Echipa DDEX a dezvăluit recent noua sa facilitate de tranzacționare a marjelor către publicul larg. Noua soluție de tranzacționare a marjelor a trecut printr-un test beta riguros în ultimele zile de tranzacționare volatilă a criptomonedelor.

Tian Li

Tian Li, cofondator DDEX

Săptămâna trecută, Munair Simpson al CoinCentral a avut ocazia să se așeze cu Tian Li, cofondatorul DDEX, la biroul său din Seattle. Interviul a fost axat pe alegerile de design făcute de Tian și de alți membri ai echipei DDEX.

Tian a petrecut 45 de minute pentru a dezvălui cantitatea de gândire pusă în proiectarea noii platforme. Noua platformă este semnificativă. DDEX a adâncit pentru a inova în domenii în care ar putea adăuga în mod unic valoare.

Împreună cu progresele recente în domeniul finanțelor descentralizate sau DeFi, echipa DDEX a reușit să inoveze în următoarele moduri:

  1. Îmbunătățirea lichidității cu o punte USDT și inițierea unui fond de împrumut sistemic conștient de risc.
  2. Lichidarea este mai puțin terifiantă cu ordinele stop / loss și licitațiile olandeze.
  3. Integrarea unui sistem de asigurare.

Există și alte progrese. Cu toate acestea, pur și simplu nu a fost suficient timp pentru a le descoperi pe toate. Interviul de mai jos va trebui să fie suficient pentru moment.

Doriți să vă prezentați, experiența dvs. și modul în care ați intrat în criptomonedă?

Sigur, sunt fondatorul DDEX împreună cu Bowen și David, cei doi co-fondatori ai mei. Sunt un inginer. Am lucrat la Microsoft și în vale timp de cinci ani. Apoi am făcut două startup-uri în Asia în mobil / Internet și am fost și EIR pentru câteva fonduri de capital de risc.

Aceasta a fost istoria mea înainte de a veni pe cripto. M-am interesat cu adevărat de programarea Solidity în timp ce eram EIR la un fond. M-am plictisit foarte mult să fac cercetări, așa că m-am învățat cum să scriu contracte inteligente de bază. Acesta a fost aprilie 2017. De aceea am intrat prima dată în asta. La fel ca programator, descarcă MetaMask, și scriind aceste contracte de joc foarte simple. Apoi, aproape de sfârșitul anului 2017, am decis că programarea contractelor inteligente este cu siguranță un nou tip de tehnologie.

Există câteva lucruri diferite pe care le puteți construi. În calitate de antreprenor, chiar așa caut. Atunci am abordat Bowen și David pentru a face acest proiect împreună. Așa am sărit, acum aproape doi ani.

Le-ai cunoscut de mai înainte, corect?

Îl cunoșteam pe David de ani de zile. David a fost cel mai bun inginer la ambele startup-uri anterioare. Așa că a fost prima persoană pe care am întrebat-o. Bowen lucra ca analist de investiții în Zhenfund, care este un fond general VC. Investesc în multe lucruri. Bowen se uita la spațiul criptografic. A fost foarte devreme. Cred că mai 2017. Acest lucru a fost înainte de hype ICO. Îmi amintesc că Bowen a fost unul dintre puținii oameni pe care i-am cunoscut și care era interesat de active și proiecte.

Primul proiect pe care l-am analizat împreună a fost 0X. Acest lucru a fost înainte de ICO-ul lor. Ceea ce a fost interesant, pentru că în cele din urmă am ajuns să facem ceva în spațiul de schimb descentralizat.

Prima dată când ne-am așezat într-adevăr am fost ca, oh, ce părere aveți despre acest proiect? El este ca, știu că acest proiect este așa. Ce părere aveți despre acest proiect? Am trecut printr-o grămadă de proiecte și, în cele din urmă, da, știi cu siguranță o echipă grozavă și complementară.

Doriți să descrieți produsul și să ne spuneți cum va fi lansat?

Doar pentru a rezuma ceea ce am făcut … La sfârșitul anului 2017, am început cu un schimb descentralizat numit DDEX. La acea vreme, era foarte simplu. Ideea a fost: puteți schimba jetoanele fără încredere? Până la sfârșitul anului 2018, tocmai am lucrat la un schimb descentralizat care nu a fost prea dureros de utilizat și la un set de contracte inteligente care sunt robuste, simple și sigure.

Asta ne-a luat aproape un an întreg pentru a înțelege cu adevărat spațiul. În 2019, am simțit că piața este liniștită. Ne-am gândit că acesta este cel mai bun moment pentru a face investiții mai mari. Din punct de vedere tehnic, atunci când nu se întâmplă prea multe din punct de vedere operațional, cred că vă puteți permite cu adevărat să investiți șase luni într-un proiect.

În 2019, sub radar, ne-am uitat la ce se întâmplă cu spațiul DeFi. Ne-am dat seama că primul pas se tranzacționa. Pasul doi, odată cu creșterea compusului și a acestor platforme de împrumut, a împrumutat. Am crezut că acesta este al doilea lucru cel mai interesant. Financiar, dacă luați tranzacționare și împrumuturi și le amestecați, veți obține tranzacționare în marjă. Așa că am fost doar fascinați de posibilitatea de a compune.

Al doilea proiect al nostru, pe care îl puteți numi o adăugare de caracteristici pe DDEX original, sub acesta se află un teritoriu nou. Este un schimb descentralizat „de marjă”. Ideea a fost că vom compune un fond de pariuri descentralizat. Împrumutați niște bani și tranzacționați cu banii împrumutați. Permiteți utilizatorului să facă acest lucru. Procedând astfel, puteți crea poziții lungi și scurte de pârghie. Este un fel de derivat în partea de sus a unui schimb spot. Deci acesta este noul nostru proiect.

Nu i-am dat un nume nou. Se numește în continuare DDEX. Când lansăm și deschideți DDEX, veți avea tranzacționare în marjă. Tranzacționarea în marjă este aproape un upgrade față de tranzacționarea spot. Vom avea în continuare toate funcționalitățile de tranzacționare spot, dar acum, în plus, puteți face tranzacții în marjă.

De fapt, am încercat să o realizăm astfel încât, din perspectiva produsului, utilizatorii să fie familiarizați în continuare. Încă folosim toate vechile paradigme de tranzacționare ale formularului de comandă, carnetului de comenzi și altelor, dar acum sunteți în măsură să vă creșteți puterea de cumpărare.

Care este adresa URL pe care o pot vizita?

Sigur. Acum suntem doar low key. Așadar, ați putea folosi rețeaua principală. Contractele noastre sunt auditate. Puteți găsi noul produs la margin.ddex.io.

Da, verifică. Veți fi unul dintre primii utilizatori, deoarece nu am publicat cu adevărat această adresă URL. Avem între 50 și 100 de utilizatori în stadiu incipient. Folosindu-l și oferindu-ne feedback. Iterăm. Planificăm o lansare publică în octombrie.

Ceea ce îl deosebește pe al tău de alte platforme de acolo?

În primul rând, dacă te uiți la aceste platforme de creditare, o întrebare care ne-a interesat cu adevărat este: De ce se împrumută oamenii? Aceste împrumuturi sunt peste împrumuturi garantate. În esență, trebuie să le acordați aproape 150 USD garanție pentru a scoate 100 USD. Nu așa te gândești la un împrumut.

Așadar, prima întrebare pe care cineva a pus-o este, de ce se împrumută oamenii? Toată lumea înțelege de ce oamenii împrumută, pentru că în acest moment jetoanele tale stau doar acolo. Câștigă zero la sută. Dacă puteți câștiga chiar și 1%, este chiar mai bine.

Ne gândim mereu la motivații. De ce fac asta oamenii? În special din perspectiva produsului. Creditorii sunt ușor de înțeles. Dar împrumutații nu sunt. De ce plătiți 15% dobândă tot timpul?

Apoi ne-am uitat cu adevărat la date. Analiza și există un singur răspuns este că împrumutați pentru a crea poziții cu pârghie.

Pentru a fi clar, pentru tranzacționarea cu marjă performantă, nu aveți nevoie de un produs specializat. Aș putea spune că marja este mai degrabă un mod de a face lucrurile. Aș putea împrumuta un Bitcoin de la tine și apoi să-l vând. Îl scurtcircuitez. Acum am USD. Într-o zi trebuie să te rambursez.

Dacă Bitcoin scade, îl pot cumpăra mai ieftin pentru a vă rambursa. Pot schimba comerțul doar împrumutându-l de la un prieten. Desigur, întregul punct al tranzacționării în marjă este creșterea eficienței și scăderea dependenței de încredere la care puteți face aceste lucruri.

Cred că un inovator în spațiu, un fel de pionier al schimbului de marjă, a fost dYdX. Încă de la început, de când creăm DDEX, ei s-au gândit cum să facă acest lucru corect.

Am început probabil în aceeași perioadă, la sfârșitul anului 2017, la începutul anului 2018. Apoi îi vedem trecând prin câteva iterații.

Cred că diferența principală … Vrem să aducem ceva unic la masă. Nu am fost primii DEX. Pe atunci [în dezvoltare] ne uitam la schimburi descentralizate. Am fost ca, oh … Iată cele trei lucruri pe care le putem îmbunătăți. Am făcut același lucru cu tranzacționarea în marjă.

Ne-am uitat la schimburi de marjă în diferitele sale forme și cred că există trei lucruri care pot fi îmbunătățite drastic. Una este că vrem să fim mai puțin dependenți de lichiditatea Dai. Dai este uimitor. Este ca oaza care a pus bazele întregului DeFi.

Absolut, acesta este numele perfect pentru aceasta.

Când vine vorba de lichiditate, cu atât mai mult, cu atât mai bine. Așa că ne gândeam, pe lângă Dai, să aducem monede stabile suplimentare. Acest lucru va crește lichiditatea acestor piețe.

Cred că o sursă foarte mare, neexploatată, este USDT centralizat, USDC, TUSD. Vorbim despre monede stabile reale în spate.

Foarte imens … Există o mulțime de oameni care le folosesc … Lichiditate foarte mare când te uiți la Coin Market Cap.

Da, dar există o provocare tehnică. Cred că motivul pentru care toată lumea a început pe Dai este că Dai este complet în lanț. Aceste DEX-uri complet în lanț sunt, în teorie, capabile să ofere o sursă de ceea ce numim lichiditate care poate fi îndeplinită prin contract. USDT nu este lichiditate care poate fi îndeplinită prin contract.

Trebuie să existe un adaptor. Ceva care ia USDT și îl transformă într-o formă de lichiditate pe care o pot folosi protocoalele descentralizate. Practic trebuie să construim un adaptor. Asta ia ceva din lumea non-total descentralizată, îl trece prin acest filtru și îl face descentralizat. Nu este vorba doar de lichiditate. Deci asta este provocarea.

Cred că suntem primii care o facem. Nu este ca un secret comercial. Sperăm că atunci când alte persoane ne văd facem acest lucru, vor intra în joc și vor face și acest lucru. Aceasta este o modalitate de a face legătura cu adevărat.

Din punct de vedere filosofic, modul în care îl privim este că ceva de genul Dai încearcă într-adevăr să scoată din lichid din ecosistemul DeFi. Creează lichiditate din nimic. În timp ce aduceți ceva de genul USDT sau USDC, aduceți din afara ecosistemului DeFi. O numim bootstrapping liquidity în interior și în exterior.

Există un efort foarte bun pe partea din față. Vrem să încercăm să contribuim din exterior. Deci, este ca prima parte.

A doua parte a ceea ce facem diferit este că de fapt nu compunem. Ceea ce vrem să spunem este că pentru a construi un schimb de marjă aveți nevoie de două lucruri. Aveți nevoie de o bursă de tranzacționare spot (un DEX) și aveți nevoie de un fond de împrumut.

Există mai multe permutări despre cum să le reunim. De fapt, puteți lua doar un schimb existent ca Kyber și un fond de împrumut existent, cum ar fi Compound, și apoi puteți construi un strat foarte subțire deasupra. Acesta este un schimb de marjă fără a construi una dintre aceste două componente.

Un proiect care se numea Opyn. A fost un experiment foarte interesant. Din păcate, au închis.

Au închis … 15 octombrie este ultima zi.

Le-am citit post mortem. Motivul pentru care închiderea afacerii lor a fost că erau prea subțiri. Acest lucru se datorează faptului că doar compun din componente existente. Oferta de valoare unică pe care o au, care este cel mai probabil utilizabilitatea, poate nu este suficientă pentru a justifica existența.

Ceea ce chiar are sens. Când compuneți, există o mulțime de imperfecțiuni la nivelul produsului. Este o abstracție cu scurgeri. Utilizatorii simt complexitatea, deoarece dedesubt interacționați cu mai multe protocoale.

DYDX, prima versiune, cred că fac un pas mai devreme. Ca … Nu vom folosi un extern. Vom construi propria noastră piscină de aterizare. Apoi îl vom compune cu un DEX extern. De exemplu, Eth2Dai. Construind un lucru extern și apoi folosind un lucru intern, pot îmbunătăți drastic utilizarea.

Ne uitam doar la tendință și am simțit că o progresie naturală este să facem ambele piese intern.

Da, cred că a fost o decizie bună.

Este un compromis, nu? Ca inginer, nu vrei niciodată să reinventezi roata, corect?

Cum inițiați acea lichiditate pentru fondul dvs. de împrumut?

Da cu siguranta. A treia caracteristică este că, deoarece facem această soluție integrată, suntem capabili să restructurăm cu adevărat anumite lucruri. Un lucru pe care ne concentrăm este că, deși există două lucruri pe care le puteți face într-un astfel de schimb, care este creditarea și tranzacționarea, nu le punem în paralel. Credem în continuare, ceea ce voi explica și care va răspunde următoarei întrebări, credem că trebuie să începem mai întâi cu tranzacționarea în marjă, deoarece nu există lipsă de creditori. Avem Ether în valoare de 20 de miliarde de dolari, câștigând în esență zero procente.

Cred că dacă există o rată sigură, fără risc, va veni partea de aprovizionare a acesteia. La sfârșitul zilei, cineva plătește dobânzi și cineva câștigă dobânzi. Toată lumea vrea să câștige dobândă. Nu trebuie să faci prea multe pentru a-l obține.

Cine plătește de fapt dobânzi? Sunt comercianții, nu? Dacă îi puteți face pe comercianți fericiți, atunci ei sunt dispuși să plătească dobânzi și această dobândă va atrage creditorii.

Este o problemă a ouălor de pui. Bootstrap pe această parte.

Ne-am proiectat contractul într-un mod care să influențeze ceea ce credem că doresc împrumutații. Vă pot da câteva exemple. Pentru împrumutați, ceea ce își doresc este cu adevărat stabilitate.

Există o oarecare inovație în acest spațiu. Pentru platforma de împrumut generalizată, cum ar fi Compound, cred că fac lucruri foarte interesante. Pentru noi, reducem de fapt câteva dintre funcțiile avansate pentru a crește robustețea.

Un exemplu în acest sens este că, pe aceste platforme inovatoare de creditare, au făcut o alegere pentru a permite ca și garanția să fie împrumutată. Deci, ceea ce spun este, imaginați-vă că vreau să împrumut niște Dai. Voi pune niște Etere ca garanție.

Este ca și cum ai ipoteca casa ta. Sau mergând la un magazin de amanet și spunând să iau acest ceas valoros pe care îl am. Atunci voi câștiga niște bani, corect?

Acum partea interesantă este că nu cred că vreun proiect centralizat sau CeFi face acest lucru. Acestea [compuse] permit ca și garanția să fie împrumutată. Deci, acest eter, care este garanția cuiva, intră și el în fondul de împrumut. Asta poate fi împrumutat. Ceea ce înseamnă că, uneori, chiar și atunci când împrumutați, puteți câștiga dobânzi pentru garanția dvs. Este o caracteristică foarte interesantă.

Nu judecăm. Sau să spui că este rău. Dar, atunci când îl privim dintr-o perspectivă foarte practică, din perspectiva unui comerciant de marjă, credem că acest lucru nu este necesar.

Credem că nu este necesar. Vei observa că ratele dobânzilor sunt foarte dezechilibrate. Câștigați 10% pe Dai, dar câștigați 0,1% pe Ether. Cererea de a împrumuta Ether pur și simplu nu există.

Această sumă banală a dobânzii este suficient de aproape de zero încât să nu mărească drastic utilitatea fondului de împrumut. Dar care este dezavantajul? Se pare că nu există dezavantaje. Garanția este acolo ca garanție. Ceea ce înseamnă că dacă ceva nu merge bine, acceptă lichidarea. Această garanție se vinde, corect?

Așadar, întrebarea este: ce se întâmplă dacă a existat o scădere a prețului cu adevărat imensă? Încercați să lichidați Ether, dar Etherul nu este de fapt acolo. Este împrumutat. Deci, trebuie să faci o lichidare în cascadă, corect?

Trebuie să lichidezi din nou. Cineva a împrumutat Etherul respectiv și a pus la dispoziție alte garanții. Acum trebuie să lichidați și garanția respectivă. Doar pentru a putea lichida eterul pentru a-l face pe Dai, corect?

Nimeni nu știe cum se va desfășura și ar putea fi acest eveniment catastrofal.

S-ar putea doar să ne gândim la lucruri, dar cine știe?

Adică, de fapt, avem o utilizare mai puțin pură a activelor. În unele moduri, ați putea spune că avem un fond de împrumut inferior. Dar, în cazul în care se întâmplă ceva cu adevărat rău, suntem puțin mai încrezători în procesul nostru de lichidare.

Deci, acestea sunt compromisurile care sunt foarte ascunse. Nu considerăm acest lucru ca un avantaj competitiv al produsului. Dar, ne face să dormim puțin mai bine noaptea. Am analizat cu atenție procesul nostru de lichidare.

În concordanță cu aceasta, pentru contrapartidă, este această noțiune de asigurare, nu? Când împrumutați pe una dintre aceste platforme, ceea ce vă îngrijorează cu adevărat este să nu vă puteți recupera banii. Procesul de lichidare protejează activele utilizatorilor. Asta pentru că există un sistem de încredere.

La sfârșitul zilei, dacă lichidarea a fost reușită, utilizatorii au garanția că își vor recupera banii. Această noțiune de asigurare, pentru a fi specifică, există două tipuri de riscuri pentru un fond de împrumut. Aveți riscul de lichidare și aveți un risc inteligent de contract / bug.

Al doilea este greu de asigurat, dar primul este complet măsurabil. Acest lucru se datorează faptului că procesul de lichidare în sine este doar o logică în contractul inteligent. Putem doar să adăugăm logică și să spunem, dacă lichidarea eșuează, deoarece nu a existat suficient stimulent pentru ca cineva să participe la lichidare, atunci există asigurare. Care, în esență, acționează ca un alt comerciant. Cu excepția faptului că va face lichidarea cu o ușoară pierdere.

Deci, avem de fapt o implementare completă a unei asigurări de lichidare fără încredere. Ceea ce credem că este un plus elegant la acest joc. Unul cu care suntem cam mândri.

Sperăm că nu va începe. De când începe, ceva nu a mers bine. Totuși, este încă o gardă împotriva situațiilor catastrofale.

Vrei să dezvăluie modul în care ți-ai structurat penalizarea de lichidare?

Sigur. Există o categorie de lichidare. Ceea ce înseamnă doar că, atunci când garanția se apropie de un procent din datoria împrumutului, garanția este pusă în lichidare. Ar putea fi, 110%. Ar putea fi de 105%. Dacă îl setați prea sus, atunci este doar ineficient. Lichidarea este începută. Este prea devreme, ca o alarmă falsă. Dar dacă îl țineți prea aproape de 100%, riscați să cădeați mai departe și să nu puteți lichida.

Este parțial artă, parțial știință. Îl avem setat la 110% chiar acum.

Pentru toate activele?

Da. În acest moment, ne uităm în principal la două piețe. Piața Ether to USDT și Ether to Dai market. În contract, fiecare piață primește propriul parametru.

Fiecare activ ar trebui să obțină propriul preț. Fiecare activ și fiecare piață ar trebui să aibă adâncimi de lichiditate și riscuri diferite. În acest moment, rata de 110% este rata actuală a pieței ETH – USDT.

Când lichidarea începe cu 110%, nu înseamnă că debitorul este penalizat cu 110%. Nu este ca o penalizare de 10%. Doar că lichidarea începe de la 110%.

De fapt, folosim mecanismul de licitație olandez. Există două matrice în ceea ce privește proiectarea lichidării. Unul este cum și când porniți lichidarea. Doi este modul în care executați lichidarea.

Există într-adevăr două modalități de a executa o lichidare. Unul este acela de a oferi contractului inteligent control deplin. Doar ia toate garanțiile și le vinde la piață pe Kyber. Aceasta este o modalitate de a o face.

În al doilea rând, este că veți deschide licitații crescând treptat. Oricine dorește să facă schimb, atâta timp cât mă poți ajuta să plătesc împrumutul, atunci primești garanția.

În anumite privințe, deoarece o licitație este un mecanism de descoperire a prețurilor, a doua cale este mai descentralizată. Este de fapt mai corect. Este mai probabil să ajungeți la rata de piață.

Există un dezavantaj. Dezavantajul este că acțiunea durează ceva timp. Poate că durează 10 minute. În acele 10 minute, prețul s-ar putea schimba drastic într-un mod care crește riscul.

Există întotdeauna aceste compromisuri. La sfârșitul zilei, fără îndoială, licitația olandeză era cea mai bună cale de urmat. Este mai elegant. Cred că se extinde mai bine în viitor. Deci, folosim acest lucru.

Deci, practic, când spun licitație olandeză, la 110% începe prin licitarea unei părți din garanție. Să presupunem că au fost 100 ETH acolo ca garanție. Nu vindeți tot ETH. Oferiți 80 ETH pentru ca oricine să ramburseze împrumutul. Niciun participant? Apoi voi oferi 81 ETH pentru a rambursa împrumutul. Deci, pe bază de bloc, crește procentul de garanție pe care îl veți obține. Restul garanției se întoarce la împrumutat. În acest fel, nu își pierd toate garanțiile în cazul lichidării.

Asta e foarte bine.

Este un mecanism cool. Chiar dacă testăm beta de săptămâni și pentru că Ether a crescut mult recent, unele poziții scurte au fost lichidate. Una dintre pozițiile mele scurte a fost lichidată. Testam. De fapt, sunt foarte lung pe Ether.

La fel și eu. Așa că am avut probleme.

Este destul de mișto să vezi că întregul mecanism funcționează. Nu există nicio diferență tangibilă între lichidare și stop loss, corect?

La un anumit preț, ați pierdut deja banii. La un anumit preț, te rezolvi.

Ceea ce am constatat în testele noastre beta a fost că oamenii trebuie să evite psihologic. Se simt lichidați este un lucru foarte rău.

Să presupunem că lichidarea dvs. este de 200 USD și ajungeți la 195 USD. Sunt încă în regulă. Nu este lichidat, dar ați pierdut deja cea mai mare parte a capitalului propriu. Oamenii pur și simplu nu vor să ajungă la acel moment final în care întreaga lor poziție este lichidată.

O stop loss este într-adevăr doar o lichidare parțială. Este o lichidare de 50% din contul dvs. de marjă.

Vreau să concep un mod în care oamenii să nu se simtă rău din punct de vedere emoțional. Cred că o parte din provocarea de proiectare a produselor este de asemenea interesantă.

Ce părere aveți despre simbolul HOT și utilitatea sa?

Când am proiectat simbolul, este practic un abonament Costco sau un kilometraj frecvent. Este o versiune descentralizată a BNB.

Tot ce înseamnă este că .. Care este valoarea DEX? De fapt, este locul care poate agrega suficientă cerere de cumpărare și vânzare pentru a forma o piață. Cu alte cuvinte, singurul său activ este lichiditatea sa. Sau, adâncimea cărților sale. Dacă toate DEX-urile au aceeași lichiditate, atunci comisioanele de tranzacție vor scădea la zero. Asta pentru că, la fel ca oamenii, vor tranzacționa pe cel mai ieftin.

Dacă te uiți la Coinbase, dacă te uiți la Binance, motivul pentru care aceste taxe nu sunt zero este că au acest avantaj competitiv. Au doar cea mai bună lichiditate, nu?

Valoarea acestei rețele este lichiditatea sa. Dacă ar fi să ai un simbol care să-l stimuleze, atunci îi vei stimula pe cei care creează lichidități.

Pentru orice simbol, cred că există două întrebări. Unul este cine primește simbolul? Cine face treaba? Două este utilitatea pe care o are acest simbol, corect?

În principiu, la un moment dat, singura valoare pe care o poate oferi un protocol de schimb descentralizat este o reducere la comisioanele sale. Jetonul este un marker pentru persoanele care tranzacționează și astfel oferă lichiditate rețelei. Creșterea valorii rețelei. Prin urmare, rețeaua recompensează acești contribuabili, practic cu o reducere.

Ne-am uitat la toate mecanismele simbolice. Singurii care chiar au sens sunt un fel de medalion. Nu este într-adevăr o recompensă în sine, dar este dreptul de a lucra în acest caz. Pentru persoanele care dețin jetoanele, HOT este în esență un marker pentru contribuția lichidității la comunitate.

Din punct de vedere istoric, când te uiți la 2017 – 2018, oamenii vor face aceste mecanisme de token foarte fanteziste, elaborate sau complicate. Când era răcoros.

Următorul lot de proiecte nu avea jetoane. A fost atât de răcoros. Cred că acum, dacă îl privești dintr-o perspectivă rațională, un simbol este doar un instrument. Este un instrument pentru a atinge obiectivul, care este de a iniția o rețea. Bootstrapping orice rețea este cea mai grea parte. Dar dacă puteți începe rețeaua, atunci rețeaua respectivă poate avea o valoare de lungă durată.

În anumite privințe, un simbol ar putea fi ca o soluție foarte elegantă la problema bootstrapping-ului. Cred că nu s-a schimbat niciodată. Dar este foarte greu de făcut în practică.

În ceea ce privește inspirația, priviți ceva asemănător jetonului Maker DAO. Nu este complet inutil. Este ca o piesă din mecanismul de lichidare.

La sfârșitul zilei, în ecosistemul Maker câștigă interes. Această dobândă se plătește cu jetonul. Practic, deținătorii totali sunt la fel ca cei care dobândesc dobândă, ceea ce este frumos.

În comparație cu piața P2P, unde utilizatorii câștigă interes, în sistemul Maker nimeni nu câștigă interes, cu excepția deținătorilor de jetoane.

Cred că acesta este un mod valid de a proiecta ceva pentru a putea bootstrap rețeaua. Echipele norocoase sunt cele care au finanțare de risc sau au venituri. Ei au capacitatea de a aștepta, prea promițător pe acest mare simbol. Ele pot itera încet.

Nu toate echipele au ocazia să facă asta. La sfârșitul zilei, toată lumea trebuie să-și dea seama un model de venituri.

Când faci treaba, este scump și obositor să creezi contracte inteligente. În ceea ce privește angajarea celor mai buni ingineri și apoi efectuarea auditului. Toată lumea trebuie să finanțeze de undeva. Există întotdeauna o promisiune. Luați finanțare de la investitori de risc. Timp de trei ani, cinci ani și într-o zi vor întreba care este modelul de venituri al acestui lucru?

Este ceva ce cred că dYdX, Compound, vor trebui să-și dea seama. Cu toții trebuie să ne dăm seama. Dacă vă dați seama, cred că nu este atât de greu fie să creați un sistem tokenizat, fie să folosiți doar acțiuni pentru a rambursa investitorii.

Voi nu percepeți taxe de tranzacționare, este corect?

Am perceput taxe. Încă din prima zi, DDEX a perceput taxe. Am crezut că este un lucru minunat de făcut. În unele privințe se dovedește a fi valoare. Eu personal cred că dacă este singurul lucru pe care îl poți concura este doar să fii mai ieftin, atunci poate că nu ești atât de competitiv.

Cred că oamenii se amestecă liber cu descentralizarea. Cred că sunt două probleme complet separate.

Nu înseamnă că percepeți taxe, prin urmare sunteți un sistem centralizat. Chiar și într-un sistem descentralizat, de exemplu în Ethereum, gazul este o taxă pentru utilizatorii sistemului. De asemenea, este ceea ce menține funcționarea întregii mașini.

Dacă nu puteți percepe taxe, atunci cum puteți avea o economie simbolică funcțională? Pe termen lung, obiectivul nostru este să creăm un model de afaceri viabil și durabil. Asta este de fapt foarte greu de făcut.

Dacă te bazezi pe investiții și finanțări externe, atunci nu ești cu adevărat descentralizat. Autosuficiența este unul dintre obiectivele cheie de proiectare. Acestea fiind spuse, există tendința că toată lumea nu percepe taxe.

Un lucru care ne-a rănit cu adevărat sunt acești agregatori care compară dApp-urile și spread-urile bid-ask. Am avut întotdeauna unul dintre cele mai bune spread-uri de ofertă-cerere. Dar … Dacă adăugați taxe în acesta, taxele ne măresc efectiv răspândirea în carnetul de comenzi. Atunci nu mai suntem pe locul întâi. Ne-a cam deranjat puțin. Practic, toți își scad taxele până la un punct pentru a încerca să compenseze lipsa de lichiditate.

Deci, cu acest nou produs, suntem ca și cum, să mergem și cu gratuit. Nu știu ce se va întâmpla, dar cu siguranță ne face mult mai competitivi. După ce am renunțat la comisioane, acum avem cel mai bun spread atât pentru tranzacționarea în marjă, cât și pentru tranzacționarea spot.

Voi reveni la întrebarea ta despre Dai. Dai este piața noastră secundară. Ne-am concentrat mai mult pe piața USDT. Pentru piața USDT nici măcar nu este aproape! Ne-am răspândit substanțial mai bine decât orice alt eter pe o piață stabilă a monedelor pe sistemele DeFi. În ceea ce privește răspândirea Dai, observația noastră este că nimeni nu poate face cu adevărat mult mai bine decât oricine altcineva. Acest lucru se datorează faptului că Dai este lichiditate completă. Este foarte ieftin să vă căsătoriți cu lichiditatea dintre proiectele DeFi. În observația noastră, lichiditatea, profunzimea și răspândirea Dai vor fi probabil similare pe primele trei până la cinci platforme. Nu este ceva ce putem face substanțial mai bine decât oricine altcineva. De asemenea, nu este ceva care poate face de fapt mult mai rău decât oricine altcineva. Dacă ați ști cum funcționează chestiunile de lichiditate, probabil că toată lumea atinge paritatea.

Dintr-o perspectivă strategică competitivă, este mai logic să ne concentrăm pe piețele care nu ating paritatea în mod automat.

Piața USDT este ceva ce am putea, dacă depunem mult efort, să facem mult mai bine decât oricine altcineva. Deci acesta este obiectivul nostru.

Dai este o componentă de bază a ecosistemului DeFi și cu siguranță îi sprijinim. Dar îi putem susține doar la fel de bine ca oricine altcineva, nu substanțial mai bine.

Este posibil să se genereze venituri din încasarea unui pic mai mult pentru împrumut?

De fapt, ne-am uitat la schimburi centralizate pentru modul în care lumea a funcționat. Dacă vă uitați la o mulțime de schimburi de marjă centralizate, acestea nu au nici măcar un fond de împrumut. Ei doar furnizează propriile împrumuturi. Ei sunt creditorii. Ei taxează. Oamenii vorbesc despre 20% DAE fiind o taxă Dai foarte mare. Media, pe care am văzut-o, este că acestea percep 0,1% pe zi, adică 36,5% anual. Nimanui nu-i pasa.

Așa cum ne spui, mentalitatea ta este că voi scurta asta doar pentru o săptămână. Veți juca 0,1% zilnic. Se joacă 0,7% săptămânal. Dar voi câștiga 50%.

În principiu, nu credem că diferența dintre rata dobânzii este cea mai mare de bani. Pentru a generaliza un fond de împrumut generalizat, cum ar fi Compound, într-o zi, acestea vor depăși cazurile de utilizare financiară pentru aceste împrumuturi.

Vorbesc despre împrumuturi pe zi de plată și există, evident, alte lucruri interesante, cum ar fi cDAI. Acest lucru ar putea deschide o piață mult mai mare.

Dacă faceți ipoteza, care este că 100% din împrumuturi vor avea loc din cauza tranzacționării în marjă, atunci orice rată a dobânzii pe care o puteți câștiga va fi cu un ordin de mărime mai mic decât comisioanele de tranzacție. Faceți matematica simplă. Vorbești despre un procent de sus. Compusul ia 10% din interesul spread-ului. Aceasta reprezintă 10% peste 10%. 10% din 10% este doar 1% anual, corect?

Vorbim despre un împrumut de o săptămână. Aceasta este 1/50 din 1%. Cea mai mică taxă de schimb centralizată pentru comisionul de tranzacționare este poate de 0,1%. Aceasta este încă de 10 ori mai mare decât 0,5% din 10% din 10%.

De asemenea, nu sunt sigur că Compound face diferența. Ar putea folosi acest lucru doar pentru fonduri de asigurare. Cred că acesta este un mod bun de a furniza asigurări. Asta face BitMex. Luați un procent din rata ratei dobânzii pentru a acoperi eșecurile de lichidare. Acesta este un mecanism foarte frumos. Nu o să ne încurcăm cu asta.

Una dintre caracteristicile mai atractive despre DDEX este că facilitatea spot nu are KYC sau AML implicate, permițând mai multă confidențialitate decât concurenții. Există planuri de a schimba modul în care se face acest lucru pentru produsul cu marjă?

Nu sunt sigur dacă KYC este calea de urmat. După ce faci KYC, pierzi.

Problema este că un schimb descentralizat nu va fi niciodată la fel de rapid. Nu va fi niciodată la fel de eficient ca un schimb centralizat.

În esență, dacă depuneți toate eforturile pentru a implementa schimbul într-un mod descentralizat și apoi lăsați KYC deasupra acestuia, pierdeți toate avantajele. Atunci s-ar putea la fel de bine să construiți un schimb centralizat.

Acesta este primul argument de principiu pentru care KYC nu este calea de urmat. Cred că ar trebui să fie compatibil cu respectarea normelor. Ceea ce vreau să spun este că cred că oamenii vorbesc despre primele DEX-uri ca o modalitate de a evita respectarea.

Ceea ce uită oamenii este că DEX-urile au în mod fundamental unele proprietăți care sunt foarte benefice în ceea ce privește conformitatea.

De ce sunt reglementate schimburile? Există două răspunsuri fundamentale. Unul este că doriți să evitați spălarea banilor. În al doilea rând, doriți să evitați frauda, ​​deoarece schimburile de custodie iau custodia. Ei pot fugi cu banii tuturor. Este o înșelătorie de ieșire.

Cu schimburile descentralizate, deoarece nu sunt custodiale, nu există nicio posibilitate de înșelare. Aceasta este o proprietate foarte frumoasă. Și două, deoarece toate tranzacțiile se întâmplă de fapt onchain, nu întrerupe legătura.

Motivul pentru care cineva va lua fondurile furate și le va depune într-un ShapeShift sau într-o Coinbase este că îl poate retrage și banii vor fi „spălați”. Dacă efectuați o tranzacție pe un schimb descentralizat, cum ar fi DDEX sau Radar Relay, probabilitatea nu este întreruptă. Știi exact de unde au venit acei bani. Știi exact unde a mers.

Acestea sunt două proprietăți foarte elegante. Ar trebui să profităm de aceste proprietăți. Pentru a crea produse mai bune în care oamenii nu pot face lucruri rele.

DEX-urile au deja aceste proprietăți, dar nimeni nu vorbește cu adevărat despre asta. În general, este vorba despre cât de devreme suntem. Este doar faptul că nu avem niciun fel de sistem de identitate. Chiar dacă implementați un sistem KYC, acesta este un sistem KYC foarte centralizat, izolat. Numai un anumit DEX poate avea o bază de date SQL a unei mapări a unor adrese la informațiile unor persoane.

Poate că nu aceasta este soluția. Acest lucru s-ar putea pirata sau se poate pierde. Poate că nu este suficient de mare. Sunt, de asemenea, entuziasmat de problema de identitate pe care oamenii încearcă să o rezolve. Imaginați-vă dacă am avea un sistem de identitate terță parte decuplat. Unul care are istoric de credit și alte lucruri pe care, de asemenea, le-ați putea folosi. Cred că asta este soluția. Nu cred că soluția este ca vreun proiect anume DeFi să își lanseze propriul sistem de identitate eficient. Așa arată acest sistem KYC pentru mine.

Cum ai de gând să scoți cuvântul afară?

La lansarea mea precedentă de internet mobil, cu primul meu produs, am trecut de la zero la 16 milioane de utilizatori în primul an. Am făcut atât de mult hacking de creștere. Nu cred că DeFi este așa.

Există două lucruri. Unul, vorbești chiar și despre cele mai de succes proiecte, vorbești despre baza de utilizatori foarte mică. Dacă te uiți la Makers și te uiți la Compuși, vorbim despre ordinea a mii de utilizatori, nu a milioane.

Pentru a ajunge la această mulțime foarte nișă, nu spun că nu este greu, ci este mai mult că trebuie doar să aveți oferte de valoare unice. Atunci probabil că te vor găsi. Gândiți-vă la tipul de oameni care vor folosi un produs descentralizat. Acești oameni sunt incredibil de sofisticați. În primul rând, au un MetaMask, Ledger, sau a D’CENT portofel. Numai asta necesită o anumită expertiză. Apoi, ei trebuie să înțeleagă operațiunile financiare de creare a unei tranzacții în marjă și implicațiile acestora și riscurile. Oamenii vorbesc despre „utilizabilitatea este o barieră”. Da, într-o zi … Dar noi nu suntem astăzi.

Vorbim despre intersecția unora care sunt atât pricepuți în inginerie, cât și în domeniul financiar. Chiar acum suntem sub radar. Cu toate acestea, suntem surprinși de cât de mulți oameni ne-au găsit. Cum ati aflat de noi? Nici măcar nu ne-am publicat adresa URL nicăieri. Nu vorbim despre mulți oameni. 100 de oameni ne-au găsit. Aceasta este o porțiune banală din baza potențială de utilizatori la care am putea ajunge în acest moment.

Cred că trebuie să faci un pas cu pas. Toate echipele de primul nivel din Defi pacientul nostru. Oamenii care încearcă să facă mișcări și încearcă să utilizeze jetoane sau marketing viral, se ard foarte repede. Dacă te uiți la oamenii care de fapt scriu și expediază, de fapt primesc tracțiune, cum ar fi compușii și producătorii, au durat mult. Toți sunt pe cicluri de navă de șase luni și nu au o mulțime de hacking de creștere și PR.

În această etapă, desigur, vrem să creștem mai repede. Vrem să avem o creștere exponențială. Dar nu o poți forța prea tare. Mai este un drum lung de parcurs până când cineva va construi un produs DeFi care este gata pentru consumul public.

Suntem foarte concentrați să obținem primele sute de utilizatori, primele mii de utilizatori, primii 10.000 de utilizatori. Dar 10.000 de utilizatori sunt de fapt foarte mici. Literal, am putea vorbi cu primii mii de utilizatori unul câte unul. Nu trebuie să omitem. Pentru a rezuma poziția respectivă și pentru a răspunde la întrebările dvs., suntem dispuși să facem lucruri care nu se ridică. Nu este nevoie să redimensionăm. Apoi vom afla mai târziu întrebările dificile pentru scară.

Ce părere aveți despre taxele mari pentru gaze și modul în care aceasta afectează incluziunea financiară?

În unele privințe, vorbim acum despre scalare. Există un nivel de scalare, poate schimba modelul de consens. Sau stratificați două tranzacții de scalare, poate în serie. Ai putea lua ceva de genul zero dovezi de cunoaștere și poate ai putea comprima o mie de tranzacții într-o singură tranzacție.

Aceste două lucruri le privim cu siguranță cu atenție. La sfârșitul zilei, nu există nicio echipă care să rezolve toate problemele. Suntem un produs DeFi de nivel doi. Din perspectiva noastră, vrem să validăm pe Ethereum. Cea mai sigură rețea, poate scumpă, dar sigură. Plătiți pentru securitate.

Vă validați cu adevărat cazul de utilizare aici. Apoi, încercați să vă dați seama de o cale pe care o puteți lua. Poate că este Ethereum 2.0. Sau poate este cu ajutorul soluției de nivelul doi. Poate un blockchain mai bun. Sarcina noastră este să evaluăm aceste lucruri și să ne dăm seama de legitimitatea lor și să construim protocolul nostru într-un mod care să fie migrabil.

Tian fantastic! Vă mulțumesc mult pentru că ați petrecut timpul cu noi astăzi.

Vă mulțumesc mult drag să vorbiți despre aceste lucruri. Dacă cineva are întrebări, contactați-l.

Gânduri finale

Deocamdată, noua platformă de tranzacționare a marjelor nu face nimic pentru cei care dețin jetoane HOT. DDEX este sub foc. Concurența în spațiul de marjă DEX este acerbă. Cel mai clar exemplu în acest sens este închiderea viitoare a Serviciu de tranzacționare în marjă Opyn pe 15 octombrie 2019.

Sperăm că concentrarea DDEX asupra răspândirii / profunzimii și securității rețelei va fi de un serviciu excelent pentru comunitatea existentă de comercianți și ingineri sofisticați care propulsează DeFi înainte. Această concentrare ar trebui să asigure o cale înainte pentru DDEX.

Vă rugăm să nu ezitați să contactați echipa DDEX cu întrebări:

Stare de nervozitate: Tian Li (CEO / cofondator), Scott Winges (Șef de produs)

Telegramă: Bowen Wang (COO / cofondator)

Platforma de tranzacționare a marjelor: https://margin.ddex.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me