Nu îți place doar călătoriile? Destinații exotice, plaje tropicale, savurând o Margarita la sunetul Reggae, pe măsură ce un soare roșu-sânge se topește peste ocean? Există puține lucruri la fel de plină de satisfacții ca evadarea zilnică. Dar a ajunge dintr-un loc în altul poate fi o sarcină herculeană în sine. Dacă a existat vreodată o zonă coaptă pentru întreruperea blockchain-ului, aceasta este industria de călătorii fragmentată și costisitoare.

În timp ce blockchain-ul nu ne poate permite să ne teleportăm în curând, poate face ca transportul de la A la B să fie mai suportabil. Așa cum a făcut deja industria serviciilor de taxi rideshare, ceea ce face ca angajarea unui taxi să călătorească mult mai ieftin, blockchain-ul nu îl va afecta în niciun fel. Iată primele cinci moduri în care blockchainul va (și începe deja) să perturbe industria turismului:

1. Îndepărtarea pașapoartelor & Bilete

Blockchain poate protejați-ne identitățile online. Aceasta înseamnă că am putea trece prin vame la frontierele internaționale, pur și simplu prin utilizarea datelor biometrice, cum ar fi o amprentă digitală sau o scanare a ochilor.

Nu mai scotociți prin geantă după pașaport sau așteptați ca un oficial vamal lent să vă găsească ștampila de ieșire. De fapt, nu ar fi nevoie să vă pună nicio întrebare cu privire la vizita dvs., deoarece toate acestea ar fi afișate în identitatea dvs. online. Spuneți adio definitiv controlorilor de frontieră cu aspect acru!

Pașapoarte & amp; Bilete

Eliminarea pașapoartelor și a biletelor

2. Permiterea de vacanțe personalizate

Blockchain se dovedește util în furnizarea de vacanțe de nișă personalizate, mai ales atunci când este asociat cu Big Data și AI. Sigur, vă puteți filtra deja nevoile online într-un motor precum Expedia sau Booking. Dar cumva, în sfârșit, ajungeți la un hotel care nu corespunde așteptărilor dvs. sau la o mașină de închiriat care nu se potrivește nevoilor dvs..

Companii ca Cloud Siesta și Chozun lucrează pentru a restrânge vacanțele la cea mai mică complexitate. Nu mai treceți prin recenzii și grămezi de informații pentru a selecta lucrurile pe care doriți să le vedeți. Vor oferi recomandări bazate pe comportamentul, hobby-urile și opiniile dvs. anterioare de la călătorii cu aceeași idee.

3. Călătoria la un cost mai mic

Dacă îți amintești zilele când răsfoiești un catalog și alegi un hotel, știi cât de departe a ajuns industria turismului. Internetul a perturbat industria de călătorii dincolo de recunoaștere, eliminând aproape toți agenții de turism fizici din întreaga lume, permițându-ne să ne rezervăm propriile zboruri și hoteluri în doar câteva minute online.

Dar ceea ce părea atât de grozav la început a devenit încet restrictiv. Marile agenții de turism online au construit monopoluri în care micile hoteluri și companiile aeriene pierd și clientul final plătește și el în plus. Această centralizare în industria turismului duce la alegeri mai mici și la prețuri mai mari în jur.

Tehnologia blockchain, cu adevărata sa capacitate peer-to-peer, poate elimina intermediarii centralizați, cum ar fi Airbnb sau Uber, luând tăieturile lor puternice. Întrucât blockchain-ul poate verifica identitatea clientului, nu trebuie să ne facem griji cu privire la închirierea casei unui criminal sau neplătirea pentru o rezervare.

Contractele inteligente pot asigura respectarea acordului de către ambele părți și pot transfera întreaga valoare a tranzacției către vânzător. Nu există un lanț de intermediari, ci doar un transfer simplu și sigur de fonduri între cumpărător și vânzător. Și fără costuri suplimentare.

4. Îmbunătățirea urmăririi bagajelor

Am auzit multe despre blockchain și lanțul de aprovizionare. Este util pentru urmărirea articolelor pe măsură ce se deplasează în jurul lumii. Ei bine, același lucru se poate face și pentru bagajele tale. Pierderea bagajelor costă industria aviației miliarde în fiecare an –2,1 miliarde de dolari în 2016 mai precis.

Pe lângă achitarea cheltuielilor inutile pentru companiile aeriene, nu este nimic mai frustrant decât să te prezinți la o destinație fără valiza ta. În multe ocazii, nu există nimeni cu care să te plângi sau trebuie să aștepți ore întregi pentru a depune o reclamație.

Abilitatea blockchain-ului de a crește eficiența în lanțul de aprovizionare și de a urmări articolele până la locația lor exactă va elimina această durere de cap pentru toate părțile. Călătorul, compania aeriană și agentul sărac de pe pământ luând flack de la clienții cu față roșie.

Bagaje

Gata cu bagajele pierdute

5. Vă permite să utilizați puncte de loialitate

Există o mulțime de companii care încep să adopte programe de loialitate rupte și pot ajuta și în industria turismului. Deci, în loc să aveți puncte de recompensă pe care nu le puteți utiliza, deoarece lanțul hotelier nu funcționează într-un anumit loc, le puteți schimba prin intermediul aplicațiilor blockchain.

Puteți chiar să le folosiți pentru a profita la maximum de o experiență locală. Imaginați-vă cumulând puncte cu restaurantul dvs. preferat înapoi acasă și apoi tranzacționați-le cu un localnic din India, Japonia sau oriunde altundeva vă aflați. Punctele de loialitate nu se risipesc niciodată și puteți mânca gratuit în întreaga lume.

Blockchain are un mare potențial pentru industria turismului

Una dintre cele mai mari probleme cu industria turismului este faptul că datele sunt păstrate în silozuri. Lipsa comunicării între părți în general este motivul pierderii bagajelor, întârzierilor, rezervărilor excesive, pașilor multipli pentru achiziționarea unui bilet și alte ineficiențe ale industriei de călătorii..

Tehnologia Blockchain poate eficientiza procesele, rezultând o experiență mai rapidă, mai sigură și mai plăcută pentru toți. Fără alte aruncări usturătoare ale oficialilor ostili ai aeroportului sau mesaje de eroare pe măsură ce plătiți.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me