Dacă vă veți pierde în lupta cu zeci de portofele și schimburi de blockchain diferite, nu sunteți singur. Mulți oameni trebuie să navigheze pe căile sinuoase dintre stocarea și trimiterea criptomonedei lor, iar lipsa de interoperabilitate între portofele adaugă un alt element de complexitate.

Întrucât există o barieră relativ ridicată în calea utilizării criptomonedelor, mulți deținători de jetoane aleg să stea pur și simplu pe jetoanele lor în loc să le folosească pentru ceea ce (majoritatea) erau destinate – pentru a fi cheltuite și tranzacționate. Majoritatea portofelelor digitale seamănă mai mult cu seifurile digitale, spre deosebire de portofelele digitale adevărate care servesc pur și simplu ca mijloc de facilitare a tranzacțiilor.

Aceasta este problema Fundația pentru operabilitatea interwallet (FIO) caută să abordeze. FIO a lansat recent un protocol descentralizat, blockchain open-source, care permite utilizatorilor să trimită și să primească jetoane din orice portofel activat FIO cu o experiență îmbunătățită a utilizatorului. Participarea la FIO este deschisă tuturor portofelelor și schimburilor și include în prezent Shapeshift, KeepKey, Coinomi, BRD, Edge și MyCrypto.

Protocolul este dezvoltat de Access Venture Partners incubat Dapix, Inc. Ne-am conectat cu Founder & CEO David Gold. Gold este un veteran de peste 11 ani cu capital de risc și își poate găsi rădăcinile până la a fi antreprenor în era dot-com.

Trecutul tău este presărat cu o serie de proiecte incubate cu succes, în timp ce în calitate de Director General al Fondurilor Access Ventures. Ce factori v-au determinat să vă îndepărtați de investițiile îngerilor și să preluați rolul de CEO al Dapix?

Pentru a clarifica, Access Venture Partners este un fond diversificat de capital de risc în domeniul tehnologiei în stadiu incipient față de un fond angel. Am sărit pentru a conduce eforturile noastre de investiții în blockchain cu câțiva ani în urmă la Access. M-am trezit rapid simțindu-mă asemănător cu ceea ce am făcut în primele zile dot com … am văzut potențialul imens pe care îl poate avea blockchain-ul dacă își atinge viziunea de a permite schimbul de valoare să fie la fel de ușor, rapid și descentralizat ca și schimbul de informații este azi. Dar am văzut, de asemenea, cât de proastă era tehnologia actuală din punct de vedere al utilizabilității … la fel ca în acele timpuri ale internetului (browserul web mozaic pe dial-up cu pagini numai text a fost destul de îngrozitor!).

Am început să cercetez proiecte care încercau să îmbunătățească experiența utilizatorului cu blockchain. Nu am găsit nimic convingător, am început să mă gândesc cum să rezolv problema, de unde s-a format conceptul din spatele Dapix și al protocolului FIO. Am incubat compania în afara accesului și când am început să recrutez un CEO, m-am simțit atât de pasionat de potențialul în rezolvarea acestei probleme critice pentru ecosistemul blockchain, încât am decis să mă întorc și să mă întorc la rădăcinile operatorului meu pentru a conduce compania.

Ce repere sunt evaluate pentru a ști când este cel mai bine ca Dapix să transfere protocolul către Fundația FIO?

Tehnologia dezvoltată de Dapix va fi transferată complet către Fundație atunci când este lansată rețeaua principală și token-urile FIO. Acest lucru va fi probabil în timpul perioadei noastre de testare beta.

Care sunt planurile pentru distribuția de jetoane FIO care conduce pe mainnet, precum și după lansare?

Jetonul FIO este un jeton de utilitate, cu primele utilizări prevăzute: înregistrarea adreselor FIO și taxe de tranzacție mici către utilizatorii de afaceri cu volum mare (gândiți-vă la site-urile de comerț electronic) pentru volumele mai mari pe care le rulează pe protocol și pentru datele FIO îmbunătățite pe care le vor dori utilizați … utilizatorii obișnuiți nu vor vedea taxe de tranzacționare, deoarece fiecare adresă FIO vine la pachet cu un volum semnificativ pentru fiecare an.

FIO

Jetoanele FIO probabil vor intra inițial pe piață în perioada de testare beta. Specificul modului în care jetoanele vor intra pe piață este elaborat de către consiliul legal pentru a asigura respectarea diferitelor reguli.

Ați putea extinde rolul pe care îl va avea fundația FIO după ce Dapix va preda domnia? Mai exact, la ce arată relația dintre membrii individuali și fundația FIO atunci când vine vorba de luarea deciziilor și de schimbările de software?

Protocolul FIO este o dovadă delegată a blockchain-ului Stake. Producătorii de blocuri vor fi votați direct și indirect de deținătorii de jetoane prin procura electivă a votului lor. Nodurile care produc blocuri vor vota modificările / actualizările software-ului pentru a le aproba pentru implementare.

Rolul Fundației va include finanțarea, atât internă, cât și externă, a proiectelor care pot îmbunătăți Protocolul FIO. În plus, Fundația va organiza fluxul de propuneri de îmbunătățire FIO (FIP) din comunitate și va oferi cercetări și evaluări ale valorii potențiale a acelor propuneri ca serviciu către nodurile producătoare de blocuri și comunitate pentru a le ajuta să evalueze acele propuneri..

Adresele publice care pot fi citite de oameni par destul de atrăgătoare în comparație cu starea lor actuală. Adresele FIO vor funcționa similar cu un DNS prin faptul că fiecare adresă publică va avea, de asemenea, propria sa versiune unică orientată spre om?

Aproape, dar nu exact. Dacă fiecare adresă publică ar avea propria sa versiune unică orientată spre om, aceasta ar însemna că fiecare jeton / monedă dintr-un portofel al utilizatorilor ar putea avea o versiune diferită orientată spre om. Acesta este unul dintre motivele pentru care o soluție specifică blockchain pentru utilizare nu va funcționa.

Adresele FIO sunt adrese de portofel care pot fi citite de oameni, care funcționează identic pentru fiecare simbol sau monedă din portofelul sau contul de schimb al utilizatorului. Deoarece FIO nu necesită ca blockchain-ul să se schimbe în niciun fel, adresele FIO funcționează imediat cu fiecare simbol / monedă, inclusiv cu cele noi, care sunt create.

Există vreo îngrijorare / gândire cu privire la posibilitatea ca adresele FIO să creeze o piață secundară de denumire, nu spre deosebire de cele din jurul numelor de domenii?

Nu este o preocupare … cu siguranță în gândurile noastre. Piețele secundare nu sunt un lucru rău, deoarece creează abilitatea ca valoarea reprezentată să fie schimbată între părți. De fapt, adresele FIO în sine sunt jetoane nefungibile, deci sunt automat auto suverane și pot fi tranzacționate într-o manieră descentralizată completă.

Protocolul FIO va furniza un contract inteligent de transfer pentru a permite părților să-și vândă în siguranță adresa FIO pentru jetoanele FIO și să utilizeze acel contract inteligent pentru a elimina orice nevoie de o garanție terță parte.

Dovada delegată a mizei poate fi văzută ca o versiune mai democratică a unui consens POS tradițional. Cu toate acestea, DPOS necesită o participare mai intimă a deținătorilor de jetoane pentru a fi siguri că cei mai buni delegați validează tranzacțiile. Cum intenționează Dapix și Fundația FIO să încurajeze angajamentul cerut de comunitate?

Marea întrebare … Realitatea este că, cu cât devine mai larg un simbol, cu atât este mai mare porțiunea deținătorilor care habar nu au pe cine să voteze ca producător de blocuri și, de fapt, probabil că nici nu le pasă să investească timpul pentru a se gândi la aceasta. Pur și simplu nu le pasă. Protocolul FIO va permite portofelelor și schimburilor să aibă jetoane FIO care sunt deținute de utilizatorii lor în produsele lor care le sunt destinate votului. Utilizatorii vor putea schimba acea setare … dar dacă vă imaginați că blockchain devine pe deplin mainstream, realitatea este că majorității nu le va păsa să facă acest lucru.

Deci, portofelele și schimburile vor avea apoi o voce de vot mai puternică pe nodurile producătoare de blocuri, iar FIO este un protocol special conceput pentru a rezolva operabilitatea interwallet-ului (față de o platformă de utilizare generală precum ETH), astfel încât portofelele și schimburile ar trebui să aibă o voce mai puternică.

Aceste entități vor fi bine informate și implicate în FIO, astfel încât vor face voturi informate asupra producătorilor de blocuri. Utilizatorii, la rândul lor, vor vota în cea mai mare parte decidând ce portofele și schimburi doresc să utilizeze pentru a deține jetoanele lor FIO (deși, din nou, utilizatorii ar putea alege să voteze direct și să nu-și transmită votul către portofel sau schimb).

Mai mult, ce măsuri vor fi puse în aplicare pentru a se asigura că delegații acționează în interesul comunității după ce au fost aleși în funcție?

Dacă prin „delegați” înțelegeți nodurile producătoare de blocuri, acestea vor fi în mod continuu expuse riscului de a fi votate din poziția lor de producător de blocuri. Dacă prin delegați înțelegeți entitatea căreia i se atribuie un vot, majoritatea dintre aceștia vor ajunge să fie utilizatori care își vor vota jetonul FIO către portofelul sau schimbul pe care îl utilizează, iar acele entități au un interes imens în a se asigura că protocolul FIO funcționează bine și poate continua să fie o soluție descentralizată de încredere.

Mulțumiri!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me