Cu puțin peste o lună în urmă, comunitatea criptografică a privit cu o tentă de amuzament și cinism, în timp ce primul centru de dezintoxicare pentru dependenții de criptomonede și-a deschis porțile în Regatul Unit. Dar există mai multe lucruri decât un spital scoțian șmecher care intră în ultima nebunie? Este dependența de criptomonede un lucru real și, dacă da, de unde știi dacă o ai?

Nu avem o idee exactă despre cât de mulți oameni din întreaga lume investesc în cripto. Potrivit unui sondaj realizat de rezidenți din SUA, numărul a fost la fel de mic 8 la sută. Dar, din nou, 8 la sută din 325 de milioane sunt încă mulți oameni (26 de milioane, am făcut calculele). Și asta este doar o țară.

Prin urmare, dependența de criptomonede ar putea afecta potențial sute de milioane de oameni la nivel global. Și fiind o astfel de industrie cu risc ridicat, a se ocupa de piețele criptografice oferă o mare parte din aceeași cursă de adrenalină pe care o caută jucătorii compulsivi.

Se va dovedi acest ICO o înșelătorie? Portofelul meu va fi spart? Ce se întâmplă dacă păstrez HODLing și prețul continuă să scadă?

Un aparat de cazino cu sigla Programului Castle Craig Cryptocurrency Rehab.

Programul de reabilitare a criptomonedelor spitalului Castle Craig

Lucruri palpitante. Și Spitalul Castle Craig din Peeblesshire, Scoția, consideră că dependența de criptomonede nu trebuie doar să fie chemată, numită și recunoscută, ci și tratată. Ca bază pentru programul lor, utilizează aceleași tehnici dezvoltate pentru jucătorii compulsivi.

„Piața criptomonedelor cu risc ridicat și fluctuant”, afirmă terapeutul la jocuri de noroc de la spitalul Chris Burn, „apelează la jucătorul cu probleme”. Scufundarea în lumea criptomonedelor oferă, de asemenea, o evadare excelentă din realitate. De fapt, mulți dintre specialiști numesc căderea în „gaura iepurelui”.

Toți suntem interesați, poate chiar legați, dar de unde știți dacă această pasiune s-a revărsat în dependența de criptomonede?

Semne ale dependenței de criptomonede

În primul rând, o mică responsabilitate. Evident, cele de mai jos nu se aplică dacă lucrați ca trader cu normă întreagă de criptomonede sau este sarcina dvs. să urmăriți piețele în mod constant. Vorbim despre oameni obișnuiți cu locuri de muncă obișnuite de zi, care investesc și își diversifică portofoliile de investiții aici.

Întrucât lumea ICO-urilor, criptomonedelor, blockchain-urilor și HODLing este atât de nouă, poate fi greu să identifici semne clare specifice acestei industrii. Dar firul comun al dependenței de criptomonede este același cu alcoolul, drogurile sau dependența de jocuri de noroc, în general.

Dacă hobby-ul tău pasiv începe să îți preia viața, fii atent la următoarele semne.

Pur și simplu nu te poți opri

Deși acest lucru este mai ușor de evaluat cu consumul de droguri sau alcool, unul dintre cele mai evidente semne de dependență este că nu poți înceta să o faci. Chiar și atunci când are efecte dăunătoare asupra vieții tale. În timp ce un creier rațional poate spune: „Mai bine încetez să investesc în ICO, deoarece trebuie să-mi plătesc factura de energie electrică luna aceasta”, un creier dependent poate justifica sau argumenta o soluție.

Dacă aveți dependență de criptomonede, este posibil să investiți cu bani pe care nu îi aveți sau pe care nu îi puteți pierde.

Nu te poți opri - Mâinile încătușate continuă să tasteze pe o tastatură.

Nu te poți opri singur / Pixabay / igromania-1894847_1920

Viața ta socială începe să sufere

Ați trecut vreodată la o petrecere de ziua copiilor pentru că știați că nu va fi bere? Asta s-ar putea să nu te facă alcoolic. Dar dacă tot respingi întrunirile sociale pentru că nu poți participa la dependența ta, poate fi timpul să te oprești și să te gândești.

Pierderea la o întâlnire din cauza așteptării unui important airdrop sau a pre-vânzării probabil că nici nu se califică. Dacă nu o faci tot timpul. Dacă încetezi să mergi la lucruri pentru că te îndepărtează de pe ecran sau nu poți verifica prețul Cardano, ai putea avea o dependență de criptomonede.

Veți primi semne de retragere dacă vă opriți

Partenerul tău te-a făcut vinovat să mergi cu ei la teatru când ai vrut doar să rămâi acasă. Dar pe măsură ce perdelele se ridică, tot ce puteți face este să vă amestecați picioarele. Dependența de criptomonede poate să nu producă tremurături, transpirații și halucinații. Dar s-ar putea să vă simțiți anxios, îngrijorat, nervos sau să vă luptați cu un caz grav de FOMO.

Dacă într-adevăr nu vă puteți lua doar câteva ore libere, este posibil să aveți o dependență de criptomonede.

Începeți să tranzacționați în întuneric

In conformitate cu Clinica Mayo, un mare cadou că aveți o dependență este atunci când încercați să o faceți în secret. Strecurându-vă o sticlă de vodcă în rucsac sau ieșind afară pentru un fum viclean. Dacă te trezești și îți verifici portofoliul în timp ce partenerul tău doarme sau părinții tăi urmăresc un film, poate încearcă să îl reduci.

Un comic al unui cuplu în pat. Femeia crede că soțul ei se gândește la alte femei, dar el este de fapt dependent de criptomonede și se gândește la monede.

True story from CryptoCurrency

Vă asumați mai multe riscuri decât de obicei

Pe măsură ce dependența ta crește, crește și nivelul de risc pe care ești dispus să-l asumi pentru a-ți rezolva problema. Este ușor să gândim în termeni de dependență de substanțe, dar se poate traduce și în dependență de criptomonede. De exemplu, împrumutați bani pentru a investi? Sau investiți dintr-un cont comun fără să-i spuneți partenerului? Investiți cu bani pe care nu îi aveți și luați jocuri de noroc mai mari de fiecare dată?

Potrivit unui 2016 studiu pe creierele dependente, ele devin de fapt diferit de creierele non-dependente. Creierul dependent are mult mai puțină problemă cu asumarea riscurilor decât creierul non-dependent. Vă puteți convinge de fapt că ceea ce faceți nu este problematic.

Nu sunt dependent de criptomonede

Negarea este un râu în Egipt. Sau asa ceva. Este, de asemenea, un semn major că este posibil să suferiți o dependență de criptocurrency. Dacă descoperi că tot îți spui ție sau altor persoane că nu ești dependent, s-ar putea să fie doar că ești.

Gânduri finale

Dependența de criptomonede poate suna ca o glumă și, pentru majoritatea dintre noi, a fi doar un pic obsedați nu reprezintă o problemă serioasă. Dar dacă vă aflați în oricare dintre situațiile de mai sus sau începeți să vă reprogramați viața, poate fi timpul să primiți ajutor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me