Bitcoin Mining Hardware – Er det fortsatt en smart investering?

Gruvedrift kryptovaluta har blitt ekstremt populært de siste 5 årene, da Bitcoin har sett en betydelig prisøkning. Denne populariteten har bidratt til at en flom av nye gruverigger har blitt utviklet i rekordfart. Det stadig skiftende landskapet i gruvesektoren kan etterlate interesserte parter forvirret med hensyn til den fremtidige verdien av Bitcoin-gruvedrift, og hvis det fortsatt er et smart trekk å kjøpe dette utstyret.

Et raskt søk i gruvefora, og du kan se at disse bekymringene virkelig ble et problem i 2013 da gruvearbeidere av CPU (Central Processing Unit) ble erstattet av gruvedrift rigger med GPU (Graphic Processing Units) og deretter formørket av ASIC (Application Specific Integrated Circuit) modeller. Produsenter høster enorme fordeler av disse produktene. Derfor fortsatte utviklingen av kraftigere gruveutstyr.

Hva er gruvedrift?

Gruvedrift er prosessen der en nettverkscomputer (node) legger til neste blokk i blockchain etter å ha fullført en vanskelig matematisk ligning kjent som Proof-of-Work. I de tidlige stadiene av gruvedriften, kan dette oppnås med ingenting mer enn hjemme-PC-ens CPU.

Bitcoin Mining from Home

Bitcoin Mining Rig

Det gikk ikke lenge før gruvearbeidere skjønte at GPU-er var langt mer effektive i å håndtere den repeterende naturen til Proof-of-Work-algoritmene, og innen utgangen av 2013 var GPU-er gruvedriften. Dette hadde noen alvorlige forgreninger da det økte både kostnadene for å skaffe gruveutstyr, samt den generelle vanskeligheten i gruvesektoren.

Økt vanskelighetsgrad

En del av proof-of-work-algoritmen er en vanskelighetsjustering. Etter hvert som flere databehandlingsressurser kommer inn i gruvebassenget, gjør arbeidsprotokollalgoritmen gruvedriftens matteproblem vanskeligere å løse. I 2016 så gruvesektoren en eksplosjon i både verdien av kryptovalutaer og vanskelighet av gruvedrift. Frem til denne tiden var flertallet av gruvedrift fremdeles GPU-basert, men innføringen av langt mer effektive ASIC-gruverigg gjorde raskt gruvedrift BTC til en kostbar innsats for å begynne.

Forventet levetid på GPU – Bitcoin Mining Hardware

Diagrammet nedenfor viser hvor raskt GPU Bitcoin gruvedrift har lidd siden introduksjonen av ASIC-rigger. I 2011 kunne en gjennomsnittlig GPU-gruvearbeider forvente alt fra 100-200 BTC for sin innsats. Bare ett år senere ble disse resultatene redusert til rundt 30 BTC, og innen 2013 hadde du vært heldig å utvinne 3 BTC ved hjelp av denne maskinvaren. Disse dataene avslører at innen 2014 falt antallet BTC du kunne forvente å bruke ved hjelp av en GPU under 1 BTC; gjør GPU-gruvearbeidere praktisk talt foreldede når de brukes alene.

Vanskeligheter med GPU-gruvedrift

Diagram som viser GPU-vanskeligheter over tid

Leveringsdato for utstyret ditt

På grunn av den overveldende etterspørselen etter BTC-gruvedrift, er det nå ventetid knyttet til å kjøpe disse produktene. ASIC gruvearbeidere kan ha venteperioder som kan strekke seg i flere måneder. Det er viktig å vurdere vanskelighetssvingninger i løpet av denne tiden. I utgangspunktet, hvis du må vente for lenge på gruveutstyret ditt, er det kanskje ikke verdt det når det kommer.

Strømkostnader

Strømkostnader bør være en av dine største bekymringer når du bestemmer deg for hvilken type gruverigg du skal kjøpe. Du kan oppleve at du taper penger hvis du går med en kraftig gruvedrift i et område der strøm er dyrt. Dagens gruveutstyr er fokusert på effektivitet, da eldre gruverigger ikke klarer å gi fortjeneste i dagens vanskelige gruveøkosystem.

bitcoin-energiforbruk-diagram-cnbc

Bitcoin Energy Consuption Chart via CNBC

Bitcoin-priser

Den totale prisen på BTC (eller en hvilken som helst annen gruverbar krypto) er en annen avgjørende faktor å ta i betraktning når du bestemmer deg for å kjøpe en gruverigg som vil stå tidstesten. Når verdien av BTC øker, øker også lønnsomheten ved å utvinne denne kryptoen. Som det ble sagt tidligere, kunne en enkelt GPU-gruvearbeider produsere over 100 BTC i 2011. Mens antall mynter som en enkelt GPU kan minke har redusert, har verdien av BTC styrket nesten 1000% siden de dagene..

Fremtidige transaksjonsgebyrer

Belønningen for å bryte en blokk er planlagt til halvparten av hver 210.000 blokker. Dette betyr at rundt mai 2020 vil BTC-gruvebelønninger falle fra 12,5 BTC ned til 6,25 BTC. Selv om dette virker som om det kan knuse gruveindustrien, må du vurdere at det bare noen gang vil bli 21.000.000 BTC utvunnet, og at 17.048.151 allerede er utvunnet. Dette betyr at du kan forvente å se noen alvorlige prisøkninger ettersom antall BTC som er tilgjengelig for utvinning vil avta i de kommende årene.

ASIC Miners – Ting å vurdere

Mens ASIC-gruvedrift er langt mer effektive i gruvedrift enn GPU-kolleger, bør du huske at disse sjetongene bare er i stand til å bryte SHA-256-kryptokurver og derfor ikke tjener noe ekstra formål når disse oppgavene er fullført. Dette er i sterk kontrast til GPU-brikker som fremdeles kan brukes til grafisk intense applikasjoner som spill lenge etter at den siste BTC har blitt utvunnet.

Skal jeg investere i noe BTC-gruvedrift eller ikke?

Det er ikke noe svar på dette spørsmålet. Hvis du bor i et område med lav eller til og med gratis strøm, kan du oppleve at gruvedriftens levetid overgår andre regioner i verden på grunn av din lave overhead. Gruvedrift er en avgjørende del av kryptosamfunnet, og du kan forvente å se produsenter fortsette å produsere kraftigere gruverigger de neste årene.

Hva syns dere? Er gruvedrift verdt det i ditt område? Gi oss beskjed på Twitter og sørg for å registrere deg for vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert om alle de nyeste utviklingene i kryptosamfunnet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me