Înțelegerea criptoNoapte algoritmul ne cere să vizităm mai întâi ceea ce tehnologia CryptoNotă e totul despre.

CryptoNote este la fel de mult o stivă de software pe cât este o filozofie. Așa cum este descris în CryptoNote site-ul web, „CryptoNote este tehnologia care permite crearea de criptomonede egalitare complet anonime.”

Descrierea se extinde în continuare asupra filozofiei lor cu dispreț pentru distribuția actuală a puterii în prezent „… făcând ființele umane să se angajeze în curse de șobolani, rivalitate dăunătoare și vărsare de sânge”.

În multe privințe, CryptoNote este un mijloc pentru atingerea unui scop. Creatorii CryptoNote văd descoperirea tehnologică a blockchain-ului ca un instrument de abilitare umană. Un mecanism de control al transparenței, eliminarea dezechilibrului de putere și restabilirea suveranității personale.

Cel mai bine spus de către creatorii CryptoNote: „CryptoNote nu este despre crearea unei alte monede digitale. Mentalitatea și conceptele reprezintă primul mic pas pentru a recâștiga puterea asupra noastră pentru a trăi în pace și a prospera. ”

CryptoNote sau CryptoNight?

Ambii! În termeni simpli, CryptoNote este tehnologia umbrelă care se concentrează pe două preocupări principale: plăți de neretrabil și tranzacții care nu pot fi deconectate.

CryptoNight este algoritmul de hash pe care proiectele CryptoNote îl pot folosi.

Să le explorăm pe cele două mai în profunzime.

CryptoNote: Platforma criptomonedă egalitară anonimă

CryptoNote – nu o criptomonedă, mai ales.

Din punct de vedere tehnic, CryptoNote are o monedă, numită în mod corespunzător CryptoNoteCoin. Cu toate acestea, nu schimbați această monedă … în serios, nu. CryptoNoteCoin este în întregime în scopuri de cercetare și educaționale. De fapt, moneda este degradată în mod deliberat la fiecare două luni prin recrearea blocului de geneză.

În ciuda faptului că nu este o criptomonedă în sine, gândiți-vă la CryptoNote ca la o platformă pentru criptomonede anonime și egalitare.

Citat CryptoNote / CryptoNight

Motivele egalitare sunt coapte în filosofia CryptoNote.

Anonim implicit

CryptoNote se concentrează pe două căi principale pentru a maximiza anonimatul la nivel de protocol: neretrasabilitatea și deconectarea.

Pentru a fi de neratat, CryptoNote valorifică semnăturile inelului pentru a estompa cheile private și publice dintr-o tranzacție.

Pur și simplu, cheia dvs. publică se află într-un grup cu alte chei publice, astfel încât analiza tranzacției dvs. să nu vă poată dezvălui în mod specific. Mai degrabă, urmărirea tranzacției dvs. va indica grupul de chei publice de care aparțineți, nu adresa dvs. specifică.

Cu toate acestea, în cazul semnăturilor de apel, dacă sunt cunoscute cheile dvs. publice, este posibilă o analiză inversă. În acest caz, analiza începe cu cheile dvs. publice cunoscute. Cineva ar putea apoi să urmeze căile tranzacției pentru a înțelege mai bine tranzacția.

Pentru a evita această legare a cheilor dvs. publice cu activitățile unei tranzacții, CryptoNote folosește chei unice. În esență, adresele publice generează pe bază de utilizare. Acest lucru face ca orice analiză inversă să fie foarte improbabilă, dacă nu aproape imposibilă.

Egalitar prin alegere

Criptomonede pentru oameni! Pe scurt, egalitarismul este o filozofie politică care pune accentul pe egalitatea tuturor elementelor constitutive. In conformitate cu Enciclopedia Stanford a filosofiei, „Oamenii ar trebui tratați ca egali, ar trebui să se trateze unii pe alții ca egali, ar trebui să se relaționeze ca egali sau să se bucure de un fel de statut social de un fel”.

În ceea ce privește CryptoNote, tokenomica și guvernarea oricărui blockchain care utilizează CryptoNote sunt egalitare în mod implicit. În special în exploatarea blockchain-urilor CryptoNote.

Securitatea și validarea blockchain-ului, mai cunoscute sub denumirea de minerit, sunt adesea victime ale propriului succes. Acest lucru se datorează în primul rând apariției mineritului ASIC (circuit integrat specific aplicației).

Un model tipic de creștere a unui blockchain va implica inițial mineri de CPU și GPU. Acest tip de echipamente miniere este destul de accesibil publicului larg și poate fi relativ accesibil. Provocarea vine atunci când un blockchain devine din ce în ce mai profitabil pentru mineri și atrage inevitabil surse mai competitive de capital.

Introduceți ASIC. Un miner specializat poate fi de zece ori mai puternic și mai eficient atunci când exploatează. Cu toate acestea, dezvoltarea cipurilor specializate este prohibitiv de costisitoare și, ca atare, distorsionează centralizarea mineritului.

Mediile blockchain care sunt prietenoase cu ASIC văd adesea o centralizare extinsă a puterii lor de hashing în aceste operațiuni miniere specializate. Nu căutați mai departe decât monstruul Bitmain, care a dezvoltat și operat cu succes linia lor de mineri ASIC, inclusiv faimosul Antminer.

Pentru a rezista mineritului specializat, CryptoNote se bazează pe două principii: necesitatea accesului la memorie și dependența de latență. Fără a intra în buruieni pe acestea, trebuie doar să știți că aceste principii vizează echipamentul ASIC, încetinind capacitatea lor de a rezolva ecuațiile necesare necesare pentru a asigura un blockchain și a culege recompensele blocului.

Backstory of CryptoNote

Fundalul istoric al CryptoNote merită cu siguranță să fie învățat. Este un labirint interesant cu legături posibile către Standford Bitcoin Group, Nick Szabo și Satoshi Nakamoto pentru a numi câteva.

De exemplu, oficial, Nicolas van Saberhagen este acreditat în hartie alba ca creator al CryptoNote. Cu toate acestea, identitatea Saberhagen este necunoscută, în ciuda faptului că a fost de acord odată cu un vorbire în persoană la un atelier de conferință. Saberhagen nu a apărut și, în schimb, a optat pentru apelarea prin Skype cu un anonimizator vocal.

Cartea albă CryptoNote care conține CrytoNight

Cartea albă CryptoNote de Nicolas van Saberhagen

CryptoNight: Algoritmul de egalizare a dovezii muncii

Acum, că știți că CryptoNote este o platformă pentru lansarea blockchain-urilor egale, axate pe confidențialitate, să ne concentrăm pe componenta mai cunoscută: CryptoNight.

CryptoNight este un algoritm de hash de dovadă a muncii în centrul platformei CryptoNote. Aici se dovedește cu adevărat egalizarea egalitară în cadrul CryptoNote.

După cum s-a menționat, CryptoNote limitează capacitățile minerilor specializați prin intensificarea memoriei. Acesta este motivul pentru care CryptoNight este un algoritm de memorie dur.

Pe lângă faptul că este greu de memorat, CryptoNight descurajează în continuare adoptarea minerilor ASIC, fiind dependenți de latență. Aceasta se referă la timpul necesar hardware-ului minier pentru a rezolva o ecuație. De exemplu, atunci când calculați o ecuație de 10 + 10, o latență prestabilită va întârzia rezultatele de 20.

Latența nivelează în mod activ terenul de joc între diverse hardware de minerit. Mai mult, calculele de calcul impun o dependență de calculul anterior. Acest lucru înseamnă că hardware-ul de exploatare nu poate continua cu următoarea problemă în timp ce așteaptă returnarea ecuației curente.

CryptoNight in the Wild

Poate fi dificil să analizăm originile CryptoNight și diferiții jucători cheie. Majoritatea conturilor despre dezvoltarea CryptoNight indică două entități: CryptoNote și Bytecoin.

Este probabil ca echipa Bytecoin să fie formată cel puțin parțial din dezvoltatori CryptoNote, dar această divizie este greu de determinat. În cea mai mare parte, Bytecoin este considerat a fi printre primele criptomonede care utilizează protocolul CryptoNote și testează CryptoNight dincolo de CryptoNoteCoin educațional.

Sunt indicații că Bytecoin a fost inițial incubat în cadrul echipei CryptoNote, după care s-au separat de dezvoltatorii de bază ai CryptoNote. Cu toate acestea, echipa CryptoNote a revenit pentru a promova și dezvolta Bytecoin într-o anumită calitate.

Detaliile exacte sunt dificil de stabilit, deoarece aproape fiecare persoană din CryptoNote și Bytecoin sunt anonime. Este posibil ca aceste două echipe să fie una și aceeași, dar imposibil de determinat cu o acuratețe deplină.

Factorul Monero

Astăzi, Bytecoin este în mare parte o monedă moartă. Minerii ASIC au reușit să depășească puterea hash a Bytecoin și să schimbe dramatic piața.

Dar așteaptă, am crezut că CryptoNote este rezistent la ASIC?

Cuvânt cheie: rezistent. Având suficient timp și popularitate, producătorii ASIC vor sparge codul și, în cele din urmă, își vor găsi profitabilitatea. Chiar și cei mai rezistenți algoritmi ASIC sunt supuși acestei amenințări.

Bytecoin nu a reușit să țină minerii ASIC la distanță, deoarece protocolul a fost lăsat în mare parte neatins de ani de zile. Contrastați acest lucru cu actualizările dinamice și regulate ale Monero, care continuă să gestioneze apariția minilor ASIC pe blockchain-ul lor.

Monero și CryptoNight

Monero este unul dintre cele mai populare blockchain-uri pentru a utiliza CryptoNight.

Cea mai recentă furcă a lui Monero a implementat CryptoNightV8. Cu această actualizare, toate ASIC-urile active care exploatau blockchain-ul Monero au fost blocate, făcându-le inutile. Mai mult, Monero a întărit aspectul dificil de memorie al algoritmului CryptoNight, mărind memoria necesară.

Monero, în prezent, este cel mai bun caz de utilizare pentru CryptoNight, cu condiția ca dezvoltatorii open-source să continue să fie fideli principiilor egalitare.

Încheierea – Ce este CryptoNight?

După cum reiese din Monero, a fi un blockchain rezistent la ASIC este o provocare continuă și dinamică. CryptoNight este un instrument în cadrul protocolului CryptoNote care oferă o bază pentru ca un blockchain să fie egalitar. Cu toate acestea, fără îngrijire și îngrijire constantă, CryptoNight nu este rezistent la nesfârșit ASIC.

De fapt, timpul și popularitatea sunt cei mai corozivi factori ai unui blockchain rezistent la ASIC. Blockchain-urile de succes CryptoNote trebuie să rămână înaintea producătorilor de hardware pentru a fi complet neatractivi.

Prin urmare, egalitarismul condus de CryptoNight pe un blockchain este un principiu continuu și activ, nu un punct final static.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me