Hvem er Satoshi Nakamoto? Identiteten til dette individet, eller gruppen av individer, kan være spørsmålet fra århundret. Denne unnvikende karakteren utviklet verdens første vellykkede kryptovaluta, Bitcoin. Nakamoto har klart å være anonym, til tross for enorm innsats fra både private og statlige organisasjoner. Som du er i ferd med å lære, har myndigheter på høyt nivå fra hele verden vært involvert i å jakte på Bitcoins mystiske skaper. La oss ta et sekund for å undersøke noen av teknikkene og offentlige programmer som fokuserer på å avdekke dette økonomiske geniet.

Nylige undersøkelser

En fersk etterforskningsrapport utført av Motherboard’s Daniel Oberhaus fremhever omfanget av disse Nakamoto-baserte regjeringsprogrammene. I sin januarrapport sendte etterforskeren en forespørsel om Freedom of Information Act til både CIA og FBI. I sin begjæring spør han byråene om de vet identiteten til Satoshi Nakamoto, og hvis ikke, hvilke programmer som finnes angående denne oppgaven..

Interessant, CIA returnerte forespørselen med det som er kjent som Glomar-respons, der byrået bare setter “Vi kan verken bekrefte eller benekte eksistensen av de forespurte dokumentene.” CIA bruker ofte Glomar-responsen til å beskrive operasjoner som har det høyeste nivået av nasjonal sikkerhet.

CIA's hemmelige program for å hente russisk kjernefysisk sub uten redaksjon

CIA ved hjelp av Glomar Explorer i hemmelig program via ikke-redigert

Hvorfor bryr den amerikanske regjeringen seg om Satoshi Nakamoto?

Det er mange grunner til at den amerikanske regjeringen ville prøve å spore opp Nakamoto. For det første eier Nakamoto angivelig over en million Bitcoin. Med Bitcoin som nådde en rekordhøyde på rundt $ 20.000 i 2017, sitter den unnvikende skaperen på en sunn kryptoformue. Derfor økte den globale statlige interessen for Nakamoto betydelig.

Obama Administration undersøker

Det ser nå ut til at Obama-administrasjonen hadde bekymringer om Nakamotos virkelige intensjoner. Bitcoin opplevde rekordvekst under Obama-administrasjonen. Denne veksten førte til at regjeringseksperter konkluderte med at bevæpningen av Bitcoin kunne forårsake kaos med USAs kontroll over den globale økonomien ved å tillate land å omgå den amerikanske dollaren helt. Disse bekymringene ga også frykt for at Bitcoins skaperen bodde i en fiendtlig nasjon som Kina eller Nord-Korea.

I det minste til dels har regjeringens bekymringer blitt oppfylt, om enn uten bruk av Bitcoin. Venezuela lanserte en nasjonal kryptovaluta i 2017, kjent som Petro. Denne manøveren ble gjort for å bekjempe den økende inflasjonen på grunn av knusende økonomiske sanksjoner USA har pålagt landet. Russland, et annet land som står overfor amerikanske sanksjoner, kunngjorde planer om å utvikle en nasjonal kryptokurrency i de kommende månedene kalt Crypto Ruble.

NSA

En blogger med navnet Alexander Muse la ut noen interessante funn som ser ut til å antyde at National Security Agency (NSA) kanskje vet hvem den virkelige Satoshi Nakamoto er. I følge Muses kilder benyttet byrået avansert skriveeksempelteknologi for å spore den unnvikende Bitcoin-skaperen.

I en serie blogginnlegg beskriver Muse hvordan NSA brukte en teknikk kjent som stylometri. Stylometry undersøker en persons skrivestil for å plukke ut kjent terminologi og setningsstruktur. Alle skriver på en bestemt måte, til og med Nakamoto. Nakamoto etterlot seg et spor av innlegg og blogger angående Bitcoin i sine tidlige dager. Det ser nå ut til at disse brødsmulene kunne ha ført til at han ble oppdaget.

Regjeringsprogrammer: PRISM

Muse mener nå at NSA var i stand til å ta disse tidlige skriftene og sammenligne dem med billioner av andre innlegg på nettet. I sin rapport hevder han at NSA samlet alle Nakamotos tidlige skrifter og sendte dem gjennom to store regjeringsspionprogrammer. Først brukte NSA PRISM-protokollen. PRISM er det føderale agenter bruker for å gå gjennom Google- og Yahoo-kontoer. Programmet gir disse organisasjonene muligheten til å se all informasjon som sendes gjennom plattformene. Det er føderalt godkjent og rettslig støttet.

Dette hemmelighetsfulle programmet kom frem takket være innsatsen fra den nå beryktede varsleren Edward Snowden. Washington Post var det første nyhetsbyrået som gå i stykker PRISM-historien sammen med mange andre spennende innenlandske spionprogrammer.

Edward Snowden via YouTube

Edward Snowden via YouTube

Regjeringsprogrammer: MUSKULÆR

Etter å ha kjørt Nakamotos verk gjennom PRISM, mener Muse at NSA deretter brukte deres hemmelighetsfulle MUSKULÆRE programmet for å fullføre søket. MUSCULAR tillater NSA å kopiere data som sendes over landets fiberoptiske kabler. Den etterforskende bloggeren siterer en navnløs kilde som bekreftet at hele prosessen tok mindre enn en måned.

Selvfølgelig avslører Muse’s historie ikke hvem Satoshi Nakamoto er. Han forklarer at kilden hans bekrefter at NSA og CIA kjenner den sanne identiteten til Nakamoto, men ikke gir informasjonen ut til publikum. Det kan gå år før noen av denne informasjonen blir offentlig tilgjengelig. For tiden er CIA og NSA avklassifisere dokumenter til publikum etter ti år hvis ønskelig. CIA frigir automatisk rapporter etter tjuefem år.

Ok, så hvem er Satoshi?

Som du kunne forestille deg, bidro Muses etterforskningsinnsats kombinert med Glomar-responsen som Daniel Oberhaus fikk, troen på at kanskje den amerikanske regjeringen vet hvem Bitcoins skaperen kan være. Hvis disse organisasjonene er kjent med denne informasjonen, avslører de ikke dette for publikum.

NSA-resultater uklare

Man skulle tro at hvis NSA avsluttet søket og oppdaget at Bitcoins skaper var fra et fiendtlig land, ville de da videreformidle denne informasjonen til maktene, men ikke allmennheten. Slik det ser ut nå, vokser kryptokurver i popularitet i USA og over hele kloden med analytikere som forutsier fremtidig vekst i årene som kommer. Mens kryptomarkedet utvides, øker også nysgjerrigheten rundt Bitcoins skaperen. Denne økende nysgjerrigheten har også ført til et økende antall Bitcoin-konspirasjonsteorier også i kryptorommet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me