Mult așteptatul Project Infinity a intrat în faza de execuție a dezvoltării în această lună sub un nor de control al foștilor angajați nemulțumiți. Grupul NEX a promis că Project Infinity va avea ca rezultat o integrare completă a blockchain-ului și o simplificare a serviciilor post-tranzacționare într-o singură arhitectură blockchain interoperabilă. Conceptul a fost întâmpinat de laude de către comunitatea criptografică în timpul anunțului său inițial, dar acel val de sprijin s-a înrăutățit rapid după o rundă de trageri.

Project Infinity a apărut pentru prima dată în mai 2017. Dezvoltatorii platformei au căutat să creeze o platformă de tranzacționare mai sigură și mai eficientă pentru utilizatorii NEX. Directorii NEX au susținut integrarea blockchain ca evoluție a sectorului de tranzacționare. Și, hype-ul din jurul proiectului a fost masiv.

Avansăm până astăzi, iar proiectul depășește bugetul cu 31 de milioane de dolari, cu puține progrese de arătat, cu excepția vuietului foștilor angajați. Dacă zvonurile sunt adevărate, acest lucru pune Project Infinity în partea de sus a listei celor mai costisitoare integrări blockchain până în prezent.

Costuri de integrare

La fel ca atâtea proiecte de cărți mari distribuite înainte, costurile totale ale integrării unui nou sistem blockchain au fost subestimate. Rapoartele recente venite de la foști angajați susțin că planul a fost un dezastru. Numărul mare de dezvoltatori renunțați la proiect pare să confirme aceste rapoarte. Jenny Knott, creierul din spatele funcționării proiectului, a fost printre cei lăsați să plece. În total, grupul NEX a concediat 90% din echipa de dezvoltare.

Speculațiile referitoare la decizie au creat un zvon de teorii. Una dintre cele mai răspândite dintre aceste teorii este că concediile au primit ordin să reducă costurile înainte de o posibilă vânzare a companiei către gigantul de schimb CME din America de Nord pentru 5,5 miliarde de dolari.. Știri despre posibila vânzare a grupului NEX către CME a apărut pentru prima dată în martie 2018 printr-un interviu CNBC cu executivul NEX Michael Spencer. Reducerea costurilor proiectului ar putea ajuta grupul NEX să pară mai favorabil pe hârtie potențialilor cumpărători prin creșterea veniturilor.

Biroul NEX NY prin Officelovin

Biroul NEX NY prin Officelovin

Divizia Traiana

Divizia NEX responsabilă pentru succesul proiectului a fost Traiana. Într-un interviu recent, CEO-ul Traianei, Andreas Choussy, a declarat că proiectul era încă în viață și bine. El a vorbit despre evoluțiile proiectului înainte de a aborda pe scurt subiectul concedierilor în masă. Choussy a explicat că proiectul se află acum într-o etapă de testare a mediului live cu firma blockchain Axoni. De asemenea, el a confirmat zvonurile conform cărora echipa de dezvoltare a avut loc reduceri semnificative.

Axoni

Axoni este o firmă de tehnologie de pe piețele de capital cu sediul în New York, care oferă întreprinderilor infrastructură de tehnologie distribuită de registre. Grupul NEX s-a numărat printre un grup de investitori care s-a alăturat recent unei campanii de finanțare din seria B organizată de Axoni. Confirmarea că Project Infinity se afla acum în faza de testare live cu Axoni a fost o surpriză pentru mulți dintre foștii angajați.

Axoni a confirmat dezvoltarea proiectului. Inginerii companiei blockchain au creat partiționarea confidențialității în rețea printr-un registru construit intern și utilizarea diferitelor rețele. Spre deosebire de blockchain-ul Bitcoin, care funcționează în deplină transparență, sistemele bancare tradiționale necesită acces permis la informații specifice.

Dezvoltatorii Axoni au declarat că proiectul a obținut rezultate foarte mari înainte ca „politica” din jurul Infinity să se schimbe dramatic. El a explicat că compania a început să se „pregătească” pentru achiziția CME făcând lucrurile „să arate bine”.

Reduceri sau anulare?

Mulți foști angajați spun acum că termenul reduceri este o subevaluare brută. Un număr tot mai mare de foști angajați au declarat că proiectul a fost anulat în liniște în urmă cu câteva luni. Departamente întregi implicate în proiect au dispărut. Același raport creanțe grupul NEX a concediat aproximativ 47 din cei 50 de dezvoltatori.

Problemele apar

Neajunsurile proiectului Infinity au ieșit la iveală odată ce conceptul a căpătat suficient impuls pentru a deveni un proiect oficial al companiei. Această desemnare a însemnat că platforma a necesitat numeroși consultanți, planificatori și strategii pentru a merge mai departe. Toți acești indivizi au adăugat costuri semnificative întregului proiect. Oficialii companiei au acum o abordare mai direcționată spre migrarea platformei de tranzacționare a grupului NEX către un model bazat pe blockchain.

Project Infinity le-a promis utilizatorilor experiența finală a platformei de tranzacționare bazate pe blockchain. Utilizatorii urmau să primească o combinație de instrumente de tranzacționare puternice și date avansate care să le permită să își maximizeze rentabilitatea investiției. Printre aceste funcționalități se număra utilizarea algoritmilor avansați de AI pentru a reduce riscul. În plus, protocoalele blockchain ar reduce costurile generale de operare.

Ce este NEX?

NEX nu a oferit o dată oficială de lansare pentru Project Infinity, dar acum, după ce conceptul a intrat în faze de testare live, ar trebui să vă așteptați la lansarea platformei până la sfârșitul anului. Va fi interesant să vedem dacă NEX poate transforma acest fiasco într-o victorie în lunile următoare. Un lucru este sigur: există o cerere tot mai mare de platforme de învățare automată bazate pe blockchain pe piața actuală.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me