Off to the Races: Cele 4 monede concurează pentru Crypto’s Top Spot

Până în prezent, există peste 1000 de criptomonede pe piață care încearcă să schimbe fiecare industrie banane a finanta. Cu toate acestea, câteva monede au fost în mod constant în top într-o cursă pentru a fi numită criptomoneda numărul unu din lume.

În acest articol, vom analiza unii dintre concurenți și vom prezenta de ce aceștia au potențialul de a fi numărul unu.

dominanta pieței criptomonede

Bitcoin / Litecoin

logo bitcoin

Primul nostru concurent este de fapt o pereche de coechipieri. Bitcoin a fost multă vreme criptomoneda de lider, dar tendințele au început să arate că acest lucru nu poate fi cazul pentru mult timp. La momentul scrierii acestui articol, dominanța Bitcoin se află la un nivel scăzut din toate timpurile – doar 35% din piață. Aceasta este cu mult mai mică decât dominanța pe piață de 85% pe care o avea în acest moment anul trecut.

Interesul crescut față de altcoins și o comunitate Bitcoin divizată sunt doar câteva dintre motivele care stau la baza unei posibile căderi a criptei regelui. Recent, taxele ridicate și timpul de tranzacție lent au determinat mulți entuziaști cripto să se uite în alte monede pentru utilizarea lor de zi cu zi.

Litecoin cu asistență. Deși este o furcă a Bitcoin, creatorul Charlie Lee a declarat că Litecoin funcționează cel mai bine ca un complement tranzacțional la utilizarea Bitcoin ca un depozit de valoare. Pe măsură ce Bitcoin implementează Rețeaua Lightning și cele două monede devin interschimbabile prin swap-uri atomice, este posibil ca problemele de scalare ale Bitcoin să fie un lucru din trecut.

Dacă duo-ul implementează cu succes aceste soluții de al doilea strat în timp util, va fi dificil pentru ceilalți concurenți să depășească avantajul mărcii Bitcoin și avantajul primului deținut de actualul campion.

Pro

 • Bitcoin are o experiență dovedită. A supraviețuit numeroaselor atacuri de-a lungul anilor și s-a dovedit a fi o soluție sigură de blockchain.
 • Bitcoin este singura criptomonedă pentru mulți oameni. Cu excepția cazului în care ați făcut unele cercetări, probabil că nici nu știți că există alte opțiuni.

Contra

 • Controversa comunității și furcile dure constante scot încet credibilitatea Bitcoin.
 • Dacă soluțiile de scalare sunt ineficiente sau prea lente pentru a fi puse în aplicare, oamenii vor continua să sară cu nava către alte monede. Din ce în ce mai multe monede alternative intră în centrul atenției, iar investitorii își dau seama că ar putea exista ceva mai bun.

Bitcoin Cash

logo bitcoin cash

Bitcoin Cash este o bifurcație a Bitcoin cu o schimbare simplă – o creștere a dimensiunii blocului de la 1 MB la 8 MB. Susținătorii susțin că această soluție de scalare este mai aproape de adevărata viziune a lui Satoshi Nakamoto asupra Bitcoin. Blocurile mai mari pot deține mai multe tranzacții, ceea ce duce, în general, la comisioane mai mici și la timpi de tranzacție mai rapide, chiar și pe măsură ce rețeaua se extinde.

În prezent, situându-se la # 4 după capitalizare de piață, au existat de câteva ori de la bifurcație că se pare că Bitcoin Cash ar putea depăși Bitcoin. Cea mai apropiată încercare de „flippening” a avut loc în noiembrie 2017. În acel moment, Bitcoin Cash a atins ~ 35% din prețul Bitcoin pe câteva știri:

 • Anularea furcii SegWit 2x
 • Puterea minieră se schimbă de la Bitcoin la Bitcoin Cash
 • Mai multe companii care adaugă suport Bitcoin Cash

Dacă Bitcoin are încă probleme de scalare chiar și după implementarea rețelei Lightning, este probabil ca oamenii să treacă la următoarea monedă mare cu numele Bitcoin. Prin trecere, ei primesc securitatea testată în luptă a rețelei Bitcoin, precum și taxele potențial reduse și tranzacțiile rapide necesare pentru tranzacțiile de zi cu zi..

Pro

 • O mare parte din tehnologia care face Bitcoin atât de mare și de sigur este aceeași în Bitcoin Cash.
 • Asistența pentru mineri este esențială în menținerea securității rețelei. Dacă Bitcoin Cash devine substanțial mai profitabil pentru mine, o schimbare a puterii de extragere a mineritului de la Bitcoin ar putea fi un catalizator major în cele două monede care schimbă locurile.

Contra

 • Dimensiunile mai mari ale blocurilor tind să conducă la o mai mare centralizare în jurul fermelor miniere la scară largă care gestionează rețeaua.
 • Unii oameni văd dimensiuni mai mari de blocuri ca o soluție liniară la o problemă exponențială. Este posibil ca Bitcoin Cash să crească continuu dimensiunea blocului pe măsură ce rețeaua crește.

Ethereum

sigla ethereum

Mulți oameni susțin că Ethereum are cea mai bună lovitură la depășirea Bitcoin ca monedă de top a pieței. În loc de tranzacții zilnice, valoarea principală a Ethereum este ca metodă de plată pentru a utiliza rețeaua Ethereum pentru funcții precum contracte inteligente. Atât Ethereum, cât și Bitcoin pot trăi cu ușurință în armonie.

Ethereum este în prezent a doua cea mai mare monedă care cuprinde aproximativ 18% din piață. Mai multe monede populare, numite jetoane ERC20, sunt construite folosind rețeaua sa. Exemple de acestea includ OmiseGo, Augur și FunFair.

Există dovezi puternice care să susțină preluarea pieței Ethereum. În prezent, peste 1 milion de tranzacții au loc în fiecare zi pe rețeaua Ethereum. Aceasta este de peste 4 ori suma tranzacțiilor Bitcoin.

De asemenea, Ethereum pare să aibă o comunitate mult mai unificată, cu o strategie clară de abordare a problemelor de scalare. Vitalik Buterin, creatorul monedei, a început să pună în aplicare soluții precum sharding și trecerea la un algoritm consens de dovadă a mizei pentru a continua și a îmbunătăți arhitectura Ethereum.

Pro

 • Ethereum are o comunitate cu o conducere puternică și o viziune aliniată. Mai mult decât atât, Ethereum Enterprise Alliance include câțiva hitters grei cu un interes major în a vedea moneda reușind.
 • Rețeaua procesează deja mai multe tranzacții decât Bitcoin, mult mai multe.

Contra

 • Soluțiile de scalare Ethereum sunt încă nedovedite în cea mai mare parte. O creștere a traficului de rețea, așa cum se vede cu CryptoKitties, provoacă în continuare o congestie semnificativă.
 • Contractele inteligente sunt greu de scris în siguranță. Hack-ul DAO și bugul portofelului Parity dovedesc că, chiar dacă rețeaua Ethereum este sigură, DApp-urile construite deasupra acestuia ar putea să nu fie.

Clipoci

logo-ul ondulat

Ripple poate fi cea mai controversată monedă din comunitatea criptografică. Această monedă este favorita băncilor și a altor instituții financiare, dar adversarii susțin că natura sa centralizată este opusul complet al ceea ce înseamnă criptomoneda. Indiferent de partea pe care o aveți, este clar că Ripple este încă un concurent solid în această cursă.

La începutul lunii ianuarie, Ripple a crescut astronomic în preț, până la un maxim istoric de peste 3,20 USD, pentru a depăși pe scurt Ethereum ca a doua cea mai mare monedă. Anunțurile continue de parteneriate cu bănci și companii precum MoneyGram îi determină pe mulți să creadă că Ripple ar putea ajunge în cele din urmă la vârf.

Pro

 • Ripple are sprijinul mai multor bănci importante și este alegerea preferată pentru industria financiară.
 • Taxele și duratele tranzacțiilor Ripple sunt substanțial mai bune decât Bitcoin.

Contra

 • Companiile nu sunt obligate să utilizeze jetonul Ripple (XRP) atunci când utilizează tehnologia de plată Ripple. Tehnologia ar putea crește în popularitate fără următorul exemplu.
 • Compania Ripple deține majoritatea jetoanelor XRP. Acest lucru pune o cantitate neproporționată de control în mâinile doar a câtorva persoane.

Concluzie

Odată cu scăderea dominanței Bitcoin, este cu totul posibil ca până în acest moment anul viitor să vedem o nouă față în partea de sus a pieței. Monedele menționate aici sunt doar câteva dintre monedele care ar putea stabili dominanța pieței, totuși.

Deoarece piața criptomonedelor este încă relativ tânără, o monedă necunoscută astăzi ar putea fi cu ușurință următorul lucru mare mâine. Odată cu ritmul pieței în mișcare, nu ar fi o surpriză să vedem un campion pe termen lung care nici măcar nu a fost creat încă.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me