Câte țări din Caraibe știi de pe capul tău? Din aproape 700 de insule din Caraibe, doar aproximativ 30 sunt locuite, fiecare având poziția sa în ceea ce privește criptomoneda.

Insulele Caraibelor sunt cunoscute în primul rând ca destinații turistice, dar și-au câștigat, de-a lungul timpului, reputația de paradisuri umbrite în larg. Pozițiile de reglementare locale cu privire la criptomonedă se dezvoltă lent, dar indică în mod constant un viitor mai transparent.

În ciuda reputației lor, sunt în curs eforturi de reglementare a criptomonedelor în Bahamas și în alte părți din Caraibe. Un focar pentru fintech, Caraibe a fost revitalizat de piața Bitcoin în creștere și în mare parte nereglementată.

Iată o prezentare generală a industriei criptomonedelor din Caraibe de la Solomon Brown, șef PR pentru Freewallet, un dezvoltator de portofel de criptomonede.

Insulele, reglementările și utilizarea criptomonedelor

Reglementările criptomonedelor variază de la o insulă la alta. Țările din Caraibe au puncte de vedere diferite asupra tehnologiilor de registre distribuite și blockchain. Insule precum Bahamas și Antigua și Barbuda sunt pe cale de a stabili reglementări în domeniul criptomonedelor, punctul de vedere al Haiti în această privință poate fi numit controversat, iar Cuba este puțin în spatele adoptării legilor criptomonedelor.

Imagine prin Pixabay

Bahamas

Legiuitorii din Bahamas au semnalat că ar dori să încorporeze criptomoneda în cadrul legal al economiei insulei, dar, așa cum stau lucrurile acum, mai sunt multe lucruri de făcut pentru ca acest lucru să se întâmple.

Graham Thompson Attorneys, o firmă de avocatură din Bahamia, a încheiat într-o hartie alba, intitulat, „„ Bahamas ”, locul într-o lume criptografică”: „Este important ca Bahamas să caute să nu încadreze afacerea cu monede virtuale într-un cadru legislativ care nu se potrivește deloc, ci să dezvolte o legislație, fie prin modificare pentru PSA sau altfel, aceasta este specifică monedei virtuale. ”

Într-adevăr, singura lege oficială care oferă tratament de reglementare în domeniu este cea veche Actul privind Banca Centrală din Bahamas asta datează din 2010, când abia auzisem de cadrul legal și de standardele din sfera jetonului digital.

Imagine prin Pixabay

Actul definește moneda astfel: „8. (1) Moneda din Bahamas este bancnotele și monedele emise de bancă în conformitate cu prevederile prezentei legi. (2) Unitatea monedei menționate va fi dolarul, care va fi împărțit în o sută de cenți. ” Se menționează că este „dreptul unic al băncii de a emite bancnote și monede”. Evident, întrucât nu face specificații pentru jetoanele digitale, este greu de reglat criptosfera locală emergentă.

Încetul cu încetul lucrurile încep să se schimbe. La 7 noiembrie 2018, Banca Centrală din Bahamas a emis un lucrare de discuție privind abordările propuse pentru reglementarea activelor criptomonede. Prezenta lucrare descrie poziția de reglementare propusă asupra activelor criptomonedelor și instrumentelor conexe pentru instituțiile financiare supravegheate (SFI) în temeiul competenței Băncii Centrale din Bahamas.

Aceasta include aplicarea limitărilor impuse de guvern asupra gamei de instrumente de plată a criptomonedelor numită regimul de control al schimbului (EC). Operațiunile planificate vor permite țărilor din Caraibe să-și stabilizeze mai bine economiile prin constrângerea fluxurilor de intrare și ieșire de monedă și, ulterior, menținerea la distanță a volatilității cursului de schimb.

În 2019, Comisia pentru valori mobiliare din Bahamas (SCB) a făcut criptomoneda cu un pas mai departe prin lansarea proiectului numit „Actul digital și proiectul de lege al schimburilor înregistrate, 2019”.

Proiectul de lege DARE, 2019, reglementează cerințele pentru emiterea sau vânzarea de jetoane digitale în țară și modul în care vânzătorii și firmele conexe trebuie să își desfășoare afacerile. De asemenea, acoperă secțiunile care asigură antreprenorilor respectarea legilor privind combaterea spălării banilor (AML) și contrafinanțării terorismului (CFT) și protejează datele și activele clienților lor.

Cuba

În Cuba, criptomoneda poate fi soluția finală pentru problemele cauzate de sancțiunile economice din SUA. Neacceptat de guvern, Bitcoin a fost utilizat pe scară largă pentru a încărca telefoane, a face cumpărături online și a trimite fonduri după lansarea internetului mobil în 2018. Fondatorul canalului de telegramă CubaCripto estimează că aproximativ 10.000 de cubanezi tranzacționează criptomonede. Unii îl folosesc ca un job secundar, unii primesc remitențe din străinătate.

Fusyona înregistrată în Brazilia poate fi numită primul schimb de criptomonede care operează în Cuba. Ajută la remitențe, la încărcarea unei taxe de până la 10% și la funcționarea prin intermediul unor burse mai mari. Pe măsură ce alte platforme ezită să-și dezvolte activitatea în țară, precaut cu privire la amenzile penale din SUA, fondatorul Fusyona folosește Bitcoin, spunând „pentru cubanezi este o necesitate și poate fi o soluție la excluderea lor din comunitatea financiară globală”. Cu toate acestea, schimbul intenționează să fie autorizat de guvernul cubanez.

Imagine prin Pixabay

Destul de amuzant, în iulie 2019, guvernul cubanez se gândea să emită propria sa monedă criptomonedă, dar a decis să o rețină pentru a evita spălarea banilor și / sau ciocnirea cu principiile sale comuniste..

Banca centrală a statului investighează avantajele și dezavantajele criptomonedei și va discuta în curând perspectivele utilizării criptomonedei la întâlnire cu liderii financiari mondiali din Washington. Dar, între timp, nu există facturi de administrare care plasează în mod specific criptomoneda sub reglementare.

Trusa de impozitare a criptomonedelor CoinCentral

Haiti

Statutul juridic al criptomonedei în Haiti este controversat. Cointobuy’s instrumentul de analiză a clasat Haiti 208 din 249 de țări în ceea ce privește siguranța criptomonedelor. Evident, nu este sigur să investiți în ICO-uri sau să tranzacționați criptomonede în această țară. Cu toate acestea, antreprenorii criptomonedelor din această mică insulă au venit cu o serie de idei strălucitoare. Este sigur să spunem că Haiti se bucură de un adevărat boom al blockchain-ului condus de o serie de startup-uri interesante și semnificative care încearcă să modeleze viitorul agriculturii, producției și altor sfere.

De exemplu, AgriLedger este un proiect care va permite utilizatorilor să urmărească lanțul de aprovizionare cu alimente și să afle cum sunt cultivate sau transportate produsele. Blockchain Cotton Project (BCP) funcționează într-un mod similar: va sprijini micii fermieri de bumbac care furnizează bumbac producătorilor de îmbrăcăminte din SUA. Locațiile fermei vor fi urmărite prin GPS și BCP va verifica, de asemenea, dacă bumbacul este organic sau de comerț echitabil și va garanta fermierilor un preț corect pentru bumbacul lor.

În afară de aceasta, Haiti este patria unor proiecte educaționale revoluționare precum Cryptocurrency for Haiti și Alianța Blockchain din Haiti. Ele ajută oamenii obișnuiți să se familiarizeze cu potențialul blockchain-ului. Banca Centrală Haitiană a anunțat la Summit-ul Haiti Tech din iunie 2019 că își va lansa propria monedă digitală.

Republica Dominicana

Se știe puțin despre industria criptomonedelor din această regiune. După ce guvernul Republicii Dominicane a interzis utilizarea oricărui tip de criptomonedă în tranzacții, toate instituțiile financiare din țară au redus cripto. Cu toate acestea, cetățenii au continuat să-l folosească pe propriul risc.

Barbados

În Barbados, reglementările criptomonedelor sunt încă în gard. Banca Centrală din Barbados și-a exprimat o atitudine pozitivă față de BTC și începe să facă schimbări pe acest front.

Pe 5 iulie, Bitt Digital Inc.. a devenit prima companie bazată pe blockchain care a finalizat și a ieșit din sandbox-ul de reglementare de 8 luni, ghidat de Banca Centrală din Barbados și de Comisia pentru servicii financiare. Guvernatorul Băncii Centrale din Barbados, Cleviston Haynes, a confirmat faptul că Regulatory Review Panel (RRP) a considerat că tipul de activitate comercială testată de Bitt este un candidat pentru reglementare în temeiul legislației care este în curs de elaborare..

În iunie 2019, Banca Centrală a Republicii Haiti a invitat-o ​​pe Bitt să prezinte beneficiile probabile ale unei monede digitale naționale bazate pe blockchain.

Jamaica

În prezent, cadrul legal din Jamaica nu se ocupă de cripto. Monedele digitale sunt greu definite sau reglementate prin Securities Act sau Bank of Jamaica Act. Legea privind serviciile bancare se referă la banii electronici, care sunt mai apropiați, dar încă distanți de BTC și de criptomonedă. Cu toate acestea, recent s-au făcut eforturi pentru a remedia situația și a lua în considerare monedele digitale.

Jamaica este mai mare decât majoritatea țărilor din Caraibe. În ultimul timp, a depășit din punct de vedere economic mulți dintre vecinii săi. În 2018, bursa din Jamaica (JSE) a fost identificată de Bloomberg drept cea mai rapidă bursă din lume. A fost a doua oară când publicația a numit JSE cel mai performant schimb.

În aprilie 2019, JSE a anunțat că va permite tranzacționarea live a ofertelor de jetoane de securitate (STO) și a activelor digitale, cu sprijinul companiei canadiene FinTech, Blockstation. Miscarea a avut ca scop ajutarea companiilor să strângă capital prin intermediul STO-urilor și să se stabilească în comunitatea financiară, promovând în același timp tranzacții sigure cu active digitale pe piață. Probabil, JSE, Comisia pentru servicii financiare și Bank of Jamaica (BOJ) vor emite în curând reglementările și orientările care vor facilita această nouă tranzacționare digitală.

Organizația statelor din Caraibe de Est

Această organizație interguvernamentală are ca scop promovarea dezvoltării economice împreună cu alte aspecte juridice. Membrii protocolului și Anguilla utilizează dolarul din Caraibe de Est emis de Banca Centrală din Caraibe.

În ciuda faptului că nu au reglementări privind criptomonedele, aceste 11 țări s-au înscris pentru a participa la un program pilot care va testa utilizarea criptomonedelor alături de moneda națională a țării. Numai timpul ne va spune dacă versiunea digitală bazată pe blockchain a XCD este scurtătura OECS către o societate fără numerar.

Sfântul Kitts și Nevis

Acest membru OECS este dispus să participe la „test drive” al Dolarului din Estul Caraibelor Digitale. Cu toate acestea, guvernul Saint Kitts și Nevis este negativ despre acceptarea Bitcoins ca plată pentru Programul de cetățenie prin investiții (CIP), care a fost binevenit cu căldură în multe țări din Caraibe.

Antigua si Barbuda

Spre deosebire de omologii lor din Caraibe din Saint Kitts și Nevis, oficialii guvernamentali din Antigua și Barbuda sunt redactarea legilor pentru a reglementa Bitcoins. Potrivit presei locale, antiguanii sunt interesați să folosească criptomoneda pentru a plăti serviciile publice.

Autoritățile din jurisdicția Caraibelor elaborează un proiect de lege special cu scopul de a asigura statutul de monedă legală pentru Bitcoin, a cărui circulație este permisă pe teritoriul Antigua și Barbuda.

Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe a Cabinetului de Miniștri cu experți de la Antiguan Leisure & Gaming Association, dedicată celor mai bune practici în acceptarea Bitcoins ca plată pentru bunuri și servicii. Astfel, foarte curând, Bitcoin s-ar putea transforma într-un mijloc oficial de plată în Antigua și Barbuda.

Interesant este faptul că, în timp ce enumerau beneficiile Bitcoin, oficialii antiguanilor care promovează legalizarea acestuia în țara lor de origine au remarcat faptul că Bitcoin facilitează urmărirea tranzacțiilor, ceea ce este foarte important având în vedere câți văd țara din Caraibe ca fiind un „port fiscal”. ”

Sfânta Lucia

În consultările recente cu autoritățile din Sfânta Lucia, reprezentanții misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI) au spus că băncile centrale nu ar trebui să ignore Bitcoin. Potrivit experților FMI, monedele virtuale pot concura cu monedele existente și, de asemenea, pot contesta politica monetară.

Ulterior, s-a raportat că guvernul Sfântului Lucian ia în considerare perspectivele Bitcoin și explorează opțiuni cu privire la modul de „a-l face să funcționeze”. O declarație corespunzătoare a fost făcută de prim-ministrul Sfintei Lucia, Allen Chastanet.

Evoluția criptomonedelor din Caraibe

Anualul BIS 2018 Raport economic a sugerat că criptomoneda este „noua petală din floarea banilor”. Taxonomia banilor poate fi definită de patru proprietăți: emitentul, forma, gradul de accesibilitate și mecanismul de transfer al plăților. Criptomonedele combină trei caracteristici cheie:

  1. Sunt digitale. Cryptos își propune să ofere securitate și să se bazeze pe criptografie pentru a preveni hacking-ul și tranzacțiile frauduloase.
  2. Sunt private și, prin design, nu au valoare intrinsecă, spre deosebire de banii de marfă. „Valoarea lor derivă doar din așteptarea că vor continua să fie acceptați de alții” – se arată în raport.
  3. Acestea permit un schimb digital P2P.

Avantajul competitiv al criptomonedei este tehnologia sa de bază distribuită. Permite fiecărui utilizator să verifice tranzacțiile în copia sa a registrului, să asigure exactitatea fiecărui transfer și să excludă posibilitatea de a cheltui dublu.

Imagine prin Pixabay

Ce înseamnă acest lucru pentru insulele din Caraibe? BTC are o serie de beneficii potențiale care ar putea lăsa geniul financiar din sticlă.

Pentru țările mici din Caraibe care și-au făcut un nume ca paradisuri fiscale într-un mod similar cu Panama din America Latină, criptomoneda oferă o modalitate de a evolua în viitor. După o scurgere masivă de dosare financiare legate de cea de-a patra cea mai mare firmă de avocatură din lume, a fost greu pentru Panama să se recupereze după pierderile reputaționale. Panama și-a concentrat atenția asupra criptomonedelor la nivel oficial de lucrând protocoale de impozitare și sprijinirea tehnologiei blockchain.

Caraibe pare să urmeze exemplul Panama. Bahamas elaborează reglementări privind activele criptomonede. Insulele Virgine Britanice emit o monedă criptomonedă națională. Antigua și Barbuda oferă cetățenie pentru BTC. Cu alte cuvinte, multe guverne caraibiene sunt dispuse să se pună pe hartă în spațiul criptomonedelor.

Imagine prin Pixabay

În etapele inițiale de introducere a criptomonedelor în economia globală, este crucial ca proiectele bazate pe blockchain să păstreze clar problemele de securitate. Obținerea încrederii utilizatorilor este esențială pentru adoptarea în masă a Bitcoin. Având în vedere securitatea operațională, este important ca localnicii să utilizeze servicii de criptomonede de renume, precum lideri de piață de top precum Binance, Coinbase și Bitfinance. În ceea ce privește portofelele sigure, Freewallet este mândru să lucreze cot la cot cu aceste nume mari pentru a face criptomoneda mai disponibilă pentru un public mai larg. A fost un privilegiu pentru noi să ne unim eforturilor pentru a moderniza sectorul serviciilor financiare.

Caraibe pășește îndrăzneț în viitor cu criptomoneda și suntem bucuroși să ajutăm acest proces de-a lungul.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me