America Latină este imensă. Se întinde spre sud până în zonele Patagoniei din Chile și Argentina, spre est în Caraibe și spre nord până la granița SUA-Mexic. Douăzeci de națiuni și o duzină de teritorii dependente cuprind această zonă bogată din punct de vedere cultural și diversă. Aproape 650 de milioane de oameni numesc America Latină acasă. Și, mulți dintre acești indivizi devin interesați de oportunitățile comerciale și de investiții oferite de criptomonede. Tehnologia blockchain din America Latină are, de asemenea, un potențial fantastic pentru a ajuta la transformarea economiilor națiunilor sale în curs de dezvoltare.

O mulțime de probleme, dar o mulțime de potențial

Recordul istoric vechi de secole al Americii Latine nu este străin de invadarea imperiilor, exploatarea economică, haosul sistemului financiar, corupția larg răspândită și sărăcia endemică. Poate cripto și blockchain să ajute să pună bazele unui viitor mai modern, prosper și pașnic pentru locuitorii din America Latină? Iată o privire asupra vieții reale oraș cripto experimentează în Puerto Rico și modul în care blockchainul face ca comerțul internațional cu America Latină să fie mai eficient.

Puerto Rico

Proiectul Sol al lui Brock Pierce prevede un oraș nou, ultramodern, în care toate tranzacțiile au loc în cripto. Contractele inteligente sunt forța directoare care conduce toate dinamica cheie a afacerilor și a societății. Numit inițial Puertopia, proiectul a primit răspunsuri mixte din partea locuitorilor din Puerto Rico. Grupul Sol dorește să achiziționeze cel puțin 250.000 de acri de teren pe care să își construiască utopia insulară. Având în vedere devastarea pe scară largă provocată de uraganul Maria de categoria 5 (septembrie 2017), susținătorii bogați ai lui Sol ar putea să achiziționeze acele terenuri la prețuri avantajoase. Unii salută miliarde de investiții potențiale în infrastructura post-Maria, în timp ce alții se plâng:

„Suntem locul de joacă pentru cei bogați”, a spus ea. „Suntem cazul testului pentru oricine dorește să experimenteze. Persoanele din afară primesc scutiri de impozite, iar localnicii nu pot obține permise ”.

  • Andrea Satz, rezidentă din Puerto Rico, citată în New York Times, 2 februarie 2018

Axa impozitul

Puerto Rico oferă potențialul semnificativ economii de impozite pentru investitorii bogați. Desigur, aceasta a fost una dintre principalele atracții pentru susținătorii proiectului Sol (mulți fiind investitori multi-milionari în criptomonede din California). Cu toate acestea, grupul Sol pare să aibă cu siguranță și o latură generoasă, filantropică. De exemplu, grupul intenționează să transforme un vechi muzeu pentru copii într-o casă a cărei scop este „Reuniți puertoriceni cu puertopieni”.

Proiectul Sol dorește, de asemenea, să contribuie la îmbunătățirea rețelei electrice antice și predispuse la defecțiuni din Puerto Rico. Astfel de îmbunătățiri ar contribui la aprovizionarea propriilor nevoi masive de exploatare criptografică și de energie blockchain, îmbunătățind în același timp viețile tuturor celor care locuiesc pe insulă.

cripto în America Latină

Puerto Rico, chiar la sud de Rincon, pe malul vestic al insulei. Proiectul Sol va transforma cu adevărat această frumoasă insulă tropicală într-o utopie crypto și blockchain? Imagine: DW Pendergast, iulie 2012.

Contracte inteligente și dezinfectant digital

Teritoriul SUA (rezidenții nativi din Puerto Rico sunt cetățeni americani) a suferit de politici majore scandaluri. Din 1992, administrațiile insulare corupte au costat contribuabilii din Puerto Rico sume enorme de bani. Poate că introducerea și desfășurarea pe scară largă a contractelor inteligente se va dovedi a fi un pas important în curățarea tuturor buzunarelor de altoi și corupție.

Fiecare dolar, fiecare cheltuială și fiecare încasare a fondurilor contribuabililor ar fi contabilizate pe blockchain. Tehnologia blockchain ar putea fi un antidot puternic împotriva grefei guvernamentale, nu numai în Puerto Rico, ci și în întreaga lume.

Blockchain poate, de asemenea, promite cu intervenția împotriva carteluri de droguri care au stricat viața multor rezidenți din Puerto Rico. De exemplu, Aeroportul Internațional Luis Munoz Marin ar putea impune etichete inteligente de identificare a frecvenței radio (RFID) pe toate bagajele, pachetele și bagajele, toate fiind conectate la blockchain.

Aceleași tactici ar putea fi puse în aplicare pe toate încărcăturile containerelor de marfă. Chiar și navele de croazieră uriașe care fac apel în mod regulat la San Juan ar putea fi supuse aceluiași control intens. Pașapoartele călătorilor și alte ID-uri ar putea fi, de asemenea, conectate la blockchain, împreună cu detalii biometrice cheie.

Comerț internațional

America Latină este un partener comercial imens al Statelor Unite, Europei și în special al Asiei. Cantități enorme de bunuri de consum importate intră în porturile gigantice din America Latină. Buenos Aires, Callao (Lima), Caracas, Cartagena, Rio de Janeiro, San Antonio (Chile) și San Juan (Puerto Rico) sunt unele dintre principalele. Cu toate acestea, timpul de tranzit al mărfurilor este mai lung decât este necesar. Acest lucru se datorează verificării manuale a hârtiei și a semnăturilor necesare la fiecare punct de control cheie pentru export / import.

Până când toate documentele sunt validate manual, mărfurile rămân în containerele lor de transport. Evident, containerele și spațiul de andocare nu pot fi utilizate în alte scopuri productive. Și mai rău, muncitorii de la documente, foarte bine plătiți, ar putea sta inactiv din cauza întârzierilor.

Record de livrare digitală

Intră în blockchain pentru salvare. Cu semnături digitale, fără încredere, făcute posibile de registrul blockchain, nimeni nu trebuie să meargă pe jumătate de kilometru pentru a obține semnătura șefilor. Cipurile încorporate în containerele de expediere ar putea comunica automat cu blockchain-ul pe măsură ce ajung în port. Senzori suplimentari ar verifica transferul containerelor pe camioanele de livrare.

Atunci când containerele sunt descărcate în depozite sau docuri finale de livrare a clienților, cipurile trimit un semnal de confirmare complet către blockchain. Nu sunt necesare semnături sau verificări umane. Chiar și mai bine, urmărirea în timp real a fiecărui articol de marfă de import și export poate fi realizată prin blockchain.

Hiperinflație, dictatori și operațiuni de investiții

Da, America Latină le are pe toate. Recenta luptă a Argentinei cu hiperinflația și devalorizarea monedei i-a determinat pe unii rezidenți să caute un refugiu sigur în criptos. Băiatul rău din Venezuela, președintele Maduro, a introdus recent o criptă sponsorizată de guvern, numită Petro.

Sud-americanii își parchează în mod obișnuit o parte din averea lor în dolari SUA, euro, aur și obiecte de colecție, temându-se de prăbușirea monedei. Cryptos ar putea oferi încă o altă modalitate pentru rezidenții prudenți din America Latină de a-și proteja economiile câștigate din greu.

Oportunități de tranzacționare criptografice abundente

Există mai multe schimburi criptografice mari care operează în America Latină, inclusiv:

  • Bitpagos (Argentina)
  • Bitso (Mexic)
  • Bitinka (Peru)
  • Buda (Chile)
  • Cryptofacil (Uruguay)
  • Mercado Bitcoin (Brazilia)
  • OKCoin
  • SatoshiTango (Argentina)
  • SurBTC (Chile)

Buda este deosebit de optimist în ceea ce privește viitorul criptografiei în America de Sud:

„În următorii 10 ani peste 200 de milioane de adulți sud-americani vor intra în economia digitală și Buda.com va fi acolo pentru a-i primi”.

Ocolind finanțele tradiționale

Ripio.com (Argentina) oferă un portofel digital care permite utilizatorilor să transmită și să primească fonduri, să cumpere și să vândă bitcoins și să efectueze plăți în rate fără a avea nevoie de un card de credit. Se referă la aceasta ca incluziune financiară, iar serviciile lor sunt destinate consumatorilor fără un cont bancar tradițional. Aceasta este o piață majoră care așteaptă să fie exploatată, deoarece unele estimări indică numărul de nebancat adulții din America de Sud cu aproape 65%.

portofel cripto în America Latină Ripio

Portofelul digital Ripio deschide o lume de oportunități consumatorilor fără servicii bancare tradiționale. Imagine: site-ul Ripio.com, 9 ianuarie 2019.

Bienvenidos

Pentru America Latină, criptomonedele și blockchain-ul pot deține cheile care deblochează un viitor mai luminos și mai prosper și mai stabil. Întreprinderile, consumatorii și firmele financiare adoptă cu entuziasm ambele tehnologii. Odată ce autoritățile de reglementare ale guvernului latino-american au lansat și covorașul de bun venit, atât cripto cât și blockchain-ul vor ajuta să atragă această parte a lumii în secolul XXI.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me