Hackurile de schimb de criptomonede prezintă numeroase provocări pentru investitori și schimburi. Aceste evenimente nu înseamnă doar pierderi financiare mari pentru investitorii actuali, ci pot, de asemenea, să descurajeze potențialii utilizatori noi de a utiliza schimburi de criptomonede. Chiar dacă există o serie de soluții tehnice pe care schimburile le pot implementa, utilizatorii de criptomonede caută, de asemenea, asigurarea bitcoin ca un potențial plan de rezervă.

În acest articol, examinăm diferitele opțiuni disponibile pentru asigurarea criptomonedelor și modul în care aceasta va modela viitorul pieței.

De ce este necesară asigurarea: Hacks-urile la scară largă sunt în creștere

Istoria recentă a hacking-urilor arată că schimburile de criptomonede sunt vulnerabile la hacks și interferențe terțe. Din 2011 până în 2018, au existat o serie de hacks pe scară largă. Chiar dacă cantitatea de jetoane furate în aceste zile este mai mică, valoarea fondurilor furate de hacks pare să crească, deoarece prețurile jetoanelor au crescut de-a lungul anilor.

Tehnologia este probabil cel mai eficient mod de a opri aceste hacks. În timp ce multe schimburi lucrează la o securitate mai bună prin intermediul bazelor de date descentralizate și a opțiunilor fără custodie, schimburile centralizate rămân încă destul de populare, reprezentând 99% din toate tranzacțiile cu criptomonede. Această centralizare a condus la multe probleme de securitate, totuși.

Chiar și portofelele hardware au fost sparte și furat din trecut. Deoarece chiar și cele mai sigure opțiuni pot duce la pierderea fondurilor de criptomonede, mulți utilizatori și burse iau în considerare opțiunile de asigurare bitcoin.

Viabilitatea asigurărilor actuale de criptomonedă

Asigurarea criptomonedă este un concept interesant din destul de multe motive. În primul rând, orice furnizor de asigurări trebuie să ia în considerare riscurile oferite de acoperire. Se consideră că calcularea riscului pentru alte forme de asigurare mai tradiționale este mult mai simplă. De exemplu, pentru asigurarea împotriva inundațiilor, poate fi simplu să se prevadă probabilitatea ca un eveniment să aibă loc în funcție de tiparele vremii, geografie, climă și alți factori. Acest lucru face mai ușor pentru companiile de asigurări să obțină profituri din acoperire.

În schimb, securitatea schimburilor de criptomonede sau chiar a portofelelor hardware este mult mai dinamică. Un schimb care odinioară avea o reputație stelară de a fi imposibil de întrecut într-o zi ar putea suferi de un hack, rezultând pierderi în valoare totală de sute de milioane de dolari.

Chiar dacă un utilizator este acoperit, ar putea fi dificil să stabiliți cum să recuperați cel mai bine fondurile pierdute. De exemplu, furnizorul de asigurări acoperă pierderea în monedă fiduciară, aceeași criptomonedă care a fost furată sau într-o altă criptomonedă cu totul?

Toate aceste semne de întrebare înseamnă că mulți potențiali asigurători au fost destul de sceptici în ceea ce privește modul de furnizare a opțiunilor adecvate de acoperire a asigurărilor Bitcoin.

asigurare criptomonedă

Evaluarea riscului asigurării criptomonedelor a fost dificilă pentru asigurători.

Schimburi: Asigurarea Bitcoin merită cu adevărat?

În 2018, prezența disponibilității asigurării criptomonede un Catch-22 pentru schimburi. Firmele de asigurări au întrebări serioase cu privire la securitatea schimburilor. Deoarece riscul este greu de calculat, fezabilitatea unei acoperiri decente pentru schimburi este destul de slabă. Pe de altă parte, mulți investitori sunt, de asemenea, sceptici cu privire la securitatea schimbului de criptomonede și ar prefera să aleagă un schimb asigurat. Această problemă este departe de a fi teoretică și a apărut în câteva scenarii diferite din lumea reală.

Bithumb Hack

Bithumb a fost asigurat de Hyundai Marine & Asigurarea împotriva incendiilor și incendiile Heungkuk & Marine Insurance Co înainte de un hack care a avut loc în iunie 2018. Chiar dacă hack-ul a dus la pierderea a aproximativ 31 de milioane de dolari în fonduri, acoperirea asigurării a asigurat doar 5,39 milioane de dolari ca acoperire. Aceasta a însemnat că bursa a trebuit să plătească restul de 25 până la 26 de milioane de dolari folosind propriile fonduri.

Vestea bună pentru acei investitori care au pierdut fonduri a fost că au putut cu ușurință să primească ceea ce s-a pierdut. Cel mai important, schimbul nu a impus utilizatorilor să plătească în prealabil taxe suplimentare pentru a primi protecție. În timp ce hack-ul în sine a fost rău, aceasta a fost probabil o situație ideală pentru investitori. Deoarece Bithumb este o bursă populară cu profituri mari (424 milioane dolari în 2017), investitorii nu au trebuit să se îngrijoreze la fel de mult cu privire la criptarea lor pierdută.

Coincheck Hack, Posibilitatea de hack-uri viitoare și acoperirea asigurării criptomonedelor

Este important să rețineți, de asemenea, modul în care hacks la scară mai mare afectează polițele de asigurare. De exemplu, hackerii au furat 545 de milioane de dolari în NEM în timpul unui hack al Coincheck. Acest hack a fost de aproximativ 17 ori mai mare decât hack-ul Bithumb. Dar, Coincheck’s profiturile din aprilie 2017 până în ianuarie 2018 au fost de numai 490 milioane dolari.

Nu există informații disponibile public despre polița de asigurare a Coincheck; cu toate acestea, compania a început să ramburseze toți utilizatorii după acest incident. Întrebarea pe care o au mulți investitori este cum va reacționa un schimb și mai mic la un hack mare? Există posibilitatea ca un schimb să nu acopere pierderea prin asigurări sau profituri anterioare.

Cu toate acestea, este ușor de văzut cum o poliță de asigurare ar putea ușura povara financiară a unui hack. Un schimb de criptomonede care are asigurări ar putea diminua temerile utilizatorilor existenți și ai potențialilor utilizatori noi.

asigurare bitcoin

Polițele de asigurare Bitcoin sunt costisitoare și, de obicei, nu acoperă toate fondurile pierdute în timpul hacking-urilor.

Sunt disponibile politici individuale fezabile pentru investitori?

După cum s-a menționat mai sus, asigurarea ar putea fi o cheltuială necesară pentru schimburile de criptomonede. Există o serie de companii care oferă asigurări bitcoin și investitorilor individuali. Acestea includ Great American Insurance Group, XL Catlin, Chubb, Mitsui Sumitomo Insurance și alții. Unele dintre aceste opțiuni sunt bine stabilite. Alții sunt încă în curs de implementare a polițelor de asigurare sau continuă să evalueze costurile corecte pentru clienți.

Din păcate, primele de asigurare sunt departe de a fi ieftine. Pentru marea majoritate a investitorilor individuali, aceste opțiuni sunt aproape excluse. Chiar și pentru acei investitori instituționali care au fonduri de cheltuit, cumpărarea de asigurări de la unul dintre furnizorii menționați mai sus s-ar putea să nu fie o opțiune viabilă. De exemplu, politica XL Catlin va fi se pare că au o primă de 200.000 de dolari pentru o acoperire de 10 milioane de dolari.

Este posibil să vedem opțiuni mai practice cu prime mai mici pentru investitori individuali în viitor. Există câteva companii precum Allianz care au vorbit despre posibilitatea extinderii serviciilor de asigurare pentru a acoperi hacks individuali și stocarea criptografică. Cu toate acestea, se pare că această parte a pieței asigurărilor criptomonede este relativ subdezvoltată. Chiar și polițele de asigurare pentru întreprinderile legate de cripto și ICO-uri se formează de la caz la caz.

Viitorul asigurărilor Bitcoin

Statistic vorbind, este dificil de spus dacă polițele de asigurare a criptomonedelor vor deveni un pilon al industriei sau chiar o cerință legală în viitor. Pe de o parte, asigurătorii manifestă reticență în acceptarea unui risc ridicat. Acest lucru are mult de-a face cu imprevizibilitatea momentului în care vor apărea hacks sau cu ce sumă de fonduri ar putea fi furate. Pe de altă parte, mai mulți utilizatori de criptomonede ar putea avea mai multe șanse să tranzacționeze pe bursele asigurate.

Utilizatorii individuali vor avea opțiunea de a cumpăra polițe de asigurare în viitor? Vor continua schimburile să își asume întreaga responsabilitate financiară? Ce fel de polițe de asigurare vor apărea pentru a proteja utilizatorii individuali de hacks sau furt? Răspunsurile la aceste întrebări vor ajuta la formarea viitorului polițelor de asigurare a criptomonedelor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me