Îngrijorările legate de consumul de energie al exploatării bitcoin continuă să declanșeze alarmele la nivel global. În ultimul an, o combinație de factori, inclusiv hardware mai bun, mai mulți mineri și ferme miniere mai mari, au împins consumul de energie electrică al Bitcoin la noi culmi. Acum, entuziaștii Bitcoin din întreaga lume caută o soluție mai durabilă la problemele actuale ale consumului de energie.

Ce este mineritul?

Bitcoin funcționează printr-un proces cunoscut sub numele de mecanism de consens. Mai simplu spus, mii de computere păstrează blockchain-ul Bitcoin în întregime în duplicat. Fiecare dintre aceste PC-uri, cunoscute și sub numele de noduri, concurează pentru a rezolva algoritmul dovezii de lucru. Cel care completează ecuația adaugă mai întâi următorul bloc la blockchain. Nodul care adaugă următorul bloc primește o recompensă BTC pentru eforturile sale. În prezent, această recompensă este de 12,5 BTC.

Pe măsură ce Bitcoin câștigă popularitate, numărul de mineri pe blockchain-ul său crește. Recent raport plasează numărul de mineri activi la nord de 300.000. Vă puteți aștepta ca acest număr să crească pe măsură ce scade Bitcoin.

Mai multe Gigawatts

În consecință, mai mulți mineri duc la un consum mai mare de energie electrică. unu studiu a constatat că operațiunile miniere Bitcoin au consumat 2,55 gigawați de energie electrică anul trecut. Aceasta plasează consumul de energie al Bitcoin la egalitate cu țări precum Serbia, Bahrain și Irlanda.

Pentru a pune acest consum masiv în perspectivă, dacă Bitcoin ar fi o țară, acesta ar ocupa locul 66 din 195 în ceea ce privește consumul de energie. Ați putea alimenta 4.892.381 de gospodării americane cu atât de multă energie electrică, conform celor mai recente Digiconom statistici.

bitcoin-energy-consumpti

Sursa: bitcoin-energy-consumption.com

Aceleași statistici arată că Bitcoin reprezintă 0,24% din consumul total de energie electrică din lume. Este de aproximativ 144.760.846 KWh în utilizare în ultima zi. Primul criptografic din lume creează, de asemenea, o amprentă anuală de carbon de 26.248 kt de CO2.

Deși acest nivel de consum de energie pare îngrijorător, este doar o stropire în găleată atunci când ai în vedere creșterea viitoare. Mineritul Bitcoin este în creștere. Anul trecut, rețeaua a înregistrat o creștere cu 413 la sută a consumului de energie electrică la nivel global. Această activitate sporită de rețea ridică hashratul. La rândul său, nivelul de dificultate al rețelei crește.

Această creștere a dificultății ar putea împinge nivelurile viitoare de utilizare a energiei tranzacțiilor Bitcoin de la 478 kWh pe tranzacție astăzi, până la 900 kWh până la sfârșitul anului. Aceste preocupări au condus la unii indivizi care fac presiuni pentru soluții inovatoare și avantajoase.

Energie verde

O soluție este operațiunile de exploatare a energiei verzi. O astfel de operațiune a ieșit la iveală în februarie anul curent, când a fost raportat că Plouton Mining intenționează să creeze una dintre cele mai mari instalații miniere Bitcoin alimentate cu energie solară din lume în deșertul Mojave din California. Operațiunea ar profita de faptul că deșertul Mojave este al 12-lea cel mai fierbinte loc din lume.

Discutând despre decizie, CEO-ul Plouton Mining, Sammy Del Real, a explicat în ce mod beneficiază toată lumea instalațiile miniere cu energie solară. El a descris cum costurile energiei electrice sunt o „barieră de dificultate majoră cu care se confruntă toată lumea”. Echipa încearcă să-și utilizeze noul lor achiziționat 50 de acri de teren deșert pentru a-și face conceptul o realitate.

Îmbunătățirea eficienței

Când discutați proiecte miniere de energie verde Bitcoin, sunt multe de sărbătorit. Potrivit unui raport recent publicat de firma de cercetare Coinshares, operațiunile miniere de energie regenerabilă sunt în creștere. Raportul estimează că aproximativ 78% din consumul total de energie electrică Bitcoin provine din surse regenerabile.

Acest raport arată, de asemenea, migrația minerilor din ultimii doi ani către țări mai favorabile regenerării. Raportul relevă un aflux de mineri care părăsesc China către SUA, Islanda, Rusia și Canada. Toate aceste țări oferă mai multe alternative de energie verde potențialilor mineri care caută amenajări agricole mari.

Schimbare de la PoW

O altă strategie pe care o are în vedere comunitatea Bitcoin se schimbă din actualul mecanism de consens PoW într-o altă opțiune. O astfel de opțiune este algoritmul de dovadă a mizei (PoS). Acest mecanism de consens nu necesită ca computerele să concureze între ele pentru a rezolva ecuații complexe și de calcul greu.

În schimb, nodurile sunt utilizatori care își mizează jetoanele. În acest sistem, nodurile verifică blockchain-ul folosind jetoanele lor mizate ca garanție. Dacă un nod acționează sincer, acesta este recompensat cu mai multe jetoane. Când un nod acționează cu răutate, își pierd jetoanele.

Acest mecanism de consens crește în popularitate și este deja utilizat de o serie de criptomonede majore. Interesant este că fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a anunțat că blockchain-ul ETH se va actualiza și la un sistem PoS înainte de 2021.

Opoziție față de PoS

Este adevărat că trecerea la un sistem PoS reduce considerabil consumul de energie necesar al Bitcoin, dar există multe alte preocupări care ar trebui soluționate înainte ca această schimbare să aibă loc vreodată. Dar mai întâi, trebuie să înțelegeți dinamica comunității Bitcoin.

Comunitatea Bitcoin

Înainte de a putea avea loc modificări în rețeaua Bitcoin, are loc un consens în cadrul comunității miniere. Aici se află un obstacol major pe care susținătorii PoS ar trebui să îl abordeze pentru a modifica codul Bitcoin. Minerii Bitcoin au cheltuit miliarde de dolari pe cipuri miniere ASIC puternice. Acest hardware scump ar fi inutil dacă algoritmul PoW nu ar exista.

Minerii au fost rezistenți la orice schimbări care modifică ceea ce mulți din trecut consideră doctrina Bitcoin. În 2017, întreaga rețea Bitcoin a intrat în defensivă în timp ce discuta dacă să crească dimensiunea blocului de 1 MB. În cele din urmă, argumentul s-a încheiat cu formarea dură a Bitcoin Cash.

Preocupări tehnice

Există unele preocupări tehnice pe care trebuie să le soluționeze și sistemele PoS. O astfel de preocupare este atacul la distanță mare. În acest scenariu, o persoană folosește o combinație de chei vechi, cu un lanț de atac dublu-minat privat, pentru a scoate un hoț considerabil. Atacul a fost descris de Buterin în recenta sa analiză PoS. Acest tip de atac nu este posibil utilizând un algoritm PoW.

Securitatea Bitcoin

Există multe jocuri atunci când se discută despre modificarea codului Bitcoin. În prezent, blockchain-ul Bitcoin este cel mai sigur și mai mare din lume. Această securitate menține credința în Bitcoin ca fiind criptomoneda de top la nivel global. Algoritmul PoW, deși risipitor, este un concept dovedit de timp. În consecință, este mai probabil să vedeți o împingere către instalațiile de exploatare a energiei regenerabile în loc să schimbați codificarea Bitcoins.

Deci, Care este soluția?

Din păcate, comunitatea nu a venit cu o soluție încercată și testată la problemele energetice ale Bitcoin. Creșterea inițiativelor în domeniul energiei verzi aduce totuși speranță că, pe măsură ce Bitcoin va ajunge la mainstream, criticile sale energetice vor fi un lucru din trecut.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me