Oddsen er at du allerede eier Bitcoin eller andre kryptoer. På lang sikt kan disse desentraliserte, digitale valutaene vise seg å være en lønnsom investering. Imidlertid kan det også være lurt å vurdere eiendom for din langsiktige økonomiske eierandel.

Jo mer klokt du diversifiserer dine økonomiske forhold, jo mer isolert fra risiko kan du bli til uventede reverseringer i et gitt marked. Kanskje det er på tide for deg å oppgradere Bitcoin vs. eiendomsdebatten akkurat her og nå.

Denne artikkelen vil avsløre den komparative relative styrken (RS) av Bitcoin mot et sentralt fondshandlet fond (ticker: ITB, iShares US Home Construction ETF) over seks viktige tidsperioder.

Du vil se hvordan BTCUSD gikk mot ITB de siste tre-, seks-, 12-, 24- og 36-månedersperioden. Du vil også se hvordan Bitcoin dramatisk har overgått ITB de siste fem årene. Du vil se at Bitcoin til og med overgikk aksjene til to av de største amerikanske husbyggerne.

Til slutt får du innsikt i hvorfor du investerer i Bitcoin og å eie ditt eget hjem (eller leie av fast eiendom) er fortsatt en god langsiktig økonomisk strategi.

Bitcoin vs. eiendom: Viktige RS-statistikker

ITB ble valgt som fullmektig for det amerikanske boligmarkedet (RE) av flere grunner:

 • Den handler hele dagen (930 til 1600 ET), mandag til fredag ​​(unntatt helligdager).
 • I likhet med Bitcoin kan du kjøpe, selge eller selge den kort i sanntid, i motsetning til å handle for et hjem.
 • Denne ETF gjør (indirekte) en god jobb med å spore resultatene til US RE.
 • Når husbyggere tjener penger og boligprisene går høyere, vil ITB nesten alltid også stige.

Statistikken Bitcoin (BTCUSD) vs. ITB RS siden kryptomarkedet i desember 2017 er for tiden partisk til fordel for ITB. Begge markedene har vært i en nedadgående trend, men ITB har vært mindre alvorlige. Til tross for det fortsetter bullish tegn på liv å vises for BTCUSD. Når det gjelder ITB, ser det ut til å være et svært pålitelig flersyklus lavt mønster som ofte gir omsettelige gevinster.

Statistikker på kort sikt (ett år eller mindre)

3-måneders BTCUSD-ytelse: (41,76) prosent

3-måneders ITB-ytelse: (13,41) prosent

RS-vinner: ITB

6 måneders BTCUSD-ytelse: (41,81) prosent

6 måneders ITB-ytelse: (22,13) ​​prosent

RS-vinner: ITB

12 måneders BTCUSD-ytelse: (75,00) prosent

12 måneders ITB-ytelse: (33,20) prosent

RS-vinner: ITB

bitcoin vs. eiendoms ITB-sykluser

ITB, to-ukers diagram: Den sykliske handlingen i amerikanske boligbyggere har vært spesielt pålitelig i mer enn fem år på rad. Bilde: MotiveWave Ultimate.

Det er åpenbart at det ikke har vært noen konkurranse på den kortsiktige RS-rangeringen. Det er sant at ITB gikk ned i verdi på tvers av alle tre nærtidsrammer. Imidlertid mistet den verdien i et betydelig lavere tempo enn BTCUSD.

Langsiktige statistikker (to år eller mer)

24-måneders BTCUSD-ytelse: + 265,07 prosent

24-måneders ITB-ytelse: + 18,67 prosent

RS-vinner: BTCUSD

36-måneders BTCUSD-ytelse: + 784,12 prosent

36 måneders ITB-ytelse: + 14,42 prosent

RS-vinner: BTCUSD

5-års BTCUSD-ytelse: + 371,97 prosent

5-års ITB-ytelse: + 22,28 prosent

RS-vinner: BTCUSD

bitcoin vs eiendoms BTCUSD-oscillatorer

BTCUSD, ukentlig: Bitcoin handler fortsatt over sitt 200-ukers enkle glidende gjennomsnitt (SMA). Se etter motstand nær den synkende 50-ukers SMA i midten av 2019. Bilde: NinjaTrader 8.

Viktige aksjelager: Bitcoin vinner også

Hvis du hadde investert i aksjer i DR Horton (DHI) og BTCUSD 3. januar 2016, ville kryptobeholdningen din økt betydelig mer enn DHI-aksjene dine:

36-måneders BTCUSD-ytelse: + 784,12 prosent

36 måneders DHI-ytelse: + 15,60 prosent

RS-vinner: BTCUSD

Her ser du på den 3-årige sammenligningen av Lennar Corp. (LEN) vs. BTCUSD:

36-måneders BTCUSD-ytelse: + 784,12 prosent

36-måneders LEN-ytelse: (15,33) prosent

RS-vinner: BTCUSD

Uansett om det sammenlignes med ITB, DHI eller LEN, stjeler BTCUSDs langsiktige ytelse bokstavelig talt showet.

All data via TradingView.com Den endelige datakuttdatoen var 3. januar, 2019, for BTCUSD, DHI, ITB og LEN. Provisjoner, glid og aksjeutbytte ikke tatt med.

Investeringen du får leve i

Ok, Bitcoin har vært en overlegen langsiktig investering i forhold til de fleste andre aktivaklasser, avhengig av hvor tidlig man kom inn på grunn av sine astronomiske prisstigninger, inkludert ITB og viktige boligbyggere. Hva med huseiere vs. Bitcoin? Hvordan har det fungert? I virkeligheten er det en lignende historie som Bitcoin vs. tech-aksjer, gull og RE. På kort sikt har Bitcoin blitt hardt rammet, men i løpet av to til ti års tilbakeblikksperiode har Bitcoin få likestillinger i finansmarkedets univers.

bitcoin vs eiendom ITB og BTCUSD korrelasjon

ITB og BTCUSD, ukentlig: Homebuilder-aksjer og Bitcoin deler en moderat mengde korrelert retningsbevegelse. Begge kan være i posisjon for et sterkt Q1 2019-rally. Bilde: NinjaTrader 8.

Det er gode nyheter for Bitcoin, og for alle som vet, kan Bitcoin snart gjenvinne den nærmeste kortsiktige RS-sporet mot alle andre konkurrenter på finansmarkedet. Å eie RE som en investering gir deg imidlertid noe av verdi som ingen krypto-, aksje-, obligasjons- eller kontantavviklet vare kan. Og det er muligheten til å leve i og nyte investeringen din til daglig.

Selv om ditt hjem på $ 400 000 mister halvparten av dollarverdien de neste fem årene, får du fortsatt leve i det og nyte det som om ingenting hadde skjedd. Bare betal RE-skatten din i tide, vedlikehold hjemmet og eiendommen og slapp av.

Med mindre du trenger å ta en jobb i en annen by, kan du bare vente på tilbakeslaget for RE-markedet. Selv om du gjorde trenger å flytte til et annet sted for å finne arbeid, kan du alltid leie hjemmet ditt til du selger det.

Inflasjonssikring – Vanligvis

I løpet av den inflasjonsplagede perioden fra 1966 til 1981 fikk RE verdi i mange områder i USA. For eksempel økte familiens hjem på Long Island fra $ 16.490 til $ 30.000 mellom oktober 1964 og august 1972. Et annet av våre hjem i New Mexico steg fra $ 19 500 til $ 52 000 mellom september 1972 og juni 1980. Mange av våre naboer og slektninger opplevde lignende RE-gevinster i løpet av det samme miljøet før Reaganomics.

Åpenbart spilte plassering en viktig faktor i disse gevinstene (økonomiene i New York og New Mexico var veldig sunne da). Andre deler av USA (inkludert den såkalte Rustbelte) så faktisk ST-stagnasjon (eller til og med nedgang) under de forskjellige lavkonjunkturene som rystet USA mellom november 1973 og juni 1982.

Lavere priser, store samlinger

Når rentene nådde en topp i 1981-1982 (husker du disse rentene på 16% på amerikanske statsobligasjoner?) Begynte boliglånsrentene å synke, med boligprisene som store mottaker. For eksempel kjøpte foreldrene mine et hjem med tre soverom og $ 72 000 i Hartford, Connecticut i begynnelsen av 1983. Renten på boliglån var 12% i 30 år. Ikke lenge etter falt rentene raskt, og falt kontinuerlig i flere år til.

Plutselig ønsket alle et hjem, og Hartford-området RE skranglet ubarmhjertig høyere i mer enn fire år. Foreldrene mine refinansierte lappen to ganger, og reduserte den månedlige betalingen til banken dramatisk. I juli 1987 ble huset solgt for $ 172 000, en gevinst på 139% før re-fi og salgsprovisjoner. Ikke dårlig avkastning for en 52-måneders investering!

For mange amerikanske familier og investorer har RE pålitelig vist seg å være en god inflasjonssikring. Det er også en av de beste eiendelene å eie når rentesyklusene når en topp og begynner å trendne lavere. FYI, den langsiktige nedturen i renten endte nylig da 10-årige statsobligasjoner satte en viktig teknisk reversering. Det er mulig at det 37-årige bjørnemarkedet i renter endelig er over.

Invester i Crypto og Ditt eget hjem

Her er noen av de viktigste fordelene ved å eie ditt eget hjem, selv når du investerer i Bitcoin og andre kryptoer:

Ditt eget hjem:

 • Bygg egenkapital i stedet for å betale husleie til utleier.
 • Potensialet for store gevinst i tider med økonomisk ekspansjon (og spesielt i fallende rentemiljøer).
 • Lei ut hjemmet ditt hvis et bedre jobbtilbud i en annen by (land) krever øyeblikkelig flytting.
 • Kos deg med hjemmet ditt uavhengig av svingninger i verdien.
 • En av få investeringer du får leve i og potensielt tjene på.

Din Bitcoin-investering:

 • I motsetning til hjemmet ditt, er Bitcoin flytende. Du kan selge det umiddelbart hvis du trenger kontanter.
 • Bitcoin har langsiktig potensiale for gevinster, muligens flere ganger over det som er tilgjengelig fra hjemmeeierskap.
 • Bitcoin-investeringen din trenger aldri et nytt tak, oppvaskmaskin, tepper eller termittbehandlinger. Du vil til og med bli spart for ombygging av kjøkken.
 • Det er ikke behov for et 30-årig pant for å kjøpe Bitcoin. Det er ingen sluttkostnader eller 6 prosent RE-provisjoner å betale heller.
 • Bitcoins verdi påvirkes ikke direkte av renteendringer.
 • Historisk sett mye mer risikofylt enn de fleste andre aktivaklasser

Så, Nå og fremtiden

Basert på historiske data kan det ofte vise seg å være gode langsiktige investeringer å eie Bitcoin og ditt eget hjem. Mens ingen vet hva fremtiden vil ha for Bitcoin eller RE, ser begge investeringene ut til å tilby et stort langsiktig vekstpotensial. Enda bedre, å eie et hjem og Bitcoin kan hjelpe deg med å nyte et unikt sett med fordeler som kan bidra til å oppveie noen av de mindre ulempene med den andre.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me