Piața criptografică continuă să atragă noi investitori. Și din cauza acestei creșteri, au apărut mai multe probleme juridice Bitcoin. Pe măsură ce investitorii continuă să caute opțiuni de investiții bazate pe blockchain, cei din sector care nu își desfășoară activitatea în mod onest trebuie să fie dezvăluiți. Investitorii tradiționali se așteaptă la un anumit nivel de protecție și nu se tem să caute daune financiare atunci când cred că au fost înșelați.

În multe cazuri, investitorii cripto care se simt înșelați nu au cadrul de reglementare pentru a depune acuzații penale împotriva firmei responsabile pentru acțiunile greșite. Lipsa ramificațiilor legale penale a dus la o creștere a proceselor legate de cripto în ultimii doi ani. Acum, atât instanțele, cât și investitorii se pregătesc pentru litigii îndelungate, în încercarea de a remedia aceste situații.

Bitcoin este sigur și legal?

Creșterea litigiilor axate pe cripto are multe întrebări în sectorul financiar dacă Bitcoin este sigur și legal. Răspunsul la această întrebare depinde de locul în care locuiți. În unele țări, cum ar fi Japonia, guvernele consideră Bitcoin o formă legală de plată. Magazinele acceptă criptomoneda și puteți cumpăra, vinde și tranzacționa cripte fără griji.

În alte țări, precum China, opusul sună adevărat. Toate instituțiile financiare, inclusiv băncile, creditorii și procesatorii de plăți, au interzis să se angajeze în tranzacții cu criptomonede. China nu este singură în poziția sa anti-criptografică. În ultimii doi ani, multe țări au adoptat în grabă legislație pentru a încetini adoptarea criptomonedelor în regiunea lor. Iată o listă a țărilor care au instituit interdicții Bitcoin până în prezent.

 • Algeria
 • Egipt
 • Maroc
 • Bolivia
 • Columbia
 • Ecuador
 • Arabia Saudită
 • Iran
 • Bangladesh
 • Nepal
 • Pakistan
 • Cambodgia
 • Indonezia

În timp ce aceste țări se află la capătul extrem al spectrului anti-criptografic, există multe națiuni cu interdicții parțiale sau interdicții instituționale, cum ar fi Canada. Instituțiile bancare canadiene nu pot participa la tranzacții cu criptomonede sau pot oferi servicii celor care o fac, cum ar fi schimburile.

Probleme juridice Bitcoin

Vestea bună este că lista țărilor anti-cripto se micșorează, dar, așa cum se întâmplă, este important să înțelegem modul în care este stabilit precedentul legal și modul în care procesele de cripto remodelează întregul sector. Un singur caz ar putea modifica dezvoltarea pieței într-o anumită țară.

Mai jos este o listă cu unele dintre cele mai mediatizate procese de cripto în curs de desfășurare. Fiecare dintre aceste cazuri implică persoane care cred că au fost induse în eroare într-un fel. Acum, ei caută daune financiare pentru pierderile lor. În consecință, cazurile lor ar putea aduce, de asemenea, o claritate atât de necesară autorităților de reglementare financiare locale.

Craig Wright și cazul Billion Dollar

Activist cripto de lungă durată și auto-proclamat creator Bitcoin Craig Wright continuă să se regăsească în fruntea unei probleme legale bitcoin de mai multe miliarde de dolari. Procesul provine din presupusul furt de 1,1 milioane de bitcoin după moartea lui Dave Kleiman. Potrivit rapoartelor, fratele regretatului Dave Kleiman susține că monedele bitcoine ale fratelui său au fost transferate ilegal după moartea sa prematură.

Craig Wright prin Twitter

Craig Wright prin Twitter

Inițial, costul era de 10 miliarde de dolari, dar pe măsură ce prețul Bitcoin a scăzut, acum valorează în jur de 1 miliard de dolari. Wright și Kleiman au fost parteneri într-o instalație minieră Bitcoin cunoscută sub numele de W&K Info Defense Research, LLC. În mod ironic, cazul ar putea ajuta la luminarea creatorului Bitcoin, așa cum a fost Craig Wright anterior pretins să fiu adevăratul Satoshi Nakamoto. Instanțele ar putea solicita dovezi.

Bitconnect Scamsters

Nu este o problemă legală specifică Bitcoin, dar înșelătoria Bitconnect ar putea să cadă ca una dintre cele mai mari dezastruoase criptografice din toate timpurile. Platforma Bitconnect le-a promis investitorilor profituri uriașe pentru împrumutarea fondurilor către alții din comunitate. În cele din urmă, întregul proiect sa dovedit a fi un sistem Ponzi care a fraudat mii de investitori la nivel internațional.

Mai degrabă decât să-și ia pierderile, mulți investitori au început să introducă procese împotriva firmei, acuzând orice, de la denaturare până la furt. În octombrie 2018, acest amestec de procese s-a contopit într-un singur caz cuprinzător. Conform rapoarte, procesul citează 22 de încălcări legale. În special, procesul menționează compania, precum și peste 40 de persoane care au comercializat sau solicitat serviciile firmei.

Puterea stelară a Paragon Coin

Ce obțineți atunci când amestecați un rapper celebru, o regină a frumuseții, buruieni și blockchain-ul? Dacă ai ghicit un proces, câștigi marele premiu. Proiectul Paragon coin a intrat pe piață ca o platformă logistică all-inclusive de blockchain de canabis. Deținătorii de monede Paragon au crezut că au investit într-un sistem bazat pe blockchain care monitoriza produsele de la semințe la dispensar.

Platforma Paragon părea să fie adevărata afacere. Compania a strâns chiar 70 de milioane de dolari în timpul ICO-ului lor. Totul mergea excelent până când s-a dezvăluit că Paragon începuse să cumpere milioane de bunuri imobiliare personale. Investitorii au simțit dezacordul și au început să ia măsuri legale împotriva tuturor părților implicate. Interesant este că principalii promotori ai monedei au fost Jocul și fosta domnișoară Iowa, Jessica VerSteeg. Cazul ar putea crea un precedent în ceea ce privește responsabilitățile celor care promovează viitoarele ICO.

Pregătirea unei revoluții a canabisului cu blockchain. @JessVerSteeg și vă voi spune mai multe despre viitoarea noastră ICO pe 15 august @paragoncoin pic.twitter.com/xjGS9qAEF2

– Black Jesus (@thegame) 10 august 2017

LongFin Corp: Numere Hyped

Acțiunile bazate pe blockchain au înregistrat o creștere impresionantă în 2017. Hype-ul din jurul pieței a fost la un nivel record, iar investitorii erau dornici să participe pe piața criptografică în orice mod posibil. Din păcate, mulți dintre acești noi investitori au căzut victime înșelătorilor din spatele LongFin Corp..

LongFin a intrat pe piață ca o firmă FinTech puțin cunoscută, tranzacționată public. În câteva luni de la deschidere, compania a anunțat achiziționarea unei firme bazate pe blockchain numită Ziddu. Acest lucru a făcut ca acțiunile companiei să treacă prin acoperiș. Potrivit rapoartelor, acțiunile LongFin Corp au fost evaluate la 6 miliarde de dolari la vârf. Oficialii companiei dețineau majoritatea acțiunilor.

Și-au vândut acțiunile la prețuri de vârf, conform înșelătoriei dvs. tradiționale pe acțiuni. În aprilie 2018, SEC a intervenit. Datorită utilizării criptomonedelor, SEC hotărât cea mai bună abordare a fost de a merge după firmă pentru distribuirea ilegală de acțiuni.

În timp ce această dramă a urmat, investitorii au organizat un proces de acțiune colectivă împotriva companiei. Procesul susține că LongFin a furnizat informații false și nu a dezvăluit și / sau a denaturat informații importante despre companie. Se pare că compania a mințit despre o mulțime de detalii importante, inclusiv vârsta CEO-ului, unde se afla firma și cine era în consiliul de administrație.

Probleme juridice Bitcoin – Curtea amânată

Pe măsură ce adoptarea cripto continuă să se extindă, mai multe probleme juridice Bitcoin vor fi trimise în instanță. Aceste cazuri sunt extrem de importante, deoarece au capacitatea de a determina viitorul întregii piețe criptografice. Deocamdată, comunitatea criptografică așteaptă cu atenție modul în care vor evolua aceste cazuri în lunile următoare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me