Tehnologia Blockchain a câștigat pentru prima dată notă la nivel mondial prin lansarea Bitcoin. Pentru mulți, industria financiară se află în fruntea listei oricând este menționată tehnologia blockchain. În prezent, tehnologia a progresat dincolo de domeniul criptomonedelor și într-o multitudine de sectoare. Industriile smartphone-urilor se alătură grupului blockchain cu mai mulți giganți tehnologici care dezvăluie planurile de a construi primul smartphone blockchain.

Ce este un smartphone Blockchain?

Nu există unanimitate cu privire la ceea ce constituie un smartphone blockchain. Detaliile rămân neclare cu privire la ceea ce face un smartphone blockchain să iasă în evidență de un smartphone actual. Prin urmare, ne întrebăm, ce este mai exact un smartphone blockchain? Rulează pe Android, iOS sau pe un sistem de operare bazat pe blockchain? Cu ce ​​set de caracteristici vin aceste telefoane? Este oarecum un mister.

Ceea ce nu este un mister este faptul că companiile de telefonie obișnuite concurează pentru a produce primul smartphone blockchain. Acest lucru vine după ce Sirin Labs, o companie elvețiană, și-a anunțat intenția de a produce anul trecut primul smartphone blockchain din lume. Anul acesta, HTC a anunțat, de asemenea, că intenționează să construiască un smartphone blockchain, supranumit HTC Exodus.

Acest articol va explora diferitele smartphone-uri cu blockchain oferite în prezent pe piață. De asemenea, va arunca o privire asupra diferitelor caracteristici cu care producătorii intenționează să echipeze telefoanele. În cele din urmă, vom încerca să ne dăm seama ce aspecte ale telefonului pot atrage consumatorii.

Oferte de smartphone-uri Blockchain

Smartphone-ul Finney

Smartphone Finney Blockchain

Primul pe lista ofertelor de smartphone-uri blockchain este smartphone-ul Finney, prin amabilitatea Sirin Labs. Supranumit un „dispozitiv de telefon futurist pentru epoca blockchain”, smartphone-ul Finney vine cu un preț de 1.000 USD. Acest lucru este surprinzător de ieftin, având în vedere că dispozitivul anterior al lui Sirin Lab avea un preț extrem de scump 14.000 dolari. Prețul modest de 1.000 de dolari este modul Sirin Lab de a se asigura că dispozitivul atrage un public și mai mare.

Deși ajunge pe piețe undeva în acest an, telefonul conține câteva specificații importante. Genul la care te-ai aștepta de la un dispozitiv emblematic. Dispozitivul oferă un chipset Qualcomm Snapdragon 845, împreună cu 128 GB memorie de stocare și 6 GB RAM. De asemenea, are o baterie de 3280 mAh, un ecran 18: 9 de 6 inch, cameră de 12 MP în spate și o cameră selfie de 8 MP în față. Telefonul va avea, de asemenea, un slot dedicat pentru card de memorie SD, cu suport pentru până la 2 TB de memorie extensibilă.

Se așteaptă ca smartphone-ul Finney să aibă un portofel criptat de stocare la rece, care oferă suport pentru criptomonede majore. Portofelul va fi activat printr-un comutator de securitate fizic care oprește toate comunicațiile necriptate la pornire. Portofelul va rămâne offline, cu excepția cazului în care este activat intenționat.

HTC Exodus

Smartphone HTC Exodus blockchain

Competiția cu Sirin Labs pentru a crea primul smartphone blockchain este compania de electronice din Taiwan, HTC. La începutul acestui an, HTC a dezvăluit planurile de a lansa un smartphone blockchain denumit HTC Exodus. HTC Exodus este încercarea HTC de a extinde ecosistemul blockchain, aducând experiența utilizatorului mobil comunității DApp. Plănuiesc să lanseze telefonul în al treilea trimestru al acestui an.

Conform informațiilor de pe site-ul lor, HTC Exodus va avea suport pentru un portofel rece, împreună cu funcții cheie de recuperare. Fiecare telefon va acționa și ca un nod pe blockchain, permițând astfel mai multor persoane să participe la activități bazate pe blockchain. Caracteristica remarcabilă a telefonului este atributul cheie de recuperare, de care spațiul criptomonedelor are nevoie disperată. Rămâne neclar cum intenționează HTC să facă acest lucru posibil.

Deși încă nu există suficiente detalii despre telefon, Phil Chen, directorul cripto al companiei, dezvăluie că au primit zeci de mii de rezervări la nivel global. El a mai spus că compania lucrează îndeaproape cu dezvoltatorii de jocuri CryptoKitties. Ei intenționează să ofere jocul preinstalat pe dispozitivele lor, începând cu HTC U12 plus. Există, de asemenea, zvonuri conform cărora telefonul va avea suport pentru extragerea criptomonedelor, dar acest lucru nu este încă verificat.

Alte oferte de smartphone-uri Blockchain

Sirin Labs și HTC nu sunt singurele companii cu intenții de a construi smartphone-uri blockchain. O companie de start-up cu numele Swiss Bank încearcă, de asemenea, să lanseze propriul smartphone blockchain, BitVault. Compania se referă la BitVault ca primul „criptocomunicator” din blockchain din lume. Dispozitivul va oferi suport pentru mesaje securizate, navigare, apeluri vocale și video criptate și transfer de videoclipuri și fotografii în siguranță printr-un blockchain privat.

Smartphone BitVault blockchain

O altă companie care intenționează să se alăture cursei de smartphone-uri blockchain este Blacture. Blacture intenționează să își introducă smartphone-ul blockchain sub numele Motif. Potrivit site-ului lor, smartphone-ul Motif va folosi criptarea digitală pentru a securiza datele. Utilizatorii telefonului vor câștiga, de asemenea, recompense simbolice pe măsură ce fac cumpărături la magazine online aprobate și acreditate. Aceste jetoane de recompensă vor fi răscumpărate folosind un card de debit Blacture.

Smartphone blockchain motiv

Este lumea pregătită pentru un viitor al smartphone-urilor Blockchain?

Atât smartphone-ul Finney, cât și HTC Exodus au suport pentru portofele reci. Aceasta este o caracteristică sigură care poate atrage unii dintre utilizatorii principali. Cu toate acestea, ce stimulente există pentru a convinge utilizatorul obișnuit de dispozitive cu portofel rece să facă comutatorul? La fel de bine ar putea continua să utilizeze dispozitivele lor hardware obișnuite, deoarece telefonul nu oferă nicio diferență față de situația lor actuală.

Se zvoneste ca HTC Exodus ar putea avea suport pentru extragerea criptomonedelor. Deși, ne întrebăm cum intenționează HTC să facă această caracteristică disponibilă. Platformele miniere actuale profită de mai multe plăci grafice și ASIC care au nevoie de o cantitate excesivă de electricitate pentru a funcționa. Ca să nu mai vorbim că capacitățile bateriei telefonului sunt minime în comparație cu cantitatea de energie electrică consumată de platformele miniere. Rămâne neclar cum un dispozitiv portabil ar fi capabil să extragă criptomonede.

Dacă lumea este pregătită sau nu pentru smartphone-urile blockchain rămâne discutabilă. Zecile de mii de rezervări ale HTC pentru HTC Exodus arată o cerere semnificativă pentru aceste dispozitive. Cu toate acestea, aceste cifre pot reprezenta consumatorii timpurii care sunt întotdeauna în fruntea adoptării de noi produse. Chiar dacă ideea de smartphone-uri blockchain sună grozav, rămâne incert cum va răspunde lumea la acestea.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me