Bitcoin er døende. Alle som har vært rundt krypto i mer enn noen få år, har ikke hørt det for første gang. Nylig holdt CNBCs Fast Money-segment et mock begravelse for Bitcoin. Som det lengste bjørnemarkedet i kryptovalutas historie fortsetter, proklamerte det ironisk betegnede forretningsshowet slutten på Bitcoin.

Det har ikke vært mangel på kryptopositive prisforutsigelser fra gjester på showet, spesielt innflytelsesrike tungvektere som Galaxy Digital’s Mike Novogratz og Fundstrats Tom Lee. Nok en erklæring om Bitcoins død kommer som tradisjonelle amerikanske markeder som S&P 500 tommer nærmere nye heltidspunkter.

Få litt perspektiv

Til deres ære gikk CNBC-showet over til oksen Brian Kelly som argumenterte for kryptokongen. Heldigvis har Kelly gjort leksene sine på Bitcoin. Dette er ikke første gang markedet har sett så drastiske fall. Kelly fortsatte med å forklare: ”Du vet når den Bitcoin-bugen kom, det var rett rundt høyden. Så når vi begynner å kunngjøre en begravelse og ting blir veldig forferdelig, nærmer følelsen seg lavt. ” Kloke ord som alle som har holdt gjennom en stor Bitcoin-nedgang vet.

Selv om det ikke vises fullt ut på dette diagrammet, var Bitcoins første store byste faktisk den verste. Fra juni til november 2011 falt Bitcoin hele 93 prosent. Følgende to betydelige fall var henholdsvis 57 og 83 prosent.

Store tilbakeslag i den eksponentielle prisveksten på Bitcoin mellom 2012 og 2014

Store tilbakeslag i den eksponentielle prisveksten på Bitcoin mellom 2012 og 2014

Den slags volatilitet ville skremme helvete ut av noen. Det er ingen overraskelse da at vanlige medier har kalt Bitcoins død 347 ganger faktisk, ifølge noen. Og mens du ofte hører den slags kritikk mange steder rundt Internetland og faktisk på gatene, klarer ikke mange å innse en viktig ting: dette er et eksponentielt bullish marked.

Med andre ord ville kjøp og beholdning på lang sikt ha gitt deg avkastning på mer enn ti, tjue eller til og med hundrevis av ganger investeringen din. Med mindre timingen din er profetisk, er det ikke en levedyktig strategi å bli rik raskt. Kanskje HODLers virkelig er på noe her.

Tilbake til virksomheten

Virkeligheten er at ingenting blir gjort når prisene er oppe med tosifrede prosenter fra dag til dag. I kryptomarkeder smiler sannsynligvis selskaper som bygger porteføljesporere fra øre til øre. Twitter er full av skjermbilder og skrytkonkurranser. Det er nesten umulig å ikke tjene penger. Ikke hat på bjørnen skjønt. Visst, spekulanter føler smerten når den ankommer, men uten tvil de viktigste bidragsyterne til denne bevegelsen (utviklerne) får faktisk ting gjort.

#BUIDL https://t.co/DKoPtTnLWD

– Vitalik Ikke-giver av Ether (@VitalikButerin) 7. mars 2018

Cryptocurrency exchange Coinbase prøvde til og med frekt å arkivere patent for det populære kryptoindustriens utviklingsbegrep “BUIDL”. De forlot senere ideen, men det viser bare at bransjen trenger en sunn balanse mellom å bygge produkter og tjenester og se verdien av dem stige i det lange løp.

Definere suksess

Kanskje det største problemet med å definere suksessen til Bitcoin er i beregningen som brukes til å måle den. Dessverre fokuserer mange naysayers utelukkende på prisen. Det er en litt overfladisk måte å måle blockchain og dens mange funksjonelle deler på. Det er på tide å grave litt dypere. Blant en rekke andre nyttige analytiske verktøy som alle kan bruke er det daglige transaksjonstabellen til Bitcoin.

Bitcoin bekreftet daglig transaksjoner

Bitcoin bekreftet daglig transaksjoner (Kilde: Blockchain)

Dette registrerer antall bekreftede transaksjoner på Bitcoin-nettverket siden det ble aktivt i 2009. Legg merke til noe? Selv om prisen på Bitcoin ble lavere i 2018, gjorde de daglige transaksjonene det ikke. Faktisk skjedde det motsatte. Adopsjonen fortsetter å vokse og nærmer seg nok en gang all-time høy bruk.

Dette gir full mening når man tar hensyn til den økonomiske situasjonen i flere land. Søramerikanere i Argentina og Venezuela fortsetter å handle i krypto mer enn noen gang før. Svimlende inflasjon tvinger flere og flere borgere over hele verden til å henvende seg til alternative verdibutikker som trosser denne såkalte kryptovinteren markedet nå opplever.

I tillegg viser andre beregninger som hashfrekvens fremdeles et sunt helhetsbilde av Bitcoin-økosystemet, mens de er utenfor høyeste nivå. Ingen beregning er perfekt, men utbredt adopsjon er uten tvil den større visjonen til Satoshi sammenlignet med Bitcoins spekulative verdi.

Bitcoin er død, lenge lever Bitcoin!

Det berømte ordtaket kommer fra monarkenes tider da en konges død skulle se en ny ta hans plass. Oppfinnsomheten til programmerbare penger betyr at konsepter som forking introduserer en måte for kryptovalutaer å gjenoppfinne seg selv. Bitcoin-maksimalister elsker å hate på altcoins, men i det minste er det en viktig tjeneste de tilbyr: å holde Bitcoin-utviklere på tærne.

Utvilsomt er mange altcoins og ICOer fylt med varm luft og leppetjeneste. Det betyr imidlertid ikke at utviklere ikke lager noen interessante ideer og verktøy i det alternative rommet. Hvis Bitcoin ønsker å være foran pakken, må dev-teamet kontinuerlig innovere.

Revolusjonen skal ikke bygges over natten. Og det kommer sikkert ikke til å bygges på baksiden av enveis prisbevegelser. Du kan forestille deg hvordan det første 90 prosent prisfallet i 2011 ville ha hatt samfunnet i våpen seriøst og stilte spørsmålet “Er Bitcoin døende?”

Nå i det niende driftsåret og den femte eller sjette alvorlige tilbaketrekningen, bryr nok ingen erfaren HODLer seg bare. Gjenoppretting av kryptokurrency er egentlig ikke en utvinning. Til tross for et fall på 84 prosent fra topp til dal siden desember 2017, er Bitcoin fremdeles opp flere hundre prosent fra bare noen få år siden. Du gjør matte.

Bitcoin dør ikke, det er bare dvalemodus. Og når bjørnen våkner, er sannsynligheten ekstremt stor for at den igjen vil bli en rasende okse.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me