Redaktørens merknad: Følgende er et gjestepost sendt inn av ZenLedger.

Bokføring er hjørnesteinen i enhver virksomhet. Du trenger en organisert oversikt over alle transaksjonene som skjer i en organisasjon før du kan forstå kontantstrømmen i virksomheten din. Det er grunnen til at alle, fra soloutøvere til ideelle organisasjoner, til multinasjonale konglomerater, overlater profesjonelle CPAer til den viktige oppgaven med å balansere bøkene.

Så mye av bokføring handler om å klassifisere og registrere transaksjoner. Kunder er avhengige av CPAer for å avmystifisere eksotiske aktivaklasser og sikre at de fortsatt overholder skatteregler, lover og forskrifter. Med økningen i etterspørsel etter kryptokurver lønner det seg å bli informert.

Hvis du er CPA, er det bare et spørsmål om tid før en klient spør deg om å håndtere kryptovaluta.

Hva skjer når du mottar betalinger i krypto? Hvordan klassifiserer du kjøp, salg og handel med kryptovalutaer? I dette innlegget vil vi svare på disse og andre spørsmål. Her er 8 bokføringstips for Crypto CPAer.

Hva er kryptovaluta til en CPA?

For resten av verden er kryptovaluta en digital valuta som bruker kryptering for å regulere “utskrift”, verifisere transaksjoner og opprettholde en gjennomsiktig, distribuert, hovedbok kalt blockchain.

For en CPA er krypto ikke valuta, det er eiendom. IRS klassifiserer sammen med skatteorganisasjonene i de fleste utviklede land kryptovaluta som eiendom som er underlagt kapitalgevinstskatter.

Dette betyr at selv om klienten din behandler krypto som en valuta og for eksempel kjøper en Bugatti Veyron med bitcoins, kan de fortsatt skylde en kraftig kapitalgevinstskatt på transaksjonen. Kjøpet behandles som salg av eiendom. Hvis bitcoins verdsatt i verdi siden klienten kjøpte dem, skylder de kapitalgevinstskatt basert på verdien av bitcoin på salgstidspunktet.

Og selv om det pleide å være tvetydighet rundt “like-kind exchange” av en kryptovaluta mot en annen, endrer den nye amerikanske skattekoden IRC avsnitt 1031 (a) (1), lukker det juridiske smutthullet og gjør alle kryptovalutahandler til en skattepliktig begivenhet.

Bokføringstips for Crypto CPAer

Så vi vet at vi skylder avgifter på alle kryptotransaksjoner, inkludert kjøp av varer og tjenester, og lignende børser. Siden resten av verden behandler kryptovaluta som valuta, men skatteorganisasjoner behandler den som eiendom, kan bokføringen din bli ganske kompleks. Her er noen tips som hjelper deg med å holde bøkene dine rett og smalt.

Tips 1 – Hver kryptotransaksjon er en skattepliktig hendelse. Det er verdt å gjenta at kjøp, salg eller handel med kryptovaluta resulterer i kursgevinster eller tap. Det gjelder selv om du kjøper varer og tjenester ved hjelp av krypto (det teller som å selge en eiendel) eller handler en kryptovaluta for en annen (f.eks. Bitcoin for Ethereum).

Tips 2 – Hold krypto i mer enn et år.

Som en skattepliktig hendelse som genererer gevinster eller tap, er det mulig å dra nytte av den lavere langsiktige gevinstskattesatsen på kryptovaluta-transaksjoner.

Tips 3 – Betalinger i krypto blir behandlet som vanlig inntekt.

Hvis du er i mottakersiden av en kryptobetaling i bytte for varer, tjenester eller som lønn, kan du behandle det som ordinær inntekt til kryptoens markedsverdi på mottakstidspunktet..

Tips 4 – Ingen kapitalgevinstskatt på kryptodonasjon til skattefrie veldedige organisasjoner i USA.

Du trenger ikke å betale kapitalgevinstskatt på kryptodonasjoner til skattemessige veldedige organisasjoner som er skattemessig skattemessige (f.eks. 501 (c) (3) status). Du kan til og med trekke donasjonen fra skatten din basert på markedsverdien til kryptovalutaen på transaksjonstidspunktet.

Tips 5 – Behandle luftdråper, gafler og gruvedrift som skattepliktig inntekt.

Airdrops, gafler og crypto mining ser ut til å generere penger fra luften, men de er fortsatt skattepliktige. IRS-policy er å behandle den nye kryptoen som skattepliktig inntekt basert på virkelig markedsverdi på tidspunktet for transaksjonen. Krypto-gruveutstyr kan trekkes fra som en virksomhetskostnad.

Tips 6 – Vurder å umiddelbart endre krypto til kontanter.

Hvis du tillater kunder å betale deg i kryptovaluta, er det mange tjenester tilgjengelig som lar deg umiddelbart gjøre det om til kontanter. Dette reduserer volatilitetsrisikoen ved å håndtere kryptovalutaer og kan forenkle bokføringen din, samtidig som du fortsatt kan imøtekomme kundenes foretrukne lovlige betalingsmiddel..

Tips 7 – Vær oppmerksom på regionale lover og regler.

Kryptovaluta er en ny aktivaklasse. Lover og forskrifter varierer fra land til land. Stater kan ha sine egne tilleggsskatteregler rundt krypto. Det er viktig at du forstår de lokale skattereglene når det gjelder kryptovalutaer, og du bør beregne Crypto-skatten.

Tips 8 – Bruk kryptoskattprogramvare.

Det er viktig å være proaktiv, snarere enn reaksjonær når du arbeider med skattemyndighetene. Nøyaktig egenrapportering er den beste måten å komme videre og unngå juridiske straffer og gebyrer. ZenLedger en Crypto skattetjeneste lar deg importere kryptokurrency transaksjoner, beregne gevinster og inntekt, og automatisk fylle ut skatteformer som 8949, Schedule D, FinCen114 & FBAR.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me