Programele de loialitate au nevoie de remediere, iar blockchain-ul vă poate ajuta

Este o sâmbătă tipică și mergeți la magazinul alimentar, trimițându-vă cardul de fidelitate prin registru. Poate că vă imprimă un cupon. Te îndrepți către o cafea cu lapte în Starbucks-ul tău local și câștigi câteva puncte de recompensă. Apoi mergi să cumperi puloverul pe care ți-l dorești la magazinul tău preferat – doar pentru a-ți da seama că ți-ai lăsat cardul de reducere acasă. Programele de loialitate, în cea mai mare parte, reprezintă o imensă pierdere de timp.

Aproape fără excepție, acestea sunt fragmentate și ineficiente. Utilizatorul ajunge cu un portofel plin cu carduri sau cu o grămadă de parole online de care nu-și mai amintesc. Și cel mai adesea, nu aveți niciodată cuponul sau numărul când aveți nevoie de el. Toate punctele de loialitate se risipesc și ofertele expiră. Și mai rău de atât? Nici măcar nu poți transfera punctele tale unui prieten.

Mai multe companii blockchain se ridică la provocarea de a remedia spațiul defect al programelor de loialitate. Deoarece nu numai că sistemele actuale sunt incomode pentru clienți, sunt scumpe și pentru companii.

Programele de loialitate sunt datorii uriașe

A uita să-ți folosești creditul de metrou sau mile aeriene poate să nu ți se pară o problemă majoră. Dar toate aceste puncte se ridică la o problemă destul de mare. De fapt, punctele de loialitate neutilizate sunt a răspundere mare pentru multe firme, deoarece acestea constituie o promisiune pentru serviciile viitoare. Ceea ce pune bilanțul în afara echilibrului.

De fapt, magnitudinea absolută a programelor de loialitate combinată cu modificările contabile din SUA în 2015 poate duce la pierderi de milioane (chiar și miliarde) de dolari. Delta Airlines, de exemplu, a încheiat 2015 cu datorii de 3,9 miliarde de dolari, iar Marriott International a urmat îndeaproape cu 2,6 miliarde de dolari.

Gabriele Giancola este CEO al qiibee, un ecosistem de loialitate descentralizat pe blockchain. El spune: „Programele de loialitate eșuează și au o mulțime de ineficiențe. Companiile cheltuiesc o mulțime de bani pentru marketing și, pe de altă parte, nu răscumpărați punctele și creați de fapt o datorie pentru acea companie, deoarece fiecare punct pe care nu îl cheltuiți devine o datorie în bilanțul lor. “

Sunt mulți bani care ar putea fi transpuși în beneficii reale pentru clienți sau economii de costuri pentru companii. „Este o sumă imensă de numerar pe care companiile trebuie să o pună deoparte pentru puncte nerambursate”, continuă Giancola, „iar acest lucru face ca toate aceste sisteme să fie ineficiente.”

Rakuten, Răspunsul Japoniei la Amazon este un retailer important care devine proactiv cu blockchain-ul în spațiul de loialitate. Cu un program de loialitate existent evaluat la aproximativ 9 miliarde de dolari, clienții pot converti Rakuten Super Points în Rakuten Coin. Acest lucru va crea un ecosistem în care clienții pot tranzacționa puncte și se pot asigura că se obișnuiesc.

Rakuten Super Points

Programul Rakuten Super Points

Problema cu datele

În timp ce GDPR bate la ușile companiilor și scandalurile social media domină titlurile, datele sunt puse în centrul atenției. Și este logic ca mai multe companii centralizate care țin de detaliile dvs. să vă facă mai susceptibile la atac.

Blockchain-urile pot elimina autoritatea centrală a datelor din sistem, asigurându-se că consumatorii au control asupra datelor lor și asupra utilizării acestora. De asemenea, pot conecta piața de loialitate fragmentată și le permit utilizatorilor să își folosească efectiv punctele. Și companiile să se elibereze de aceste datorii paralizante.

Programe de loialitate pe Blockchain

Rakuten este un lider în acest spațiu. Dar sistemul lor de loialitate nu permite consumatorilor să gestioneze diferite mărci într-un singur loc. Făcut un pas mai departe, programele de loialitate de pe blockchain pot plasa toate aceste mărci pe o singură fundație. Acest lucru va permite utilizatorilor să facă schimb de puncte între ele indiferent de companie.

Deci, în loc de o grămadă de cărți care să-ți spargă portofelul la cusături sau hârtii care sunt aruncate la gunoi, ai totul într-un singur loc central – un „ecosistem de loialitate”.

Giancola spune: „Să spunem că folosesc Starbucks și tu folosești Subway. Poate vreau să mănânc un metrou și tu vrei să iei o cafea. Putem să ne schimbăm punctele, astfel încât să-ți iei cafeaua și eu să-mi iau metroul. ”

Și mărcile își reduc pasivele, oferind o situație câștig-câștig-câștig peste tot.

A7 Core este o companie blockchain importantă cu cupoane personalizate. Folosind inteligența artificială pentru a dezvolta oferte personalizate în funcție de obiceiurile dvs. de cheltuieli, aceștia lucrează pentru a oferi clienților cupoane pe care le pot utiliza efectiv. La urma urmei, la ce folosește banii din lubrifiantul mașinii, dacă nu dețineți o mașină?

Cofondatorul și directorul de marcă, William Parker, spune: „Să presupunem că iubești Coca-Cola, dar prietenul tău o cumpără din când în când. Ei bine, ați obține cuponul care reduce prețul pachetului de 12 în jumătate, dar ea ar primi cuponul care oferă un dolar suplimentar. Deoarece cumpărați Coca-Cola mai des, primiți cuponul mai mare cu reducere. Este literalmente adaptat la obiceiurile dvs. de cheltuieli. ”

Dar nu totul este o navigație lină

Construirea unui ecosistem de loialitate este o idee frumoasă. Dar nu se va întâmpla peste noapte. Chiar dacă marile branduri se luptă pentru a-și face programele de loialitate „blocate” și chiar dacă dezvoltatorii lucrează non-stop, există totuși o mulțime de provocări pe parcurs.

Dincolo de educație și conștientizare, una dintre principalele probleme cu care se confruntă multe proiecte, în special pe blockchain-ul Ethereum, este scalabilitatea.

Lucrul cu câteva mărci mici sau în anumite zone geografice este un lucru. Extinderea pentru a lucra cu mărci gigantice la nivel global este un alt lucru. Acest lucru ar putea implica milioane de tranzacții pe zi. În prezent, Ethereum nu este capabil să gestioneze atât de multe tranzacții, astfel încât aceasta va fi un obstacol în calea adoptării la scară largă.

Dar, cu atât de multe minți strălucitoare care lucrează la soluții, nu va trece mult până când problemele cuponului dvs. vor fi trecut. Deci, dacă ești unul dintre acei oameni nervoși care nu suportă să aștepte la coadă în timp ce doamna lentă din punct de vedere glacial din fața ta își calculează cupoanele, vei iubi viitorul programelor de loialitate.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me