Mai degrabă decât o reșalonare (intenționată a jocului de cuvinte) a avantajelor și dezavantajelor dovezii muncii față de dovada mizei, suntem aici pentru a descrie modul în care CPU-urile, GPU-urile și ASIC-urile joacă un rol cheie în procesul minier. Înțelegerea hardware-ului din spatele Proof of Work este esențială pentru analiza durabilității și a nivelului de descentralizare a diferitelor monede. Vom trece peste avantajele și dezavantajele fiecărui hardware și modul în care acestea sunt relevante pentru cele mai populare criptomonede și furculițe.

ASIC Mining

Un ASIC este un circuit integrat specific aplicației. În contextul criptomonedei, este un microcip conceput special pentru a executa un algoritm de hash cât mai repede posibil. Să vă oferim o perspectivă asupra cât de puternice pot fi aceste ASICS. Un ASIC Bitcoin poate calcula hashuri de 100.000 de ori mai rapid decât chiar și cel mai bun procesor.

ASIC-urile sunt construite personalizate pentru un singur algoritm hash. Prin urmare, ar trebui să cumpărați ASIC-uri diferite pentru fiecare monedă pe care ați dorit să o extrageți. În prezent, există mai multe companii, cum ar fi Bitmain și Canaan, care proiectează ASIC-uri. Datorită naturii personalizate și a aplicației de nișă, un ASIC puternic nu este ieftin. Pentru putere hash high-end, un singur ASIC vă poate rula 3000 $.

ASIC Miner

Acest ASIC ar putea câștiga un profit de 10 dolari în prima lună. Deși datorită cursei constante de înarmare a dobândirii puterii de hashing, profiturile dvs. vor scădea în fiecare lună următoare. Iată o privire asupra ratei de hash Bitcoin în creștere în ultimul an.

Rata Hash

Dezavantaje ASIC

Efectuarea a miliarde de hashuri pe secundă vine cu unele dezavantaje. Datorită hashului intens, aceste ASIC degajează o anumită căldură și necesită o răcire adecvată. Pentru a răci cipurile în mod eficient, acest lucru va necesita ventilatoare și mult zgomot. Ascultă.

Și cu o mare putere vine o mare electricitate. Aceste ASIC vă vor costa o sumă semnificativă de bani în facturile de energie electrică. Ca urmare, majoritatea exploatării miniere are loc în țări cu energie electrică ieftină. Unii dintre mineri pot chiar să primească tarife industriale speciale pentru acest lucru.

Datorită costurilor și problemelor logistice legate de mineritul ASIC, aceasta conduce inevitabil la ferme miniere puternice care preiau procente imense din rata de hash. Bitcoin are nevoie de descentralizare a mineritului pentru a preveni un atac de 51% asupra rețelei. Cu toate acestea, puteți arunca o privire asupra unora dintre activitățile miniere la scară largă care are loc în China, cu clădiri pline de ASIC.

Ferma ASIC

Ferma minieră

Rezistența ASIC

Unele monede se promovează ca rezistente la ASIC. Ei folosesc algoritmi de hash care necesită mai multă memorie, „făcând dimensiunea și costul unei implementări hardware mult mai scumpe.”

Anumiți algoritmi de hash sunt proiectați pentru a preveni un avantaj masiv ASIC față de extragerea GPU sau CPU. Cu toate acestea, adevărul este că un ASIC poate fi proiectat pentru orice monedă. Este pur și simplu o chestiune de a calcula câți bani ar fi necesari pentru a dezvolta ASIC și cât de mult se îmbunătățesc profiturile dvs. făcând acest lucru. Pentru algoritmul SHA-256 al Bitcoin, un ASIC ar crește rata hash-ului tău enorm, iar prețul și taxele de tranzacție ale Bitcoin îl fac foarte profitabil. Pentru alte monede cu algoritmi mai mari de memorie și prețuri mai mici, este posibil să nu vedeți o rentabilitate rapidă a investiției dvs. ASIC.

Algoritmi Hashing

Așa cum am menționat anterior, fiecare ASIC este conceput special pentru un anumit algoritm de hash. Când Litecoin a fost inventat de Charlie Lee, el a ales un alt algoritm de hash, cunoscut sub numele de Scrypt. Minerii Litecoin nu trebuie să concureze cu minerii Bitcoin pentru aceleași ASIC. Timp de câțiva ani nu a existat minerit ASIC pentru Litecoin. În cele din urmă, mineritul a devenit atât de profitabil încât oamenii au fost motivați să dezvolte un ASIC și pentru algoritmul de hash Scrypt. Mai târziu, în acest articol, vom discuta despre algoritmii de memorie și impactul acestora asupra dezvoltării ASIC.

Furci dure

Vertcoin și Bitcoin Gold promit să forțeze cu greu un alt algoritm de hash dacă sunt dezvoltate ASIC. Aceste monede vor să încurajeze mai mulți utilizatori să poată extrage din confortul propriei case. Cu toate acestea, dacă aceste monede devin populare și mai profitabile pentru mine, s-ar putea să vedeți un joc de pisică și șoarece, cu forkare constantă pentru a evita noile ASIC-uri în curs de dezvoltare. S-ar putea să existe cu ușurință o situație în care la un moment dat comunitatea lor să decidă că nu sunt de acord cu cea mai recentă furcă și atunci aveți o situație de tip Bitcoin Gold și Bitcoin Gold Cash (sau BG-Cash).

GPU Mining

Deși nu sunt la fel de puternice ca un ASIC, GPU-urile sunt mai flexibile în aplicația lor. GPU este unitatea de procesare grafică. Cipul de pe placa grafică face calcule repetitive, adesea pentru procesarea graficelor. Deși vom discuta despre utilizarea GPU-urilor în minerit, acestea sunt adesea utilizate în computerele de jocuri pentru „decodare lină și redare a animațiilor 3D și a videoclipurilor.

Lipsa plăcilor grafice

Companii precum AMD și Nvidia au conceput inițial GPU-uri pentru o grafică mai bună. Cu toate acestea, recent au văzut o creștere a cererii din partea persoanelor care doresc să-și folosească jetoanele pentru a exploata Ethereum. Prețul GPU-urilor high-end a crescut și acum există o penurie masivă de plăci grafice pentru jocuri. Pentru a proteja jucătorii, unii comercianți cu amănuntul sunt acum limitarea cantităților oamenii au voie să cumpere și să ofere reduceri celor care cumpără alte componente pentru o platformă de jocuri reală, nu pentru o platformă de minare.

Placă grafică

Ethereum Mining cu GPU-uri

Deoarece nu există ASIC-uri disponibile pentru Ethereum, folosirea unui GPU este următorul lucru cel mai bun. Există mai multe motive pentru care nu există ASIC pentru Ethereum. Toate monedele bazate pe Ethereum folosesc Algoritm Ethash pentru minerit, un algoritm „conceput pentru a fi rezistent la ASIC prin duritatea memoriei”.

Raționamentul din spate Ethash „Este că operațiunea cea mai costisitoare din algoritm nu este funcția de hash, ci mai degrabă operația de intrare / ieșire a citirii din memorie. Deoarece majoritatea computerelor personale obișnuite sunt deja optimizate pentru operațiuni de intrare / ieșire, ar trebui să fie din ce în ce mai greu sau mai scump să creezi hardware care să accelereze considerabil procesul de exploatare. ”

Un alt motiv pentru lipsa dezvoltării ASIC este posibilitatea ca Ethereum să treacă de la Dovada muncii la Dovada mizei. Dovada mizei nu necesită hardware special. Minerii vor să evite scenariul de a investi milioane de dolari în dezvoltarea și fabricarea unui ASIC doar pentru ca acesta să devină lipsit de valoare.

Monede extrase cu GPU

Spre deosebire de ASIC-uri, GPU-ul dvs. este capabil să extragă diferite monede. Ați putea extrage Ethereum, Monero, Bitcoin Gold, Zcash, Electroneum și multe altele, toate cu același GPU. Dacă sunteți interesat, există un subreddit întreg dedicat mineritului GPU mai accesibil, situat Aici.

Minare CPU

CPU este unitatea centrală de procesare a computerului dumneavoastră. Intel și AMD produc marea majoritate a acestora. CPU-urile sunt în esență creierele computerului. „Realizează toate sarcinile pe care le-am asocia în mod obișnuit cu calculul”, cum ar fi salvarea unui document scriindu-l pe hard disk. „Majoritatea celorlalte componentele computerului sunt cu adevărat acolo pentru a sprijini funcționarea procesorului. ”

Când a fost lansat pentru prima dată Bitcoin, ai putea extrage 100 de monede pe zi folosind doar CPU-ul tău. Din păcate, astăzi este imposibil să extragem Bitcoin cu CPU-ul dvs. din cauza ASIC-urilor despre care am discutat mai devreme.

Proiectarea procesorului se optimizează pentru a comuta rapid între diferite sarcini. Pe lângă agilitatea procesorului, acesta are și avantajul omniprezenței. Dacă aveți un computer, aveți un procesor. Astfel, dacă o monedă permite extragerea CPU, există mai puțină putere în mâinile fermelor miniere mari.

Cu toate acestea, hashingul necesar pentru dovada muncii este un calcul matematic repetitiv. CPU-urile au mai puține unități logice aritmetice, circuite care efectuează operații aritmetice și, astfel, sunt relativ lente atunci când vine vorba de efectuarea unor cantități mari de calcule.

Monede extrase cu CPU

Exploatarea monero pe un CPU este încă destul de populară. Acest lucru se datorează CryptoNight algoritm, un alt algoritm de hash legat de memorie care „se bazează pe acces aleatoriu la memorie lentă”.

Echipa Monero se dezvoltă, de asemenea Inteligent Minerit. „Smart Mining vă detectează utilizarea procesorului și, dacă procesorul este inactiv și nu utilizați bateria, va începe exploatarea. De îndată ce treceți la alimentarea cu baterie sau activitatea CPU va începe, va întrerupe exploatarea până când va vedea că este sigur să porniți din nou. ” Acest lucru ar permite oricui are un computer să devină miner. Cu cât sunt mai mulți mineri, cu atât sunt mai mari

Monero poate de asemenea să permită extragerea procesorului Coinhive, un miner JavaScript care rulează într-un browser. Oferă oamenilor care vizitează un site web oportunitatea de a contribui cu o parte din puterea lor de procesare la minerit.

Pe lângă Monero, Electroneum și Bytecoin permit, de asemenea, extragerea procesorului.

Concluzie

În lumea criptomonedelor, unde majoritatea monedelor sunt încă bazate pe dovada muncii, este important să înțelegem hardware-ul din spatele lor. Înainte de a face următoarea tranzacție sau investiție, luați în considerare ramificațiile minării ASIC, GPU și CPU a monedei.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me