S-a construit atât de mult hype în jurul utilizărilor blockchain-ului, încât au apărut tot felul de monede bizare, oferind rezolvarea problemei intermediarului. În timp ce unele sunt create în mod specific ca o glumă, altele sunt folosite doar ca bani apucați în speranța de a atrage următorul investitor credul. În ciuda multor monede noi care vin pe piață, rămâne îndoielnic că societățile viitorului vor avea nevoie de câteva mii de monede diferite pentru a schimba valoarea.

Comunitatea criptomonedelor a pierdut din vedere viziunea sa originală? Bitcoin a fost pionierul multor utilizări fundamentale ale blockchain-ului atunci când a fost creat în 2009. În acest articol, vom reveni la unele dintre aceste principii fundamentale, deoarece este foarte puțin probabil ca Satoshi Nakamoto să prevadă o Trump Coin când el / ea / ei și-au propus să schimbe lumea cu criptomonede!

Utilizări Blockchain

Banking the Unbanked

In conformitate cu Banca Mondiala, aproape o treime din oamenii de pe planetă nu au un cont bancar. Două miliarde și jumătate de oameni este un număr mare atunci când considerați că mulți dintre noi avem un cont bancar de zeci de ani. Desigur, au existat unele discuții în comunitatea criptografică, dar, în cea mai mare parte, Occidentul a ignorat problema. Asta pentru că Occidentul are deja o infrastructură bine dezvoltată.

Acum, luați în considerare cât de fragmentată este activitatea bancară între țări, continente și culturi. Convențiile bancare sunt destul de diferite în SUA în comparație cu Europa și cu atât mai mult cu cât vă deplasați spre est. Pentru cei care nu au deja servicii stabilite, de ce să creați sucursale, bancomate și soluții de carduri atunci când puteți face toate acestea prin intermediul telefonului dvs. mobil?

Mulți dintre cei nebănciți, în special în Africa, folosesc deja soluții de bani mobili precum M-Pesa. Și totuși, M-Pesa încă vă cere să aveți de-a face cu un punct de vânzare care apoi se ocupă cu o organizație importantă care gestionează depozite și retrageri. Cu un smartphone și o aplicație de portofel de criptomonede, puteți elimina ambii jucători și puteți trimite și primi Bitcoin direct cu o contrapartidă.

Rezistența la cenzură

Patreon

Rezistența la cenzură rămâne un subiect fierbinte în 2019, deoarece continuăm să vedem că platformele dominante interzic utilizatorii. Doi creatori de conținut de renume, David Rubin și Jordan Peterson, au anunțat recent că își vor închide conturile Patreon. Patreon este un site de finanțare colectivă care permite oricui să construiască o comunitate online și să primească donații pentru munca lor.

Miscarea lui Rubin și Peterson este solidară cu alți creatori care au fost excluși de pe platformă din motive politice. În timp ce perechea intenționează să își creeze propria soluție de plată, o serie de adepți ai lui Rubin l-au îndemnat să folosească Bitcoin ca o alternativă mai sensibilă. În prezent, el testează apele pentru a vedea ce fel de absorbție va avea:

Bine @Bitcoin lume, un mic test duminical.

Ștergerea Patreon începe la 15 ianuarie … pic.twitter.com/cA0SkERd00

– Dave Rubin (@RubinReport) 7 ianuarie 2019

Dunga

Într-un alt caz, furnizorul de plăți Stripe anul trecut a închis serviciile de plată pentru un popular canal de criptomonede YouTube numit Criptoversa:

ALERTĂ FLASH: Am primit o notificare cu 5 zile că toate plățile cu cardul care vin în afacerea mea vor fi oprite și conturile mele închise „din cauza presiunii partenerilor noștri bancari care nu doresc NICI o asociere cu #cryptocurrency afaceri. ” Ajutati-ma va rog. Sugestii. Vă rog RT. pic.twitter.com/sFygF8MzTz

– Chris „The Cryptoverse” Coney (@ChrisConeyInt) 3 iunie 2018

Situațiile de mai sus evidențiază problema tot mai mare a abuzurilor de putere din partea companiilor centralizate. Unele dintre acestea au autoritatea de a elimina întregul flux de venituri al unei persoane fizice sau al unei companii. Acest tip de putere este îngrijorător atunci când considerați că mijloacele de trai ale oamenilor sunt în joc și pot fi atât de ușor eliminate.

Bitcoin rezolvă fără probleme această problemă, deoarece minerii procesează plățile. Și nu le pasă și nu știu de ce două părți schimbă valoare între ele. Pur și simplu facilitează tranzacția și evită orice motive politice care ar putea interfera cu aceasta.

Guvern & Guvernare

Guvernarea și guvernanța sunt alte mari potențiale utilizări ale blockchain-ului. În timp ce majoritatea guvernelor împing înapoi soluțiile criptomonede, există câteva inovatoare care încep să o îmbrățișeze. Unele state din SUA, cum ar fi Ohio și Crypto Valley din Elveția, introduc deja plata (parțială) a impozitelor folosind Bitcoin.

Pe de altă parte, cetățenii unei țări ar trebui să poată verifica independent modul în care cheltuiește guvernul. Acest lucru, desigur, poate fi realizat cu un portofel simplu Bitcoin, care arată de unde provin și merg fondurile. Puneți la dispoziție finanțele guvernamentale prin blockchain și puteți afla doar câte schelete financiare se ascund de fapt în dulapul respectiv.

Vot Blockchain

Votul blockchain este un alt domeniu care pare să vorbească mult și dintr-un motiv întemeiat. Deși multe țări pretind că au democrații funcționale, procesul lor de votare este totul în afară de transparent. De multe ori nu există nicio modalitate de a verifica de fapt cât de democrați sunt.

Pe blockchain, votul ar putea funcționa în mod similar cu un proces implementat de Elveția, cunoscut sub numele de democrație directă. În mica națiune montană, orice cetățean poate lansa o inițiativă dacă adună 100.000 de semnături valide. Aceștia pot organiza apoi un referendum care ar putea duce la o schimbare directă a constituției.

Acesta este doar un exemplu simplu, desigur, dar vedeți cât de puternic ar putea fi acest lucru atunci când este asociat cu un registru imutabil blockchain. Apoi, adăugați avantajul votului în confortul propriei case. Democrațiile viitorului ar putea avea foarte puțini politicieni și o constituție în evoluție. Căci oamenii de la oameni ar putea suna de fapt adevărat.

De ce să stăm la cozi lungi ore în șir când putem vota simultan pe blockchain? Utilizări blockchain

De ce să stăm la cozi lungi ore în șir când putem vota simultan pe blockchain?

Unde poate folosi Blockchain face o diferență reală?

S-ar putea să existe cu siguranță unele utilizări noi pentru blockchain. Există tot felul de sectoare cu intermediari înrădăcinați care ar putea folosi perturbarea. Acestea fiind spuse, în timp ce mulți investitori urmăresc următorul mare simbol, promisiunile reale ale blockchain-ului sunt acele concepte simple, dar puternice, pe care Bitcoin le promovează în continuare. Lucruri precum incluziunea financiară, rezistența la cenzură și guvernanța transparentă. Așa cum internetul a deschis calea pentru accesul deschis la informații, blockchain-ul va deschide calea pentru accesul deschis la finanțare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me