În ciuda a ceea ce credeți, nu este nevoie să fiți bogați pentru a deține Bitcoin. Criptomonedele precum Bitcoin funcționează la fel ca moneda de hârtie susținută de guvern din portofelul dvs. De fapt, funcționează și mai bine, deoarece cu monedele virtuale le puteți împărți în unități aproape infinit mai mici. Astăzi vom explora fracțiunile Bitcoin și vom explica cât de ușor funcționează moneda Satoshi în comparație cu numerarul zilnic.

Divide & A cuceri

Este important să rețineți că împărțirea oricărei monede în unități mai mici nu o face mai puțin valoroasă. De fapt, acesta este un principiu de bază pentru ca orice să funcționeze ca bani. Cu mii de ani în urmă, puteai face schimb de pui pentru fructe sau poate câteva beri pentru un om de mână pentru a repara un acoperiș cu scurgeri.

După cum vă puteți imagina, transportul de pui, fructe sau bere nu este un mod foarte convenabil de a stoca și a schimba valoarea. Invenția banilor de hârtie a adus împreună posibilitatea de a stoca și schimba valoarea rapid și ușor. Poate fi adăugat, scăzut, multiplicat și împărțit cu ușurință. O găină? Nu atat de mult.

Mulți entuziaști ai criptomonedelor cred din greșeală că a avea mai mult dintr-un activ în comparație cu altul îl face mai valoros. Un exemplu excelent în acest sens este Ripple. Care ați prefera să aveți, 100 Ripple sau 1/2 Bitcoin? La momentul acestui articol, 100 Ripple îți dădea aproximativ 28 USD, în timp ce 1/2 Bitcoin avea 3 $ 100.

Aceasta nu este o înjunghiere la Ripple, ci pur și simplu o ilustrare. Având mai mult de ceva care oamenii cred în mod colectiv că sunt valoroși ceea ce contează.

O inversare a averilor

În 2010, când Bitcoin nu era altceva decât o speranță și un vis, un bărbat din Florida a plătit enorm 00010 000 pentru 2 pizza. Desigur, la vremea respectivă, el nu avea nici o idee că Bitcoin va crește în preț în următorii câțiva ani. Avansăm până astăzi (mijlocul lunii august 2018) și 2 Bitcoin vă vor cumpăra aproximativ 1150 de pizza. Oh, cum s-au întors mesele!

Moneda Satoshi. Poate cea mai scumpă tranzacție cu criptomonede din istorie?

Poate cea mai scumpă tranzacție cu criptomonede din istorie?

Prețul masiv al Bitcoin față de dolar (și alte tipuri de hârtie monetară susținute de guvern) se datorează în mare parte gestionării defectuoase a sistemului nostru actual de valori. De-a lungul a mii de ani, am asistat la devalorizarea banilor noștri prin datorii guvernamentale neplătibile și imprimare infinită de bani.

Chiar acum, ne așteptăm în mijlocul unei alte crize monetare. Toți acei bani tipăriți trebuie să meargă undeva. Și se revarsă în acțiuni, obligațiuni, locuințe și aproape orice le va păstra valoarea. Puteți fi sigur că se mută și în cripto.

Ce legătură are toate acestea cu fracțiunile Bitcoin pe care le-ați putea întreba? Ei bine, Bitcoin a fost conceput având în vedere proprietățile banilor sănătoși. Pe măsură ce devalorizarea banilor de pe hârtie și valoarea Bitcoin crește, este foarte probabil că va trebui să începem să ne familiarizăm cu fracțiunile Bitcoin. Tranzacționarea în moneda Satoshi nu va fi ceva la care să participe doar geek și guru de computer.

Dărâmându-l

Cea mai mică unitate de Bitcoin este cunoscută sub numele de Satoshi. Numit după creatorul / legendarii Bitcoin, 1 Satoshi = 1 / 100.000.000 (o 100 milionimi) dintr-un Bitcoin. În dolari, 1 USD = aproximativ 16 500 Satoshi.

Să aruncăm o privire la câteva fracții Bitcoin suplimentare și la câțiva termeni folosiți pentru a le descrie în comunitatea criptografică:

Următoarea cea mai mică unitate se numește a Microbitcoin (μBTC) care este egal cu 100 de Satoshis. Mai departe avem un Millibitcoin (mBTC). Raportul mBTC la Satoshi este de 1: 100.000. În cele din urmă, să aruncăm o privire la un simbol care nu este atât de cunoscut sub numele de Bitcent (cBTC). Bitcent = 1 milion de Satoshis și poate fi asemănat cu bănuți, nicheluri și monede în moneda SUA.

Există mai multe site-uri de conversie, cum ar fi bestchange dacă căutați o modalitate rapidă și ușoară de a calcula valoarea numerarului dvs. local față de moneda Satoshi.

Cryptocurrency Mythbusting

Bitcoin a fost conceput ca un sistem de schimb de valoare pentru aproape oricine, oriunde în lume. Cei care susțin că deținerea Bitcoin este doar pentru cei bogați pur și simplu nu înțeleg tehnologia.

Aprovizionare limitată

În primul rând, rețineți că vor exista vreodată aproximativ 21 de milioane de Bitcoin. De proiectare. Dacă am lucra doar în Bitcoins, acest lucru nu ar fi aproape suficient pentru a permite comerțul semnificativ într-o națiune insulară mică, nu uitați niciodată întregul glob de aproximativ 7 miliarde de oameni. Împărțirea Bitcoin în Satoshis și alte nume convenționale sunt esențiale pentru a găzdui mai mulți utilizatori pe măsură ce urcă la bordul fenomenului criptomonedă.

Acest lucru este infinit mai ușor de făcut cu monedele virtuale, deoarece nu trebuie să ne facem griji cu privire la crearea și transportarea fizică a unor sume mari de numerar numit. Ca să nu mai vorbim de un beneficiu care ar fi și pentru mediu.

Incompatibil cu instrumentele financiare existente

În al doilea rând, o mare parte din comunitatea financiară principală pare să compare Bitcoin cu acțiunile obișnuite ale companiei. În majoritatea cazurilor, nu puteți deține fracțiuni de stoc. Luați în considerare Berkshire Hathaway, care tranzacționează la peste 300.000 de dolari pe acțiune la bursa din New York. Cu siguranță trebuie să fii bogat pentru a-l deține.

Este clar că nu este cazul Bitcoin. Criptomonedele legitime ar trebui privite în primul rând ca o monedă și poate în al doilea rând ca o investiție.

Satoshi Currency – O schimbare a minții

Sperăm că până acum v-ați fi dat seama că deținerea unei cantități mici (sau a unei fracțiuni) de Bitcoin este încă utilă. Faptul că majoritatea dintre noi ar putea tranzacționa Satoshis și nu neapărat în Bitcoins este o dovadă a cât de valoros a devenit Bitcoin de când a început. Moneda Satoshi este un experiment. Și unul tânăr la asta.

La fel ca bebelușii, vor exista probleme de dinți și obstacole care trebuie depășite. Trecerea de la prețul lucrurilor în Bitcoin la prețul lor în Satoshis este una mentală. O mare parte a rasei umane nici măcar nu știe de monede virtuale pentru început. Așadar, nu este o preocupare majoră până când nu începem să o adoptăm pe scară largă în comerț.

Un mod ușor de a lucra cu fracțiunile Bitcoin este să vă imaginați acest lucru 1 Satoshi = 1 $. Mergem mai departe prin conversie 1 μBTC la 100 USD și așa mai departe din tabelul de mai sus. Matematica nu este știință de rachete. Și da sigur, poate că numele ar putea folosi o revizuire, dar asta va veni în timp. Deocamdată, ceea ce trebuie să înțelegem este că Bitcoin este un mod flexibil, divizibil și capabil de a schimba valoare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me