Aceste națiuni demonstrează că dimensiunea nu contează în criptomonedă

În ultimii ani, criptomoneda a devenit mult mai mult decât un simplu hobby sau o investiție speculativă. A devenit o industrie coaptă cu oportunități. În timp ce China este încă lider global în mineritul criptomonedelor, restricțiile lor asupra cripto-ului îi obligă pe companiile criptografice să caute în altă parte un loc unde să se stabilească. Fiecare țară are propriul grad de legalitate pentru extragerea și tranzacționarea criptomonedelor, unele chiar interzicând una sau ambele direct.

Cu toate acestea, multe țări mici au sărit pe creșterea industriei blockchain ca o oportunitate de a atrage cripto-afaceri la granițele lor. Țări precum Georgia și Malta își fac publicitate ca fiind prietenoase cu criptarea, ceea ce face mai ușor pentru întreprinderi să își desfășoare activitatea în localitate, spre deosebire de alte țări cu mai multe restricții. Mai jos sunt enumerate doar câteva dintre țările mai mici care fac valuri mari în spațiul criptografic.

Georgia, a doua cea mai activă țară minieră criptografică din lume

Georgia este situată la răscruce de drumuri dintre Asia și Europa și este alcătuită din mai puțin de 4 milioane de oameni. Pentru comparație, statul SUA Georgia are o populație de peste 10 milioane de oameni și este dublu față de țara care își împarte numele. Având în vedere dimensiunea sa relativă, poziția Georgiei ca a doua în lume pentru exploatarea criptomonedelor nu este timidă de interesant.

Hidroelectricitatea ieftină și reglementările criptografice au contribuit la acest boom minier. Premierul și miliardarul georgian Bidzina Ivanishvili a finanțat, de asemenea, finanțarea țării Fond de co-investiții, o firmă de capital privat care oferă companiilor emergente sprijin financiar.

Cea mai mare parte a activității de extragere a criptomonedelor din Georgia provine de la compania de tehnologie americană Bitfury. O multitudine de companii miniere mai mici și persoane selectate au început, de asemenea, operațiuni miniere proprii. Chiar și un partid politic din Georgia a început să strângă fonduri prin extragerea criptomonedelor prin intermediul computerelor suporterilor.

Potrivit NPR, companiile de criptomonede au popularizat procesul de minerit, determinând localnicii să iasă și să cumpere propriile configurări miniere. Cu venituri lunare în medie de 400 de dolari pe lună, localnicii georgieni văd mineritul ca o nouă modalitate atractivă de a-și suplimenta veniturile. Economia țării nu a crescut substanțial până acum, dar extracția criptomonedelor le-a oferit rezidenților încă o cale nouă de a genera venituri.

Malta, țara principală în tranzacționarea (legală) a criptomonedelor

Insula-stat Malta este mică (o zecime de mărimea Rhode Island pentru a fi exact). În ciuda înălțimii sale, a devenit un refugiu pentru multe piețe de criptomonede și este locul în care se desfășoară cea mai mare parte a tranzacțiilor legale din lume cu criptomonede. Într-o Articolul Bloomberg Technology, Strategul Morgan Stanley, Sheena Shah, explică mai detaliat ce constituie tranzacționarea legală.

“Multe schimburi pot avea utilizatori într-o anumită țară, dar aceasta nu este adesea locul în care compania a ales să se înregistreze legal”, a spus Shah într-un raport. „Majoritatea volumelor de tranzacționare a criptomonedelor operează din companii situate legal în Malta.”

Proeminența Maltei în spațiul de tranzacționare a criptomonedelor a decolat după ce Binance, unul dintre cele mai mari burse criptografice din lume, și-a mutat sediul în națiunea insulară. Fondată în Hong Kong, Binance a anunțat această mișcare în martie ca răspuns la mediul de reglementare ostil din China. Prim-ministrul maltez i-a salutat pe Binance cu un tweet, inclusiv o invitație pentru alte companii bazate pe cripto să se alăture schimbului în mișcarea sa.

Bun venit la #Malta &# 127474;&# 127481; @binance. Ne propunem să fim pionierii mondiali în reglementarea afacerilor bazate pe blockchain și jurisdicția calității și alegerii pentru companiile fintech de clasă mondială -JM @SilvioSchembri https://t.co/3qtAQjOpuQ

– Joseph Muscat (@JosephMuscat_JM) 23 martie 2018

Guvernul maltez vede în mod evident valoarea tehnologiei de registre distribuite și se asigură că deținătorii de burse vor avea certitudine juridică într-un spațiu în care lipsesc în mare măsură claritatea reglementărilor.

Liechtenstein, simplificarea start-up-urilor criptomonedelor

Liechtenstein este a șasea cea mai mică țară din lume, conține doar un spital și găzduiește mai multe afaceri decât cetățeni. Cu toate acestea, țara inovatoare devine deja un alt jucător major în criptare.

Prințul moștenitor Alois din Liechtenstein s-a asigurat că antreprenorii criptomonedelor sunt capabili să se mute și să înființeze companii cu ușurință. Crearea unei companii de criptomonede nu necesită deschiderea unui cont bancar, iar întregul proces poate fi gestionat chiar cu Ethereum sau Bitcoin prin intermediul instituției financiare de top din țară., Bank Frick.

În timp ce Liechtenstein este membru al Spațiului Economic European, țara nu face parte din Uniunea Europeană. Acest lucru oferă serviciilor sale financiare avantajul de a putea evita majoritatea reglementărilor UE asociate blockchain-ului, în timp ce încă mai pot tranzacționa pe tot continentul.

Eforturile prințului moștenitor Alois de a aduce comunitatea criptomonedelor în Liechtenstein s-au dovedit a fi fructuoase. Capitala țării, Valdez, organizează o întâlnire lunară blockchain care atrage sute de participanți, inclusiv startup-uri cripto locale și o gamă largă de alte figuri talentate din jurul spațiului.

Concluzie

Fiecare colț al lumii are propria viziune asupra tehnologiei blockchain, iar criptomoneda este încă destul de nouă în mintea consumatorului dvs. mediu. Multe țări similare celor enumerate mai sus consideră că moneda digitală este o oportunitate de a înflori. Pentru zonele cu venituri mici, cum ar fi Georgia, de exemplu, criptomoneda a oferit națiunilor șansa de a face o schimbare pozitivă a economiei lor. Pe măsură ce comunitatea criptografică continuă să crească, mai multe țări se vor lupta pentru a-și susține cererea și, până acum, ne-am luat banii pentru băieții mici.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me