Bitcoin aksjedeling

Du kan ikke gå en time på kryptovalutafora, subreddits eller Twitter-chatter uten å høre rådene til hodl. For uinnvidde har “hodl” blitt et samlingsrop for kryptovaluta-samfunnet. Det oppsummerer rådet om å holde eiendelene dine, selv i møte med volatiliteten i markedet. Hodlers mener at blockchain vil vinne ut på lang sikt, så investeringer i Bitcoin, Ethereum og andre prosjekter bør være langsiktige spill. Med denne snakken om å holde langsiktig, vokser Bitcoin-aksjedelingen. Investorer vil vite hvor de skal plassere eiendelene sine for å maksimere veksten mens de unngår risiko.

Langsiktig investering i kryptovaluta er på et vendepunkt. Nå begynner institusjonelle investorer og private equity å merke seg gevinsten fra kryptovaluta. Legitime investeringsverktøy som verdipapirfond og porteføljeavbalanser får grep. New York Stock Exchange viser til og med en Bitcoin-indeks (NYXBT). Crypto er ikke lenger en frynsekultur. Det får raskt anerkjennelse og legitimitet.

Cryptos stigning som et legitimt investeringsmiddel har etterlatt mange investorer nysgjerrige. Kan jeg investere i krypto i størrelsesorden tiår? Det er en god ide å sette pensjonssparingen min i kryptovaluta?

Selv om jeg er sikker på at noen crypto diehards der ute entusiastisk vil si ja, tar denne artikkelen en mer målt og nyansert tilnærming. Hvis du snakker om ekte langsiktig investering, i størrelsesorden tiår, har det å legge til diversifisert krypto som en del av en komplett portefølje noen fordeler. Det er også alvorlige ulemper som betyr at du også bør fortsette å investere i det vanlige aksjemarkedet. Imidlertid trenger ikke Bitcoin-aksjedelingen å være en skillelinje hvis du vedtar riktig strategi.

Vekst potensiale

Det er ingen tvil om at investering i Bitcoin og andre kryptovalutaer har enormt vekstpotensial. Mellom 1. jan. 2017 og 1. jan. 2018 har S&P 500 vokste med 22%. Det er et enormt år for aksjemarkedet. I løpet av samme tidsperiode vokste Bitcoin med 1300%. Det er utrolig avkastningen en kryptovalutahandler kan se.

Riktignok var 2017 et massivt år for Bitcoin og alle kryptovalutaer. Aksjesammenligningen med Bitcoin er ikke akkurat rettferdig for 2017. Sannheten er at vi ennå ikke har nok historiske data om Bitcoin til å forutsi gjennomsnittlig årlig avkastning. 2017 var en så enorm anomali på et år at vi ville gjøre en feil å anta at alle årene vil være like.

I overskuelig fremtid er det en god sjanse for at mange kryptokurver fortsetter å verdsette i verdi. Adopsjon av Blockchain akselererer bare, og mange prosjekter vil bli mer verdifulle som det gjør. Det samlede vekstpotensialet for en langsiktig investering i krypto oppveier langt potensialet for aksjemarkedsinvesteringer.

Volatilitet

Den massive oppsiden og den knusende ulempen er to sider av samme mynt når det gjelder krypto. I et bjørnemarked forverres eventuelle investeringer du gjorde på toppen. Det kan være vanskelig å mage tapene når du kjører langsiktig. Vanskeligere er imidlertid tapene som aldri kommer seg.

Mens blockchain og distribuerte ledgers sannsynligvis vil vinne ut til slutt, er det ingen garantier for at noen av de nåværende blockchain-prosjektene på markedet vil ende opp med å lykkes. Prosjekter som virker som en god idé i dag, kan tankes neste år. Dette er virkeligheten ved langsiktig investering i kryptorommet. Utfordringen er å plukke vinnere og holde deg oppdatert på investeringene dine når ting ser ut som de kan begynne å gå galt.

Det er mye arbeid og risiko for en pensjonskonto eller college spareplan for barnet ditt. Investering i kryptovaluta er fortsatt så spekulativ at det føles upassende å tenke på det i sammenheng med pensjon eller sparing på college..

Volatilitet og spekulasjon er en viktig årsak til at det tradisjonelle aksjemarkedet fortsatt er fornuftig som et investeringsmiddel for langsiktig, forutsigbar avkastning. Selvfølgelig er det ingen garantier der heller. Hvis du planla å pensjonere deg i 2009, måtte du sannsynligvis jobbe ytterligere 5 år før porteføljen stabiliserte seg. I det store og hele kan vi imidlertid forutsi aksjemarkedet mye lettere enn vi kan krypto, og det er sjelden at aksjer i et offentlig selskap går til null.

Diversifisering

En måte å redusere volatiliteten i langsiktig investering er diversifisering. I stedet for å satse det hele på ett eller en håndfull prosjekter, bør du vurdere å kjøpe en liten andel i mange prosjekter. Alt som trengs er å se på coinmarketcap på en vanlig dag for å se hvorfor dette gir mening. Til enhver tid vinner noen prosjekter mens andre taper. Diversifisering hjelper deg med å beregne gevinster og tap. Visstnok reduserer det det enorme vekstpotensialet, men det tempererer også tapene.

Diversifisering gjør krypto til en mer attraktiv investering som fortsatt har stor oppside med mindre volatilitet. Imidlertid kan det fortsatt være tidkrevende å bestemme hvilke prosjekter du skal investere i og til hvilken tildeling. I tillegg må du balansere porteføljen din regelmessig, slik at den ikke blir for tung på ett prosjekt. Ombalansering krever å gå gjennom en bytte med mange ordrer, og det kan fort bli dyrt. Du må også gjennomgå listen over prosjekter i tildelingen ofte og holde deg oppdatert på nyhetene om disse prosjektene.

Indeksinvestering

En ny utvikling i kryptovalutainvesteringer er indeksfond. Disse fondene sporer de beste kryptovalutaene og balanserer automatisk basert på markedsverdi. I stedet for å kjøpe kryptovalutaene direkte, kjøper du en andel i indeksfondet. Dette automatiserer mye av prosessen med forskning og diversifisering. I stedet sporer du nå bare den samlede bevegelsen i kryptovalutamarkedet.

For eksempel kan et indeksfond eie en proporsjonal andel av de 50 beste kryptovalutaene. Hvis et prosjekt begynner å gli og faller ut av topp 50, selger fondet automatisk disse myntene for hva som helst nytt prosjekt som har kommet inn i topp 50. Som et resultat blir eiendelene dine spredt over 50 forskjellige mynter, og du får eksponering for hele markedet.

Indeksinvestering er også populært i det tradisjonelle aksjemarkedet. Warren Buffett har rost indeksinvestering som den beste måten for individuelle investorer å dra nytte av det totale aksjemarkedet. Han har til og med pålagt sitt eget gods å holde seg 90% investert i et S&P 500 indeks etter at han dør. Gjennom årene vil den sammensatte interessen ved å investere i en indeks i flere tiår betale massivt utbytte.

Skatt …

For langsiktige investorer er en alvorlig vurdering å redusere skatteplikten. I USA er det ingen skattebeskyttelse for kryptovalutainvesteringer. Hver gang du selger, må du betale kapitalgevinstskatt på kryptoen din. Disse skattene kan for alvor spise inntektene dine.

På den annen side tilbyr den amerikanske regjeringen (og de fleste regjeringer i verden) skattemessige fordelte kontoer for pensjon, høyskolesparing og andre former for langsiktig investering i aksjemarkedet. De fleste klarer ikke å sette pris på nivået som avgifter skal påvirke din Bitcoin-aksjemarkedsbeslutning.

Hver enkelt persons situasjon vil variere, men ta skatt i betraktning når man vurderer de langsiktige fordelene med en gitt investeringsstrategi.

En blandet veske

For de fleste investorer som er interessert i langsiktig kryptovalutainvestering, er det fornuftig å ha en diversifisert kryptoportefølje sammen med en diversifisert aksjeportefølje. Bitcoin og crypto bør være en del av din generelle investeringsstrategi. Ikke forsøm aksjemarkedets stabilitet og skattefordeler, og ikke invester mer i krypto enn du har råd til å tape.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me