrer og andre gebyrer basert på bruk

Vi kan foreta betalinger som forsikringspremier, veiavgifter og andre perifere betalinger helt digitalt og automatisk. Ved å bruke IoT og stedssporingsteknologi, kan slike betalinger også utvikle seg til å bli rent bruksbaserte. Så hvis du kjører i London eller Stockholm, kan du betale automatisk overbelastning fra digitale lommebøker.

Forsikringsselskaper kan få et bedre bilde av hva som skjedde i tilfelle et ulykkeskrav. Dette kan derfor øke utbetalingen og redusere forekomsten av falske krav.

Lokalitetssporingstjenester gjør det også mulig å registrere bruken og kjørelengdehistorikken til kjøretøyet nøyaktig og utvilsomt. Vi kunne se nøyaktige og upartiske verdivurderinger av kjøretøy utført med AI-teknologi for å ta de nødvendige beregningsbaserte beslutningene.

Blockchain-baserte mobilitetsinitiativer

Blockchain skaper gjennomsiktighet i deling av bil og tur, noe som igjen kan øke tilliten mellom partene. Porsche har allerede testet bruken av smarte kontrakter for å låse og låse opp kjøretøy.

Når du tar dette frem, kan du forestille deg at du leide en delt bil. For det første vil smarte kontrakter bety at du bare kan få tilgang når du har betalt et depositum til eieren med den digitale lommeboken. IoT-teknologi vil også spore bilens plassering mens du leier den. Smarte kontrakter kan gi automatisk forsikring. Igjen, du kan bare betale forsikringspremier, bompenger og trafikkbelastning på bruksbasis med betalinger trukket automatisk fra den digitale lommeboken..

AI og førerløse biler

Hvis eller når den førerløse bilen blir en dagligdags virkelighet, har blockchain et ekstra formål. AI-teknologi som brukes i førerløse biler, vil være avhengig av kompleks beslutningsprosess, ofte delt i andre. Derfor betyr det å logge disse beslutningene på en blockchain at vi kan spore hva som skjedde hvis en ulykke inntraff.

Alle disse mulighetene illustrerer hvordan distribusjonen av blockchain i bilindustrien bedre kan integrere den bredere industrien. Et innflytelsesrikt globalt konsortium som MOBI kan være i stand til å drive slike muligheter nærmere virkeligheten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me