Sveits er kjent for ost, sjokolade, smarte multifunksjonelle sammenleggbare lommekniver OG noen av planetene som er enestående naturlig skjønnhet. Det er også nå kryptokapitalen i hele verden. Du lurer kanskje på nøyaktig hvordan dette landet på bare åtte millioner mennesker (og en ganske fantastisk ost) tar den ettertraktede topplasseringen i en global fintech-revolusjon. Vel, direkte demokrati, Crypto Valley Association og en planlagt nasjonal digital eiendomsutveksling er bare noen få av årsakene.

Blockchain har funnet sitt perfekte landingssted blant de fantastiske fjellutsiktene. Her forklarer vi alt og mer.

Sveits flaggutstyr

Det er mange flotte ting om Sveits. Flagget er også et stort pluss.

Direkte demokrati – politisk desentralisering

Direkte demokrati beskriver et system der hver borger har stemmerett om politiske initiativer tatt på lokalt eller nasjonalt nivå. Selv om Sveits teknisk sett er et semi-direkte demokrati, er det sveitsiske politiske systemet nærmest det nærmeste i verden til et rent direkte demokratisk system..

Innbyggere i Sveits stemmer flere ganger hvert år om saker av nasjonal betydning. I prinsippet kan enhver borger komme med et forslag om å endre nasjonal politikk eller lov, og med et visst antall underskrifter innen en bestemt periode kan forslaget bringes til folket for avstemning.

President Who?

Selv om det er folkevalgte på lokalt og nasjonalt nivå, er de ikke maktposisjoner slik vi ville kjent det i et representativt demokrati. Presidenten for det sveitsiske konføderasjonen skifter hvert år. Mange sveitsere kunne ikke fortelle deg hvem som har presidentstillingen til enhver tid. Dette fordi stillingen til den sveitsiske presidenten bare er et hovedfigur for å representere landet på samme måte som andre enkeltrepresentative land. Rollen har ingen politisk innflytelse over nasjonale saker.

I hovedsak er direkte demokrati politisk desentralisering. Dette gjør Sveits til det nærmeste verden har et desentralisert land. I tillegg gjorde sveitserne alt dette i flere tiår før Bitcoin noensinne gjorde desentralisering kult.

Finansielt entreprenørskap

Sveits har historisk sett vært mer støttende for økonomisk entreprenørskap enn mange andre land. Holdningen til blockchain og crypto er ikke annerledes.

I juni, rapporter dukket opp at den sveitsiske banken Hypothekarbank Lenzburg er den første som tilbyr bankkontoer til kryptokunder.

Mange reguleringsmyndigheter har rotet rundt og prøvd å finne ut hvordan man kan anvende eksisterende lovgivning på ICO-regulering. I mellomtiden har det sveitsiske tilsynet med finansmarkeder (FINMA) allerede utgitt et retningslinjedokument tilbake i februar.

Dokumentet anerkjenner at eksisterende lovgivning kanskje ikke er egnet i alle tilfeller. Den beskriver også kategoriseringen av forskjellige poletter og deres generelle behandling i henhold til sveitsisk lov. Til tross for at det i mange tilfeller er anerkjent at regulering er påkrevd, medfølgende pressemelding uttalte regulatorens tro på at ”blockchain-teknologi har innovativt potensial.

Digital aktivautveksling

Den viktigste utviklingen hittil innen blockchain og sveitsisk økonomi er varm utenfor pressen. Den sveitsiske SIX-børsen kunngjorde 6. juli at det planlegger å lansere en fullt integrert infrastruktur for handel, oppgjør og deponering for digitale eiendeler. Zurich-baserte SIX er en fullt regulert børs. Den nye digitale sentralen, med monikeren SDX, vil bli gjenstand for samme gransking.

Sveitsisk SIX Exchange-logo

Logo for den sveitsiske SIX Exchange

Dette er et stort skritt fremover. I følge SIX-nettstedet, den digitale sentralen vil “gi et trygt miljø for utstedelse og handel med digitale eiendeler, og muliggjøre tokenisering av eksisterende verdipapirer og ikke-bankbare eiendeler for å gjøre tidligere umulige eiendeler omsettelige” Tjenesten er satt til å rulle ut tidlig i 2019.

Crypto Valley

Selv om Vitalik Buterins røtter er i Canada og Russland, valgte Ethereum Foundation å plante seg selv i Zug, Sveits. Nå er Zug hjem til over 200 blockchain selskaper og Crypto Valley Association. Foreningen består av et bredt spekter av selskaper, frivillige organisasjoner og enkeltpersoner i en rekke sektorer og stammer fra mer enn 20 land.

Crypto Valley-logo

Crypto Valley Association-logoen

Crypto Valley beskriver sine 2018-mål som drivkraft for bærekraftig innvirkning, tanke ledelse og presse dagsorden for Sveits for å bli en Crypto Nation drevet av Crypto Valley Association. Det også driver Crypto Valley Conference, som var vert for 650 deltakere og 70 foredragsholdere i 2018, med presentasjoner og diskusjoner om de siste fremskrittene og fremtiden for blockchain-teknologi.

Kanskje viktigst, Crypto Valley har fått på plass en oppførselskode for sine medlemmer. Dette inkluderer også en ICO-atferdskode som legger ansvar for deltakende oppstart som gjennomgår ICO. De må følge bestemte regler som å holde lokalsamfunn informert om fremdriften i prosjektet og eventuelle tilknyttede risikoer. Med kryptoforbrytelser økende, er det betryggende å se at CVA tar dette på alvor.

Crypto Nation

Stemmegivning i Blockchain

Det er bredere initiativer som har potensial til å integrere blockchain i det sveitsiske samfunnet. I tillegg til å være hjemmet til Crypto Valley, har Zug kjørt en rettssak på blockchain-basert stemmegivning for innbyggerne. Tidlig i juli, Swiss News Agency rapporterte at piloten hadde vært en suksess.

Byen Zug hadde tidligere opprettet et eID-system i 2017. Dette var det som gjorde det mulig for deltakende borgere å avgi stemmer ved hjelp av smarttelefonene sine knyttet til den digitale ID-en. Riktignok var rettssaken liten, og avstemningen var ikke-bindende gitt sin karakter som pilot. Likevel representerte det et betydelig bevis på konseptet for byen som en brukssak for blockchain og digital identitet.

Sveits - Crypto Nation

Stemmegivning i Blockchain er bare en av grunnene til at Sveits blir en ekte kryptonasjon.

Nasjonal kryptovaluta?

Regjeringen i Sveits også tidligere bedt om en studie om muligheten for en nasjonal kryptovaluta. Leder for sveitsiske nasjonalbank Thomas Moser ser ut til å ha opphevet dette, i det minste midlertidig. Han var utvetydig i sin uttalelse til Crypto Valley-konferansen i juni om at teknologien for tiden er “for begynnende” for nasjonal adopsjon.

Imidlertid ønsket konferansen også den sveitsiske økonomiministeren Johann Schneider-Ammann velkommen. Han advarte om å være for sakte, så vel som for fort, i adopsjonen av teknologier som blockchain. Han har også tidligere snakket om hans visjon av Sveits som ble verdens første “kryptonasjon”. En uttalelse som denne fra en sentral regjeringsfigur er et lovende signal.

Å se et stabilt land som Sveits skyve dagsordenen for blockchain og krypto-adopsjon er oppmuntrende. Det er sant at andre land kjemper om posisjonen til verdens kryptokapital. Likevel, den generelle politikken og kulturen i Sveits kombinert med forpliktelsen til blockchain adopsjon gjør det til den klare frontløperen i spillet akkurat nå..

I tillegg har de virkelig utmerket ost.

Sveitsisk ostefondue

Bilder som viser den utmerkede osten

Ansvarsfraskrivelse: Oste-baserte meninger gitt her er forfatterne egne, og er sannsynligvis helt partisk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me