Medicii și doctoranzii acceptă Blockchain: un interviu cu echipa PeerAtlas

PeerAtlas își propune să ofere informații medicale gratuite și să creeze o structură de stimulente durabilă și scalabilă pentru medicii și profesioniștii din domeniul medical pentru a contribui și a actualiza informațiile din biblioteca medicală fără reclame și evaluată de colegi.

Colecția de bibliotecă medicală existentă vine cu o taxă de abonament relativ mare, care poate fi prohibitiv costisitoare pentru medicii din întreaga lume. PeerAtlas caută să democratizeze accesul la informații medicale de înaltă calitate pentru toți.

O calitate distinctivă a PeerAtlas este că echipa fondatoare este un grup de medici și doctoranzi din Statele Unite.

Următorul interviu a fost realizat la NEO DevCon 2018 de Alex Moskov, Colin Harper și Jesus Najera cu doi dintre cofondatorii proiectului Colin Closser, MD., și Ling Wu, dr.

CoinCentral: Cum a început Peer Atlas?

Dr. Colin Closser: În 2011, dr. Brad Matteson, fondatorul, i-a venit în minte că, în calitate de student în anul III sau IV la facultatea de medicină, nu putea accesa neapărat informațiile importante pentru tratarea pacienților când nu era la spital, deoarece abonamentul lor la Gold Standard Resource este un abonament cu un paravan de plată prin intermediul facilității.

Informațiile nu erau gratuite, se aflau în spatele unui perete de plată, în timp ce internetul a deschis multe alte zone, așa că am considerat că este puțin ciudat. A început să învețe să codeze și a început să construiască primul alfa timpuriu al platformei, Peer Atlas.

Dr. Ling Wu: De fapt, este o mare problemă, deoarece gândirea la momentul în care un pacient are nevoie de îngrijire nu alege o afecțiune sau o situație, cum ar fi nevoie de îngrijire doar de la spital în acest moment. Un pacient are nevoie de îngrijire în orice loc, oricând. Este posibil să nu existe un medic în preajmă, dar totuși are nevoie de îngrijire. Nu au cum să primească îngrijiri egale de la oameni care își permit să plătească, deci cum putem rezolva această problemă?

Dacă vă gândiți mai departe, chiar și pentru medicii care tratează pacienții, nu este o șansă egală. Pentru pacienții care pot obține un medic care a plătit paravanul de plată, aceștia primesc mai multe resurse pe care le pot folosi. Pentru ceilalți medici, au de ales sau nu au de ales să plătească taxa de abonament, astfel încât resursele pe care le obțin nu sunt aceleași.

Dr. Colin Closser: În întreaga lume, mulți medici nu își pot permite sau nu plătesc abonamentul și s-ar putea să îl aibă într-o situație, deoarece nu există o resursă medicală gratuită clară, de înaltă calitate. S-ar putea să-l aibă în funcție de experiența lor, atunci când ar fi mai bine pentru pacient dacă ar avea la dispoziție o resursă.

Pacienții nu știu complet că medicul nu are acces la aceste informații?

Dr. Ling Wu: Exact. Nici măcar nu știi care este afacerea din culise.

Este foarte adevărat. Din propria mea interacțiune, am văzut cât de tulbure este în culise pentru că aștepți și interacționezi cu medicul doar cinci sau zece minute și ei dispar.

Dr. Colin Closser: Se întorc și lucrează la nota pacientului, vin cu un plan de tratament, dacă nu au făcut-o deja.

Peer Atlas încearcă să spargă aceste bariere și încearcă să sporească transparența și accesul la cunoștințe. Cum funcționează sistemul? Cum va funcționa programul? În practică, la ce ne putem aștepta?

Dr. Colin Closser: În practică, sunt două vârfuri.

În primul rând, cum funcționează enciclopedia și, în al doilea rând, cum funcționează simbolul? Enciclopedia funcționează fără măcar să vă conectați. Toate informațiile vor fi disponibile. Motivul pentru care cineva s-ar conecta ar fi și două motive. Pentru a sugera creatorilor de conținut pe care i-au considerat utile personal, ca o favoare personală și, de asemenea, pentru a câștiga credite pentru educația medicală continuă.

Creditele de educație medicală continuă sunt răscumpărate în fiecare an. Este ca un consiliu de licențiere pentru specialitatea dvs. și aveți o anumită educație pe care trebuie să o faceți în fiecare an pentru a rămâne la curent în domeniul dvs. Puteți acumula credite utilizând platforma noastră și cercetând conținut medical. Vom răscumpăra aceste credite cu autoritatea dvs. de acordare a licențelor în schimbul simbolului. Este deja un standard industrial.

Nu promitem doar să facem ceva. Concurentul nostru, actualizat, este o resursă de abonament. Vă acordă credite CME pentru utilizarea site-ului și le răscumpără gratuit, dar abonamentul este scump. Nu vom avea abonament, informațiile sunt disponibile și apoi, dacă doriți să valorificați CME prin intermediul site-ului nostru, suntem o operațiune destul de slabă, așa că ar trebui să o putem face mult sub costul abonamentului concurentului nostru. Este încă un buget.

Dacă doriți, vă puteți face CME în altă parte, dar dacă o faceți prin noi, ar trebui să putem fi mai ieftini decât concurența noastră.

Cum joacă un token în tot aici?

Dr. Colin Closser: Modelul de afaceri pentru site se bazează pe jeton. Oferă strângere de fonduri la început, în schimbul NEO pe care l-am strâns în ICO, putem folosi că, înainte ca comunitatea să plece, putem cumpăra conținut de calitate superioară. Încurajați doctori de prestigiu să creeze conținut pentru site înainte ca comunitatea să atingă masa critică de a avea o situație de tip Steemit în care oamenii dau sfaturi.

[Notă a editorului: modelul Steemit nu este tocmai un tipping, cu atât mai mult o creație inflaționistă de jetoane distribuite utilizatorilor pe baza activității lor și a cantității de jetoane Steem Power, dar aceasta este doar o discrepanță minoră și exemplul Dr. Closser încă are sens.]

Dr. Ling Wu: Dacă te gândești la asta, oamenii fac deja acest lucru. Nu contează dacă este domeniul medical sau domeniul științific. Sunt în domeniul științific. Fac asta în fiecare zi. Publicăm o lucrare, încărcăm gratuit toată experiența noastră științifică pentru care nu primim nimic, iar sistemul impune oamenilor să valorifice toate aceste informații, aceste cunoștințe.

Sistemul vă folosește gratuit și taxează oamenii să-l folosească. Vrem să spargem sistemul pentru medicul care oferă deja toate aceste informații medicale autentice, de înaltă calitate, care ajung direct la pacienți.

Dr. Colin Closser: Permiteți-mi să vă dau de fapt de ce simbolul este necesar pentru modelul de afaceri. Astfel vor face un standard global pentru introducerea acestui conținut de enciclopedie medicală. A avea simbolul permite globalitate. Dacă cineva pune informații medicale false, vei ști sau nu va fi plătit.

Dr. Ling Wu: Avem un sistem de evaluare inter pares, construit la fel ca toate cunoștințele de înaltă calitate.

Dr. Colin Closser: Va trebui să plătim evaluatorii noștri, astfel încât aceasta să fie o altă funcție a simbolului.

Când un medic sau un profesionist medical publică pe enciclopedia dvs., alți medici sau furnizori ai enciclopediei îi pot înclina pe acești medici în jetoane?

Dr. Colin Closser: Da, oamenii vor fi încurajați să dea sfaturi creatorilor de conținut pe care l-ați considerat util în tratarea pacienților.

Așa cum ați spus, acest sistem de tipping este cireașa de pe tort, deoarece medicii din acest domeniu doresc deja să publice lucruri, deoarece asta le ajută credibilitatea.

Dr. Colin Closser: Sunt deja întrebați tot timpul.

Dar acum, cu sistemul dvs., nu mai fac acest lucru fără un fel de stimulent financiar, deoarece pot fi descărcate dacă conținutul este bun.

Dr. Ling Wu: Pot, dar cred că recompensa pentru ei este mai mult pentru reputație. Se pot simți chiar mai bine, deoarece toate cunoștințele pe care le furnizează ajung într-un loc mai bun, care va beneficia mai bine întreaga societate. Aceasta este viziunea superioară pentru medici.

Dr. Colin Closser: O altă utilizare a simbolului care ne oferă un avantaj față de faptul că nu avem un simbol, care este cealaltă modalitate de a conduce orice afacere, cealaltă utilizare este că avem o foaie de parcurs pe termen lung de 20 până la 40 de ani care implică inteligență artificială și implicare în integrare cu dosarele medicale electronice pentru a veni cu recomandări de tratament individualizate pe baza datelor noastre.

Faceți un studiu clinic continuu. Având o minoritate semnificativă de jetoane deținute de fundația pe care au deținut-o și apoi ca jetonul Atlas să aibă succes ne oferă un cufăr de război pentru a ne extinde dincolo de enciclopedia medicală și în domenii noi.

Acest lucru are sens complet, în special longevitatea foii de parcurs. O întrebare interesantă care îmi vine mereu în minte ori de câte ori am auzit despre orice tip de soluție blockchain în med sau medtech este conformitatea HIPAA și mersul pe linia foarte fină dintre a fi enciclopedie și a avea acces la înregistrările oamenilor. Cum este cenzura?

Dr. Colin Closser: HIPAA este foarte dur și există multe bariere despre care am scris în hartie alba intrarea în domeniul înregistrărilor medicale electronice. Nu suntem un concurent al pacientului sau al echipei dvs. medicale. Nu încercăm să punem EMR-urile pacienților pe blockchain.

Ceea ce am face este să încercăm să obținem acces la date anonimizate pentru a evalua cât de bine funcționează tratamentele și pentru a evalua care algoritm ar putea fi potrivit pentru un anumit pacient, având în vedere semnele lor vitale. Colectați acel feedback pentru a aduce învățarea automată la tratamentul clinic. Acesta este un obiectiv pe termen lung, acesta în prezent nu există.

Dr. Ling Wu: Acest lucru este foarte promițător, deoarece aceasta deschide o piață diferită, o mulțime diferită, deoarece toate companiile farmaceutice cheltuiesc atât de mulți bani pe costurile studiilor clinice. Acesta este unul dintre motivele care determină creșterea costurilor tratamentului medical și a medicamentelor.

Dr. Colin Closser: Companiile de medicamente sunt cele care plătesc pentru cercetare și apoi iau cercetarea care le este favorabilă și o publică, motiv pentru care avem medicamente scumpe.

Între taxele farmaceutice absolut exorbitante și unele cheltuieli generale ridicole în unele dintre cele mai mari spitale, începeți să vedeți la fața locului clinici de îngrijire urgentă. Fie că este vorba de Peer Atlas sau de un alt blockchain din industria medicală, ce fel de beneficii vedeți în blockchain-urile pentru industria medicală care merge mai departe? Cum vedeți că beneficiază și ajută spațiul??

Dr. Ling Wu: Aș spune că, dacă am folosi corect tehnologia blockchain, vom scoate o mulțime de cumpărători care au fost înșelători în domeniul medical și farmaceutic. Totul depinde de modul în care vă interacționați cu această tehnologie în domeniul medical și, de asemenea, și în marketingul farmaceutic. Acesta nu este un răspuns simplu la modul în care ne descurcăm acum, dar îl vom vedea pe drum. Cum putem lucra împreună sau cum lucrăm împotriva publicității înșelătoare..

Dr. Colin Closser: Sfera întrebării dvs. este de fapt mai mare decât sfera proiectului nostru. Concurența noastră este actualizată, un produs care nu are blockchain. Concurența nu este celelalte jetoane medicale care se lansează pe sau de pe platforma NEO. Deoarece principalul nostru concurent nu folosește blockchain-ul, nu încercăm să facem ceva diferit decât sunt acum. Încercăm să o facem cu un alt model financiar folosind un model blockchain în loc de un model de abonament. Nu vă pot spune cum blockchain va schimba medicamentul, deoarece, deși am citit cartea albă despre pacient, nu lucrez în administrarea sănătății și nu lucrez cu dosarele pacienților și nu o pot evalua.

Îmi pare rău că ți-am aruncat asta.

Dr. Colin Closser: Este bine, deoarece aceasta este o întrebare bună. Suntem o enciclopedie medicală open source. Vă pot spune cum va avea impact blockchain-ul proiectului nostru, deoarece am proiectat simbolul și am scris whitepaper-ul, dar nu vă pot spune cum blockchain va schimba restul medicamentelor.

Dr. Ling Wu: Dacă vom fi primii care vor face acest lucru pe drum în viitor, toate întrebările pe care le-ai ridicat astăzi ar putea deveni proiectul nostru în viitor. Acesta este obiectivul.

Având sursa informației accesibilă tuturor, urmăriți WebMD-urile, care nu sunteți sigur de unde provin informațiile.

Dr. Colin Closser: WebMD îl are accesibil tuturor, dar este o informație de calitate slabă și nu pot să decid cum să tratez oamenii. Nu este suficient de bun pentru medici.

Probabil că nu încearcă să se integreze cu AI sau tehnologia de învățare automată.

Dr. Colin Closser: Probabil că nu încerc să schimb medicamentul în viitor în acest mod.

Dr. Ling Wu: Vrem mai întâi să avem un standard de aur pentru noi înșine și apoi care va face ca toate întrebările pe care le ridicați să apară în viitor.

Ai spus că ai scris jetonul. De ce ați ales NEO?

Dr. Colin Closser: Avem o diagramă Venn. Avem jetoane care au piețe lichide mari și apoi avem jetoane cu tehnologie bună. Singurul care are ambele este NEO. Poate puteți argumenta acum că Stellar … Nu știu, cred că piața NEO este mai bună decât Stellar. Stelar sau Cardano, încă nu există ICO-uri pe Cardono. Probabil că în cele din urmă vom putea face acest lucru pe o altă platformă. Stratis a făcut un mare pas înainte. Mai ales în momentul în care am scris cartea albă, volumul zilnic de 24 pentru NEM era de aproximativ 9 milioane. Este o glumă totală. Acesta este momentul în care NEO avea 30-70 milioane pe zi.

Dr. Ling Wu: Vreau, de asemenea, să menționez că un alt motiv pentru care am ales NEO este că, după ce am lucrat cu NEO, aflăm că sunt foarte ușor de lucrat cu acestea. Încearcă să lucreze cu tine și încearcă să te includă în comunitatea lor.

Ați spus fiecare nume, cu excepția Ethereum.

Dr. Colin Closser: Tehnologia Ethereum este cu mult în spatele avangardei. Dovada muncii este o mizerie, este scumpă, este lentă. Platformele contractuale inteligente nu ar trebui să aibă dovezi de muncă.

Vă puteți imagina dacă toți acești oameni, precum medicii, se bazează pe platformă și aceasta este înfundată de Crypto Kitties? Nu pot ajuta pacienții din cauza pisicilor din blockchain.

Dr. Colin Closser: În primul rând, vom fi pe NEO. Poate că, în viitor, am visul de a construi propriul nostru blockchain folosind tehnologia consens a NEO, dBFT. Aveți contabili individuali, deci poate că pot fi medici cunoscuți în 20 de țări diferite. Un medic din fiecare țară este responsabil pentru păstrarea cărților. Cum vei corupe 2/3 din medicii din diferite țări? Pentru un indiciu, că dacă se prăbușește, va deteriora o enciclopedie medicală open source. Mult noroc.

Dr. Ling Wu: Acesta este și unul dintre motive, vrem să începem cu SUA, deoarece acesta este locul. Toate informațiile și cunoștințele medicale de înaltă calitate aici. Următorul pas, dorim să obținem toate celelalte țări, chiar și țările slab deservite, având șansa egală de a avea acces la aceste informații medicale de înaltă calitate, care îi vor ajuta în țările lor, cu pacienți și oameni care primesc tratament echitabil..

Ca și capacitatea de a verifica informațiile încrucișate. O țară poate avea ceva complet diferit ca tratament pentru o afecțiune foarte frecventă.

Dr. Ling Wu: Da. Dacă avem această platformă, aceasta o va face mult mai ușoară decât configurarea actuală pentru modul în care oamenii sunt tratați în celelalte țări.

Dr. Colin Closser: De asemenea, Brad a publicat unele lucruri în reviste medicale care au fost evaluate de colegi și au trecut greșelile. Imuabilitatea publicării nu este un avantaj. Putem modifica lucrurile dacă vedem o greșeală, surprindem o greșeală sau dorim să schimbăm un aspect mic al tratamentului, o putem face.

Dr. Ling Wu: Cu sistemul actual, nu puteți. Odată publicat, totul este gata. Apoi, trebuie să faceți o corecție și oamenii nici măcar nu văd corecția. Cu sistemul nostru, le facem pe toate să fie vii.

Mă uitam la alocarea simbolurilor în cartea albă, iar alocarea simbolurilor echipei este foarte mică. Nu este chiar un lucru pe care îl vedeți cu o mulțime de ICO-uri sau start-up-uri. 10-15 a devenit un nou standard, chiar și multe lucruri sunt 20. Aveți o echipă precum Ripple care deține 60%.

Dr. Colin Closser: Nu cred că este sănătos ca o monedă digitală să aibă o alocare imensă pentru echipă, deoarece asta pare a fi ceva pe care personal nu aș vrea să îl folosesc ca un depozit de valoare dacă acesta ar fi unghiul meu.

Dr. Ling Wu: Acesta este motivul pentru care ne-am stabilit astfel. Ne-am gândit și la asta.

Dr. Colin Closser: Dacă Atlas are succes, va fi suficient pentru noi. Avem finanțele personale, avem NEO ridicat în ICO, avem gaze generate de NEO și avem simbolul Atlas la dispoziție. Nu avem nevoie de o alocare imensă. Nu începem de la zero, din punct de vedere financiar. Ne susținem. Încă nu am luat niciun ban în strângerea de fonduri.

Când va lansa ICO?

Dr. Colin Closser: Depinde dacă SEC ne aprobă ca jeton de utilitate pe care acum îl avem un canal de comunicare prin firma noastră de avocatură angajată. Au un canal de comunicare cu SEC.

Sunt sigur că nu există prea multe în domeniul îndoielilor aici.

Dr. Colin Closser: Aceasta ar fi prima dată când SEC a aprobat vreodată un proiect înaintea unui ICO. Încercăm să facem asta. Dacă putem face asta pe un jeton de utilitate, ICO va fi în martie sau aprilie. Dacă nu putem face asta, atunci vom lansa ca o securitate. Securitizarea fundației Peer Atlas și asta s-ar întâmpla șase luni mai târziu în toamnă.

Dr. Ling Wu: Indiferent de ceea ce decidem, vom respecta 100% SEC.

Dr. Colin Closser: Vrem să lucrăm cu SEC. Nu vrem să le evităm.

Dr. Ling Wu: Vrem să ne trateze ca primul exemplu pentru toată lumea după aceea.

Dr. Colin Closser: Un ICO conform. Cum poate America, o țară de frunte, să aibă una dintre principalele forme de tehnologie, ICO. Cum putem face acest lucru corect? Există vreo modalitate de a face acest lucru în domeniul medical?

Aveți încă un GitHub?

Dr. Colin Closser: Da, dar nu avem nimic, deoarece nu am deschis încă site-ul web. O vom face în momentul ICO, astfel încât platforma nu este încă open source. Va fi. Deținem tot codul, pentru că Brad a scris totul. Dezvoltatorul nostru de contracte inteligente are deja experiență în acest sens. Putem să-l publicăm pe GitHub codul său, dar ar fi mai cosmetic.

Dacă aveți probleme deschise, mi-ar plăcea să le analizez.

Dr. Colin Closser: Apreciem asta. Vom avea nevoie de ajutor pentru auditul contractului inteligent, așa că poate îl vom deschide.

Dr. Ling Wu: De fapt, înțeleg personal conceptul de comunitate pentru că, dacă ești unul din comunitate, încerci să ajuti. Încerci să contribui pentru că îl faci mai bun, ești mai bun pentru că faci parte din el. După ce am lucrat mult timp cu NEO, simt că aceasta este o direcție excelentă pentru proiectul nostru. Lucrând împreună la lucruri și creștem împreună, avem mai mult succes împreună. Oamenii nu încearcă să-i doboare pe oameni, oamenii încearcă să-i stimuleze.

Dr. Colin Closser: Da. Telegram este foarte util, deoarece unii dintre membrii echipei de bază s-au alăturat prin Telegram și oricine poate pune orice întrebare, astfel încât să fie un fel de model open source, unde puteți întreba echipa orice. Drept urmare, avem un nivel destul de ridicat de încredere în comunitate, deoarece oricine poate pune orice întrebare echipei. Nu ne întrebăm.

Care a fost inspirația pentru a intra în acest lucru și a intra în lumea blockchain?

Dr. Colin Closser: Brad s-a gândit mai întâi la asta și apoi mi s-a părut o idee bună. Brad a cumpărat bitcoin acum mai bine de un an și a urmărit cum crește.

Dr. Ling Wu: Pentru 50 USD! A pus 50 de dolari în bitcoin și a urmărit cum s-a schimbat peste o lună.

Dr. Colin Closser: I-a atras atenția și am început să aflăm despre asta.

Dr. Ling Wu: A început să învețe domeniul și a vorbit cu noi.

Ați lucrat toți trei împreună? Evident, o faceți acum, dar înainte de acest proiect, lucrați împreună?

Dr. Colin Closser: Da, ne cunoaștem de cinci ani?

Dr. Ling Wu: Nu, mai mult de atât.

Dr. Colin Closser: Șapte ani? Opt ani?

Dr. Ling Wu: Da, opt ani. Brad și Colin sunt prieteni de lungă durată.

Dr. Colin Closser: Ne-am așezat la aceeași masă de cafenea în școala medie. Suntem prieteni de 20 de ani.

Dr. Ling Wu: I-am cunoscut acum opt sau nouă ani.

Este minunat să vedem cât de strânsă este comunitatea criptografică.

Nevoia există datorită costurilor exorbitante ale asistenței medicale și lipsei de acces la informații, în special în întreaga lume. Este într-adevăr un campion bun la costuri și nu este greu să rămâi în urmă, deoarece are sens. Cum ar putea ajuta cineva care citește acest lucru și dorește să se implice??

Dr. Colin Closser: Alăturați-vă Telegramului nostru. Alăturați-vă comunității. Cu cât este mai mare comunitatea, cu atât este mai puternic proiectul. Avem aproape 2.000 de oameni pe Telegram. Aproape 3.000 pe Twitter. Dacă vor să urmărească proiectul, ne pot urmări pe Twitter și, dacă vor să vorbească cu echipa, sunt pe Telegram salutând oamenii în fiecare zi.

Dr. Ling Wu: Ne ținem foarte aproape.

Dr. Colin Closser: Suntem foarte apropiați. Oricine ne poate întreba orice pe Telegram și va primi răspuns.

Dr. Ling Wu: Afirmăm totul pe Telegramă. Care sunt progresele noastre, care sunt schimbările, care sunt aspectele pozitive, la ce lucrăm, tot așa.

Dr. Colin Closser: Preocupările investitorilor, toate aceste lucruri.

Pentru a afla mai multe despre PeerAtlas, consultați Site-ul PeerAtlas, sau alăturați-vă lor Grupul Telegram

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me