Aceasta este partea 2 dintr-o serie de 3 părți despre STEEM și lumea Blockchain, o conversație cu directorul de conținut Steemit, Andrew Levine. Dacă ați ratat-o, citiți Partea 1 pentru a ajunge din urmă! Apoi verificați partea 3.

În această a doua parte, vom obține o defalcare a jetoanelor Smart Media, Hivemind, Comunități și alte actualizări importante care vin pentru STEEM.

James: Aceasta ar putea fi o bună ocazie de a spune SMT-uri, nu sunt încă disponibile, dar acesta este la orizontul apropiat, următorul tău pas major aici. Evident, vor exista o mulțime de resurse cu privire la modul în care funcționează și cum să le configurați. Vorbiți pe scurt despre cum sunt, cum funcționează și cum vă imaginați oamenii care le folosesc.

Andy: Cele două versiuni majore ale produselor noastre sunt Hivemind și SMT. Sunt proiecte separate la care lucrează echipe separate, cu un pic de suprapunere. Nu vreau ca oamenii să se gândească „Oh, sunt SMT-uri”.

Avem o mulțime de proiecte în lucru. Appbase este un alt proiect al nostru, care este probabil mai puțin sexy pentru alți oameni, dar este în esență soluția noastră de scalare. Acesta este modul în care intenționăm să modularizăm blockchain-ul. Este deja în producție, fundamentul acesteia. Acesta este un proiect.

Cealaltă se numește Hivemind. Hivemind este ceea ce va activa funcții precum comunitățile de pe partea de sus a STEEM. Dar nu dezvoltăm soluții care să aibă un singur caz de utilizare, dezvoltăm soluții cu cel mai larg set de cazuri de utilizare posibile și astfel Hivemind a evoluat într-un strat de consens ușor care se află deasupra blockchain-ului STEEM.

Acesta adaugă efectiv toate funcționalitățile contractelor inteligente la STEEM fără dezavantaje. STEEM rămâne foarte rapid și scalabil, deoarece este specific aplicației în ceea ce privește stocarea conținutului, dar Hivemind va permite dezvoltatorilor să utilizeze codul pe care îl stochează pe STEEM, precum și conținutul, pentru a alimenta aplicații descentralizate fără durerile de cap care vin din întreaga aplicație stocată pe stratul de consens.

Dezvoltatorul va alege pentru ei înșiși cât de descentralizat își doresc să fie aplicația lor, spre deosebire de faptul că este forțat să o descentralizeze complet din cuvântul „du-te”. Aceasta este ceea ce ne va permite să folosim STEEM – o bază de date imuabilă – pentru a stoca informații sociale eperemale.

Toate informațiile trimise către Hive sunt stocate pe blockchain-ul STEEM. Dar când tu, ca dezvoltator, îți construiești aplicația, ceea ce interogi de fapt este Hive păstrat în funcțiile sociale.

De exemplu, doriți să construiți o comunitate criptomonedă. Obțineți spațiul de nume, doriți să numiți moderatori, doriți să renunțați la moderatori. Acesta este genul de lucruri care vor fi pe Hive. Nu trebuie să fie pe blockchain, nu trebuie sincronizat perfect cu blockchain-ul. Asta se va întâmpla pe Hive.

Este pur și simplu o organizație de pe platforma Steemit, cam așa cum Medium are publicații? Că puteți avea scriitori care contribuie la publicații sau este o actualizare a sistemului simplu de etichete pe care puteți organiza conținutul de către Steemit chiar acum sau este mai mult decât atât?

Este un upgrade masiv la asta. Hivemind este un software open-source care va locui în STEEM GitHub împreună cu blockchain-ul STEEM, dar este separat. Ceea ce înseamnă asta este că ceea ce vom cere dezvoltatorilor din acest spațiu să facă este să spunem: „Acesta este un cod open source. Să folosim toți acest lucru împreună ”.

Deci, ceea ce ar permite acest lucru este să spunem că există o comunitate de criptomonede pe Steemit.com și este exclusivă. Sunt treizeci de oameni în ea. Când accesați DTube, deoarece acestea vor extrage aceleași informații de la Hive [mind], nu va trebui să creați o nouă comunitate în DTube. Nu va trebui să parcurgeți procesul de admitere a tuturor acestor persoane.

Personal, cred că ceea ce încercăm să construim cu STEEM este un strat social deschis și descentralizat al internetului pe care toată lumea îl poate folosi. Incurajându-l și stimulându-l mai întâi și stimulându-l bine, acest lucru ne va oferi primul motor sau avantajul de a depăși întotdeauna concurența.

Deci, veți avea o diversitate din ce în ce mai mare de portaluri prin care vă puteți angaja cu blockchain-ul STEEM, iar utilizatorii și comunitățile STEEM vor crea o capacitate multiplataforma pentru a vă aduna cu oamenii cu care doriți să vă adunați.

Comunitățile se încrucișează. Nu trebuie să vă recreați. Este în DTube, în Steemit, pe toate platformele diferite care sunt alimentate de STEEM. Puteți spune că tribul meu trăiește din toate acestea și acestea sunt pur și simplu instrumente pe care tribul meu le poate folosi.

Da, exact. Totul este pe STEEM. Steemit.com este o interfață pentru STEEM, eSteem este o altă, DTube este o altă. DTube este doar o altă interfață pentru STEEM. Deci, aveți comunitatea CoinCentral și oamenii postează în ea.

Logouri ale aplicațiilor alimentate de STEEM prin amabilitatea steem.io

Și dacă părțile interesate ale STEEM sunt acolo care o votează, aveți acum o criptomonedă care curge în acea comunitate. Și printr-o funcție de împărțire a recompenselor, în calitate de alergători ai acelei comunități, veți putea lua un procent din acest lucru.

Acesta este un mod interesant în care veți putea imediat simboliza o comunitate. Este ceva ce avem cu ani lumină înaintea tuturor celorlalți, așa că cred cu adevărat că va fi foarte greu să ne ajungi din urmă cu privire la aceste lucruri.

Dar SMT-urile duc lucrurile la nivelul următor, deoarece veți putea lansa un SMT în comunitatea dvs. De fapt, îți poți simboliza comunitatea cu propriul tău simbol. Când lansați un SMT, ceea ce se va întâmpla este că veți putea specifica cine are dreptul să câștige acel simbol.

Nu știu cât de familiarizați, sau cineva, cu adevărata propunere de valoare unică a STEEM. Da, stochează conținut, dar asta a fost de fapt o implementare relativ simplă când te gândești la asta.

Dar propunerea noastră reală de valoare unică este ceea ce numim mecanismul nostru de distribuție a dovezii creierului. Dovada creierului este un mecanism de distribuție a simbolurilor cu adevărat descentralizat. Modul în care funcționează Dovada creierului este că aglomerează sursele de evaluare a conținutului. Utilizează voturile pozitive și negative ale utilizatorilor pentru a calcula valoarea conținutului.

Și modul în care face acest lucru este că există o anumită cantitate de STEEM produsă în fiecare zi. Umple fondul de recompense. Un mic procent din acesta este destinat producătorilor de blocuri. Restul se duce în piscina cu recompense. Acesta este distribuit pe baza voturilor pozitive și negative ale utilizatorilor și proporțional pe baza mizei acestora. Acesta este modul în care nu se poate juca.

Dacă oferiți doar jetoane bazate exclusiv pe voturi ascendente și negative, pe care le-am văzut de fapt proiecte relativ noi în spațiu, sau chiar nici proiecte noi, propuse în spațiu, sugerând că puteți distribui doar jetoane pe baza voturilor pozitive și negative, dar dacă influența lor nu este proporțională cu miza lor, nu va crește, cel puțin nu la nivelul de bază, dacă doriți să maximizați efectele rețelei și să nu implementați lucruri precum KYC.

Este la fel cu ceea ce avem acum, acum există doar bani. Va exista același accesoriu al sistemului și al oamenilor. O vezi puțin pe STEEM unde sunt roboți și ai oameni.

Ei bine, există întotdeauna jocuri, dar –

Da, dar împuternicirea jocurilor versus îngreunarea acestora, introducerea fricțiunii în jocuri, este o problemă.

Da. Și stimularea, distribuirea jetoanelor bazate exclusiv pe voturi pozitive și negative sau vizualizări este o modalitate excelentă de a plăti oamenilor să vină cu modalități de falsificare a vizualizărilor și de a crea conturi.

Tocmai începusem să vorbim despre o soluție nouă pe care o implementăm cu SMT-uri, care vă va permite de fapt să distribuiți jetoane pe baza unui singur cont, un singur vot, dar funcționează doar pentru că este construit pe baza STEEM, care este încă o miză. sistem bazat pe.

Acesta este unul dintre acele alte lucruri – și cred că o altă parte a problemei cu STEEM este că tocmai au făcut prea multe. Există prea multe lucruri inovatoare într-un singur lucru, deci pe câte lucruri ar trebui să te concentrezi? Există o rețea socială pe un blockchain. Cât ar mai putea fi? Dar într-o lume, într-o comunitate care pretinde că prețuiește atât de mult descentralizarea, nimeni nu vrea să vorbească despre faptul că singurul mod de a câștiga Bitcoin este să-l exploatezi.

Singura modalitate de a câștiga Bitcoin direct din protocol este să-l extrag. Este de iertat, deoarece inovația Bitcoin a fost atât de masivă, a fost atât de nouă. Obiectivele au fost, cred, foarte constrânse în mod intenționat. Nu îl poți da jos, nu îl vei putea da jos. Acesta își va iniția propria valoare din diverse motive.

Cred că există o ironie și un punct mort, deoarece cred că mulți oameni din acest spațiu și-au imaginat că înlocuiți băncile centrale, că Bitcoin a permis înlocuirea băncilor centrale.

Aceasta este încă pe scară largă ca „vis” și scop.

Corect, și asta pentru că oamenii care sunt bancherii centrali ai Bitcoin au un interes major în a pretinde că nu sunt bancheri centrali, dar asta este ceea ce sunt minerii. Minerii sunt bancherii centrali ai Bitcoin.

Statisticile miniere Bitcoin hashrate

Statisticile miniere Bitcoin hashrate

Deoarece jetoanele sunt create și sunt distribuite unui grup restrâns de oameni care sunt apoi însărcinați cu distribuirea acelor jetoane. Cea mai bună și mai prietenoasă interpretare a acestuia este, deoarece acești oameni au un interes personal în protocol, este în interesul lor să ofere aceste jetoane persoanelor potrivite sau să le vândă.

Acum, sunt atât de mulți oameni care le au. Dar dacă ați simplificat cel mai mult organizația, există două modalități de a obține Bitcoin: extrageți-l sau cumpărați-l de la cineva care îl extrage sau cumpărați-l de la cineva care l-a cumpărat de la cineva. Deci, ei sunt bancherii centrali ai industriei Bitcoin.

Au pe cineva care să controleze politicile asupra acestuia.

Cred că, de fapt, comunitatea Bitcoin poate beneficia de stabilirea unor guvernanțe și a unor structuri în jurul a ceea ce ar trebui să facă minerii cu jetoanele lor. În acest moment, nu există nicio structură. Unde se duce?

Pe fiecare bazin minier individual îl distribuie în mod eficient, așa cum doresc. Nu sunt chiar stimulați. Bitcoin este grozav. Este ceea ce este. Dar acestea nu sunt stimulate corespunzător pentru a încuraja aplicațiile. Nu cred că sunt în mod ideal stimulați să facă asta. Nu sunt deloc stimulate.

Până când principala lor sursă de venit este comisioanele de tranzacționare, acestea sunt încă stimulate mai mult decât să conducă adoptarea. Nu le pasă dacă adoptați, deoarece cu cât adoptați mai puțini oameni, cu atât ar fi mai mică dificultatea și cu atât mai mult Bitcoin vor extrage între timp.

Da. Și cel puțin asta, ceea ce puteți spune este că, la nivel de protocol, singurele stimulente încorporate în protocol sunt să-l extrag din ceea ce înțeleg eu despre el. Din nou, complet bine. Este primul. A fost destul de ciudat revoluționar, corect?

Deci, este bine. Dar din această cauză, ceea ce este mai important în acest sens este că am avut acest proces evolutiv. De ce Ethereum a folosit dovada muncii? Nu pentru că ei credeau că este scalabil. S-a întâmplat pentru că, în acel moment, toată lumea folosea dovada muncii. A fost singurul lucru legitim.

Este cea care funcționează. Acum, nu văd cum îl interpretezi pe Casper ca altceva decât o recunoaștere a faptului că a fost o decizie incorectă într-o oarecare măsură.

Ei bine, da. Dacă îi întrebați, ei vor spune „Vrem pe amândoi”.

Da, și este bine, toate acestea fiind un mod giratoriu de a spune din aceste motive, am acceptat distribuirea centralizată a jetoanelor ca normă. Există oameni care o fac. Puteți cumpăra Bitcoin. Da. Aceasta este o persoană aflată la celălalt capăt al acelei trimiteri de Bitcoin pentru că alege, pentru că ai o conversație cu ei în afara lanțului.

Niciun alt protocol nu lucrează chiar la un sistem de fabricare a jetoanelor și de distribuire a acestora către toți jucătorii necesari într-un ecosistem în așa fel încât să-și înceapă propria valoare. Am fost pionier în asta cu STEEM. Am folosit Steemit.com ca dovadă a conceptului pentru a arăta cât de puternic poate fi acest mecanism de distribuție descentralizat.

Și cu SMT-uri, ceea ce oferim oamenilor este capacitatea de a crea propria dvs. versiune a STEEM, dar de a modifica parametrii, alocați jetoanele fondatorului dvs., alocați tranșee de jetoane fondatorilor echipei, membrilor comunității importante, investitorilor, indiferent dacă sunt private sau dacă doriți să faceți o ofertă publică, puteți face un ICO.

Vor exista contracte inteligente încorporate în protocolul jetonului media inteligent pentru a face foarte ușor să specificați cum doriți un ICO, câte jetoane doriți să fiți în el, atunci când se întâmplă. Și cu următoarea noastră furcă dură, vom îmbunătăți capacitatea altor dezvoltatori de a crea conturi pentru oameni, fără a face acest lucru un joc nebunesc. De fapt, avem stimulente pentru a avea un singur cont. Acolo acumulezi putere STEEM.

Așadar, menținerea identității digitale unificate este stimulată deoarece cu cât mai multă putere pe care o consolidați într-o singură identitate, cu atât aveți mai mult control și influență asupra platformei.

Da. Astfel, asta ne permite să spunem cu un grad mai mare de încredere că aceștia sunt oameni adevărați, deoarece acesta este contul lor, putem căuta într-un cont. Există, de asemenea, o lipsă de stimulente în ceea ce privește alte blockchains pentru a crea conturi.

Ca și în cazul Ethereum, este o practică destul de obișnuită să creezi adrese noi de fiecare dată când vrei să faci o nouă tranzacție. Cu STEEM, există cazul opus. Dacă vreau să trimit cineva bani, îi fac din contul meu principal. Acolo am banii mei.

Stimulentele și descurajările încurajează conturile unice, chiar dacă este perfect să ai mai multe conturi. Putem spune că cred că avem cei mai mulți utilizatori, iar mecanismele de distribuție descentralizate, integrarea în aplicații reale pe care oamenii le folosesc, duce la asta.

În opinia mea, aceasta este una dintre acele alte propuneri reale de valoare unice ale STEEM și apoi ale SMT-urilor. Ceea ce oferă cu adevărat dezvoltatorilor și antreprenorilor este cel mai eficient mod de a crea un

O reprezentare stilizată a modului în care poate funcționa construirea unui SMT

O reprezentare stilizată a modului în care poate funcționa construirea unui SMT

corporație sau organizație autonomă descentralizată din lume.

Sunteți dezvoltator de aplicații. Compania dvs. se va concentra pe construirea aplicației. Aplicația dvs. va avea în mod ideal mii de utilizatori.

Pentru a maximiza creșterea și productivitatea, ceea ce doriți să faceți este să integrați jetonul în aplicația dvs. Este ceea ce fac corporațiile, le numesc acțiuni. Motivul pentru care fac acest lucru se datorează faptului că vă permite să coordonați activitățile într-o organizație fără încărcătura cognitivă a unui departament financiar și a unei ramuri executive care decide cine merită ce și cine obține ce. Ceea ce este ineficient, nedrept și duce inevitabil la simțirea oamenilor și a excluderii anumitor persoane, a prejudecăților, a tuturor acestor lucruri.

Așadar, ceea ce oferim este cea mai avansată tehnologie pentru construirea unei corporații autonome descentralizate chiar acum. Prin integrarea cu STEEM, ceea ce se întâmplă atunci când vă integrați cu STEEM este să vă retrageți din mecanismul nostru de distribuție descentralizat. De exemplu, Utopian recompensează persoanele care trimit cod open-source.

Când trimit acel cod open-source, există persoane care se află în acea interfață care au putere STEEM. Trec prin ele și votează în sus și învotează codul care le place. Și pe baza acestor voturi pozitive, STEEM le recompensează.

Dacă doriți să creați o aplicație, să spunem pe Ethereum, care a recompensat oamenii pentru că i-au trimis cod sursă deschisă. Cât timp credeți că v-ar dura să dezvoltați acest lucru și să dezvoltați logica pentru a stimula toți acei oameni?

Cât a durat construirea steemit.com?

Trei luni, dar steemit.com nu este pe Ethereum. Ați văzut câte proiecte anunță lucruri pe Ethereum.

Și apoi construiește pentru totdeauna.

Da. Deci, pentru totdeauna pare a fi răspunsul actual.

Durata medie de livrare a rețelei mainnet este pentru totdeauna.

Da. Construirea de aplicații este mult mai ușoară decât scrierea blockchain-urilor, asta e al naibii de sigur.

Dreapta. Exact. Dar nu numai asta. Chiar și persoanele care doresc să construiască aplicații blockchain, caută cu adevărat doar această funcționalitate foarte limitată pe care pur și simplu nu o realizează că le este disponibilă pe STEEM. Vor câteva lucruri. Vor un protocol blockchain scalabil.

O mulțime de proiecte pe care le vedeți în spațiu – adică nu țin evidența pentru că am o slujbă nenorocită și sunt foarte ocupat. Nu pot urmări tot ce se întâmplă.

O mulțime de recuzită valorică sunt pur și simplu scalabilitate.

Da, practic sunt de genul: „Vrem să îi recompensăm pe acești oameni pentru ceva și, așadar, trebuie să lansăm un simbol care este foarte rapid și cu costuri foarte mici. Și deci, de aceea construim acest nou blockchain cu acest nou protocol unic. ” Mă uit la el și îmi spun doar „De ce nu ne-ai externaliza toate acestea?”

Ei bine, ești un terț de încredere.

Dar blockchain-ul nostru este descentralizat și open-source. Adică, o înțelegem. Este frumos să-ți construiești propriul blockchain, dar suntem foarte buni, știi. Blockchain-ul nostru procesează mai multe tranzacții decât orice alt blockchain combinat. Și nici măcar nu folosim 1% din capacitatea rețelei. Vei bate asta?

Toată lumea crede că este cyberpunk și construiește noul internet.

Faptul este că creștem cât de repede putem. Integrarea unui token cu Proof of Brain este cel mai simplu mod de a turboalimenta orice aplicație, deoarece este o gamificare instantanee. Nu veți începe să scrieți propunerile noastre unice de valoare.

Da. Oricât de unic pare, există destul de multe dintre ele.

Sau poate că folosesc termenul greșit acolo, cred că unul dintre cele mai bune cadre de la STEEM, este că este un sistem de gamificare la cheie sau ca un sistem de puncte de joc, tot ce este. Și sunt fericit să spun că „Da. Super simplu, super prost. ”

Te integrezi cu acesta și primești imediat un sistem de puncte de joc conceput pentru a maximiza implicarea. Atât am făcut. Vrei să știi cum am făcut-o? Este destul de simplu. Clasificăm oamenii drept creatori sau curatori de conținut. Uitarea producătorilor de blocuri, nu? Producătorii de blocuri sunt plătiți cu un salariu pentru a menține doar blockchain-ul și sunt aleși în.

100% din fondul de recompense este destinat jucătorilor jocului. Ceea ce au făcut DTube și DLive și Blockdeals și Musing și DSound și Utopian este să atingă sistemul de puncte de joc STEEM. Acestea sunt deja în creștere exponențială din această cauză, și pentru că au acces la o bază de utilizatori preexistentă. Aceasta este o altă propunere de valoare imensă.

Moștenești toți acei utilizatori. Fără conturi noi, fără mutarea conținutului.

Creați o aplicație pe jumătate decentă pe STEEM, începeți imediat să obțineți o creștere exponențială doar pentru că toți utilizatorii STEEM sunt acolo, sunt gata. Adică, designul sistemului este atât de elegant.

Critica în acest sens ar putea fi: „Da, dar nu contează dacă nu sunt părți interesate serioase”. Da, dar cine are cel mai mare stimulent pentru a verifica noile aplicații grozave pe STEEM? Părți interesate mari. De aceea, atunci când apar noi aplicații pe STEEM și sunt ca „Avem nevoie de ajutor pentru a atrage atenția”. De obicei, sunt ca „Nu ai ajutor pentru tine”.

Pentru că dacă aplicația dvs. ar fi pe jumătate decentă, cineva ar fi găsit-o și ar fi împărtășit-o cu părțile interesate.

Cu cât utilizează mai mulți oameni, cu atât câștigă mai mulți bani.

Sunt un important factor de interes în STEEM și cineva construiește o platformă de educație, care este cursuri create de utilizatori. Nu vreau să îl împărtășesc? Nu vreau să merg acolo? Nu vreau să încep să încărc o grămadă de rahaturi? Oferiți multor contribuabili mari bani? Bineinteles ca da.

Cel puțin, stimulentul există. Nu puteți face mult mai mult la nivel de protocol decât să creați stimulente adecvate. Asta este tot ce oferim. Cred că o mulțime de alte protocoale cad în capcana încercării de a rezolva fiecare problemă la nivel de blockchain.

Un punct pe care vreau doar să îl clarific este că veți putea modifica algoritmul Dovada creierului cu SMT-uri. Veți putea avea o inflație de 1.000%. Puteți avea toate emisiile de jetoane, toate jetoanele din fondul de recompense. Îi poți face pe toți să meargă la postere, nu la comentatori. Puteți avea jumătate să mergeți la postere, jumătate să mergeți la comentatori. Puteți avea 90% pentru curatori, doar 10% pentru creatori.

Nu știu de ce ai face asta. Există și alte lucruri interesante pe care le vei putea face și tu. Puteți specifica curba recompenselor.

DPinterest? Spuneam doar de ce ai putea stimula curatorii asupra afișelor dacă este o platformă în care oamenii obțin conținut care nu este al lor. Este o platformă de descoperire pentru postare. „Hei, am găsit asta online.” Curatorul este …

Acesta este un exemplu foarte bun. Aș putea folosi asta. Lucru nebunesc este că – uitați orice fiind inovator în privința STEEM, chiar dacă cred că este. Parcurgeți fiecare site web care există acum, care are o capitalizare de piață care are o evaluare de peste o sută de milioane de dolari.

Fiecare. Ce se întâmplă dacă aș integra asta cu STEEM? Pinterest, nu? Digg, Twitter. Fiecare aplicație majoră, chiar dacă este doar o integrare stupidă în care te duci, meh. Dar ei devin mai inovatori.

Există o ofertă nesfârșită de produse care ar putea fi conectate la acest ecosistem și care ar putea avea această structură de stimulente pentru a reformula modul în care aceste site-uri sunt stimulate.

Da. Vă oferim mult mai mult decât atât. Vă oferim posibilitatea de a vă oferi o grămadă de jetoane, da, și apoi nu faceți nimic, iar jetonul va iniția propria valoare.

Doar păstrați STEEMing

În ultima parte a conversației mele cu Andy, ne referim la ceea ce a făcut din STEEM un succes timpuriu, de ce este încrezător în viitorul STEEM și mecanismul care va garanta acest viitor încorporat în platformă.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me