Exploatarea viitorului banilor: dar mai întâi contextul

Acest articol este un ghid pentru cei curioși despre unul dintre cele mai fundamentale mecanisme din lumea criptomonedelor. Înainte de a ajunge prea adânc, îmi vine întotdeauna să ofer contextul introductiv adecvat scrisului meu, astfel încât cititorii să poată evalua ce fel de pregătire mentală este necesară.

Dacă nu ați auzit niciodată de minarea criptomonedelor, v-aș sugera să vizionați un videoclip de 5-10 minute despre elementele de bază înainte de a începe aici. Dacă căutați detalii extrem de tehnice despre cum să începeți sau să mențineți o exploatare minieră, veți găsi câteva informații de consolidare aici, dar în cele din urmă probabil că veți dori să continuați să căutați. Dacă sunteți familiarizați cu mineritul, dar nu sunteți sigur de ce este atât de atractiv pentru cei care o fac și doriți să aflați mai multe despre intersecția fascinantă a criptografiei, termodinamicii, politica monetară și teoria jocurilor, atunci vă aflați în locul potrivit.

Voi începe cu o scurtă prezentare generală a mineritului bitcoin și a procesului de rețea:

Mineri și noduri mențineți în mod colectiv blockchain-ul bitcoin. Minerii concurează unul cu altul într-un proces intensiv în calcul pentru a construi blocuri de tranzacții și a le prezenta restului nodurilor din rețea, care vor fi de acord asupra următorului bloc care va fi adăugat la blockchain. Noduri valida toate blocurile trimise pentru a se asigura că îndeplinesc un set specific de reguli de consens și cu un număr suficient de mare de noduri, devine extrem de dificil pentru un nod să „mintă” și să spună că un anumit bloc respectă regulile atunci când toate celelalte noduri pot vezi clar că nu. În orice moment dat, secvența de blocuri care există pe 51% sau mai multe dintre nodurile din rețea este considerată blockchain-ul valid.

Distincția de mai sus este importantă, deoarece acest articol se va concentra în principal pe mineri și stimulentele lor financiare, numite recompensa bloc. Recompensa de bloc se îndreaptă către minerul care construiește primul bloc valid care devine acceptat de majoritatea nodurilor. Construirea unui bloc valid este semnificativ consumă mai multă energie decât simpla validare, deoarece software-ul profită de natura concurenței pentru a crește dificultatea cerințelor de calcul matematic pe care minerii trebuie să le îndeplinească pentru a obține o recompensă în bloc. Oricine are cel mai rapid computer optimizat cel mai bine pentru astfel de calcule poate trimite mai întâi un bloc valid și oricine poate face acest lucru în timp ce își minimizează costurile cu energia va dura mai mult decât restul.

Deci, bazându-mă pe contextul de mai sus, obiectivul meu este să descriu pașii practici pe care trebuie să-i faceți pentru a începe să participați la o rețea minieră. În calitate de cititor, puteți stabili dacă deveniți miner sau nu ceva care merită timpul.

Componente & Considerații

Întrucât mineritul consumă atât de multă energie, în mod evident va trebui să cheltuiți bani pe electricitate. Această sumă de bani nu este banală și este direct corelată cu valoarea recompensei bloc percepută de minerii participanți. În zilele noastre avem minerit ASIC și miniere GPU și, deși eu personal am experiență doar cu minare GPU, ambele împărtășesc considerații comune pe care le voi evidenția..

Pentru a-ți asambla propria platformă GPU, trebuie să construiești un computer. Dacă aveți experiență în asamblarea unui computer personal, veți fi foarte familiarizați cu această listă de piese componente:

 • Placă de bază
 • GPU (uri)
 • CPU
 • RAM
 • Hard disk
 • Cadru / Incasare
 • Alimentare electrică
 • Power Risers
 • Întrerupător

Ceea ce voi face este să cobor în această listă și să menționez considerațiile cheie care sunt specifice construirii și exploatării unei platforme miniere GPU.

Alegerea plăcii de bază este importantă, deoarece reprezintă un blocaj asupra numărului de GPU-uri pe care le puteți rula simultan. Dacă aveți 4 sloturi PCIe, puteți avea doar 4 GPU-uri care rulează (fără a deveni creativi cu adaptoare). Pentru a îmbunătăți eficiența costurilor, cumpărarea unei plăci de bază cu 19 sloturi înseamnă că nu trebuie să cumpărați o placă de bază complet nouă și un set de componente pentru a vă mări capacitatea de exploatare până când toate sloturile sunt umplute. Este important să rețineți că începând din aprilie 2018, placa de bază Asus conectată mai sus are un limitare la nivel de BIOS care împiedică recunoașterea a mai mult de 13 GPU-uri Nvidia de către consiliu. Dacă doriți să profitați de capacitatea completă de 19 sloturi, veți avea nevoie de 6 carduri pentru a fi carduri AMD sau pentru un anumit brand minier numit P106–6G (comparabil cu un ~ GTX 1060). Îmi imaginez că există o limită similară pentru 13+ carduri AMD, dar eu nu am verificat asta.

Există o mulțime de GPU-uri pe piață și cererea mai mare fluctuează în general cu prețul altcoins. Datorită naturii competitive a mineritului, cărțile cu cele mai bune performanțe sunt frecvent vândute și revândute pentru un profit pe piețele secundare. Cu siguranță veți dori să țineți cont de acest cost crescut atunci când vă planificați lista de componente, iar unele cărți pot avea performanțe mai bune, în funcție de moneda pe care o veți extrage. Aceste detalii au fost foarte documentate și sunt doar un singur „cel mai bun GPU pentru minerit <altcoin la alegere> 2018 ”Căutare Google departe.

În general, cardurile Nvidia au performanțe mai bune decât AMD pentru cele mai populare altcoins, GTX 1080 Ti conducând pachetul pe toate fronturile. Din nou, amintiți-vă să comparați costurile inițiale, deoarece în timp ce 1080 Ti vă va oferi cu siguranță cel mai bun $ / kwH, cardurile la prețuri mai mici pot fi mai potrivite pentru recuperarea investiției inițiale pe termen scurt. Producătorii de cipuri vor continua să concureze pentru superioritate aici, așa că urmăriți piața pentru cărțile nou lansate. Pentru referință, GTX 1080 Ti a fost lansat în martie 2017 și încă deține coroana deocamdată.

Procesorul, memoria RAM și hard disk-ul ar trebui să fie luate în considerare în mod similar și veți dori să vă mulțumiți cu specificațiile barebones pentru a vă menține costurile de asamblare scăzute. Nu vă deranjați nici măcar cu un Core i3 / i5 / i7, deoarece GPU-urile, nu CPU-ul, vor fi cele care vor pompa aceste calcule. Un Intel Celeron din ultima generație ar trebui să fie o mulțime și am început să rulez cu 4 GB de memorie RAM DDR4 și un SSD de 120 GB. Rețineți că minerii nu trebuie să descarce blockchains mari, deci dacă nu doriți să rulați un nod complet, 120 GB ar trebui să fie mai mult decât suficient. Este plăcut să vă oferiți spațiu mic, deoarece sistemul de operare pe care îl alegeți poate avea limitări unice asupra mărcii și a numărului de GPU-uri pe care le puteți rula, deci poate fi util să puteți partiționa diferite sisteme de operare pe aceeași unitate pe care o testați. configurarea optimă.

În ceea ce privește cadrul, mă tem că nu există o mulțime de informații specifice pe care le pot oferi, deoarece va trebui să țineți cont de propriul mediu, având în vedere considerații mai largi în ceea ce privește controlul temperaturii. În funcție de locul în care locuiți și de ce fel de adăpost va rula platforma dvs., așa ceva Carcasă 6-GPU poate fi perfect adecvat. Cu toate acestea, această platformă va funcționa Fierbinte iar numele jocului este disiparea căldurii. Aerul din jurul GPU-urilor dvs. se va încălzi semnificativ și va trebui să scăpați de acel aer cald pentru a vă asigura că cardurile dvs. rulează oriunde între ~ 60-75 grade Celsius. Instalarea ventilatoarelor pe cadru este o modalitate obișnuită și eficientă de a face acest lucru atâta timp cât aveți o fereastră deschisă pentru ca aerul fierbinte să curgă. Cu cât puteți crea mai mult flux de aer / aspirație, cu atât mai răcoroase vor rula cărțile dvs., așa că voi lăsa la dispoziția mojo-ului dvs. DIY să vă dau seama ce funcționează pentru dvs. Mai jos este o imagine cu 14 GPU-uri asamblate pe o singură placă de bază, care rulează toate cardurile sub 65 grade Celsius și protejate în interior de căldura din Florida.

platformă minieră gpu

O multime de aerisire

Rețineți că zgomotul produs de fani nu este banal, așa că asigurați-vă că nu există nimeni în jur care să fie deranjat de vâlvăitul constant. Cel mai probabil, ei nu vor înțelege că capturați și convertiți literalmente energia termodinamică într-un depozit de valoare în fața ochilor lor.

Acum, pentru sursa de alimentare, veți dori să obțineți cei mai mulți wați pe dolar, în timp ce luați în considerare aceleași constrângeri de blocaj ca și placa de bază. Placa pe care am conectat-o ​​mai sus are trei conectori ATX cu 24 de pini pentru trei surse de alimentare complete, astfel încât să existe suficient spațiu pentru putere. Va trebui să calculați puterea necesară pe baza numărului de GPU-uri pe care intenționați să le rulați. De asemenea, puteți schimba consumul de energie pentru cardurile dvs., astfel încât va trebui să decideți dacă doriți să maximizați rata totală de hash brut sau să optimizați pentru cea mai eficientă rata de hash pe watt. Există cu siguranță un dulce pentru fiecare card și monedă pe care decideți să le obțineți, dar va fi nevoie de o încercare și o eroare pentru a afla acest lucru. Pentru a arunca câteva exemple de figuri acolo, dacă ai pus mâna pe șase (6) GPU-uri Nvidia GTX 1080 Ti, a 1500W alimentare electrică ar trebui să fie o mulțime pentru a le rula la un cost-eficient 185W fiecare și totuși să poată alimenta placa de bază, procesorul și alte componente.

O altă specificație importantă a sursei de alimentare de care trebuie să fii atent este Certificare peste 80 de titan. Programul 80 Plus clasifică sursele de alimentare în funcție de cât de bine furnizează energie după pierderea de căldură, astfel încât, cu un impact direct asupra eficienței costurilor, veți dori o sursă de alimentare cu notele de top aici, dacă puteți găsi un preț bun.

pcie

PCIe cu 6 + 2 pini pentru GPU-uri

puterea molex

SATA pentru ridicatoare de putere

De asemenea, doriți să țineți cont de numărul de cabluri PCIe cu 6 + 2 pini și să vă asigurați că aveți suficient pentru toate GPU-urile dvs., mai ales că 1080 Ti necesită două (2) astfel de conectori, în timp ce unele carduri necesită doar unul (1). Ar trebui să aveți o mulțime de cabluri SATA și veți avea nevoie de cele conectate pentru a vă alimenta dispozitivele de ridicare.

Dispozitivele de ridicare a puterii sunt componente destul de simple, astfel încât să puteți cumpăra doar un pachet multiplu cu recenzii solide și numiți-o o zi (vedeți editarea de mai jos!). Poate doriți să obțineți câteva mai mult decât aveți nevoie doar în cazul în care vreunul dintre ele este fulgios. Dacă întâmpinați probleme în timpul configurării, schimbarea ridicărilor este adesea o soluție obișnuită.

EDITARE: Există riscuri periculoase pentru utilizarea ridicătorilor conectați SATA. Dacă GPU-ul dvs. consumă prea multă energie prin conectorul SATA, acesta se poate încălzi și provoca un scurtcircuit. Citeste mai mult Aici.

În cele din urmă întrerupător se conectează direct la placa de bază pentru momentul în care sunteți gata să porniți.

Pornirea

Deci, așa cum am menționat, acesta nu este un ghid tehnic pas cu pas, dar după ce ați făcut o mare greutate de asamblare a tuturor componentelor dvs., următorul obiectiv va fi să porniți platforma și să obțineți software-ul dvs. de minerit. alergând pentru a începe să câștigi recompense blocate pentru moneda pe care o alegi să o obții. Veți avea nevoie de:

 • Monitor + Mouse + Tastatură pentru interactivitate
 • Conexiune la internet (prin Ethernet sau WiFi)
 • Sistem de operare bootabil

Cele mai multe dintre acestea ar trebui să fie destul de plug-and-play, dar fără un sistem de operare bootabil, veți fi blocați în BIOS cu tot felul de configurații avansate de nivel scăzut. Orice hard disk detectat de placa de bază ar trebui să încerce să pornească cu primul sistem de operare pe care îl găsește la pornire. Dacă nu este detectat nimic în meniul de pornire, aveți o problemă cu hard diskul dvs., așa că verificați conexiunea. BIOS-ul poate avea, de asemenea, un aspect vizual pentru dvs. care arată ce GPU-uri au fost detectate în sloturile PCIe de pe placa de bază. Dacă vedeți probleme aici, veți dori să opriți și să verificați și aceste conexiuni.

Înainte de a merge mai departe, veți avea nevoie de un sistem de operare bootabil. Voi recomanda Ubuntu / Linux și orice resurse pe care le recomand va fi orientată către această alegere. Windows este foarte bine și poate avea chiar și instrumente mai ușor de utilizat pentru minerit, dar locuiesc pe linia de comandă și îi încurajez pe alții să se familiarizeze pentru a dobândi o înțelegere mai profundă a computerelor și un control mai bun al operațiunii dvs. de exploatare..

Consultați câteva ghiduri Windows sau Mac pentru crearea unei unități USB bootabile și lipirea ei direct pe placa de bază înainte de a porni din nou platforma. Ubuntu vă va ghida prin instalarea sistemului de operare pe unitatea SSD, astfel încât să nu aveți nevoie de stick-ul USB conectat la următoarea dată. După ce vedeți desktopul Ubuntu, verificați dacă conexiunea la internet funcționează deschizând Firefox și aici începe următoarea dvs. aventură.

În acest moment, veți întâmpina orice fel de probleme încercând să porniți și există deja tutoriale mult mai detaliate pe care le puteți urmări acum direct pe platforma dvs. minieră. Cu toate acestea, la un nivel înalt, unele dintre următoarele sarcini vor fi:

Sper să urmăresc cu o altă piesă care este foarte specifică exploatării Zcash + Nvidia cu scripturi de optimizare pe care le-am scris eu și alte trucuri simple pe care le folosesc pentru a monitoriza și a îmbunătăți performanța. Dacă aveți nevoie de un pic de îndrumare, nu ezitați să-mi trimiteți un e-mail ([e-mail protejat]) și voi încerca să vă îndrept în direcția corectă. De asemenea, vă pot oferi consultanță tehnică completă și servicii dacă doriți o configurare mai gestionată. Miniere fericită!

gpu mining în întuneric

Cue techno bass ritmuri

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me