Tranzacționarea criptomonedelor în 2019 a ajuns la o cale destul de lungă de la zilele sale sălbatice de armă, unde balenele și bazinele de investiții informale ar putea împinge monedele aleatorii în câștiguri procentuale de două cifre în câteva ore scurte, uneori minute.

Schimbarea în tranzacționarea criptomonedelor s-a datorat în mare parte greutății zdrobitoare a unei piețe urs extinse („iarna criptografică” pentru cei cu simț pentru dramă). Grupuri de tranzacționare, o variație aparent informală a unor fonduri de investiții mai structurate, constând dintr-o comunitate de investitori care își plasează capitalul de tranzacționare sub încrederea unei singure entități (individuale sau de grup).

Ar putea fi dificil să decideți ce să faceți din fondurile de tranzacționare a criptomonedelor și dacă acestea sunt sănătoase pentru industria criptomonedelor. Odată cu speculațiile rampante din 2017 în oglinda retrovizoare, grupurile de tranzacționare au pierdut probabil investitorii o grămadă de bani. Oamenii cu bani în oameni de încredere, cu experiențe limitate de succes și toți au fost arși de scăderea rapidă a prețurilor în 2018. Sute de proiecte disfuncționale au strâns sute de milioane de dolari prin vânzări de jetoane și escrocherii au fugit cu milioane datorită lipsei de diligență partea operatorului piscinei.

Instinctul cuiva spune că fondurile de tranzacționare din industria volatilă a criptomonedelor pot fi mortale și ar trebui în general evitate, dar ar putea exista mai multe idei decât ceea ce pare la îndemână..

La rădăcini, bazinele de tranzacționare a criptomonedelor par a fi o relație mai formală cu un influencer. Cripto-influențatorii de odinioară tindeau să funcționeze cu o lipsă de integritate și aveau proiecte în stânga și în dreapta pentru taxe unice și procente de jetoane și cred că (sper) ca industrie, am învățat din asta. Curățarea vărsării de sânge a crizei de iarnă ne-ar fi putut schimba în bine, iar bazinele de tranzacționare ar putea avea din nou un rol funcțional sănătos.

Trebuie să abordăm grupurile de tranzacționare a criptomonedelor dintr-un unghi diferit?

Există un aspect social inerent al tranzacționării în comunitatea criptomonedelor. Natura descentralizată a industriei în sine (în ceea ce privește faptul că nu are un singur tip de instituție centrală de tip Wall Street) se pretează bine conceptului de fonduri comerciale. În prezent, peisajul este format din nenumărate canale Slack, Telegram, Signal etc., de la canale incredibil de exclusive până la deschiderea pentru oricine are un link.

Problema cu tranzacționarea socială este că majoritatea se joacă pe sentimente pozitive mai ales false din industrie. Un aspect mai formalizat al tranzacționării sociale ar permite, sperăm, traderilor să ia decizii mai inteligente cu privire la locul în care aleg să-și plaseze banii.

Cum pot fi protejați investitorii în fondurile de tranzacționare a criptomonedelor?

Abordarea inițială ar implica creatorii de pool-uri care își pun banii în același pool ca și investitorii și au „o piele în joc”, astfel încât să îi împiedice să acționeze cu bună știință în moduri care ar putea dăuna investitorilor.

În al doilea rând, toți banii ar trebui blocați în fondul de tranzacționare și pot fi folosiți doar pentru tranzacționare, gestionați prin contracte inteligente, unde profiturile trebuie distribuite chiar de platformă. Creatorul de pool ar trebui să poată tranzacționa numai cu aceste fonduri și nimic altceva.

Va exista întotdeauna risc ori de câte ori banii cuiva își părăsesc contul bancar (sau Ledger, sub salteaua lor etc.) și fondurile de tranzacționare din industria criptomonedelor se situează puțin mai sus pe polul Totem al riscului. Acestea fiind spuse, o structură mai formală pentru ceva care există deja ar putea merge mult în maturizarea peisajului investițional în criptomonede.

Într-o lume a pool-ului de tranzacționare a criptomonedelor democratizat, cei mai buni manageri de pool (și platforme cu pool-uri) se vor ridica inevitabil la vârf. Investitorii au o cantitate limitată de capital și probabil vor exista sute sau mii de fonduri. Componenta cheie este construirea unei structuri de încredere pe o piață cu oscilații sălbatice care par să se întâmple fără niciun motiv, cum ar fi un token aleator care zboară cu 40% în 60 de minute.

Acestea fiind spuse, un fond de investiții excelent va avea tot ceea ce este relevant pentru echipa și structura sa listate și verificate de platformă. Câteva întrebări care îmi apar în minte: Care este filozofia lor de investiții? Este oare elementele fundamentale dovedite sau o gamă largă de proiecte mai riscante, cum ar fi un CV în stadiu incipient cu recompensă ridicată? Cât de grele sunt investițiile lor legate de un anumit ecosistem? Cum își va aloca fondurile pe baza anumitor criterii (adică 50% protocol, 10% aplicațiilor, 40% soluțiilor de plată.) Cum și cât de des vor fi anunțați investitorii din grupul de tranzacționare despre progres?

Gânduri finale

Contextul este important. Vă permite să aflați unde vă aflați și cât de bună este performanța dvs. Cu toate acestea, în tranzacționarea de astăzi, acest lucru este greu de găsit.

Dacă intrați recent în spațiul de tranzacționare a criptomonedelor, este foarte recomandat să începeți cu un simulator de piață criptografică sau ceva care nu vă pune banii în pericol. Înțelegeți fluxul pieței. Consultați un consilier financiar autorizat înainte de a lua orice acțiune decisivă. Angajează-te să nu riști nimic mai mult decât îți poți permite să pierzi. Abia atunci ar trebui să începi să te amesteci în ceva de genul pool-urilor de tranzacționare.

Cu toate acestea, odată ce vă aflați în domeniul pool-urilor de tranzacționare, asigurați-vă că puneți întrebările corecte și că faceți diligența necesară pentru a cerceta operatorii de pool-uri, criteriile lor de investiții și înclinați-vă în aspectul social al înțelegerii unde este cu adevărat crema culturii.

Abilitatea de a compara rentabilitățile cu cele ale colegilor dvs. este vitală. Vă anunță unde vă aflați și îi determină pe comercianți să se îmbunătățească. De asemenea, vă ajută să vă scufundați în psihologia traderului pentru a înțelege performanța celor mai buni traderi și pentru a vă spori abordarea în consecință. Un val de transparență adus de grupurile de tranzacționare socială poate parcurge un drum lung pentru a înțelege funcționarea interioară mai fină a unei industrii care a fost mult timp învăluită în mister și oscilații sălbatice. Fără posturare, fără numere false, doar rezultate reale.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me