Crearea propriei criptomonede

Prima criptomonedă a apărut atunci când Satoshi Nakamoto a conceput Bitcoin în 2008. La acea vreme, economia mondială se apropia de frământări odată cu venirea Marii Recesiuni. Crizele economice au ca rezultat, de obicei, băncile centralizate și guvernele care se cumpără din probleme, imprimând mai mulți bani și inundați în economie. În schimb, Bitcoin a creat un sistem financiar de aprovizionare limitată, cu o nouă producție de monede desemnată la intervale stricte de zece minute. Acest sistem asigură faptul că o autoritate centralizată nu modifică niciodată oferta Bitcoin în raport cu parametrii săi pe bază matematică pentru a diminua moneda prin inflație în masă.

Cu prima sa iterație în Bitcoin, tehnologia blockchain împuternicește toți indivizii să își creeze propria criptomonedă. Deci, cum ați face acest lucru?

Rulați-vă propria criptomonedă

Criptomonedă Rube Goldberg

Un inginer plin de entuziasm ar putea dori să scrie tot codul de la zero. Inspirat cu concepte inovatoare pentru a rezolva problemele existente, complexe, el ar putea dori să-și deschidă propria cale, propunând noi soluții. Această abordare apare ca o provocare descurajantă. Nu este pentru cei slabi de inimă. Și nu trebuie realizat fără resurse puternice și o muncă care necesită mult timp.

Voi avea ceea ce are

Alternativ, software-ul open source oferă un mecanism popular pentru programatori pentru a-și publica software-ul și a partaja codul lor. Proiectele menținute ca sursă deschisă își eliberează codul sursă publicului în depozite precum GitHub. Aceste proiecte permit oricui să își folosească software-ul în cadrul oricărui acord de licență specificat.

Bitcoin, de exemplu, este un software open source pe care îl puteți găsiți pe GitHub. Oricine poate vedea codul, descărca, modifica și încorpora în propriul proiect. În consecință, oricine poate lua codul Bitcoin și îl poate folosi ca bază pentru propriul proiect de criptomonedă.

Implementați câteva modificări ale codului și aveți acum propria dvs. criptomonedă. Orice proiect de criptomonedă open source existent se pretează acestui proces.

Charlie Lee a creat Litecoin în acest fel. El a luat codul Bitcoin, a făcut modificări minore la componente precum mărirea dimensiunii blocului, apoi l-a lansat ca un proiect nou și separat. Litecoin aspira să fie o versiune mai rapidă și mai ieftină a Bitcoin care să faciliteze plățile și să funcționeze ca o monedă pentru a completa rolul Bitcoin ca magazin sau valoare.

Furcile cu cod sursă ca Litecoin se disting de furcile dure prin stabilirea unei noi baze de cod și rularea pe un nou set de noduri de rețea. Un hard fork este pur și simplu o actualizare a proiectului original; actualizează baza de cod a monedei sale părinte și folosește aceleași noduri de rețea ca și blockchain-ul original din care se bifurcă.

Litecoin are, de asemenea, al său GitHub.

GitHub Bitcoin Code Respository

GitHub Bitcoin Code Respository

Stând pe umerii uriașilor: lansarea unui jeton

Rețeaua Ethereum permite utilizatorilor să își creeze cu ușurință propriile jetoane de criptomonedă fără a codifica întregul sistem de la zero și fără a împrumuta din codul altor monede. Standardul ERC-20 al Ethereum definește o listă cu funcțiile pe care programatorii trebuie să le urmeze pentru a crea un nou token care va funcționa pe blockchain-ul Ethereum. ERC înseamnă Ethereum Request for Comment, în timp ce numărul este un index pentru a face referire la propunere.

Pentru a implementa standardul de jeton ERC-20 pentru a vă crea criptocurrency, ați codifica toate elementele necesare. Aceste elemente includ un nume pentru monedă și simbolul acesteia (de exemplu, marcatorul pentru monedă, cum ar fi BTC pentru Bitcoin și ETH pentru Ether). Ați crea cod pentru a determina oferta totală de monede pentru moneda dvs. și apoi ați programa o funcție pentru a returna soldul curent al unui cont dat. În cele din urmă, ați programa și funcții pentru a transfera monede dintr-un cont în altul, precum și o varietate de alte funcții de codare necesare.

Avantajele acestei abordări sunt că nu trebuie să îți implementezi propriul blockchain. Jetonul dvs. se va stoca pe portofelele existente; nu va trebui să creați un portofel nou sau să adăugați o funcție nouă unui portofel existent. De la cuvântul go, va funcționa și pe o rețea viabilă de noduri active.

Organizația Ethereum oferă un pas cu pas ghid despre cum să faceți acest lucru de la începutul până la etapa finală a implementării.

Platforma Waves face ca lansarea propriului jeton să fie și mai ușoară. Pentru Waves, nu trebuie să știți cum să programați, iar o nouă monedă poate fi configurată într-un minut sau cam așa.

Un token Ethereum ERC-20 poate reprezenta numeroase active tokenizate (contracte de investiții, un IOU, un token de joc etc.), dar Waves se concentrează pe crearea de jetoane pentru tranzacționarea de bani pe un schimb. Jetoanele create pe Waves sunt legate de o monedă fiduciară și sunt apoi tranzacționate în esență ca o rezervă pentru această monedă. De exemplu, un nou jeton Wave numit MyLovelyNewCoin ar putea fi legat de dolarul SUA. Fiecare MyLovelyTokenCoin reprezintă un dolar. Acest lucru reduce costurile pentru transfer și accelerează tranzacția. Alternativ, Waves poate utiliza, de asemenea, criptomonede stabilite, cum ar fi Bitcoin, pentru a servi ca bază în spatele unui token Waves.

Până la dolarul de jos

Criptomonedă Simpsons Coin

Andy Warhol a spus că, în viitor, toată lumea va fi faimoasă timp de cincisprezece minute. În mod tradițional, numai guvernele și organizațiile puternice au emis monedă. Dar în zilele noastre, tehnologia împuternicește pe toată lumea cu capacitatea de a-și crea propria monedă privată. Vă puteți crea propria economie, chiar dacă durează mai puțin de cincisprezece minute.

Indiferent de procesul utilizat, vom vedea probabil că persoanele vor continua să adauge la lista în creștere a peste 1.500 de criptomonede aflate în circulație în prezent. Oamenii pot face acest lucru chiar dacă, fără alt motiv decât să ștampileze o monedă cu propria identitate.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me