Blockchain își demonstrează deja capacitatea de a ajuta consumatorii să controleze confidențialitatea, inclusiv ce anunțuri văd. Acest nivel de control este deosebit de binevenit pentru consumatori abia începând să-și deschidă ochii în ceea ce privește recoltarea datelor de către marile firme de tehnologie. Cu toate acestea, frauda publicitară digitală este, de asemenea, o problemă pentru companiile care cheltuiesc porțiuni semnificative din bugetele lor de marketing pe publicitate pe platforme online. Acum, firmele mari caută să blocheze platforme digitale de publicitate pentru a ajuta la rezolvarea acestei probleme.

Ce este frauda publicității digitale?

Companiile care doresc să își promoveze bunurile și serviciile online plătesc o platformă de publicitate digitală pentru a plasa reclame și promoții. Facebook, Google și Twitter funcționează toate ca platforme de publicitate online, dar există multe altele. Google permite oricărui proprietar de site web să se înscrie la programul său Adsense. Proprietarul site-ului câștigă apoi un comision de la Google, în funcție de câte afișări (clicuri) sau clicuri generează fiecare anunț.

Unii dintre cei din spațiul de publicare a anunțurilor sunt mai puțin scrupuloși decât alții și încearcă să manipuleze sistemul. Instalează software care folosește roboți pentru a-și reîmprospăta site-ul sau pentru a genera clicuri pe anunțurile afișate. Acest lucru mărește comisionul plătit proprietarului site-ului, deoarece anunțul pare să aibă mai multe impresii. Dar, desigur, nu va duce niciodată la o vânzare de conversie pentru compania care finanțează reclama.

Acest tip de fraudă este o problemă semnificativă în industria publicitară și are ca rezultat o cantitate extraordinară de ineficiență. Un raport estimează că costul fraudelor publicitare digitale va atinge 19 miliarde de dolari în 2018, reprezentând 9% din cheltuielile globale pentru publicitate digitală.

Cercetare Juniper cu privire la frauda pe platformele digitale de publicitate

Infografii de la Juniper Research care arată starea fraudelor publicitare digitale

Platforme de publicitate digitală Blockchain – Utilizate acum de Big Guns

Nestlé, AT&T și Bayer se numără printre cei mai mari cheltuitori din lume pe platformele de publicitate digitală. WSJ a raportat recent că aceste companii sunt printre primele care investighează utilizarea blockchain-ului pentru a încerca să elimine frauda publicitară definitiv.

Amino

Nestlé este cel mai mare producător de alimente din lume și al companiei cheltuielile pentru publicitate depășesc 9 miliarde de dolari in fiecare an. Pentru a încerca să reducă proporția din această cheltuială care se pierde din cauza fraudelor, compania a testat un produs de la pornirea blockchain-ului Amino. Sistemul Amino folosește capacitatea imuabilă a blockchain-ului pentru a urmări afișările de anunțuri și pentru a urmări plățile pe întregul lanț de aprovizionare media. Bayer testează și Amino.

Șeful departamentului de afaceri electronice de la Nestlé a declarat pentru WSJ că ar putea vedea un viitor în care soluțiile blockchain vor fi o condiție prealabilă a colaborării cu agenții de publicitate..

Captură de ecran Amino

Captură de ecran de pe site-ul Amino

MetaX

O altă platformă de publicitate digitală blockchain care atrage o atenție semnificativă este MetaX. Această soluție, numită adChain, este un dApp care conține un lista site-urilor organizate de comunitate care acceptă reclame. Jetonul utilitar al sistemului acționează ca un jeton de vot pentru membrii care decid dacă un site este adăugat sau eliminat din listă. Rapoarte MetaX pe blogul adChain că Facebook a fost utilizator, dar a fost dat afară din registru în iunie. La momentul scrierii, lista include YouTube, Reuters și site-ul BBC.

MetaX are formă în spațiul publicitar digital. Compania a dezvoltat anterior o soluție numită ads.txt, concepută pentru a reduce incidența vânzărilor online frauduloase. Este un fișier text simplu pe care companiile îl găzduiesc pe site-urile lor web, listând toți distribuitorii autorizați să vândă produsele companiei. Până în 2017, 44% dintre editorii online foloseau un fișier ads.txt pe site-ul lor.

captură de ecran adChain

Captură de ecran de pe site-ul web adChain care prezintă un extras de înregistrări la data publicării

IBM și MediaOcean

MediaOcean este un furnizor de lungă durată de software de gestionare a campaniilor de publicitate. În iunie, a anunțat compania o colaborare cu IBM iX pentru a construi o soluție blockchain pentru a crea transparență și responsabilitate pe întregul lanț de aprovizionare media. Sistemul va rula un blockchain personalizat dezvoltat de IBM, combinat cu platforma Media Ocean existentă.

Pilotul va avea loc în cursul lunii iulie. Cele două companii au reunit un consorțiu de companii implicate în testare, inclusiv Pfizer și Kimberly-Clark. Babs Rangaiah, partener executiv de marketing global la IBM iX este citat în comunicatul de presă spunând că „Măsurarea și transparența necesită soluții noi în lanțul de aprovizionare programatic, iar blockchain-ul este o tehnologie utilizată strategic pentru a crea un mediu de încredere”. Sunetele de acest fel subliniază credința tot mai mare din cadrul corporațiilor că blockchain-ul își va transforma mediul de operare.

Gânduri finale

Blockchain demonstrează deja potențialul de reducere a fraudei și a contrafacerii în lanțurile de aprovizionare. Platformele de publicitate digitală descoperă acum, de asemenea, că o bază de date imuabilă este un instrument critic în combaterea fraudei. Implicarea entuziastă a corporațiilor masive este o dovadă a acestui fapt. În cele din urmă, nivelurile actuale de investiții în soluții blockchain ale unor giganți corporativi precum Nestlé, Pfizer și Bayer sunt, de asemenea, un indicator sigur că tehnologia este acum pe drumul spre adoptare..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me