Încă din 2012, companiile începeau să experimenteze plățile Bitcoin ca alternativă la soluțiile mainstream. În anii care au urmat acelor teste timpurii, companiile au sărit și coborât din cripto, încercând să-și dea seama dacă un nou val de consumatori ar veni la monedele virtuale.

Turismul este una dintre acele industrii în care Bitcoin ar putea face o diferență reală. Schimbarea banilor peste granițe a fost întotdeauna o afacere dificilă. Cine dorește să facă față mai multor valute, să confunde ratele de schimb, să fie înșelat de la aceste rate sau să gestioneze cantități mari de numerar străin? Multe dintre aceste probleme se apropie acum, pe măsură ce criptomonedele contestă ideea fundamentală a sistemelor financiare la frontieră.

Binele

Criptomoneda este una dintre modalitățile cele mai convenabile și mai ieftine de a transfera fonduri la nivel internațional, mai ales dacă vă aflați într-o țară cu controale lipsite de capital. Nu este neobișnuit ca băncile centrale și casele de compensare din aceste țări să acumuleze birocrația și să refuze plățile fără a căuta o reducere puternică. Intermediarul este încă în viață și sănătos.

Cu criptomoneda, puteți rezerva și plăti pentru o vacanță internațională în 30 de minute sau mai puțin (în funcție de cât de ocupat este, desigur, blockchain-ul pe care îl utilizați). Nu este necesară autorizarea. Transferurile bancare internaționale, pe de altă parte, pot dura cu ușurință aproximativ o săptămână pentru a fi anulate. Nu este atât de bun dacă sunteți în străinătate și trebuie să trimiteți bani rapid.

„Dar cărțile de credit rezolvă această problemă”, vă aud spunând. Acest lucru poate fi adevărat într-o oarecare măsură. Cu toate acestea, cardurile de credit au câteva probleme pentru călătoriile wannabes. În primul rând, pot fi extrem de scumpe: taxă de cont, taxă financiară, avans în numerar, transfer de sold, dobânzi, tranzacții în străinătate, numiți că vă vor percepe pentru aceasta. În al doilea rând, atunci când ești pe drumul bătut, este foarte puțin probabil să dai peste cineva cu un aparat de carduri. Aceste mașini poartă, de obicei, propriile cheltuieli, uneori destul de mari.

Există puține stimulente pentru destinațiile mici și somnoroase pentru a plăti pentru sistemele inutile. Cardurile de credit sunt caracteristici ale economiilor occidentale foarte bancate. Oriunde altundeva? Este necesară o soluție mai simplă și mai accesibilă. Cu un smartphone și o conexiune la internet, aproape oricine poate crea următorul hotel Bitcoin.

Crypto Town

Vorbind despre mic și somnoros, Agnes Water din Australia de Est a făcut pasul și s-a încoronat ca primul „oraș valutar digital” din Australia..

Agnes Water, primul oraș cu monedă digitală din Australia. Sursa: Facebook / NEM

Agnes Water, adoptarea inițială a turismului în criptomonedă. Sursa: Facebook / NEM

Peste 30 de întreprinderi locale, inclusiv restaurante, turoperatori, hoteluri și case de oaspeți, s-au încălzit cu ideea, pentru că, bine:

„Dacă va fi nevoie de criptomonede pentru a atrage turiștii în oraș, atunci aduceți-le.”

Cuvinte înțelepte de la Moondoggie Beach și proprietarul Bush Tours, Arty Cipak. Turismul este o afacere dificilă, deoarece este ciclică și se bazează foarte mult pe venitul disponibil și pe un marketing bun. Este, de asemenea, industria principală a Agnes Water, la fel ca multe alte orașe mai mici din Australia și într-adevăr din lume. Găzduirea călătorului tânăr cu cunoștințe tehnice care este în legătură cu criptomonedele este o mișcare inteligentă.

Răul

Imuabilitatea registrului Bitcoin este atât o caracteristică foarte îngrijită, fie o problemă potențial enervantă, în funcție de punctul dvs. de vedere. Gata cu fraudatorii care revin la tranzacțiile cu cardul de credit. Grozav. Totuși, ce se întâmplă dacă trimiteți fonduri unei persoane sau unei afaceri greșite sau dacă operatorul dvs. de turneu plin de viață se dovedește a fi o înșelătorie de ieșire? Dacă nu ai niște abilități de negociere la nivel de Samuel L. Jackson sau dacă beneficiarul este un sfânt, banii tăi au dispărut și nu se mai întorc. Aceasta este descentralizarea în oameni de acțiune, nimeni nu va interveni pentru a vă recupera fondurile.

Apoi, există problema evidentă cu care se confruntă în prezent monedele care se deplasează în primul rând cu tranzacțiile de zi cu zi. Să pictăm o imagine: se întâmplă să fiți într-o piață aglomerată de alimente din centrul orașului Bangkok la ora maximă a cinei. Care vânzător ambulant va aștepta 30 de minute pentru a confirma o tranzacție Bitcoin? Nici unul. Va trebui să scoateți niște bani gheață, dacă doriți să gustați din deliciosul Pad Thai. Acum există progrese în curs de schimbare, dar pentru viitorul imediat, o mulțime de localnici consideră că numerarul (tipul hârtiei) este rege.

… Și viitorul turismului Bitcoin

Opiniile variază foarte mult cu privire la eficacitatea criptomonedelor în industria turismului până în prezent. Pe de o parte, cripto-preenii în devenire caută să valorifice una dintre cele mai zdrobitoare evoluții financiare din ultimele decenii. Pe de altă parte, scepticii menționează lipsa stabilității prețurilor ca un obstacol pentru utilizarea de zi cu zi.

Luați în considerare industria companiilor aeriene. Numărul companiilor care acceptă efectiv Bitcoin pentru zboruri nu este substanțial. Acestea fiind spuse, sunt câțiva care își asumă riscul și, de fapt, există deja de câțiva ani.

Transportatorul leton airBaltic acceptă plăți cu criptomonede prin Bitpay din 2015. CheapAir, o platformă de rezervări din SUA acceptă cripto din 2013. Anul trecut (2018) au adăugat Bitcoin Cash, Litecoin și Dash la lista lor tot mai mare de opțiuni de plată.

Plătiți cu cripto pentru zborurile preferate pe CheapAir

Cheltuiți sau HODL Bitcoin-ul dvs.? Aceasta este întrebarea.

Industria turismului prezintă câteva provocări unice pentru care criptarea este foarte potrivită. Într-adevăr, nu există o soluție de plată universală, deoarece există doar atâtea modalități diferite de a schimba valoarea la trecerea frontierelor. Deocamdată, se pare că vor rămâne mai multe opțiuni de plată. Este foarte îndoielnic că va rămâne așa mai mult timp.

O armată de programatori se apropie de cripto și le este foame nu numai de bani, ci de un nou mod de a-l programa. Scalare, viteză, securitate: acestea sunt toate problemele la care lucrează frenetic în timp ce vorbim. Acum nu este nevoie decât de o doză sănătoasă de adoptare a criptomonedelor. Ce industrie mai bine să conducă taxa decât turismul?

Poate că într-o zi veți auzi povești despre familii aventuroase care explorează lumea. În timp ce conduceți pe un drum secundar al unei țări nedescoperite, auziți o conversație:

Fiul: „Tată suntem deja acolo?”

Tatăl: „Fiu, dar vom fi acolo în cinci minute. Puteți plăti pensiunea înainte de a ajunge. Proprietarul a spus că acceptă doar Bitcoin. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me