Blockchain-teknologien begynner allerede å ha stor innvirkning på næringslivet og skaper helt nye næringer. Bitcoin-gruvedrift er muligens den mest interessante og lønnsomme av disse nye mulighetene. Enten du er en gründer på et budsjett eller har en stor tilførsel av kapital å bruke på en gruvedrift, er det noen viktige ting du bør vurdere før du starter en gruvedrift, og hvordan du kan dra nytte av en vellykket gruvedrift.

Ting du bør vurdere før du starter

Juridiske risikoer

Et av de første trinnene å vurdere er om bitcoin-gruvedrift er lovlig der du bor. I noen land har bitcoin gruvedrift blitt stengt helt. Før du formulerer en strategi, bør du få en bedre forståelse av noen av de juridiske risikoene og de regulatoriske utsiktene for å starte en gruvedrift i ditt land.

Maskinvareinvestering

En annen viktig faktor å vurdere er barrieren for inngang for gruvedrift. Husk at valg mellom CPUer, GPUer eller ASIC-er ikke bare er basert på hvor mye penger du må bruke, men ofte dikteres av hvilke typer gruvedrift som er tillatt av prosjektene selv. For eksempel tillater BTC ASIC-maskinvare, men BCG gjør det ikke. Flere kryptovaluta begynner å bruke ASIC-resistente algoritmer. Disse nye hashingalgoritmene fjerner fordelene med ASIC og gjør GPUer til et mer økonomisk valg. Dette kan være bra for gruvearbeidere på inngangsnivå som ikke vil investere $ 1000 USD for å kjøpe gruveutstyr. Imidlertid gjør det det også vanskeligere for gründere med mye penger å kunne gruve i skala.

Plukking av de beste gruveløs kryptoene

Konsensusalgoritmetrender

En av de største tingene du bør vurdere er hvilken konsensusalgoritme for kryptovalutaen du er interessert i gruveplaner for å bruke i fremtiden. Selvfølgelig, hvis et prosjekt for øyeblikket bruker Proof-of-Stake, er ikke kryptovalutaen mineaksjon. Også flere Proof-of-Work-prosjekter beveger seg mot PoS eller hybrid konsensusalgoritmer. Det er viktig å være sikker på at du er klar over disse endringene. Bare fordi en gitt krypto for øyeblikket er gruveløs, betyr ikke det at den vil forbli slik for alltid.

Verdi kontra risiko

Et viktig spørsmål å stille når man velger å investere i en hvilken som helst virksomhet, er hvordan innsatsen og kapitalen som investeres i dag vil føre til langsiktige fordeler i fremtiden? For eksempel kan det ikke nødvendigvis være en god ide å bryte en kryptovaluta du tror kan være overvurdert. Dette kan likevel være et bedre alternativ enn å utvinne en kryptovaluta som er undervurdert. Dette er fordi noen ganger andre faktorer som økende vanskeligheter og redusert blokkbelønning kan bety at kostnader (dvs. å kjøpe maskinvare og betale energiregninger) som brukes til gruvedrift av noen kryptovalutaer, faktisk kan føre til et netto driftstap.

Pengeforsyning

Tilførsel av en gitt valuta kan være den viktigste avgjørende faktoren når du ser på hvilken kryptovaluta du skal gruve. Hvorvidt nye kryptokurrencyprosjekter skal ha stor eller liten tokenforsyning er et veldig diskutert tema. Likevel er en statistikk som noen nyere gruvearbeidere kanskje glemmer å undersøke nøye sirkulerende forsyning vs. maksimal forsyning.

Noen store prosjekter som Ethereum og Monero har ikke maksimal forsyning. Som et resultat kan selv vellykket gruvedrift ikke nødvendigvis nå den forventede verdien av gruvearbeidere på grunn av økende tilgjengelighet. På den annen side, noen kryptoer som har maksimalt tilbud som kanskje ikke kan matche normal inflasjonsetterspørsel. I begge ekstreme scenarier kan gruvedrift av slike kryptovalutaer som en del av en langsiktig porteføljebyggingsstrategi være risikabelt.

fordeler

HODL eller handel

En av de største fordelene med gruvedriftkrypto fremfor å kjøpe den, er det faktum at en gruvearbeider kan, i mangel av en bedre periode, skape penger som ikke eksisterte før. Dette gjør det vanskelig å bestemme hva som skal gjøres med mynte mynter noe følelsesmessig enn å bestemme hva jeg skal gjøre med kjøpte mynter. Men fordi prisene historisk har vært veldig ustabile, kan bitcoin mining ofte være et tveegget sverd. I noen tilfeller kan det være lurt å bytte en utvunnet kryptovaluta for en annen kryptovaluta eller for fiat-valuta. I andre tilfeller kan det være best å HODL en utvunnet kryptovaluta og vente på å se om den får verdi over tid.

Det er mulig å gjøre noen tekniske analyser og lese opp de forventede kortsiktige versus langsiktige gevinstene for et gitt token. Men det er mange uforutsigbare markedsfaktorer som går inn i å bestemme prisverdien. I de fleste tilfeller er det ikke så åpenbart å ta den beste avgjørelsen (HODL eller handel). Det kan kreve litt subjektivitet fra gruvearbeiderens side.

Mer skalerbar enn å kjøpe

En annen fordel ved gruvedrift fremfor å kjøpe kryptovaluta er løpende kostnader. Gruvedrift krever flere kostnader på forhånd (kjøp av gruveutstyr) og mindre kostnader senere (høye bytteavgifter). Hvis det gjøres riktig, kan gruvedrift være en mye billigere, skalerbar løsning enn å kjøpe krypto. Gruvearbeidere sier også at gruvedrift generelt sett er lavere risiko enn å kjøpe. Dette er fordi å kjøpe en kryptovaluta som til slutt mister verdien, betyr at en investor taper penger. I motsetning til dette, selv om en utvunnet kryptovaluta viser seg å ha nullverdi på lang sikt, vil det i det minste fortsatt være verdi i gruvedriftutstyret. I verste fall er det mulig å selge eller gjenbruke gruveutstyr. Så, gruvearbeidere har fortsatt noe av verdi.

Konklusjon

Bitcoin-gruvedrift kan være en god måte for gründere som er interessert i kryptovaluta, å tjene fortjeneste. Det er noen hindringer og viktige faktorer å ta i betraktning når du velger de beste kryptoene å utvinne. Men hvis det gjøres riktig, er det mulig å opprette en vellykket gruvedrift.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me