Når det gjelder næringseiendom, opplever mange seg ofte låst utenfor et esoterisk samfunn og tvunget til å håndtere ufullkommen informasjon i et stadig skiftende landskap.

Baya tilbyr en åpen utvekslingsplattform for kommersiell eiendomsinformasjon som viser alt fra eiendommer, tilgjengeligheter, leieavtaler og transaksjoner. Den bruker blockchian til å registrere og validere data fra utleiere, leietakere og meglere og hjelper disse partiene med å tjene penger på dataene sine.

Jason Freedman er teammedlem i Baya og er grunnlegger av 42Floors, et topp kommersielt eiendomsselskap. Jason har over to tiårs erfaring som gründer med to venturestøttede utganger.

Baya har som mål å forstyrre det kommersielle leasingmiljøet. Kan du fortelle oss hvilke problemer som eksisterer der for øyeblikket, og hva som fikk deg til å bestemme deg for å nullstille dette rommet?

Kommersiell eiendom er en interessant studie i skjulte smerter av høye transaksjonskostnader. Leietakere som vil leie et kontor. Meglerne som representerer dem, og utleierne som vil ha ledig stilling, vil at en avtale skal skje så effektivt som mulig, og hver av dem har ulike databehov for å få avtalen. Problemet er at disse dataene ligger i så mange forskjellige organisasjoner at bransjen lider av et klassisk fange-dilemma: Alle ville ha det bedre hvis alle delte, men ingen vil dele sin egen del alene.

Akkurat nå koster det omtrent 2% av en leieverdi å spørre og validere all informasjon som er nødvendig for å få en leieavtale signert. At 2% har vondt for utleieren hvis de har ekstra ledighetstid på grunn av den høye friksjonen i transaksjonsprosessen som blir betalt på leiersiden med måneders leting. Det er en smerte på meglersiden, og bruker måneder i stedet for dager for å få en enkelt avtale stengt før de får betalt provisjonen. En av de mange fordelene med blockchain er at ulike enheter kan stole på hverandre uten å stole på en sentralisert plattform. Derfor bygger vi Baya. Vi lager et medium der utleiere, leietakere, meglere og dataselskaper kan stole på hverandre og jobbe sammen mot en mer effektiv kommersiell eiendomsprosess.

Hva er den største muligheten for deg som bedrift innen kommersiell leasing?

Den største muligheten i seg selv er at Baya kan være en kommersiell eiendomsdataplattform med applikasjoner og til og med nye næringer bygget rett på toppen av den. Her er et enkelt eksempel på hver. Meglerhus vil gjerne ha tilpassede applikasjoner som gjør at meglerne kan betjene sine kunder bedre. Baya gir dem de nødvendige dataene for å lage leasing-turbøker, priskalkulatorer, porteføljeanalyseverktøy, alle ting de har drømt om å bygge, men ikke har tilgang til hele markedsverdien av data som vil gjøre et slikt verktøy verdifullt.

Med en blockchain-drevet samarbeidsmodell har du også muligheten til å gyte nye bransjer selv. Investering i næringseiendom i dag er en hyperlokal industri hvor du må jobbe gjennom folk på bakken som kjenner bygningene selv, noe som er rart for en aktivklasse med flere billioner dollar. Å bygge en pålitelig datakilde vil gjøre det mulig å bygge nye finansielle produkter for en verdensomspennende investorklasse som ønsker å investere i næringseiendom uten å ha et forhold på stedet..

Nesten alle andre investeringsklasser har utviklet denne underliggende pålitelige datakilden fra aksjemarkeder, til obligasjoner, til boligeiendommer. Kommersiell eiendom er ganske unik når det ennå ikke er en verdensomspennende investeringsindustri for armlengde. Baya har som mål å gjøre uttømmende pålitelige datasett tilgjengelig som kan drive veksten.

Hvilke fordeler planlegger du å gi videre til kundene dine?

Baya er et samarbeid som godtar data fra utleiere, leietakere, meglere og andre teknologiselskaper. Den registrerer på blockchain som bidro med hvilken del data, validerer den og deretter selger den tilbake til industrien. Bidragsyterne til dataene vil ofte være kundene. De vil motta kreditt når de raskt og korrekt bidrar med verdifulle data, og de vil kunne bruke kreditten på tilleggsdataene de trenger for å drive virksomheten, eller, selvfølgelig, forvandle den i hvilken som helst annen valuta de ønsker. For noen vil Baya være en datakilde som gjør det mulig for dem å drive virksomheten sin mer effektivt, og for andre vil Baya være en inntektskilde som lar dem tjene penger på arbeidet de allerede gjør.

Apples Steve Wozniak har vært over hele pressen for endelig å komme ombord med et blockchain-selskap som tokeniserer eiendom. Er det noen paralleller mellom denne virksomheten og det du planlegger å gjøre??

Eiendom er en veldig stor aktivaklasse som lider av de høye transaksjonskostnadene til at flere parter ikke stoler på hverandre i mange forskjellige fasetter av eiendomssektorene. Problemet de takler er et viktig problem på den andre siden av bransjen, men ikke en direkte forbindelse til Bayas markedsplass for kommersiell eiendomsdata..

Hvilke utfordringer ligger foran lovgivning, lisenser og lovligheten av smarte kontrakter? Vil for eksempel kontraktene dine holde seg i en domstol?

Baya i dag er en datamarkedsplass, og våre smarte kontrakter er tilskrivning for hvem som bidro med data når, om det var riktig og hvor verdifullt dataene er. Den erstatter foreløpig ikke en leieavtale eller et transaksjonsdokument. Med tiden vil Baya jobbe med disse problemene eller jobbe med en hvilken som helst annen løsning som hjelper til med å redusere transaksjonskostnadene for bransjen.

Mange kan hevde at teknologien rett og slett ikke er der ennå for å tilby en trygg tjeneste gjennom smarte kontrakter. Hvordan føler du deg om det? Når tror du det vil være funksjonelt og hvilke skritt du tar for å sikre robustheten i smarte kontrakter?

Jeg tror ikke dette gjelder Bayas datamarkedsplass. De smarte kontraktene vi bruker for tilskrivning er ganske enkle og ganske robuste allerede. Baya er et eksempel på et blockchain-prosjekt som er klart for produksjon nesten umiddelbart og ikke trenger å vente på at blockchain-samfunnets infrastruktur skal utvikle seg videre..

Hvilken plan har du på plass for kontrakttvister?

Vår versjon av kontrakttvister på Bayas markedsplass for data er ikke så utfordrende som de som for eksempel symboliserer en eiendomstransaksjon som har en mulighet for ganske nyansert løsning på kontraktstvister. Vi gir ganske enkelt kreditt til de som har bidratt med verdifull data først. Nå når dataene som er bidratt med seg selv er i strid, kjører vi en bekreftelsesprosess som sjekker informasjonen i den virkelige verden.

For eksempel, hvis en megler fremstiller en liste feil som sin eksklusive representasjon når den faktisk i den frakoblede verdenen er representert av en annen megler, har vi en prosess der vi sender inn en utleiers bekreftelse på eksklusiv representasjon av en bestemt megler. Denne bekreftelsesprosessen har en kostnad som da må dekkes av den opprinnelige bidragsyteren av de forfalskede dataene, samt en straff som fortsatt er på plass for en bidragsyter for å forfalske data i fremtiden. Insentivstrukturen til Baya er ganske sjenerøs mot de som bidrar med riktige data og reverserer raskt på de som har et mønster for å sende inn falske data.

Lite-papiret ditt nevner ikke et innfødt token i forretningsmodellen din. Planlegger du ikke å bruke din egen valuta for transaksjoner eller bli hos USD, BTC og ETH?

Vi undersøker et par alternativer her, og det nektet å publisere den endelige avgjørelsen til vi er sikre på at vi har det riktig. Noen blockchain-prosjekter er veldig raske med å kunngjøre planene sine, utstede et token og samle inn penger via en ICO. Vi har gjort det motsatte. Vi er veldig fokusert på å bygge en kooperasjon med de beste navnene innen kommersiell eiendom og hjelpe dem alle å forstå verdien av å samarbeide.

I den kommersielle eiendomsbransjen er den vanskelige delen å få alle de store aktørene til å samarbeide. Den enkleste delen er selve byggingen av blockchain-teknologien. Jeg tror den kommersielle eiendomsbransjen og blockchain-samfunnet begge vil bli imponert over fremgangen vi har gjort på industrien og datasiden, og først da vil vi ta opp det spesifikke symbolproblemet.

Du har ennå ikke gitt ut papiret. Hva jobber du for øyeblikket med, hvor langt avansert plattformen er, og hva som er neste på listen?

Tidslinjen vår for utgivelsen av stortingsmeldingen er dette kvartalet, som vi er på sporet for. Vi har noen ganske store kunngjøringer å gjøre i tråd med stortingsutgivelsen når det gjelder mengden data vi nå har på plattformen, bransjepartnerne som har kommet sammen, samt hvordan vi vil lagre dataene og stimulere bidraget og bruk.

Fortell litt om teamet. Hva fikk dem til å interessere seg for dette arbeidet?

Teamet har vokst betydelig siden utgivelsen av whitepaper. De inkluderer kommersielle eiendomsdataingeniører som kom fra 42Floors, blockchain-ingeniører som har jobbet med noen av de beste blockchain-produktene de siste par årene, og en gruppe rådgivere som er eldste i bransjen som representerer både de store institusjonene de administrerer, som samt en gruppe ledere forpliktet til en bedre industri. Du kan lese mer om hver av dem på Baya.io.

Kan du oppsummere med heistellingen din?

Baya er en åpen utveksling av kommersiell eiendomsinformasjon. Eiendommer, tilgjengeligheter, leieavtaler og transaksjoner. Ved å bruke blockchain-teknologi og en verifikasjonsmarked vil Baya være den eneste sannhetskilden for kommersiell eiendomsinformasjon.

Alt annet du vil at våre lesere skal vite?

Takk til dere alle.

Takk til deg også!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me