Cea mai mare companie de livrare a coletelor din lume, UPS, a depus un brevet de sistem de urmărire a coletelor blockchain în luna august a acestui an. Conform detaliilor publicate, UPS încearcă să utilizeze sistemul pentru a direcționa și urmări pachetele la nivel global cu mai multă eficiență. Sistemul permite companiei de livrare mega să-și monitorizeze coletele pe mai mulți transportatori. Acest lucru este important, întrucât clienții solicită alternative de expediere mai rapide și mai ieftine.

Sectorul internațional de transport maritim continuă să crească la un ritm uimitor. Conform statisticilor recente, economia transportului maritim reprezintă aproape 1,5 trilioane de dolari în venituri anuale. Deși aceste cifre sunt impresionante, ele palesc în comparație cu creșterea viitoare previzionată a sectorului. Analiștii continuă să sublinieze dependența crescândă a națiunilor de lanțul internațional de aprovizionare.

Problema este că sistemele actuale existente pentru transportul coletelor la nivel internațional sunt învechite. Creșterea marilor retaileri online, precum Amazon, continuă să alimenteze creșterea remarcabilă din sectorul internațional de transport maritim. Din păcate, infrastructura utilizată astăzi este predispusă la eșecuri sistematice și la cantități fără precedent de activitate frauduloasă.

Această creștere a activității de transport maritim corespunde unei creșteri generale a fraudelor de transport maritim. Un raport publicat de Experian a dezvăluit că între 2016 și 2017 frauda de transport maritim a crescut cu 37%. Un alt studiu realizat de Sift Science a constatat că frauda de transport internațional are loc pe fiecare continent. Numai în SUA, FBI estimări că aproximativ 30 de miliarde de dolari în bunuri sunt furate în fiecare an. Mai jos este o listă a primelor zece țări care au cele mai mari rate de fraudă în transportul online.

  1. Letonia
  2. Egipt
  3. Statele Unite
  4. Mexic
  5. Ucraina
  6. Ungaria
  7. Malaezia
  8. Columbia
  9. România
  10. Filipine

Oprește frauda

UPS urmărește să limiteze aceste activități frauduloase prin integrarea tehnologiei blockchain. Pentru a îndeplini această sarcină, compania caută o abordare mai universală a problemei. Tehnologia blockchain creează o situație în care persoanele nefaste nu sunt în măsură să modifice datele create. Într-un sistem blockchain, nu există un punct de eșec. Monitorizarea tranzacțiilor pe tot parcursul ciclului este posibilă cu transparență deplină.

Într-o declarație publică, Linda Weakland, directorul arhitecturii și inovării întreprinderilor al UPS, a explicat de ce firma ei crede din toată inima în tehnologia emergentă. Ea a declarat că tehnologia blockchain oferă mai multă transparență pe întreaga piață, inclusiv expeditori, transportatori, brokeri, consumatori și furnizori. Integrarea tehnologiei blockchain creează mai multă vizibilitate în lanțul de aprovizionare. Prin automatizarea proceselor importante, cum ar fi trimiterea de puncte geografice, informații privind conformitatea și încărcarea detaliilor specifice, UPS încearcă să elibereze personalul uman în viitor.

UPS Blockchain: Blockchain în Trucking Alliance

Decizia de a păși în arena blockchain este o alegere inteligentă pentru UPS. Mulți din industrie au prezis această manevră în urmă cu câteva luni după ce compania a oficializat s-a alăturat Blockchain in Trucking Alliance (BiTA) în noiembrie 2017. La momentul aderării, directorii UPS au declarat că noua tehnologie va fi utilizată pentru dezvoltarea în continuare a activității de brokeraj vamal al firmei.

UPS este unul dintre cei mai mari brokeri vamali din lume. Compania caută să digitalizeze tranzacțiile pentru a-și eficientiza serviciile. Integrarea tehnologiei blockchain ar ajuta firma de expediție multinațională să îmbunătățească acuratețea tranzacțiilor prin înlocuirea sistemelor actuale pe hârtie ale companiei.

decizie aderarea la BiTA marchează un punct de cotitură în integrarea tehnologiei blockchain în sectorul de transport maritim. BiTA caută crearea unor standarde blockchain universale, la nivel de industrie. Prin crearea de standarde între companii, companiile de transport maritim, agențiile vamale și clienții obțin mai multă transparență. BiTA cuprinde acum peste 300 de organizații la nivel internațional, inclusiv multe filiale UPS, cum ar fi Coyote Logistics. UPS a achiziționat Coyote Logistics în 2015, în timp ce compania își extindea prezența pe piață.

UPS Blockchain: Determinare automată

Unul dintre cele mai interesante puncte din prezentarea recentă a brevetului companiei este utilizarea determinării automate. Sistemele automate de determinare pot urmări pachetele peste granițele internaționale în timp real. Aceste date sunt apoi combinate cu informații locale relevante pentru a determina ruta optimă pentru fiecare pachet. Sistemul va funcționa complet singur, fără a fi nevoie de nicio intervenție umană. Tehnologia ar elibera personalul UPS pentru a se concentra asupra altor probleme importante și a reduce costurile totale de transport pe unitate.

Facilitatea UPS prin Jurnalul de afaceri

Facilitatea UPS prin Jurnalul de afaceri

Plăți automate

În plus, designul sistemului funcționează în tandem cu o structură de plată automată. Această tehnologie permite inițierea automată a plăților la livrare. Se bazează pe utilizarea contractelor inteligente pentru a calcula cu exactitate costurile de expediere și detaliile de plată.

Efectuarea plății

O altă dezvăluire interesantă despre proiect este modul în care viitorii clienți vor putea să-și deconteze plățile cu compania. Noul sistem UPS va accepta monede virtuale precum Bitcoin și Ethereum pe lângă monedele tradiționale fiat. Capacitatea de a accepta criptomonede este un salt uriaș pentru UPS, iar mulți din spațiul cripto consideră acest lucru ca o modalitate de a reduce costurile de expediere pentru clienții internaționali, dintre care mulți se confruntă cu probleme serioase de inflație în țara lor de origine..

UPS Blockchain: Reducerea golurilor lanțului de aprovizionare

În starea sa actuală, lanțul internațional de aprovizionare este format din numeroase sisteme logistice mai mici, neinteroperabile. Structura împrăștiată a acestui sistem neagă oricărei firme accesul la toate aspectele lanțului. Datorită acestei structuri ineficiente, companiile trebuie să se bazeze pe brokeri de marfă pentru a finaliza livrări internaționale mari.

Așa cum ți-ai putea imagina, aceste organizații terțe încetinesc procesul de expediere, adăugând în același timp propriile marje de marcare la fiecare comandă. Sistemul actual de afaceri crește costul de a face afaceri în întreaga industrie, atât companiile de transport maritim, cât și clienții care suportă facturile crescute.

Noua alternativă

Tehnologia blockchain oferă firmelor de transport maritim o alternativă mai inteligentă la statu quo. Această tehnologie revoluționară gestionează perfect logistica afacerii. În viitor, costurile de a face afaceri la nivel internațional ar putea scădea semnificativ, deoarece organizații precum BiTA continuă să facă presiuni pentru un mod mai universal și mai eficient de a desfășura afaceri.

În lunile următoare, mai multe firme de transport maritim se vor îndrepta spre tehnologia blockchain pentru a reduce la tăcere multe dintre industrii. Ar trebui să vă așteptați să vedeți anunțuri similare de la alte companii majore de transport maritim, deoarece beneficiile tehnologiei blockchain devin prea mari pentru a fi ignorate.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me