Blockchain identitetsadministrasjon kan være neste trinn i utviklingen av datasikkerhet. Til tross for løftene deres, er kanskje ikke store navnemerker like trygge som vi trodde de var. Equifax, Yahoo eller Uber? Velg. Databrudd har truffet alle disse selskapene de siste årene, og det ubarmhjertige tempoet i hack virker ikke som å gi opp.

Ifølge bruddnivåindeks, bare fire prosent av bruddene siden 2013 ble gjort ubrukelige på grunn av kryptering. Dette er en ganske bemerkelsesverdig statistikk når du tenker på at kryptografi har eksistert i mer enn 50 år. Publikum blir merkbart bekymret, men hva kan disse store navnene gjøre med denne trenden? Og vil hjelpe blockchain-identitetsadministrasjon?

Kryptografi bakt i

Bitcoin har levert en virkelig sak innen sikker datakommunikasjon siden 2009. Legg til det faktum at teknologien er åpen kildekode, og du må virkelig lure på hvorfor store selskaper ikke implementerer sine egne kryptosikkerhetsløsninger. Så vidt vi vet har ingen noen gang hacket Bitcoin-blockchain. Alle som ikke har gjort det, burde sannsynligvis se lenge på hva blockchain kan tilby dem.

Enkelt sagt bruker Bitcoin kryptografi med offentlig / privat nøkkel, som gjør at sensitiv informasjon kan overføres sikkert over et nettverk. Det fine med Bitcoin er at sikkerheten er en del av nettverket fra første gang. Kontraster dette med mange selskaper som prøver å skru på sikkerhet til deres allerede aldrende nettverk.

En rekke andre kryptokurrencyprosjekter og blockchain-oppstart utvider disse hovedprinsippene for å tillate brukere å effektivt administrere sin identitet på blockchain. Store problemer krever store løsninger. De som gir den beste blockchain-identitetsstyringsløsningen, vil sannsynligvis ha store inntekter når denne bransjen modnes.

Der gjeldende systemer mislykkes

Sentralisering

Bedrifter som IBM har allerede identifisert dette potensialet og løper for å være ledende innen tillatte blockchain-løsninger. Noen har imidlertid hevdet at private blokkjeder ikke egentlig er levedyktige. Uansett hvor du står, er det nyttig å finne ut hvordan vi kom hit.

Den første store feilen som dagens identitetsstyringssystemer lider av, er sentralisering. Internett ble opprinnelig designet som et peer-to-peer-nettverk. For første gang i historien tillot dette nettverket fri informasjonsflyt uten sensur og over grenser. De som eide mediet kontrollerte ikke lenger meldingen.

Identitetsadministrasjon bør ideelt sett følge peer-to-peer-internettmodellen

Identitetsstyring vil ideelt følge peer-to-peer-internettmodellen.

Dessverre har private enheter siden fanget mye av internett: Google med internetsøk, Facebook med sosiale medier, ICANN med domenenavnregister, Amazon innen e-handel og så videre. Du får bildet. Disse (og mange andre) selskapene lager store mengder personopplysninger som gjør dem til attraktive mål. Denne lagringen skaper den såkalte honeypot-effekten. Hackere er langt mer sannsynlig å bryte seg inn i disse systemene enn å målrette individuelle brukere.

Sensur

Det andre problemet som dette skaper er den økte muligheten for å misbruke din maktposisjon. Store tekniske giganter har allerede rykte på seg for sensurere innhold basert på politiske og ideologiske synspunkter. Dette utgjør en reell trussel mot ytringsfrihet og autentisk selvuttrykk, som mange beskriver som kjennetegn på velstående samfunn.

Husk at mange elektroniske applikasjoner krever at du registrerer deg hos et av disse selskapene, enten via e-post eller sosial profil. Hvis de noen gang sletter kontoene dine eller sensurer dem, uansett årsak, hvor blir det av deg? En virtuell nomad som ikke eksisterer.

Blockchain Identity Management

Skaperne av Internett klarte ikke å se behovet for god identitetsadministrasjon da de bygde ut de aller første protokollene. De kunne selvfølgelig ikke ha visst det på den tiden. Dessverre er resultatet den enorme privatiseringen av dataene våre. Teknologiske selskaper har utnyttet muligheten til å eie så mye av dataene våre de kan få tak i. Som de sier, hvis det er gratis, er sjansen stor for at du er produktet! Disse selskapene har mange gode gratisprodukter. De må betale for dem på en eller annen måte.

Det er den grunnleggende endringen som blockchain bringer til identitetsstyring. Sentralt hostede dataservere (inkludert skybaserte løsninger) er kostbare å vedlikeholde, og mange vil bli eliminert når brukere kan administrere sin egen identitet med blockchain-teknologi. Det er en rekke prosjekter som ønsker å være ledende på dette området. Konkurransen er tøff og å forutsi den beste tilnærmingen er en vanskelig utfordring.

Noen prosjekter som Civic fremmer blockchain-identitetsstyring via appen sin. Andre liker Blockstack gi en nettleserbasert løsning for å samhandle med desentraliserte applikasjoner. En annen interessant funksjon de utvikler er en peer-to-peer domain name service (DNS) bygget direkte på blockchain. Du er ikke lenger prisgitt en enkelt organisasjon, som ICANN, når du er vert for ditt favoritt- eller kontroversielle innhold.

Siste tanker

Det er vanskelig å finne ut hvilken tilnærming som vil være best. Det er mange faktorer å ta i betraktning når man bygger fremtiden for identitetsadministrasjon: språk, kultur, tilgang til teknologi og så videre. Å se det fra et globalt perspektiv vil hjelpe. Vi er ennå ikke på et punkt der alle i verden har tilgang til sin egen smarttelefon. Suksessen til internett i dag er i stor grad takket være enkle teknologier som HTTP- og TCP-protokoller, som trekker ut mange av de tekniske detaljene fra oss, slik at vi bare kan fortsette med “internetting”.

Å koble nye blockchain-protokoller til eksisterende internettprotokoller virker som det logiske valget. Det er selskaper som kjører blockchain-vognen som planlegger å være neste generasjon kraftsentre. Sjansen er stor for at de vil mislykkes. I en ikke altfor fjern fremtid vil vi bli klar over alle valgene som bygges for oss i dag. Forbrukerne våkner med at data som er vert andre steder, ikke er spesielt trygge. Endelig vil vi kunne ta kontroll over egen online identitet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me