Este soluția bancară și de aprovizionare a Crypto Pot?

Piețele tinere și speculative sunt adesea pline de oportunități de investiții specioase și nu, cripto nu este diferit. Cu o proliferare a monedelor și a monedelor de tip meme, există mai multe proiecte inutile decât valoroase din care să alegeți.

Într-adevăr, există peste 1.400 de monede și altele care ies în fiecare zi. Se pare că antreprenorii din întreaga lume pun „blockchain”, „crypto” și „descentralizat” pe proiecte ICO, anunțând un caz de utilizare pentru industria lor, în timp ce câștigă un val de profituri pe o mare de oportunități.

Unele industrii au o nevoie și o utilizare clare pentru blockchain, dar pentru cele care nu au, vocea scepticismului sănătos din mintea noastră se întreabă adesea: „Chiar avem nevoie de blockchain pentru acea?”

Dacă ați avut această reacție când ați întâlnit PotCoin, HempCoin și altele asemenea, probabil că nu sunteți singuri. Dar există, de fapt, un caz puternic că industria în curs de dezvoltare a marijuanei din America de Nord, în special în Statele Unite, are mare nevoie de standarde, transparență, întreținere a calității și soluții de plată și, nu știți, blockchain-ul oferă panaceul multe dintre problemele potului

Cazul pentru Pot pe Blockchain

Cei doi par să se completeze frumos, nu-i așa? Ambele industrii emergente, ambele atractive pentru mileniali, ambele din punct de vedere tehnic juridice, dar încă destul de schițate și suficient de stigmatizate încât să nu-ți dezvăluie interesul pentru ele la întrunirile de familie.

Pot și crypto au fost cu siguranță fierbinți pe limba culturii pop recent și, în plus, încep să fie folosite în aceeași propoziție. Și cu un motiv întemeiat; criptomonedele și tehnologia blockchain au potențialul de a rezolva două probleme care afectează industria infantilă: obstrucționarea plăților și urmărirea aprovizionării.

Pentru plăți

Legalitatea potului de către statToate statele americane, cu excepția a patru, au legalizat marijuana într-o anumită formă, indiferent dacă aceasta este recreativă, medicală sau pentru produsele medicinale cu conținut scăzut de THC. Și totuși, dispensarele sunt neechipat pentru a găzdui carduri de debit / credit sau cecuri, în special cele care se ocupă exclusiv de canabis recreativ.

Motivul fiind că băncile refuză să deschidă conturi la companiile cu marijuana, așa că multe trebuie să ruleze pe un model de afaceri numai în numerar. Văzând că marijuana este încă legată de un narcotic din programul 1 în conformitate cu legislația federală a SUA (același program ca și cocaina, metanfetamina și heroina), majoritatea băncilor sunt prudente pentru a găzdui dispensare și cultivatori.

De fapt, doar 300 din 11.000 de bănci americane sunt dispuși să ofere serviciile lor industriei marijuanei. Dar chiar dacă un antreprenor de canabis primește o bancă la bord, procesatorii de plăți precum PayPal, Stripe sau Square pot refuza să facă afaceri cu ei de teama taxelor de spălare a banilor sau a reacțiilor federale.

Probabil că vedeți către ce se îndreaptă acest lucru. În domeniul bancar pentru cei nebancari, blockchain-ul ar putea oferi o soluție bancară fără permisiuni pentru industria poturilor, cu criptomonede ca sursă de capital și lichidare. Criptomonedele ar putea servi ca magazinele intermediare de cumpărături fără numerar care nu au în prezent. Folosind fie moneda direct, fie achiziționând-o cu ATM-uri cripto din cadrul dispensarelor, clienții se pot bucura de o metodă alternativă de plată care nu îi va lăsa pe comercianți la pachet cu Lincoln, Jacksons și Benjamins.

Pentru lanțul de aprovizionare

În afară de plăți, tehnologia blockchain în sine ar putea lubrifia, de asemenea, întregul lanț de aprovizionare cu marijuana. Mai mult, ar putea introduce un strat suplimentar de transparență care ar lăsa fiecare pas al procesului mai conform cu reglementările de stat și cu toleranța federală.

După ce Washingtonul și Colorado au legalizat marijuana de agrement în 2012, Departamentul de Justiție al SUA a eliberat un memorandum intitulat „Îndrumări cu privire la aplicarea marijuanei”, cunoscut și sub denumirea de Cole Memo. În memorie se spune în esență că guvernul federal va tolera industriile de marijuana reglementate de stat, atâta timp cât acestea respectă opt linii directoare. Una dintre aceste linii directoare previne vânzările trans-statale de marijuana legală către statele în care este încă ilegală.

Dacă producătorii, expeditorii și vânzătorii erau conectați printr-o rețea blockchain, riscul vânzărilor ilegale ar putea fi practic neutralizat. Comenzile, expedierile și produsele ar putea fi introduse și urmărite pe blockchain, fără a lăsa nicio îndoială cu privire la cât de mult produs a cumpărat un dispensar și cât de mult are în stoc. Aici există beneficii evidente ale gestionării lanțului de aprovizionare. Dar, din punct de vedere al reglementării, dacă un guvern ar dori să auditeze inventarul unui magazin și istoricul vânzărilor pentru orice anomalii, o scanare rapidă prin baza de date a unui registru distribuit ar putea elimina aerul – cu excepția cazului în care un magazin se angajează efectiv în vânzări ilegale, adică.

Cu acest sistem, circulația întregului ecosistem ar putea fi urmărită și verificată. Această transparență ar aduce beneficii atât profesioniștilor din industrie, cât și guvernelor, deoarece ar face mult mai ușor să vă asigurați că producătorii, distribuitoarele și expeditorii funcționează în limitele lor legale.

Criptomonedele care oferă soluții

Câțiva și cei mândri, există o mână de proiecte în domeniul blockchain care caută o soluție. Majoritatea acestor criptos sunt în mod specific monede, fără altă funcție decât aceea de a permite oamenilor să cumpere niște verzi fără dolari verzi.

Cele două cele mai populare, PotCoin și HempCoin, sunt de fapt unele dintre cele mai vechi monede de pe piață (ambele au fost create în 2014). Nou venit Budbo, a cărui distribuție de jetoane a început, așa cum a fost scris, urmărește să fie atât o monedă, cât și o platformă de urmărire a aprovizionării pentru consumatori, producători și vânzători.

PotCoin (POT)

PotCoin este prima monedă digitală creată pentru a facilita tranzacțiile în industria legalizată a canabisului ”, the site-ul monedei proclamă cu mândrie. Recunoscută drept „un efort bazat pe comunitate”, moneda funcționează folosind dovada mizei și pretinde că oferă tranzacții instantanee cu taxă redusă..

În prezent, PotCoin este utilizat în primul rând pentru puterea sa de cumpărare a canabisului. Conform o postare pe blog din octombrie 2017, PotCoin este găzduit de sau poate fi achiziționat în aproximativ 800 de locații din 35 de țări datorită General Bytes, unul dintre principalii furnizori de ATM-uri Bitcoin din lume.

În plus față de natura sa intrinsecă ca monedă, PotCoin le permite deținătorilor să își pună POT-ul într-o bancă de semințe. Conform mizei obișnuite, banca de semințe acordă utilizatorilor semințe reale de plante de marijuana proporționale cu numărul de monede POT pe care le-au mizat. Atâta timp cât locuiți într-o locație în care cultivarea marijuanei este legală, puteți să vă „retrageți” semințele și să vi le livreze în orice moment. În acest fel, dacă ai POT mizat într-un portofel PoS și în banca de semințe, poți urmări cum crește investiția, atât la propriu, cât și la figurat..

Bănci de semințe PotCoin

În viitor, echipa speră să migreze PotCoin către Ethereum sau blockchain-ul Bitcoin pentru a înființa Organizația Autonomă Descentralizată PotCoin. Folosind fie Ethereum, fie Counterparty, echipa dorește să implementeze o structură de guvernanță pentru monedă completată cu contracte inteligente. Pe măsură ce mai mulți comercianți încep să accepte PotCoin, ei prevăd un program de recompense și pentru vânzători și consumatori.

HempCoin (THC)

Piață similară, abordare diferită, HempCoin lucrează în același scop ca și PotCoin, deși metoda și ritmul său de adoptare îl diferențiază. Moneda a existat de aproximativ atât timp cât PotCoin, dar nu este acceptată aproape la fel de mult în întreaga lume sau în America de Nord.HempCoin masternode infografic

În prezent, este în curs de schimbare substanțială. În primele două trimestre ale anului 2018, echipa are un hardfork planificat să mute moneda într-un model de consens masternode à la Dash. La fel ca moneda care a fost pionierul acestui model, HempCoin va utiliza un model hibrid de dovadă a mizei / dovada muncii care va găzdui tranzacții instantanee și tranzacții anonime, împreună cu guvernarea rețelei..

În plus, echipa HempCoin lucrează la o varietate de vectori de plată pentru a-și ajuta produsul să treacă de la utilizarea teoretică la cea efectivă. Acestea includ „HempPAY ™ Mobile, HempPAY ™ Card și HempPAY ™ Online”. Ca și în cazul PotCoin, HempCoin intenționează să lanseze un program de stimulente pentru a încuraja atât dispensarele, cât și consumatorii să adopte metoda lor de plată..

Budbo (BUBO)

Budbo vrea să fie soluția all-in-one blockchain pentru industria marijuanei. Dincolo de limitele unei monede alternative, Budbo urmărește să conecteze cultivatorii, distribuitorii și clienții prin intermediul blockchain-ului său, blockchain-ul în sine furnizând un instrument adaptat industriei pentru a gestiona toți pașii producției de ghivece..

Cu Budbo, toate aspectele ciclului de viață al unui produs ar putea fi înregistrate și urmărite pe blockchain. Acest lucru înseamnă că cultivatorii și laboratoarele pot confirma conținutul THC / CBD și alte specificații, vânzătorii pot introduce filele în inventar, iar consumatorii își pot urmări achiziția înapoi la semințele din care a venit..

Acest nivel de control al calității oferă profesioniștilor din industrie și guvernelor deopotrivă o bogată logistică, inclusiv dovada comenzilor, dovada ridicării și dovada livrării. Mai mult, cultivatorii și dozatoarele vor putea folosi Budbo pentru a plasa comenzi pentru consumabile și produse. De exemplu, cultivatorii își pot folosi aplicația pentru a cumpăra mai multe semințe sau instrumente de recoltare, iar vânzătorii își pot completa golurile de inventar plasând comenzi la cultivatori sau producători.

lanțul de aprovizionare budbo

Aplicația Budbo caută să cultive un peisaj social și de afaceri pentru industria tânără. Versiunea sa inițială, Budbo v1.0, oferă deja un serviciu utilizatorilor pentru a găsi produse care se potrivesc cel mai bine gusturilor lor. Aplicația „Tinder-like” le permite utilizatorilor să gliseze printr-o serie de dispensare și oferte de produse care să corespundă preferințelor lor individuale, toate cu speranța de a elimina ceea ce nu vor pentru ceea ce fac. Acesta este doar un singur exemplu al potențialului de a conecta consumatorii de canabis din toate domeniile industriei într-o singură aplicație all-inclusive, care (sperăm) să îmbunătățească și să simplifice experiența utilizatorilor tuturor.

Încheierea

Depășind criptomonedele specifice potului, există câteva alte evoluții în spațiu care încearcă să rezolve problema banilor marijuanei.

În octombrie anul trecut, Dash a colaborat cu Alt Thirty Six, o platformă de plată la punctul de vânzare, pentru a fi singura criptomonedă oferită de sistem pentru tranzacțiile legate de canabis. Alt Thirty Six a ales Dash pentru funcțiile sale Private Send și Instant Send.

Am menționat pe scurt furnizorul ATM General Bytes în discuția noastră despre PotCoin. În plus, POSaBIT și SinglePoint Inc.. folosiți bancomate criptate pentru a servi ca intermediar pentru tranzacțiile cu canabis. Practic, consumatorii folosesc un bancomat din magazin pentru a cumpăra criptomonedă cu cardurile lor de debit / credit și pot răscumpăra această monedă la ghișeu pentru oricare dintre produsele disponibile ale dispensarului..

În timp ce startup-urile și proiectele criptografice dezvoltă soluții de lucru, unele voci disidente sunteți neconvingut că o industrie atât de înfloritoare și nesigură, cum ar fi cripto, poate ajuta o altă persoană ca aceasta. Aceștia susțin că industria marijuanei nu va dori niciodată să adopte o metodă de plată atât de volatilă, în principal pentru că băncile vor începe probabil să accepte comercianții de marijuana mai ușor, pe măsură ce legalizarea continuă să se introducă în legislația de stat și federală..

Majoritatea acestor argumente însă nu reușesc să țină seama de avantajele logistice ale lanțului de aprovizionare ale blockchain-ului. Poate că cripto-ul va crește prea încet pentru a depăși băncile la pumnul financiar, dar asta rămâne în continuare registrul distribuit al blockchain-ului și structura descentralizată pentru a oferi securitate, transparență și fiabilitate unei industrii care încă învață să meargă. Poate cripto va fi acolo pentru a-și ține mâna pe parcurs, deoarece anii următori vor elucida fără îndoială ce rol (dacă există) va juca în creșterea legală a marijuanei în America de Nord și în alte părți.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me