Indiferent dacă este vorba despre Power Mining Pool astăzi sau Bitconnect ieri, spațiul criptografic este plin de înșelătorii parazite și escroci oportuniste. Condițiile sunt coapte pentru ei și sunt bani de făcut.

Printre pericole, escrocheriile miniere Bitcoin sunt dificil de identificat și despărțirea de bine de rău poate fi dificilă. Escrocheriile miniere sunt înfășurate într-o sarcină deja solicitantă din punct de vedere tehnic de extragere a Bitcoin. Acestea sunt facturate ca o metodă prietenoasă consumatorului pentru a construi expunerea la mineritul Bitcoin și, atunci când sunt rulate astfel, oferă într-adevăr valoare investitorilor care doresc să se diversifice..

Bazinele legite de exploatare în cloud Bitcoin sunt prea des îngropate în rezultatele căutării și depășite de o mulțime de operațiuni de zbor cu noapte. Găsirea bazinelor legitime poate fi o comandă înaltă și necesită trecerea în revistă a postărilor Reddit și a intrărilor forumului Bitcointalk.

Acestea fiind spuse, există operațiuni miniere legitime acolo. Ca întotdeauna, faceți-vă propriile cercetări și rămâneți sceptici pe măsură ce stabilim și dezvoltăm această frontieră sălbatică. Deocamdată, să aruncăm o privire la cum arată o înșelătorie de minare criptografică pentru a ne pregăti mai bine să identificăm steagurile roșii cheie.

Piscine de minare în cloud și scheme Ponzi: un meci făcut în El ….

Să luăm un moment pentru a clarifica ce este un bazin de exploatare în cloud și de ce atrag mai repede schemele de Ponzi de tip Madoff decât furnicile la un picnic.

Ce este un bazin de minare în cloud?

Un pool de minare în cloud este cea mai practică versiune de minare criptografică pe care o puteți obține. Acestea permit unui participant să închirieze sau să închirieze o putere de hashing care nu este deținută direct de ei înșiși. Puterea de hashing închiriată este apoi reunită și plătită proporțional cu membrii (după taxe și costuri operaționale).

O piscină minieră tradițională cere în schimb participanților să-și furnizeze propria putere de hashing și să o pună în comun cu alți mineri. Participantul deține și operează propriul hardware și contribuie la puterea totală a bazinului.

Diferența critică dintre un pool de minare cloud și un pool tradițional de minare este proprietatea hardware-ului.

Minare în cloud: nu dețineți hardware-ul (putere de hash).

Exploatare tradițională: dețineți hardware (putere de hash).

De ce, deloc, piscina? Pe scurt, recompensele blocurilor devin mai dificil de obținut, deoarece puterea totală de hashing a unui anumit blockchain crește.

Luați Bitcoin ca exemplu. A fost o perioadă în extragerea Bitcoin când un procesor standard putea extrage blocuri întregi. S-au dus acele zile. Mineritul Bitcoin este acum o afacere mare, cu o mulțime de părți interesate care își folosesc resursele pentru securitatea blockchain-ului.

Minerii cu putere de hashing serioasă fac improbabil ca minerii mici să se aștepte în mod rezonabil la recompense de blocare. Puterea lor de hashing nu este suficientă pentru a concura.

Soluția: adunați toți acești jucători mai mici și puneți-le în comun puterea de hashing. Minerii dintr-o piscină nu mai concurează pentru blocuri proprii, ci lucrează împreună și împărtășesc proporțional prada.

Ce este un sistem Ponzi?

Este furt, să clarificăm asta. Dacă vă aflați într-o schemă Ponzi, fie sunteți jefuit, fie jefuiți singur.

Un sistem tipic Ponzi implică atragerea participanților să își investească banii într-un fond sau într-o strategie de investiții care are rentabilități aparent garantate. În realitate, și cu variații, randamentele nu sunt obținute prin tranzacționarea din lumea reală sau cu o înțelegere superioară a afacerilor. În schimb, noile investiții în fonduri sunt distribuite în jurul investitorilor existenți și sunt reprezentate ca rentabilități ale pieței.

Piscină minieră electrică - Charles Ponzi

Charles Ponzi – despre care se știe că a creat schema de investiții.

Schemele Ponzi necesită un flux constant de noi investiții pentru a menține mașina în mișcare. Odată ce lucrurile se destramă sau investițiile noi încetinesc, schema este adesea dezvăluită pentru ceea ce este. În lumea schemelor criptografice Ponzi, o schemă Ponzi prăbușită este urmată de o înșelătorie de ieșire pripită.

Rețineți că schemele Ponzi prosperă în perioade de expansiune economică și bule speculative. Captarea optimismului colectiv este esențială pentru succesul său. Bitconnect este un exemplu de alegere a fervorii pieței care obține cele mai bune investiții.

Identificarea steagurilor roșii ale unui sistem Ponzi de exploatare în cloud

in primul rand, testul raței. Dacă arată ca o rață, înoată ca o rață și șarlatanți ca o rață, atunci probabil că este o rață.

Testul pentru rață nu este științific conform niciunui standard, dar poate fi folosit pentru a vă stimula sentimentul intestinal pentru a identifica semnele de avertizare timpurie. Schemele Ponzi, indiferent dacă sunt în Wall Street, Main Street sau în bazinele miniere Bitcoin, toate au caracteristici foarte comune. Dacă ocazia pe care o priviți este să bifați aceleași căsuțe pe care le-au avut schemele Ponzi anterioare, este probabil o rață.

Să aruncăm o privire la câteva criterii sau caracteristici comune ale schemelor Ponzi de extragere în cloud Bitcoin.

** Multe aprecieri pentru Puppet pe forumul BitcoinTalk pentru munca lor pe acest șablon pentru a revizui operațiunile de minare în cloud Bitcoin. Până când acest tip de verificare face parte din procesul investitorilor, investigația condusă de comunitate este primordială. **

Steaguri roșii ale unui sistem Ponzi de extragere a norilor (adaptat din Criteriile Puppet’s)

 1. Nicio adresă publică de exploatare / Utilizatorii nu pot selecta propriile grupuri

  Când închiriați puterea de hashing de la un miner cloud, sunteți numai închirierea puterii de hashing. Aceasta înseamnă că fondul la care contribuiți trebuie să fie alegerea dvs. Operatorul de minare cloud de la care închiriați poate avea, de asemenea, o piscină pentru comoditate, dar nu ar trebui să vă solicite să îl utilizați. Nu există niciun motiv pentru care un grup minier să-și ascundă adresa publică minieră, pur și simplu nu are sens.

 2. Fără aprobare din partea furnizorului de hardware / ASIC

  Având în vedere că cantitatea copleșitoare de operațiuni de exploatare în cloud este schemele Ponzi, industria necesită practic un strigăt de la furnizorul lor de hardware pentru a asigura clienților că într-adevăr există mineri care bâzâie în numele lor. Dacă compania dvs. de cloud mining nu poate dovedi că deține hardware-ul lor (fără a ridica mai multe întrebări), atunci ar trebui să vă reconsiderați.

 3. Fără imagini sau înregistrări ale hardware-ului sau centrului lor de date

  Este o practică obișnuită ca minerii să fie închiși cu privire la locul unde se află centrele lor de date. Deci, nu vă așteptați să obțineți imagini sau înregistrări robuste care să facă față facilității sau proprietarilor. Cu toate acestea, ar trebui să existe unele dovezi și dincolo de locația lor, imaginile sau videoclipul nu ar trebui să arate că ascund nimic.

 4. Nu există limite cu privire la puterea de hashing pe care o puteți închiria

  Furnizorii de minerit în cloud vor avea la dispoziție un inventar limitat al puterii de hashing în orice moment. În plus, extinderea inventarului unei operațiuni necesită timp și poate fi limitată de oferta de piață a ASIC și a altor factori. Este îndoielnic ca un miner din cloud să nu împărtășească oferta de inventar clienților lor. Cel mai îngrijorător, infractorii vă vor promite o scalabilitate instantanee și nelimitată.

 5. Scheme de plăți de recomandare

  Adesea, schemele de exploatare Ponzi vor prezenta, de asemenea, o formă de marketing pe mai multe niveluri pentru a încuraja membrii să aducă noi investiții. Membrii sunt motivați să își dezvolte propriile echipe și fiecare membru nou pe care îl aduc își mărește recompensele.

 6. Operatori anonimi

  Dacă proprietarii sunt anonimi, continuați. Există puține sau niciun motiv pentru a fi operator anonim al unui serviciu de minare în cloud. Dacă furnizează identificarea, verificați-o de două ori, întrebați-o și faceți o diligență.

 7. Nici o cale clară pentru dezinvestire

  Ar trebui să existe metode bine definite pentru retragerea de fonduri sau încheierea contractelor de închiriere.

 8. Profituri garantate

  Cearcan, cearcan, cearcan!

Dacă oricare dintre aceste stegulețe roșii sunt prezente în activitatea de exploatare în cloud, ia-ți un moment și ia în considerare de ce.

Power Mining Pool: un studiu de caz pentru schemele Ponzi Cloud Mining

Pagina de pornire a bazei de energie minieră

Un exemplu de manual de schemă Ponzi de piscină de minare în cloud, Piscină de minare energetică.

Power Mining Pool a fost o schemă tipică Ponzi pentru piscina de minerit Bitcoin și a inclus chiar și un sistem de recomandare pe mai multe niveluri (MLM). Privind în urmă, este mult mai ușor acum să vezi steagurile roșii care erau prezente atunci. Retrospectiva este de douăzeci și douăzeci.

Steagul roșu # 1 Power Mining Pool nu avea o adresă publică de exploatare și nu au permis exploatarea în afara propriului bazin.

Steagul roșu # 2 Fără aprobare sau semn de aprobare de la furnizorii de hardware. Nimic de găsit pe Reddit, Telegram, BitcoinTalk și așa mai departe.

Steagul roșu # 3 O lipsă gravă de imagini informative. O arhivă din Power Mining Pool arată un site web plin de imagini stoc și redactare vagă. În plus față de imaginile generice, există un videoclip care nu oferă informații suplimentare despre companie.

Steagul roșu # 4 Fără limite la cât puteți investi. Power Mining Pool a vândut putere hashing sub formă de acțiuni, pe care orice investitor le-ar putea cumpăra fără limită. Acțiunile nu ar reprezenta doar reclamația dvs. pentru randamentele garantate, ci vă vor oferi și mai multă capacitate de a urca în rândul sistemului de recompense MLM.

Steagul roșu # 5 De la asociat până la președintele Millionaire, membrii ar putea urca pe rânduri prin achiziționarea de noi acțiuni în grup și trimiterea cu succes a noilor membri. La fiecare nou grad de membru, ați primit bonusuri și randamente mai mari. Cu toate acestea, pentru ca dvs. să vă ridicați în rânduri, recomandările dvs. trebuie să meargă și în sus. Nu numai că trebuie să aduceți noi membri de succes, ci și referințele dvs. Suna familiar?

Steagul roșu # 6 Fondatorii Power Mining Pool sunt frați și locuiesc în Europa centrală. Și asta sunt toate informațiile disponibile. Căutarea numelor lor, Andrew și Mike Conti, este la fel de utilă ca caricaturi de ei înșiși pe pagina lor despre. În plus, a Căutare WHOIS din domeniul companiei arată contactele de administrator ascunse în spatele unui serviciu de confidențialitate a numelui de domeniu.

Steagul roșu # 7 După încetează și renunță, Power Mining Pool a crescut și a rămas cu principalele investiții ale membrilor. Inițial, existau conturi ale membrilor care își primeau zilnic profiturile miniere, așa cum a promis. Cu toate acestea, este obișnuit ca primii care adoptă schemele Ponzi să vadă câștigurile în timp ce investițiile lor principale sunt eliminate.

Steagul roșu # 8 „Fiecare acțiune pe care o achiziționați va câștiga 70 EUR.” Aceasta este o promisiune extrasă direct din fosta subpagină subtil sub numele oportunități. Fiecare acțiune costă 50 EUR pentru membri, ceea ce înseamnă că Power Mining Pool garantează rentabilități de 40%.

Power Mining Pool este doar un exemplu de serviciu de minare în cloud Bitcoin, plin de steaguri roșii și semne de avertizare. De fapt, există pesmet de dovezi care leagă Power Mining Pool de alte escrocherii operaționale de minare în cloud Bitcoin. Lupta împotriva acestor scheme este un joc de lovitură: o închidere a unuia creează doar trei.

Concluzie

Doar pentru că sunt prezente steaguri roșii nu înseamnă întotdeauna că ați identificat o înșelătorie. Sunt semne de avertizare timpurie și alarme care ne spun să privim puțin mai adânc, să investigăm mai departe și să rămânem sceptici. Întrebările și suspiciunile nu sunt ele însele periculoase, însă ignorarea lor este.

Power Mining Pool a fost presărat cu motive pentru a ridica îngrijorarea și a căuta claritate. Este doar un exemplu într-o lungă serie de scheme Ponzi de extragere a cloud-ului Bitcoin. BitClub Network, HashOcean, Coinmulitplier Club, MinersLab și Bitcoin Cloud Services sunt doar o mână de alte exemple.

Operatorii fără scrupule înșeală și înșeală oamenii din banii lor. Dacă vedeți motive de îngrijorare, împărtășiți-l comunității, cereți operatorilor claritate și fiți precauți. Nu păstra secretul.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me