Numărul persoanelor strămutate în lume este la un nivel istoric. Potrivit Agenției ONU pentru Refugiați, există mai mult de 25 de milioane de refugiați in lume. În plus, aproape 45 de mii de oameni sunt obligați să-și părăsească casele în fiecare zi. Acum, agențiile de asistență și guvernele caută blockchain pentru a permite proiectelor umanitare care oferă identitate și asistență pentru refugiați.

Proiecte umanitare pentru identitate digitală

Identitatea este una dintre cele mai fundamentale probleme cu care se confruntă refugiații. Nu doar pentru indivizi, ci și pentru guvernele care se luptă să gestioneze populațiile de refugiați. Într-adevăr, gestionarea identității în sine este o problemă socială mai largă.

Sunt mai mult de un miliard de oameni la nivel mondial, multe din țările în curs de dezvoltare, care sunt „neînregistrate” și nu au nicio documentație de identitate. Acest grup include populația globală de refugiați.

Fără o identitate formală, indivizii nu pot accesa sistemele bancare sau financiare, nu pot obține o adresă, nu pot accesa educație sau asistență medicală sau nu se pot înregistra la nici o instituție guvernamentală. În multe țări, persoanele fizice trebuie să furnizeze un ID pentru a obține o cartelă SIM preplătită pentru telefonul mobil.

Pașaport

Nu o luați niciodată de la sine.

Fără mijloace de identificare, refugiații și solicitanții de azil se află în detenție la sosirea într-o țară. Guvernele acționează adesea dintr-o poziție de neîncredere, deoarece oamenii nu au mijloace legale pentru a dovedi că sunt cei care spun că sunt.

ID2020

Alianța ID2020 s-a convocat pentru a atinge obiectivul ONU de Dezvoltare Durabilă: „furnizarea identității juridice tuturor, inclusiv înregistrarea nașterii, până în 2030”. Acesta cuprinde guverne, organizații de asistență și companii private, inclusiv Accenture și Microsoft.

Alianța citează apariția blockchain-ului, combinată cu biometria, ca fiind mijlocul prin care își poate atinge obiectivele.

Combinația Accenture și Microsoft au dezvoltat un sistem de identitate bazat pe blockchain care implică scanarea amprentelor digitale și a retinei. Accenture va folosi acest sistem să atribuie o identitate digitală fiecărei forțe de muncă globale de 400k + ca dovadă a conceptului. În următorii doi ani, Alianța ID2020 își propune să lucreze la integrarea guvernelor în această soluție.

Scanare biometrică

Scanările biometrice, inclusiv recunoașterea irisului și amprentele digitale, sunt utilizate pentru a stabili o identitate digitală.

O astfel de identitate digitală este extrem de valoroasă pentru un refugiat care ajunge într-o țară nouă. Accelerează procesul pentru ca guvernele să își verifice identitatea. Presupunând că unui refugiat i se acordă azil sau se lasă să rămână, ar însemna că aceștia pot accesa serviciile și pot deveni mai productivi membri ai societății mai repede.

Finlanda – Identitate digitală pionieră pentru solicitanții de azil

Dacă aveți nevoie de dovezi suplimentare că acest lucru poate funcționa în realitate, atunci Finlanda o poate furniza. De mai bine de doi ani, guvernul finlandez acordă MasterCards preplătite solicitanților de azil.

Cardurile funcționează pe un sistem de identitate bazat pe blockchain care funcționează la fel ca un cont bancar. Sistemul a fost configurat de un Startup-ul din Helsinki numit MONI. În acest fel, solicitanții de azil s-au putut integra mult mai ușor în societatea finlandeză. Aceștia pot primi plăți salariale și plăti facturi folosind contul lor MONI, similar cetățenilor obișnuiți.

Identitățile digitale acționează ca o platformă de lansare pentru alte tipuri de proiecte umanitare, cum ar fi distribuirea ajutorului și reducerea traficului de copii.

Proiecte umanitare pentru distribuirea ajutorului

Organizațiile de caritate și organizațiile de ajutor din întreaga lume se luptă pentru a obține fonduri și ajutor în mâinile celor care au nevoie de el. Desigur, această problemă se agravează în situații de criză, cum ar fi ajutorarea dezastrelor.

Adesea, fondurile sunt legate în transferuri multi-bancare, în timp ce destinatarii intenționați rămân săraci. Intermediarii corupți pot, de asemenea, sifona fondurile destinate proiectelor umanitare.

Blockchain ajută la eliminarea intermediarilor și permite organizațiilor de caritate și grupurilor de ajutor să se adreseze direct celor care au nevoie.

Blocuri de construcție

Din 1962, Programul alimentar mondial (PAM) a lucrat pentru a oferi asistență alimentară în situații de urgență din întreaga lume. Deși inițial a distribuit pachete cu alimente celor care au nevoie, din 2010 acordă în schimb bani pentru achiziționarea de alimente. În acest sens, PAM suferă pierderi sub formă de comisioane bancare, fraudă și corupție. Organizația estimează aceasta se ridică la aproximativ 30%.

În 2017, au început să dezvolte un proiect numit Blocuri de construcție. Proiectul își propune să utilizeze proprietățile de urmărire a activelor blockchain pentru a urmări distribuția banilor către persoanele care locuiesc în tabere de refugiați. Din ianuarie, proiectul a beneficiat în jur de 100.000 de persoane care locuiesc în lagărele de refugiați din Iordania.

Persoanele din tabere își pot cumpăra acum mâncarea de la un supermarket local. La plată, un scaner își ia imprimarea retinei. Această imprimare verifică identitatea lor digitală pe blockchain, ceea ce creează o înregistrare a tranzacției.

În cele din urmă, PAM decontează plățile direct cu supermarketul local în monedă fiat. Estimările PAM acest lucru va economisi un uimitor 98% din comisioanele bancare. Aceste economii sunt atât de importante, deoarece pot ajuta la hrănirea mai multor persoane.

Proiecte umanitare de reducere a traficului de copii

Moldova se numără printre cele mai sărace țări din Europa. Drept urmare, mulți copii sunt nedocumentați, făcându-i pradă ușoară pentru trafic. Bandele folosesc hârtii false pentru a duce copii, de obicei fete, de până la treisprezece ani peste granițele internaționale.

Răpitorii lor îi vând ulterior ca sclavi sexuali în țări precum Turcia, Rusia și Emiratele Arabe Unite.

La sfârșitul anului 2017, ONU a lansat o inițiativă pilot bazată pe blockchain pentru combaterea traficului de persoane. După ce a anunțat proiectul, Moldova a fost una dintre primele guvernele să se intereseze.

Drapelul Moldovei

Moldova utilizează identități digitale bazate pe blockchain pentru a reduce traficul de copii.

Similar cu ID2020, implică furnizarea copiilor cu o identitate digitală bazată pe biometrie, eliminând necesitatea documentelor. Procedând astfel, această identitate permite autorităților moldovenești să efectueze controale mai solide la frontieră asupra copiilor. În cele din urmă, acest obiectiv vizează reducerea incidenței traficului și, în multe cazuri, salvarea vieții victimelor.

Blockchain pentru societate

Blockchain începe deja să arate un potențial semnificativ pentru îmbunătățirea condițiilor din țările în curs de dezvoltare și în multe alte domenii. Aplicând utilizările blockchain dincolo de criptomonede și finanțe, este clar că ar putea fi posibile beneficii extraordinare în întreaga societate.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me