Nota editorului; Următorul este un post de invitat de Robbie Ferguson, cofondator al Jocuri cu combustibil, o infrastructură blockchain pentru jocuri video cu investitori precum Coinbase și Nirvana Capital.

Vă prezentăm NFT-urile

NFT-urile se laudă cu o varietate de utilizări, dar aplicația lor la jocuri, în special, câștigă aderență. În fiecare an, jucătorii cheltuiesc miliarde de dolari pe active virtuale (cum ar fi skin-urile Fortnite) pentru a-și îmbunătăți experiența digitală. Problema este că, cu aceste active deținute pe serverele companiei, jucătorii nu le dețin de fapt. Dacă jocul se oprește sau te-ai săturat să joci, acele active rămân în limb, cu foarte puține, dacă există, modalități de a „retrage”.

Înainte de a putea înțelege jetoanele nefungibile (alias NFT-uri), trebuie mai întâi să explicăm ce înseamnă să fii „fungibil”. Fungibilitatea descrie dacă un articol poate fi schimbat cu un alt articol identic. Un bilet de dolar sau un bob de orez, de exemplu, sunt fungibile: interschimbabile reciproc cu alte bancnote de dolar sau boabe de orez.

O casă sau o operă de artă, pe de altă parte, sunt obiecte nefungibile: nu se interschimbă reciproc cu alte case sau opere de artă. Un token nefungibil (NFT) este un activ digital unic, cu un istoric trasabil sau ADN, care îl diferențiază de alte active aparent identice.

Dezvoltatorii modifică în mod obișnuit proprietățile bunurilor cumpărate sau câștigate în alt mod, fără a consulta jucătorii. În lumea reală, nu am permite niciodată cineva să intre în casa noastră și să nu-i aranjeze o piesă de mobilier, dar în jocuri am acceptat de mult acest tip de practică.

NFT-urile sunt create și stocate pe registre mari distribuite, sau blockchains, care facilitează schimbul direct, de la egal la egal. Aceasta înseamnă că:

  1. Jucătorii le pot schimba în afara jocului.
  2. Dezvoltatorii nu le pot face modificări negative, deoarece proprietățile activului nu mai sunt blocate pe serverele lor.
  3. Dacă editorul sau jocul se oprește, NFT-urile nu încetează să mai existe. Proprietățile lor rămân în blockchain, gata să fie extrase pentru a fi utilizate în alte jocuri.

NFT-urile au fost adoptate recent de către dezvoltatori. În ciuda acestui fapt, există o serie de semnale care indică lucruri importante pentru 2019.

Semnale de creștere pentru NFT-uri în 2019

Semnalul unu: Lansarea viitoare a jocurilor cu potențial de piață în masă. Aplicațiile inițiale au reprezentat un teren de testare pentru tehnologie. Acum, pe măsură ce trecem în 2019, vedem mai multă încredere din partea dezvoltatorilor, mecanici de joc mai sofisticate și experiențe ale utilizatorilor din ce în ce mai simplificate.

2019, de exemplu, va vedea lansarea completă a Gods Unchained, jocul nostru digital de cărți de tranzacționare (TCG) construit pe blockchain-ul Ethereum. Gods Unchained și alte jocuri de genul acesta anunță o creștere a nivelului în spațiul dapp, dovedind că putem concura la nivelul AAA.

Zeii Unchained

Semnalul doi: În același timp, vedem nemulțumirea crescândă față de modelul tradițional de afaceri. Youtuber YongYea a realizat recent un videoclip care arată modul în care Valve’s Artefact (un TCG digital) a pierdut 97,5% din jucătorii săi la doar 2 luni de la lansare.

Artifact este un studiu de caz interesant, deoarece este unul dintre singurele jocuri care permit schimbul de la egal la egal, cu utilizatori cărți de tranzacționare pe piața Steam. Totuși, aceste cifre indică faptul că modelul centralizat, chiar și cu astfel de progrese, provoacă deziluzie.

Semnalul trei: Veteranii din industrie sunt gravitați asupra jocurilor blockchain:

  1. Septembrie 2018: Ubisoft a sponsorizat Summit-ul Blockchain Game din Lyon, Franța. Într-un interviu pentru VentureBeat, Anne Puck (Manager asociat al Inițiativei Blockchain de la Ubisoft), a spus că: „Credem că blockchain are potențialul de a transforma experiența de joc și chiar poate de a împuternici jucătorii ca adevărați actori din lumea lor”.
  2. Octombrie 2018: Ubisoft a devenit membru inaugural al consorțiului Blockchain Game Alliance.
  3. Noiembrie 2018: foști angajați Blizzard și Activision au strâns 16 milioane de dolari în finanțare pentru a construi un studio de jocuri blockchain.
  4. Ianuarie 2019: Kelly Summer, fost CEO al Grand Theft Auto editor Take-Two Interactive și Guitar Hero editorul Red Octane, a ajutat la lansarea Planet Digital, un nou studio de jocuri blockchain.

Semnalul patru: În timp ce alte domenii ale cripto-ului au înregistrat o scădere a activității, interesul pentru NFT continuă să crească. Anunțurile enumerate mai sus au venit într-un moment în care prețul Etherului se afla într-o tendință descendentă:

prețuri de eter

Nu este greu de văzut de ce NFT-urile înfloresc în ciuda fluctuațiilor Ether: jocurile, pur și simplu, oferă o potrivire perfectă pentru tehnologie, deoarece jucătorii sunt deja nativi digitali, obișnuiți să interacționeze zilnic cu active digitale. Pentru aceștia, pe măsură ce calitatea aplicațiilor se îmbunătățește, blockchain-ul va deveni neînțeles, oferindu-le proprietate reală asupra activelor digitale pentru care plătesc deja.

Și când NFT-urile vor decola, vor acumula valoare lanțurilor lor în ansamblu. Jocurile blockchain pot deveni chiar un stabilizator cheie al cripto-prețurilor.

Takeaway

Odată cu calitatea proiectelor în creștere și cu un număr programat pentru lansare, vom vedea lucruri mari pentru NFT-uri în 2019. Pe măsură ce jucătorii devin din ce în ce mai dezamăgiți de modelele tradiționale, interesul editorilor de masă va crește și piața pentru cei care nu sunt fungibilii se înalță.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me