Medieutsalg som en gang kjørte forherlige historier om Bitcoin-oppstigning, beskriver nå en Bitcoin-boble som har spratt. Økonomer som først var nysgjerrige på en ny type pengesystem, forutsier nå panikk. I dette merkelige klimaet etter et fall fra store høyder, er det verdt å vurdere hvordan vi kom hit og hva det hele betyr.

I denne artikkelen vil vi se nærmere på Bitcoin, hva suksessen har betydd for krypto, mulighetene for fremtidig vekst og implikasjonene av den fallende prisen.

Bitcoin Bubble vakte oppmerksomhet mot Crypto

Bitcoins økning fra uklarhet til mainstream er en historie for tidene. Satoshis oppfinnelse gjorde folk til millionærer. Enda viktigere, men det åpnet en ny verden av kryptoteknologi for lagring av informasjon og utveksling av verdi. Selv uten den etterfølgende økningen i verdi til tusenvis av dollar, ville Bitcoin være en betydelig prestasjon bare for oppfinnelsen av blockchain.

Og likevel vokste Bitcoin i verdi. Fra bare øre til det nåværende nivået på tusenvis av dollar, tjente alle som investerte i Bitcoin over en periode på mer enn to år. I de daglige nyhetssyklusene med ustabile prisendringer og den enorme nedgangen de siste månedene, er det noen ganger vanskelig å huske at hvis du investerte i Bitcoin før 2017, har du for øyeblikket en avkastning på minst 6 ganger.

utxo count

Antall transaksjoner på Bitcoin – Av Ladislav Mecir – CC

Imidlertid lærte de fleste om Bitcoin i 2017, og førte til enorme prisgevinster. I løpet av nedgangen i år flyktet de fleste av de nye investorene. Denne flyturen er absolutt negativ hvis du likte å se på porteføljen din mens Bitcoin var over $ 15 000.

I bredere skala gjorde imidlertid Bitcoin-boblen fra nye investorer det klart at kryptovaluta var tilgjengelig for publikum generelt. Den offentlige eksponeringen førte til volatilitet, men det oppmuntret også til nytt talent, innovasjon og investeringer i kryptomiljøet generelt.

Å returnere fokuset til bruk i Blockchain

Siden Bitcoins pris har falt tilbake etter boblen, har den dempet noe av vanviddet som er involvert i kryptohandel. Investorer har blitt bedre med den generelle markedsnedgangen. De vil se prosjekter som har virkelig brukstilfeller og påvist teknologi. Mer enn det, investorer ønsker å se prosjekter som løser last mile-problemet, det er der så mange tidlige ICO-er gikk galt. Den siste milen refererer til det vanskelige trinnet å bringe en nyttig tjeneste direkte til en detaljistforbruker på et forutsigbart grunnlag.

bitcoin-teknologi

Blockchain forklart i Bitcoin-papiret

Denne tilbake til legitime brukssaker med ekte kunder har vært sjokket som kryptovaluta-systemet trengte. Selv om det er smertefullt i etterkant av sammenbruddet for investorer som kom nær toppen, vil tilstrammingen av markedet til slutt styrke selskapene og prosjektene som gjør det.

De vil tvinge blockchain til å handle mindre om altcoins og mer om ekte teknologi. Siden det er der blockchain sitt største potensial alltid har vært, er dette en lovende utvikling for de som spiller det lange spillet og satser på økosystemet som helhet.

Valuta vs. investering: Bitcoins største hindring

Dette fokuset på reelle brukssaker for vanlige brukere gjelder også Bitcoin. Den opprinnelige ideen bak Bitcoin var som betalingssystem og valuta. Selvfølgelig kan du kjøpe noen kule ting med Bitcoin. Til dags dato har det imidlertid ikke vært kostnadseffektivt å bruke det på den måten.

Inntil nå har Bitcoin primært vært en butikk med verdi og et investeringsmiddel. Til tross for utallige argumenter for at det ikke er ment å være en verdipapirisert eiendel, er det faktum at Bitcoin har vært en investering for de fleste som har det.

Den største hindringen i Bitcoins vei er å gjøre den mer brukbar for mindre betalinger. Avgiftene må reduseres og transaksjonene må skje raskere. En bivirkning av Bitcoin-boblen er at folk har fått med seg Bitcoins skalerbarhetsproblemer og gebyrproblemer når tusenvis av mennesker bruker det hele tiden. Etter boblen har det vært et stort press for skalerbarhetstiltak som SegWit for å redusere avgifter og bekreftelsestider.

Viktigst, seriøs utvikling og tidlig implementering av Lightning Network har kommet etter boblen. Hvis det lykkes, kan Lightning Network muliggjøre øyeblikkelige, lave avgiftsbetalinger på Bitcoin, og åpne for en ny verden av potensial for detaljhandelstransaksjoner.

Bitcoin kan ikke lenger være den beste mynten

bitccoin-transaksjon

En ekte Bitcoin Transaksjon Kraken til en Hardware Wallet – fra Wikipedia CC

Bitcoin har den mest store historien og det største merkevarenavnet på en hvilken som helst mynt. Det er også en god grunn for Bitcoins dominans. Det har vist seg å være sikkert, enkelt og vellykket over lang tid. Den første til markedsfordelen fortsetter å gjøre den til en leder.

Likevel er det vanlig å lese artikler om “Bitcoin killers” som kan stave slutten for moren til all krypto. I fravær av Lightning Network-implementering og med bare 40% av transaksjonene som støtter SegWit, venter et antall mynter i vingene for å ta opp kappen til den dominerende betalingsplattformen..

Uten tvil er andre mynter som Litecoin, XRP eller til og med Bitcoin Cash bedre egnet til å gjøre oppgavene Bitcoin opprinnelig var designet for å gjøre. Historie og merke er kanskje ikke nok til å holde Bitcoin flytende på ubestemt tid. Det tar store infrastrukturoppgraderinger for å gjøre den til den beste tilgjengelige mynten.

Hodl eller Nah?

Mange mennesker vil ta saken med tittelen Bitcoin-boble gjennom hele denne artikkelen. De foretrekker å kalle det en dukkert i veien til større utvinning. Det er ganske klart at litt markedsmani induserte en boble i Bitcoin-prisen. Det betyr ikke at langsiktig investering i Bitcoin er en foreldet strategi.

Mange økonomer har tatt sitt inntrykk av fallet, men økonomer har historisk ikke vært veldig flinke til å forutsi hvordan Bitcoin og crypto-økosystemet vil oppføre seg.

bitcoin-boble

Pris versus volatilitet i Bitcoin – Ladislav Mecir – CC

Til slutt bør beslutningen om å bli investert etter Bitcoin-boblen være basert på de langsiktige utsiktene i løpet av mange år. Tror du at Bitcoin har lang levetid? Vil Bitcoin-samfunnet ha vilje til å endre seg som svar på utfordringer fra andre raskere, billigere kryptobetalingsalternativer? Dette er typene store spørsmål som investorer bør stille seg i etterkant av årets dukkert.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me